Казанлък въстана срещу каруците, иска с подписка промени

В Казанлък протестираха срещу движението на каруци по пътищата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да си карат каруците на село! В града няма място за тях. Само проблеми създават.

Чета публикацията и коментарите и умирам от срам. Нима това е възможно да сме част от елита на света ЕС и НАТО и да сме изпълнени с толкова злоба към различният, към тези нещастни бедни хора, коитО макар и с различни традиции са част от нашето общество. Наместо разбиране и съчувствие с нашата омраза и нетърпимост ние показваме че не сме достойни за високата чест да сме част от голямото европейско семейство и че евроатлантическите ценности не са проникнали истински в нашето общество

В 21 век в "европейска" България пртестират против возола от 18 век.мбуууухахахаха

Проблемът не е в каруците, момчета, проблемът е в МАНГАСАРУЦИТЕ. Ако намерите начин да ги сведем до 0, престъпността и смъртността у нас ще спаднат поне 4 пъти.

Аз под възстановяване разбирам да се изгорят циганските махали. Останалото са глупости.

Имах предвид възставане

Каруците са средства за грабеж и отвличане на краденото, затова трябва да се забранят със закон.

Демек - ти РОМ не пиеш? Или...??? Или не си добре с българския и НЕ знаеш разликата между РОМ и ЦИГАНИН?!?

Пълна забрана на циганията, разораване на циганските гета, или махали или катуни и засаждане на цвета и дръвчета на местата им, изселване на циганите в резервати, далеч от населените места, както американците са направили с индианците- братовчеди на циганите. Спиране на всякакви помощи и бонуси на това паразитиращо и престъпно племе, скопяване на циганите като на безпризорните кучета, забрана за поява на публични места, където има българи.

едни сигани възстанали срещу други сигани,вие сериозно ли,хахахахаха

Има знак "забранено за ППС теглено с животинска тяга". Използвайте го!

Има знак "забранено за ППС теглено с животинска тяга". Използвайте го!

Преди около седмица преди село Исперихово щеше да стане страшно меле ! каруцаря (циганин ) излезе на пътя пред колите без въобще да се замисли . В същото време един изпреварваше колоната с поне 120 - 130 километра . всичко се размина на косъм , в каруцата имаше поне едно дете !

кажи речи 50 километра в час над разрешеното. С колко контролни точки се е приближил към проверовъчния?

Преди всичко каруците трябва да имат регистрация После водача трябва да има 18 години за да може да носи отроворност Задаси регистрирате каруца тя трябва да има светлоотражатели застраховка аптечка При регистрацията каруцата поличава номер Каруци без номер трабва веднага да се иземват Водача се глобява коня се евтаназира. ( не обратно ))))

Най-добре да евтаназират теб!

добре, нека коня да се глобява , а каруцара евтаназира. И на мен ме жално за кончета

да наложиш този закон щото неправителствените организации точно това чакат. Впрочем и сега има знак "забранено за ППС теглени с животинска тяга" и е сложен където трябва

Днес почти всички каруцари са от не български произход-факт. Но по-страшният факт е, че никой цигански каруцар не се съобразява с правилата на движение. Резултатите са видни.

Основния проблем с каруците е че карат нощем, и при това 99% от тях нямат никакво осветление, нямат даже светлотразители. И не щото е сложно да метнат отзад поне някоя жилетка светлотразителна, ами нарочно! Искат да са невидими, защото обикновено нощем карат крадено. Снощи към 21ч излязох с колата до града, ми с 3-4 такива каруци се разминах. Ич не им пука от полиция и закони. България зле ще свърши.

"Казанлък въстана"??? да ви имам заглавията,ако беше въстанал трябваше санираните от герП кметицата цигански блокове кармен1 и 2 да са взривени и на мястото на резервата да има парк

Правилата за движение на каруците са си много ясно написани. Ама няма кой да ги спазва а и няма кой да наказва

еее, написани са де, ама кат правиш подписка е някак си по затрогващо!

в казанлък по стародавен български тертип пак впрягат коня от другия край на каруцата! две години двама убити в катастрофи с каруци!??? а колко са убитите в катастрофи без каруци? аз пък искам на ромскитецигани да се забрани да карат автомобили, а не каруци! нека си карат каруците, в закона пише какво трябва да има на каруцата, и като го няма полицая застрелва коня или каруцаря и всичко си идва на мястото!

добре ама и теб да застреля ако в аптечката ти аспиринът е с изтекъл срок на годност. Става ли?

Боко и Данчето да гледат, че София е като няква жунгла!

жунгла е я! виж какви примати живеете там!

каруци, цигани, кучета - безплатния тормоз упражняван върху всички живеещи на територията, пълна диващина.

Недей така! Колумб, като откривал Америка си е мислел, че е Индия, та за тва индианци. Ама не е бил прав! Правилното при нас е индианци, мустанги и койоти!

ей,не така,и ние живеем в европата и ние сме европейци

Решението е просто. Конфискация на коня на циганина и отвеждането му във ферма. Без кон мангала е нищо. За каруцата не му дреме. Но коня е всичко. Също така строг ветеринарен контрол на конете Чипове прегледи и прочие.

в коя ферма?

Проблемът не е в каруците, а в мангалите!

Живеем в държава на компромисите. Я да си представим каруца в някой град в Германия. Немислимо! Там и нашите граждани с по-тъмен тен едва ли биха си го позволили, но тук всичко може, защото закони има на книга, но неспазването им не се наказва. А един етнос прави каквото си иска и за тези граждани държавата е със затворени очи.

Тунинговани автомобили може,а тунинговани каруци -не?

Каруците да са снабдени със стоп светлини ,ръчна спирачка,светлини за задна скорост, мигачи,българско знаме със светлоотразителна боя нарисувано на задната дъска и звуков сигнал при даване назад! Само така ще се оправят нещата във България!

Каруци само по селата и четвъртокласните пътища без настилка!

Даже примерът трябва да е заразителен и цяла Америка да мине на каруци. Какво ти - направо и Япония, какво ще ми се крият тука зад разни ми ти Нисани и Хонди?! Само не знам какви очи ще имат кончетата им, пак ли дръпнати? Евала за иронията, но повечето няма да я разберат. Бооже, и това през 2018-та, когато се говори за интеграции и път към Европа! Какви интеграции, какво връщане в клас, какъв Шенген. Никога. Със замазване проблеми не се решават. Както е тръгнало, да си изкопаем пак землянките и да търкаме пръчките да стъкнем огън на пътя, а ловците да причакат пак някой мамут. Но какво да очакваш от страна, обявила чушкопека за уред на столетието. Много високотехнологично звучи. И авторитетно.

българската нация,нация техническа и сме дали компютъра на света,булгар,булгар юнак

Според мен хората от Казанлък са ПРАВИ. Застраховки, курс за правоспособност, чипосване на коня, магарето, годишен технически преглед на каруцата която е регистрирана в КАТ. И така нещата ще влязат в ред. Хора не забравяте законите са за нас. Гласуват ги депутатите в Парламента. Сещам се че бяха променили закон за един ден да извадят от Затвора Ванко 1. Защо да не го направат заради 2 милиона българи.Успех и аз днес ще участвам в подписката. Всички нормални граждани искат РЕД в Република България.

я да назначим още 100 000 служителя , че 450 000 са малко , и какви подписки ? като сложат налудничав знак 40 където не е необходим , пак искат да го спазвам ? а като сложат знак забранено за каруци ? никой не иска да заляга в храстите да дебне нарушители ?

Циганин с магаре няма! Магарета са при българите. От комунизма е така.

и с ветеринарен преглед на животното, стриктно следене на подковите, на впрегатните ремъци и редовно обучаване на циганина за добро водене на добичето ... съвсем във фикшъна че фърли начи

Как подписката да достигне повече хора? Предполагам хора от цяла България искат да се включат.

Коя България,на циганите,на мутрите,на герП и дебелия боико,няма я България вече,за нас ще пишат в учебниците по история както за инките и фараоните.Не знам дали е изчезнала Атлантида но България ще изчезне,гаранция герП,жалко за наивните родолюбци,просвтители и будители от Паисии до Ботев и Левски които дадоха живота си за стадо мърша.

Същото трябва да се приложи и за пешеходци, велосипедисти, даже и за домашните животни, а също и за дивите животни и бездомните кучета. Ако блъсна куче кой ще ми плати щетите?

Катастрофирах заради внезапно изскочило на пътя куче, вероятно изхвърлено от безотговорен стопанин. Понесох си щетите. Така е в държава, където хората нямат чувство за отговорност, а законите са...за другите.

ТЕЗИ ПРОМЕНИ В ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО СА НАЙ ВАЖНОТО И НЕОТЛОЖНО НЕЩО!!!! ТОВА Е СЕРИОЗЕН НАЦИОНАЛЕН ПРОБЛЕМ

изобщо не са ....

Колко пъти ви е попречила каруца докато карате? Отклоняват от истинските проблеми. Къде са милиардите от КТБ? Защо всички депутати са корумпирани? Защо баба ви живее с 300 лева на месец? Кога за последно ваш близък му е отказана здравна грижа? И всички каруци да махнем пак Няма да решим тия проблеми.

това никакъв проблем не е, думаш...

с тракторчета какво на майната си ще се промени питам аз?

Всичко е важно! Помисли за семействата, които изгубиха децата си в този нелеп инцидент.

"Абе" ,прав си за другите проблеми които си споменал но проблема с каруците е голям и сериозен. Справка сайта -Хасково нет там може да намериш видео от камера на кръстовище с участието на 2 каруци и Тойота Авенсис доста е зрелищно.И ако баба ти е с 300лв пенсия то може да се счита че е от "заможните " пенсионери.

Абе, за винетките и данъците да ги вдигат , веднага го измислят - сега за каруците - трябвало да се помисли. Като нема кинти, голяма мисъл пада ...

Пэрво трябва да се направят ферми-пасища, където да бъдат прибрани и спасени горките кончета и магарета, които при една такава тотална забрана за каруци , гнусните мангали ще ги избият и транжират от злоба и безсилие. Тези красиви и верни животни трябва да бъдат спасени от мръсните ръце на мангалите. Като "Парка за танцуващи мечки". Първо спасение за животните. Следваща фаза забрана за каруците, прибирането им и направата им на трески. Може да им се дава дървеният материал за огрев, ако го искат. Ако не, да се раздаде на бедни бг. семейства за огрев. Само така ще има край на каруците и опасностите от тях по бг. шосета. Но не на цената на извергски действия на мангалите върху нещастните животни - коне и магарета. Конете могат да изживеят достойни старини по тучни оградени пасища, а получената от тях тор - да се ползува за наторяване в разни стопанства.

не каруците са проблема а мангалите...

Има приказка в Европа Меркел много търси Каруци Били се разредили паветата и трябло каруци и коне да ги отъпчат и наторяват Дават и пари за размножаване на каруцарите

Има приказка в Европа Меркел много търси Каруци Били се разредили паветата и трябло каруци и коне да ги отъпчат и наторяват Дават и пари за размножаване на каруцарите

Има приказка в Европа Меркел много търси Каруци Били се разредили паветата и трябло каруци и коне да ги отъпчат и наторяват Дават и пари за размножаване на каруцарите

Насърчаваме ДОНОСНИЧЕСТВОТО , премахваме каруците - Това си е реална опастност да станем истинска Европейска държава !

Че ние никога не сме били европеиска държава,влече ни анадола и чалгата,даже и конкурс "мис кючеклиика" имаме,това имаме кючеци и зурли,ракия и мутри ,пиянството на едно стадо.

Циганите са напаст за цяла България Каруци има дори в София -Център Има цигани голям проблем, няма цигани няма проблем Циганите задължително да се въдворят в затворени гета на 50км извън населените места

Скоро вие че сте в затворени гета , а ние че си караме каруците по софиата

Много скоро излиза 3D принтер за каруци с един или два дигитални коня !!!!

Необяснимо е защо изобщо се допуска движението на каруци по пътищата? Това трябва да се забрани и да се приключи. В турция успоредно с пътищата има черни пътища за добитък и каруци , там на пътя каруца или добитък никога не може да се види. За Европа не искам да коментирам това понеже е излишно , там дори не знаят какво е каруца.

.българия няма нищо общо с Европа освен бурен цигански безконтролен разплод вече 30години

Аз съм ''ЗА'' каруците !!! Нали само за ''екология' се говори в Бг и в цяла Европа - Колко по-екология от това ?! България трябва да стане ОПИОНЕР в Европа - Стана само с каруци и да се борим това да даде пример и на Германия , Франция и другите Европейски държави - НЕ на Мерцедесите и BMW-тата - ДА на каруците !!!!

Ми те образователния ценз си го имат, бре. Професори по черни и цветни метали, лесоинженерство, преподаватели по бойни изкуства с камъни, сатъри, вили, брадви, бутилки, топ адвокати по наказателно право специализация кражби, убийства, изнасилвания. Какъв още ценз искате. Гаранция от БХК.

електричари, които берат жица под свръх-високо напрежение...

Извинявам се ..на спецовете. Дано не се обидят. А! Пропуснах и алпинизъм по стълбовете.

Да продължават да ни унищожават , като нация и култура и след 10г. Ще се движат само такива превозни средства , ръководени от тъмни субекти без лица .

Хайде братя българи да излезем срещу циганите: Да възстанем срещу циганите, които раздават българско гражданство на този и онзи. Цигани, които разграбиха КТБ Циганите които фалираха предприятията и изнесоха парите в офшорки. Циганите, които засториха морските курорти, циганите които нарязаха Кремиковци на сркап. Циганите, които държат хотел Маринела Циганина, който го спряха в Ница с жена му, които са ограбили милиони покрай приватизацията на предприятията. * Циганите, които продадаха България на чужди интереси А от всички изброени цигани по-горе, най-виновния според мен, донесал най-много беди на нашата родина е циганина с каруцата от Казанлък.

Ако , някой от загиналите ти беше близък пак ли така щеше да мислиш ? На чужд гръб и 100 тояги са малко

Ако сме истинско общество ще излизаме за всички проблеми да изразяваме мнение, а не да се ежиме на някакъв с каруца. Както е имало каруца, така е могло и диво животно да изкочи на пътя или дърво да падне. Фактите са, че два автомобила са се ударили и за съжаление хора загинаха. Такива ку-кукс-клан бдения са много жалки. Уж да кажем нещо, ама не знаем какво. Ей така само сеир да има. Ето това е проблема. Иначе мълчим като пу..ки за истинските проблеми.

мазен мангалолюбец!

колко българи са убити от цигани и колко цигани - от българи през последните 29 години! И във втория случай - при какви обстоятелства циганите са били убити - в колко от случаите не са крали и не са били ликвидирани при самозащита!!! А после пак циври ''ДА ИЗЛЕЗЕМ СРЕЩУ ЦИГАНИТЕ''! ! ! ! !

Без каруци в Казанлък и по околните магистрали .ВЕДНАГА! Пловдив е сКазанлък!

Без каруци в Казанлък и по околните магистрали .ВЕДНАГА! Пловдив е сКазанлък!

Общинарите или който е отговорен да седнат и да измислят, как да се справят с проблема, не може само да мислят, как да разширят всякакви цветни зони, да увеличават такси и прочее, а ония за нищо да не ги закачат. Обаче се съмнявам дали ще има ефект, тия не зачитат закони, ще купуват разрешителни, както се купуват книжки и пак ще карат. Може би трябва пълна абсолютна забрана за каруци.

А София кога ?

хаха кестените са си добре, еснафи, вземат по 2.5 хил заплата и ги боли за другите..

В урбанизираните градове нямат място ЦИГАНСКИ КАРУЦИ,разбрахте ли вашта майка шибана,герберастка!!! Ще научим МЕТО ИЛИЕНСКИ как МВР да спира каруците например в София!!!

паразитите са най-много там, където има повечко гостоприемници. Природен закон...

Сведетелствата за ПРАВОУПРАВЛЕНИЕТО на КАРУЦИ СМЕ готови да ИЗДАВАМЕ Проблемът е че все още не сме решили КОЙ КЪДЕ и КАК да ПРИБИРЪ ПАРИТЕ от герпъ