Плевнелиев: Държавата да покаже, че киното е приоритет

Перспективите пред производството на филми в България и на киноиндустрията у нас е обсъдил президентът Росен Плевнелиев с ръководството на "Ню Бояна Филм".

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев: Държавата да покаже, че киното е приоритет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На Плевенлиев толкова му е ясно киното, колкото и всичко останало. В българската политика е като свине в космоса.

Проверете кои точно се занимават с кино и се замислете защо е така. Не е ли точно киното един перфектен начин за пране на пари? Защо ли се говори от тези хора за това точно сега? Какво ли е било приблизително предложението да се екзалтираме по темата? Хайде да гадаем...

Тука му се присмиваме на роско-президента за глупостите, за неадекватността, но той много добре си върши неговите работи. Успя да пробута т.н. Софийски технологичен парк, строи го и ше "Усвои" едни стотици милиони в джоба си.

всичко Мара втасала

За пореден път ще кажа, че президента ни е като шестица от тотото, направо подарък от съдбата. След като ни реши проблемите с енергоресурсите противопоставяйки се твърдо на империята на злото в нейните попълзновения да завладее европейският енергиен пазар като по този начин освен защитата на евроатлантическите ценности ни осигури и абсолютна енергийна независимост ( на нас енергия вече изобщо не ни е необходима) сега президента се зае с културната свера. Преди време някой беше казал, че за нас от всички изкуства най важно е киното и Плевнелиев, като човек произлязъл от тази школа не би могъл да подмине киното. След неговата намеса най вероятно и там ще имаме същите успехи като в енергетиката.

Мис;я, че тази кукла на конци, на която задкулисието и движи ръчичките и крачетата, и И слага заучени думички и изречения в устенцата трябва да посети и да се снима в куклен театър, което е естественото му място. Не че в киноцентъра ПР-ите му не могат да организират създаването на анимационно филмче в което този мушморок да изиграе някаква роличка. Що за пропаднал президент си, за да посещаваш такива предприятия като филмовия център с цел ПР. Преди да стане президент мутрата БУДА го водеше по магистралите като маймуна, чукаше го по празната глава и накрая фалшифицира изборите, за да се сметне за избран, а сега на какво разчита на изборите след като всички виждаме с очите си що за кукла ни е президент. Няма излизане в чужбина или пред медиите на което да не се е о.рал с неадекватните си изцепки по външнополитически и вътрешни въпроси. И изниква въпроса " КОЙ ни го набута и защо ги търпим да ни управляват?" НИЩОЖЕСТВА!!!

Махнете го този, че само ви излага.

Не гледам много турски сериали. Скъпите който са правени в луксозните квартали на Истанбул-не са скъпи,като пари. Бояна е близо до София-предимство. Разлика е ,че има и сериали за средната класа-е няма какво да покажем. Евтини статисти в Странджа-дървосекачи и унищожени гори-това ще има зрителски интерес в цяла Европа

Много "уважаеми" г-н Президент, Каква отговорност ще поемете пред народа си, ако остане без газ заради Вашите не премерени приказки против Русия. Защо го правите г-н Президент??? (пари, слава, страх, власт.....) Моля кажете, защо не искате руски туристи в България? Моля кажете защо не искате точно руски капитали и защо ще бойкотирате 9-май- та нали това е денят на победата над фашизма. Знаем, че не сте добре подготвен по история, но прочете малко. Ние вашите поданици желаем да отдате необходимото уважение и да се поклоните на героите.(в личен план може и да си попсувате, ако така Ви се иска, но тихичко)

''Ние вашите поданици''-с това направо утепа рибата.Суверен-чо,тоя папук ти е само един държавен чиновник и дори персонално и в това го не бива.

мисля, че е казано подигравателно към президента

-Може да се насерем, но нема да се изложим!

киното отдавна трябваше да стане приоритет. обаче разни подкупни държавни чиновници и бюрократи с тъмно комунистическо минало се чудеха как да облагат с повече данъци, да изнудват и да рекетират инвеститорите. крайно време е това да престане и да се даде свобода и поощрение за производителите на филми и изкуство.

Тези, които трябваше, трябваше...и бяха министри на културата, изнесоха парите си чрез КТБ.

А Плевнелиев приоритет ли е????

всичко се прави на тъмно, артистите са известни, самото гледане не е скъпо - всичко е много познато, нали

Роско решил да се поразходи до Бояна.

Ако така говори за всичко, то всичко е приоритет. А и с тази киноиндустрия се получават странни неща. Като например съм виждал в центъра на София издигнати с кранове фашиски знамена със свастика. ;)

А какво правим с Цирка?

Приоритет

КОМСОМОЛЕЦ, ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБ, ДЪРЖАВА НЕ ОСТАНА. ТИ СИ ДЪРЖАВЕН И НАРОДЕН ИЗМЕННИК, КУКЛА НА КОНЦИ, ПОЛИТИЧЕСКА ПРОСТИТУТКА...(((((((((((((((((((((

На тоя г-н не му се разбира много-много какво иска да каже. На коя държава? То у нас държава няма! И за какъв приоритет говори? Чуждите инвестиции не са в българското кино, а в джобовете на една шайка "наши хора", подредени на клона и свързани с чужди продукции. Да не говорим за щетите, нанаесени от тях! А колко нови, наистина стойностни пълнометражни български филма са създадени последните 25 години? Всичко е халтура и по поръчка отвън, с пропагандна цел - да се омаскари миналото ни. За нещо нормално пари няма! А проблеми -бол. Човешки трагедии - също! Дори хумор, макар и черен колкото щеш! Само че за такива неща пари няма, защото не отговарят на новите веяния да представят красиво новото ни "демократично" лице пред света! А РП може да си сменя в едно и също изречение само приоритета и е готов за всики случай. Хубавата новина е, че това му е последният мандат и той скоро свършва!

Господине, не сте го разбрали. Той не говори за български филми и кино, а за чужди продукции, снимани " без пари" за нашите статисти в продадения им без пари Киноцентър. Мизерните стотинки " хонорар', според роско ,ще изхранват българите.

Хората мрат от лошо здравеопазване, биват убивани по улиците, заради лошо възпитание и убийствена съдебна система; живеят с мизерни стотинки без храна и лекарства, а той се чувствай филмов герой на американците, затова, че съсипа туризма. Простете ми братя и сестри българи, че гласувах за него. Не мога да си простя, дани вие ми простите...

Ами като гласуваш следващия път, помисли предварително, а не след това да си посипваш главата с пепел. Щото такива като тебе - много, а в резултат всички "духаме супата" ви!

С тъга приемам забележката. Яд ме е! Яд ме е, че се подведох да гласувам за тях, заради приятелка от тяхната листа. Преди не гласувах. И това не е правилно. Но понеже намерих мотив заради нея го направих. Никога не съм съжалявала толкова много, колкото сега, когато виждам как съсипва държавата.

Колко много скрити коментара. Значи много хора го "ОБИЧАТ"

Роската още като младо комсомолче разбираше от всичко, а най-вече от кино.

- ЗАЩО НЯМА ВИЦОВЕ ЗА ПЛЬОВНАЛИЕВ ? - ЗАЩОТО ВСИЧКО Е ВЯРНО

Плевнелиев: Държавата да покаже, че киното е приоритет Как да го разбираме, досега цирка беше преоритет.

Плевнелиев: Държавата да покаже, че киното е приоритет Ами това се показва поне от 20г.Особено приоритетна е българската политическа кинокомедия.

Плевнелиев: Държавата да покаже, че киното е приоритет Президентеее,президенте, това ли ти е проблема??? Приоритетите са здравеопазване , образование , съдебна система. Какви са пак тези изцепки ??????

Това е чиста гавра с българите.

А, гледал ли си "Чакала"?

Не само киното, а КУЛТУРАТА, за да оформя ценностната система на БЪЛГАРИТЕ. НО НА НЯКОИ СТИГА САМО КИНО!!!

Че то българия е едно голямо кино бе Чехльо.

Да се чете България.

ние в Пресцентъра на БСП сме възмутени от вас. Дори елементарното ни възпитание е достатъчно за да проявяваме уважение и винаги редом до името на българия да споменаваме и Партията.

Става дума за една частна еврейска компания. Предложението на недоразумението и.д. президент е ясно; държавата да налее безвъмездно пари, наши пари, от данъци, по сметки на тази компания. Като за това получим потупване по рамото и ухилени холивудски актьори. И тази стандартна кражба трябва да се извърши в условията на емитиране на дълг от 16 млрд. Все пак господин Плевел е чест гост на синагогата и поддържа тесни контакти с представителите на тази малка, но арогантна нацийка. И това не е първото лобиране. Само заради това лобиране и иницииран опит за кражба, този господин заслужава импийчмънт. Това иска да направи. А господина е най-добре да се изнесе в Израел.

демек "Аре бегайте на кино!"

"От всички изкуства за нас най-важно е киното" Ленин

Отдавна киното не е изкуство. То е бизнес и шоу.

за да можем да продължим да крадем необезпокоявани под звуците на "Одата на радостта".

Правилно Роска, дай на народа (простолюдието) хляб и зрелища. Само че в нашия случай получаваме само зрелища.

Сега вече филмите за мистър Бийн и ирландските голи пастирки ще залеят филмовите пазари

Бих възкликнал: "Абе, тоа луд ли е, или к-ра му е голям?!"

Още малко и Роско ще запее...

Не може един президент ДА СЕ ЗАНИМАВА САМО С ГЛУПОСТИ!!!!!!

Както виждаш - може. :)

БРАВО роско! НЕЩО ДА КАЖИШ ЗА ЗЕЛЕНЧУКОПРОИЗВОДСТВОТО?

Идиот!

Не киното а хората са приоритет . Всичко друго за тебе е преоритет но не и мнението и живота на хората. Приоритет са ти и ненужните оръжия от Запада защото опасност да ни нападнат няма . РЕФЕРЕНДУМ и стига си си налагал мнението НАД хората защото стана най-Тоталитарния Управник на Държавата и задмина Тодор Живков . Какъв си ти та ще ни даваш насока за Бъдещето и кога ще се съобразиш с Хорското мнение . Държавата не ти е Бащиния да се разпореждаш еднолично в нея . Р Е Ф Е Р Е Н Д У М !!!!!!!

Културата е изключително важна за едно общество, но не е ли цинично държавата да прави приоритет от киното гогато социалната и политика и стандарт на живот са на дъното. Едва ли някой има време да мисли за кино и театър докато е зает да свързва двата края.