Ще помогнат ли спешни мерки срещу катастрофите?

Заради зачестилите тежки катастрофи се обмисля въвеждането на допълнителни мерки за безопасност в обществения транспорт.

Обратно в новината

Коментари - Ще помогнат ли спешни мерки срещу катастрофите? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз предлагам на всеки 3 месеца да се прави наркотест на всички депутати, министри, кметове, всички полицейски служители, лекари и учители. Теста да бъде от тези, които засичат наркотично вещество в организма 6 месеца назад. Надали ще стане, но само така има шанс за малък прогрес. Със сигурност ще повлияе на движението по пътищата, защото контрола трябва да бъде започнат от тези, които определят законите и контролират тяхното изпълнение. Не може белокоси нашмъркани морски вълчета да ни пишат законите и да е наред ситуацията.

Само чипа и излекуване иначе ще става по лошо

А правостоящите в градския транспорт какво ще ги правим бе управляващи? Ще ги забраним? Билета ще стане 10 лева. Кой ще се качи?

Не спешни , а истински мерки ! Като например да се разреши директно да ти взимат глобата от банковата сметката. Задължителни опреснителни курсове и ако не посещаваш такива отнемане на книжката.Ако караш без книжка да не ти дава нова в следващите 10г. При всяко президаване - проверочен изпит !

безпомощно управление!!!

Другарю началник,имаше катастрофа,двама пострадали,единия без колани беше мъртъв,а другия с колани беше почти като жив

В Тбилиси в 2,30 през ноща броих 12 патрулки докато стигнах до летището.Там е американската полиция ( създаде я Саакашвили). Всеки автомобил е с камера, полицаите са с юридическо образование ,камера и микрофон. Нарушиш ли закона няма измъкване. Тука май сами да се оправяме , полиция няма.

Само малоумници могат да измислят такива мерки!Ще съпровождат водачите,ще проверяват колелата,че те самите полицай ще откажат да ги изпълняват.

80% Дебили! Никой ли от тези 80% не може да съзре че, камери, регистратори и колани не запазват човешкия живот а, служат за събиране на глоби в държавната хазна! Това е един вид репресия и принуда!!! Ако някой милее за човешкия живот, ной би направил колите със сензори да спират преди да блъснат човек или кола! Скороста може да се контролира във всяка кола с GPS и тахограф и при ГТП да се налага наказание ако водача е превишавал разрешената скорост!!!

Това е един от способите за унищожение на лошия матриЯл!Програмата се изпълнява с пълна сила!

Грешка: не спешни, а смешни мерки.

Чакайте да отгатна: "Ще вдигнем глобите!" Познах ли ?!? Сега пак ще станем свидетели на поредното "неможене" и безхаберие на държавата... То вънка от години е естествен подбор,контрол няма. Знам че сега ще ми нацъкате минусите: ама е прекалено евтино да притежаваш автомобил в България, то толкова е и автомобил де. Целия скрап на Европа дими и пуши по улиците ни... Но истинския проблем е раздаването на книжки. Не може за 32 академични часа да станеш шофьор - факт който никой не иска да приеме. Дават му китапа и после го оставят да се "донаучи" по улиците с проба-грешка. И после "манталитета" им бил еди какъв си! Ами кой да им каже че това не е правилно? Полицията? Инструктора? Кой??

на колко години вземат книжка и след колко учебни часа шофиране?

valentor

Най-добре е КАТ да се закрие !

Е защо не изчистим грешните знаци като първа стъпка. Така поне няма да има лъжливи знаци на пътя и ще почнем да вярваме на написаното. За момента на знаци не вярвам, всеки 10ти е грешен - грешна скорост, грешно предупреждение и тн.

явно самата система е такава само техни си е това е брат тия от това ниво са така техни си да си гледат друг не го вълнува затова бърза после и оня бърза е това е ниво на контрол нула бързаи заде а има а друго акъл няма

Това е, като да пазиш двор с табела "Зло куче". Веднъж научили крадците, че никой не пази, колкото и по-голяма и по-страшна табела да слагаш, ефектът ще е нулев.

Ще слагат колани в рейсовете!

Отново дебилщини, които нямат нищо общо с решението на проблема. Но, както знаем, реалните мерки са в тотален разрез с либерално-демократичните ценности на българина и той веднага ще скочи срещу тях.

свестните хора виждаме докога тия ще ни се качват на главата докога и продължават всеки ден докога

Тия дебили у парламента немогат да разберът че колкото и да се мъчат да ореглират нещата то това не е свързано със закона. Разберете че Тарикатлъка на пътя води до жертви! Една грешка може да доведе до едно разбито завинаги семейство. Ако щете още 100 пъти до коледа да промените закона докато не се промени манталитета да дребният тарикат на пътя ефект няма да има

Еее,снимката е уникална! Волгата ,ако не и пострадало окачването отпред в дясно ще се прибере на собствен ход ! Нисана,макар и нов модел ,с метлата директно в контейнера за скрап ! А нито със СПЕШНИ МЕРКИ нито с БИГ БРАДЪРСКИ камери нито с еднодневни АКЦИИ Нещата ще се променят! С какво ще помогне камерата,която само регистрира,но НЕ СПИРА нарушителя? Че той може само след няколко километра,вече да е на парчета и недай си Боже да затрие невинни,защото КАМЕРАТА НИТО МУ Е ПРОВЕРИЛА ПРАВОСПОСОБНОСТТА,НИТО НАЛИЧИЕТО НА АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ! Това с камерите е пак опит за скатаване на служутелите,избягване на директен пряк контакт с нарушителите/че се не знае на КОЙ ще попаднеш и не на последно място...РЕШАВАНЕ НА НАКАЗАНИЕТО /или замитане/ В КАБИНЕТ НА ,,ЧЕТИРИ ОЧИ",СЛЕД СПРАВКА ПО СИСТЕМАТА ,,АЛО ВАНЬО" И ,,НИЕ СМЕ СЕ РАЗБРАЛИ ТОЯ ДА НЕ ГО ЗАКАЧАМЕ" !!! ТЕ ТОВА ЩЕ БЪДЕ ! ВЕРВАЙТЕ МИ !

А нали дебилите в парламента ни убеждаваха, че като махнат табелите за камерите шофьорите щели да са по внимателни. Сега купуват 30 камери, вместо да сложат 30000 табели за същите пари. Ефекта от камерите ще е в събрани пари от глоби. Ефекта от табелите щеше да е намаляване на скоростта в 30000 участъка и спасени стотици човешки животи, но за депутатите животът на плебса има смисъл само ако им пълни гушите иначе кучета ги яли.

ако видеозаписът от регистратор се приеме за доказателствен материал при налагане на административни санкции и в съда без да е необходимо направилият записа да се явява като свидетел т.е. той да остава анонимен.Полицаи не може да се поставят навсякъде,но видеорегистратор може.Ако някой ти застраши живота -изпращаш записа по елек.поща на сайта на КАТ и те да решават кой крив кой прав.

dancho_o@

Преди през 2 месеца го променяха закона. Явно вече ще е през месец.

Отговорът е магистрали ама не 2 ленти и една аварийна а минимум с по 3 ленти активни във всяко платно и една аварийна това е !!!

Ми то хубаво, ама тва ще струва по 10 лева на 100км толтакса.

Ти не четеш ли, че тия катастрофи не са по магистралите?

Точно, е не са по магистралите се опитва да каже, че решението е да се строят магистрали... ама то акъл си трябва за да се схване.

Според мен, ПТП ще намалеят когато се вдигне или се върне нивото на обучение на водачите от предидрмокрацията! Имаше контрол, имаше едтакада, имаше полигон. Сега някой да е виждал циганин в учебен автомобил? А всички карат предимно таксита!

Вчерашният убиец, дето е сгазил момчето на пешеходната пътека е 59 годишен. Демек е взел книжка по байтошово време. Ето резултата.

Ти откъде знаеш кога е взел книжка?

На всякъде има черни овце. Но като цяло учебучението е под всякаква критика!

Веднага давам формула, която ще намали катастрофите и жертвите наполовина- магистрали. На магистрала рядко се превишава скоростта, защото си е достатъчно висока, няма насрещно движение и е обезопасена, доколкото може. Ама от магистрала не се печелят пари, а от глоби се печелят много, нали? Има дупки- ограничение на скоростта, вместо да ги оправят, пешеходни пътеки по извънградски пътища, вместо пасарелки и т.н.

Проблемът е в липсата на култура, недостатъчен контрол и ниски санкции!

Глупости! На магистралите загиват най-малко хора. Дори по третокласните пътища има повече жертви.

Тези мерки няма да помогнат,те са направени единствено за да се пълни хазната с пари,а не за да се спрат катастрофите!!!!Махнаха знаците за камерите и народа взе да се доизтребва!!!! Преди всеки шофьор,като види знак за радар или камера и намалява скоростта,дори да няма съответната камера,скоростта се намалява и жертви няма,а сега ,като няма табели и народа хвърчи и се избива! Но нали на тези горе не им пука за хората,а им пука,колко пари от глоби ще влязат в хазната и затова махнаха табелите за камери и радари!!!!

dancho_o@

Няма контрол това е проблема. Хората на запад не са по-различни обаче там, ако караш като тук и те превъзпитват с глоби,спиране от движение, затвор и т.н.

Трябват спешни мерки по отношение на водачите. Тези със скъпите коли не можеш да ги уплашиш с глоби, особено когато няма и ред за тяхната събираемост. Трябва да се отнемат книжки. Защото ПТП-та основно се причиняват от разни турбо гъзари. На такива не трябва да се разрешава да подкарват кола. Защото после други в гроба отиват

ще карат без книжка като циганите.

"ПТП-та основно се причиняват от разни турбо гъзари" Това е едно сериозно заблуждение, наложено от КАТ. В ПТП се причиняват от обикновени хорица, непреценили ситуацията основно поради липса на опит. А когато ситуацията е сложна поради конфликтен и тежък участък, ПТП са повече. Съответно, за да се намалят ПТП, трябва да се премахнат конфликтните и тежки участъци чрез реконструкция.

Обаче, забелязвате ли че по Волгата няма толкова поражения, колкото по другата кола! То е чугун, то железо......, а не пласмаси и фибро стъкло

Друг работещ вариант е КАТ да се закрие, а с бюджетът му да се излъчват обучителни филмчи за шофьори в най-гледаното телевизионно време. Хората катастрофират основно от липса на опит. Филмите биха помогнали тази липса да се намали поне малко.

Това го разбирам така: за N-ти пореден път "отговорните институции" ще съберат умните си глави на една маса и ще родят поредния анализ, който ще се заключава в следното: - шофьорите са виновни, защото карат с "несъобразена скорост"; - пешеходците са виновни, защото не се съобразяват със скоростта на шофьорите! Извод: мат'рияла е такъв и ние нищо не можем да направим! Но никой няма да даде отговор на конкретни въпроси, например от вчера: - защо, въпреки многобройните инциденти с пешеходци край Атия, не е вдигната досега пасарелка или друго съоръжение; - защо камерата там не работи от три години, въпреки, че ЗНАЯТ как карат шофьорите там; - защо, като знаят, няма патрул, който може за един ден само пачка да направи от глоби и санкции; - защо, защо....

Дела трябват, а не думи. Нещата ще потръгнат, когато МВР започне да използва статистиката си, за да обосновава законодателни промени. ЗДвП е един от най-често и най-променяните закони в България. Резултат няма и няма да има за пореден път. Видно от статистиката на КАТ жертвите намаляват, когато намаляват конфликтните участъци. Най-устойчиво намаление на жертвите ще има, когато на база анализ на конфликтните участъци същите се реконструират, така че да са безконфликтни. А не да слушаме измишльотините на т.нар. бивши шефове на КАТ Стратиев и Кесяков.

а СМЕШНИ мерки..затова всеки ден уж вземат мерки, а нищо не се подобрява! Ама то бързата кучка слепи ги ражда, а те винаги бързат след дъжд качулка да сложат!

В държавата на дебилите никакви мерки не помагат.

Правилният начин е със стационарни камери. Хиляди - на всеки участък от пътя с опасност от произшествия. Но в министерството с 2 милиарда бюджет - пари няма. Ми дайте ги на частна фирма тогава и само подписвайте документите, от там директно на ЧСИ. До година всичко ще спихне. Ще карат все едно са в Германия или САЩ.

защото не налагат глоби а искат кеш за своя джоб!

Само да те светна, че САЩ са по-зле от нас като брой жертви в ПТП на 100 хил. души. Годишно в САЩ загиват по 33 хил. души в ПТП при 300 млн. население. В България загиват 700 души при 7.1 млн. население.

Ми... няма разлика :) И там, и тук процентът е около 0.01 или 0.1 на хиляда, или по около 100 на милион.

"От МВР заявиха, че камери ще се слагат и в необозначени служебни автомобили." Това е много правилно, в повечето западни страни е така.

смех като оня де викал да заявя дата само ни това ни онова ало после какво става като е ни това ни онова а да тегли тия смехотворци ми писна каквото и да правиш тия са газ до ламарината и не се интересува ни кои ни чиие дреме им

Малко грамотност на шофьорите също е наложителна!