Бебе и трима възрастни загинаха при катастрофа край Ловеч

Четирима души, сред които бебе, са загинали при катастрофа в района на село Малиново, край Ловеч.

Обратно в новината

Коментари - Бебе и трима възрастни загинаха при катастрофа край Ловеч | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вчера пътувах по този път. Не видях нито един служител на КАТ. Пътувах от Шумен до София и нито един полицай. Пътят е хубав, примамва да повишиш скоростта, няма камери, няма ченгета - толкова е удобно. За моя радост не видях катастрофата - иначе щях много да се разстроя. Съжалявам за отишлите си без време хора. Но трябва наистина ние сами да се променим - начина на нашето собствено мислене. Трябва сами да си поставяме ограничения и да спазваме правилата. Защото те са такива за наша собствена безопасност. И за това никой не ни е виновен - акъл никой няма да ни внесе отвън. А че КАТ не си е на мястото - това е така вече 25 години.

Душата ме боли за бебето и за всички деца , които загиват по пътищата . Хора , седнете си на задниците и не пътувайте с невинните душици.

Много народ се изтрепа и продължават да се трепят по нашите пътища или поне това което наричаме -пътища, защото основно това са КОЗИ ПЪТЕКИ.Такива са защото както е казал народа:Рибата се вмирисва откъм главата.Но ние сме си виновни, че търпим такива управници, а може би по-добри няма?!-И аз се обърках вече, както и целия народ.Истината е , че всеки следващ е по-лош от предния, само простотията се увеличава и резултата е на лице

Ние сме си виновни, че търпим, както и ние сме си виновни, че се селим по козите пътеки...Никой не зачите ограниченията, пък после се чудим какво стана...

Влизането в насрещното движение е масово явление у нас . Преценка за ситуацията,закон за движение по пътищата,какви наказания са предвидени-това никой не го интересува.Всичко това е в резултат на тоталната простотия,която е обхванала народа и се отразява във всички сфери на битието ни.

Недей преписва всичко на народа, причини за това поведение са и пълната безнаказаност (бездействие на полиция и съд), многото дупки по пътищата, които постоянно трябва да се заобикалят и липсата на пътни знаци и маркировка.

У нас и д аима закони, НЯМА КОНТРОЛ. Наказанията са СМЕШНИ. Направени са такива от кретените в Парламента. За да им е удобно на тях и техните изверги. Резултата е трагедия за България!

Както има долна граница за шофьорски книжки, така трябва да има и горна. Не е редно някакви бабички и склерозирали дедовци със забавени реакции да имат право да управляват автомобили. Това са убийци по пътищата!

На 64 казваш- директно в екарисажа... щото са склрозирали ... Ти на колко си , сополанко ? Вземи и почети малко статистика, за да видиш какъв е % на ТЕЖКИ ПТП от " склерозирали 60 годишни старци". Май тези, предизвикани от келешите са повече, а ?

Дъртьо. Факт - с трибестан, без трибестан - не ставаш вече. Виж какво мазало правите по пътищата.

64 не е толкова възрастен да кара. 70+ вече с нашите пътища -може би. Баща ми е на 65 и кара но много малко ако му се налага. Майка ми на 62 не слиза от колата. Всеки както се чуства. Мен по-скоро опитни шофьори не ме притесняват отколкото някакви лигльовци дето от поне 2 десетилетия си плащат за книжка и се мислят за безсмъртни.

Едно време в Бургас имало два камиона. По пътя за Средец /Грудово/ не могли да се разминат.

Абе пречат ви лентите, пречат ви дърветата и транспарантите. В Булгаристаня две коли само да има ... ще се намерят и ще се целнят челно! Лош човешки матрЯл.........

Извън България ич не стават катастрофи. Ко ти пречим - не знам. Просто си си жалък. Не е от нас.

Главния път Сф-Вн не трябва да е двупосочен! Избиха се хората

Не трябва, но Бойко Борисов реши, че ще направи от Варна село, защото го замеряха с яйца и вместо да оправят тази част от магистралата, дадоха пари за пътя кум Русе. Изберете го пак......Нямям нищо против Русе...

можем да минем и с трета лента, без нагистрала, но някой трябва да го реши.

Що, "Норвегите" да не са глупави - на такива опасни места - бум, по средата мантинела - па карай, изпреварвай, ако можеш (едва ли). И всичко си иде по местата (е, и глобите требе да са като тамошните, па и да си ги събират - б.а.). Иначе друго решение няма (на разклона на АМ за Провадия, на 6 лентов път що народ се изби - праз мантинелата по средата - и пей сърце, верно, резервното летище го няма, ма некои и друг идиот се спасиха)!

И колко самолета са кацнали на това резервно летище, че не се сещам даже за един за последните 25г.

Клко посочен трябва да е? Той келеша или изрода, дето се мисли за недосегаем и 100 ленти да му сложиш, като не може да кара, пак ше се утрепи. Има и такива ПТП, дето на прав мокър път, без насрещно се утрепва поради несъобразена скорост. На това кво ми викаш?

Научете си децата да карат, че избиха семействата си и невинни хора бе цървули!

така като чета си представям нафукан дядка без сериозни реакции зад волана на джип и държи бялата линия че е вижда по-лесно, навлиза на завой в насрещното платно,защото джипката си е бърза и за минаването на завой с по-висока скорост, сече през насрещното платно.

Това към бащата на 64-годишния с хюндая ли си го адресирал?

Всичко е въпрос на време. Избиването няма да спре. Вчера гледах в София семейство с некво си опелче астра как правят маневри м/у колите и минават на червено, иначе сложили гордо едно детенце на задната седалка ...В същото време на Константин Величков и Сливница, където почина полицай мина на червено джип предполагам с около 80, който мина пред мен на косъм...Рано сутринта две аудита се дърпаха на Евлоги, като не спряха на един червен светофар... Остава ни да четем само хрониката и да гледаме на 6 очи когато сме на пътя. Иначе да питаш кат, защо в студентски град и на черни връх нощно време са през 200 метра патрулките, другаде в СФ не се забелязват...

Отново челен сблъсък. А той става при тесни, двупосочни пътища и разбира се самонадеян шофьор решил да изпреварва, но уви, не преценил ситуацията. Огромният процент жертви са именно след челни сблъсъци. В Шатите много от пътищата са еднопосочни. Затова там карат и 16, и 86- годишни.

Собствениците на джипове трябва да минават на специален психо тест преди да добият право да ги управляват . Агресивните да нямат право да карат кола с повече от 1000 к. с.

ами така де - асфалт не се яде - туй комунделите за да се докопат до властта наприказваха какви ли не глупости . ако има магистрали поне на главнте направления в бг жертвите по пътищата ще намалеят с 50 процента минимум

Ако започнат да се отнемат книжките на всички водачи навършили 60 години, подобни простотии ще намалеят драстично. Нямам нищо против възрастните хора, но просто рефлексите и ориентацията им вече не са на нивото необходимо за безопасно шофиране. Като човек навъртащ по 30-40 000 км. годишно имам списък като на Шиндлер в подкрепа на горната теза. Бог да прости загиналите!

Имаш ли списък на катастрофите със смъртен случай и възрастта на виновните водачи?

Имам безкраен списък със случаи, как възрастни чичковци на 60+ години, нито гледат огледала, нито подозират какво се случва около тях, нито спазват маркировка, засичат, не преценяват правилно дистанция и скорост и създават предпоставки за катастрофи. Случаят с катастрофата от статията е показателен.

ТЕ НЕ СА ВИНОВНИ 60 ГОДИШНИТЕ А младите пияндурници, дето се качват на БМВ то или Мерцедеса и давай газ до дупка

На моя колежка на пешеходна пътека една мутреса без книжка я блъсна и счупи ръката.Спряла, но след това джипът подскочил/помисли защо/ и станала белята. Баща ми лека му пръст беше 47/четиридесет и седем/ години шофьор и много полезни неща ми е казал за безопасно шофиране, но аз тука ще кажа само една на всички вас-"Водачът винаги трябва да властва над машината инак става страшно".

Ето защо България е жалка държава!!! Как не успяха да спасят поне живота на детенцето ( очевидците казват,че не е починало на място!! ).., но ако имахме нормално здравеопазване, ако... Не ми се мисли за майката, когато се събуди, какво ще и кажат - че е жива, а по - добре да си е отишла, защото дефакто живота и е вече приключил. Жалко и за другото семейство, на тази възраст не ми се вярва да става дума за безотговорност, най - вероятно нещо е станало с шофьора, може да му е прилошало и да е загубил контрол над колата, хора получават дори инфаркти зад волана. Дано Бог да прости загиналите и да помогне на майката да понесе това,което я очаква, мисля,че е по - лошо от това да беше загинала със семейството си ( колкото и жестоко да звучи ).

Много си глупав да ти кажа честно!

Тъп си. Верно е.

Моят инструктор така си отиде, получил инфаркт докато карал. Станало в града и успял да спре колата навреме. Бог да го прости Борката Цветков. Но извън града скоростта е по-висока и може шофьора на Хюндая да не е можал да реагира.

Не защитавам никого.бях там и видях тази трагедия.беше грозно.когато отидох бебето беше още живо както и хората в джипа.хора осъзнаите се.какво значение има политиката?жалко е.превръщаме се в зомбита вмисто в нормални мислещи ХОРА

Село Малиново не е до Ловеч, а по-скоро е до Севлиево. Иначе е към Ловешка област

влади, ти защо защитаваш комунистите? Бареков е единственото спасение

Този пътен участък е изграден на терен от старо турско гробище.Хората на времето са били против,но комунягите нали са атеисти...Мястото просто е прокълнато.Там стават много тежки ПТП-та,с много загинали-факт!

Това за гробището е вярно

Еи Коки защо се излагаш?какво значи мръсен комуняга с джип?това е трагедия и няма нужда да се делим на партии.иди брат на лекар да ти изпише хапчета защото не си добре

Защо едно ПТП се превръща в политика и завист,злоба! В цял свят стават ПТП-та... ГЕРБ започна ремонта на пътищата...да помогнем да ги продължи!

Сигурно ще ви се стори грозно, но пък е справедливо: Браво на опела, че е постигнал равен резултат 2:2. Жалко за жертвите в опела, особено за детето. Знам, че няма да се получи, докато в България има хора хвалещи политици, но да го кажа: При удар на две тела е в сила закона за запазване на количеството на движение. От там следва, че след удара двете коли продължават движението си в посоката на движение на по-тежката кола. Пътуващите в нея изпитват много по-малко ускорение от онези в по-леката. Повечето българи купуват джипове, защото са тежки и другите участници в движението са принудени да им отстъпват, дори когато имат предимство. Арогантността е част от народопсихологията ни. Затова законово трябва да се ограничи движението на джипове по нашите пътища. Например за пътуване извън пътната мрежа (за каквото и са направени) до отиването там - пътен лист с час на тръгване и определен маршрут по най-краткия път. Също така по-високи данъци и по-скъпи винетки за коли 4х4=16.

като те гледам , на теб ти трябва не пътен лист а жълта книжка

Ако това е единственото дете на жената, която е останала жива, по-добре я оставете да "отиде" при детето и съпругът си.

бог да ги прости беше ужасно този вой на сирени на линейки пожарна кола на гз съдебна мед пред очитеми не съм на себе си а тази малка душица какво видя от този свят това е геноцид каквото и да кажа е мн тежко

бог да ги прости

В близост до това село /Малиново/, има бензиностанция "ШЕЛ". Знаци за ограничение на скоростта, на 60 км/ч има и в двете посоки + камери. На около 100-150 м. преди бензиностанцията. Няма да се изненадам, ако ПТП-то е точно в зоната на действие на знаците за ограничение. За това място е традиционно да се случват тежки катастрофи.

Близо е. около 30-40км... Географио, туй с шел-а се именува Микре. Близо до разклона на Малиново също има камери но са на двете бензиностанции. Там където е кръстовището няма ни камери ни дявол. Карат кат изоглавени.

Докато глобите не станат от 500 лв нагоре,за най-малко нарушение-все ще е така.Както може една данъчна грешка да започва от 500 лв.,независимо дали е умишлена или не,така може и грешката на пътя за дапочва от 500 лв.Защото от второто зависят човешки животи,а първото-само пълни хазната и бърка в джоба обикновено на непознаващия данъчните закони.

Комплексарът-селянин на пътя е вреден точно толкова, колкото и комплесарът-селянин в политиката!

Искам да се въведе конфискация на превозното средство, караш пиян, караш с голяма скорост, извършваш нарушение - конфискация, и тези коли да се продават после на търг... Хем евтини коли за бедните, хем пари за полицията...

То кво да му продават ? Не е останало нищо от джипа и опелчето ! Вървят като за старо желязо -32ст./кг

За Бога, хора - спазвайте общоприетите правила за движение по пътищата, независимо колко скъпа и сигурна кола карате, независимо колко добър щофьор - смятате, че сте!!! Правилата не са измислени, за да уронят престижа ви или за да се почувствате "незначими", а да предпазят живота ви, и да ви предпазят - да станете убийци!!!

Боже, кой ли е този човек, който е отбелязал "минус" на този коментар. Няма да се оправим.

Дядката с хюндая снощи щеше да ти сложи плюс. Всеки си е с мания за безгрешност докато не стане белята. Що намеси тука скъпите коли не знам. Знам, че богатите хора са трън в окото на редовия български мизерник, ама това си е негов проблем.

Toni

Защото скъпите нови коли се считат за (почти) 100% сигурни на пътя. Колкото по-нова е колата, с толкова повече блокажи и темподобни екстри е. Иначе това разбира се не важи когато зад волана няма човек, а магаре. жалко за хората. За бебето нямам думи.

jingiby

Безхаберието на властимащите продължава да взема жертви по пътищата. Начини да се спре това безумие има, но е по-важно да се взимат подкупи на пътя и то системно. Това крепи системата, а тя е непобедима. Нарича се балканско-байганювска простащина и е вкоренена в манталитета на народа ни...

и при фашисти и при комунисти, простакът си е простак, няма зависимост между системата и простотията.

Абе какви глупости говорите.Кой е виновен когато не спазваш правилата?Онзи ден когато пресичах с детето на зелено,един идиот реши ,че няма да чака да му светне зелено,а ще мине на червено.Кой е виновен?Аз и детето,шофьорът или властимащите.

Един немец на работа в България известно време се чудеше как може да не се спазва правилника за движение, но след време, като видя, че няма наказания започна и той по български.

Toni

Тука политиците не смятам че имат вина. Зад волана на колата ми сядам аз, на твоята-ти, комшията-на неговата, не Цветан Цветанов, Мая Манолова или Волен Сидеров. Като нямаме култура на каране ще виним нас си и в случая е неуместно да се защитаваме нападайки. И странно как тук всички знаем правилата и казваме че ги спазваме, но на пътя резултатите са други. Просто е време да спрем да бъдем лицемерни и да започнем да мислим с овчите си глави. Всички.

Съболезнования за близките на младото семейство. Жалко за момчето и детето, жалко за съпругата. Има едно хубаво нещо в цялата трагедия, няма да има булгаристанско правосъдие. Идиота с джипа вече е с изпълнена присъда.

Toni

Мен ако питаш, идиота с джипа се е спасил от правосъдието, лично възмездие от някоя страна и евентуално угризения на съвестта.

Нито едно от нещата които си избройл нямаше да се случи. Убеден съм!

така е или е от Долни или Горни Дъбник! Когато преди много години бях студент се появиха такива селяндури от Там и така и не изкараха повече от 2-ри курс. Ама само претенции имаха аграрите мръсни! МИ-София :)))

ama sega e hodil do Pleven i e vidial che tam ima Billa :)))) hahahaahah seliandur4e ste vidi6 ti shofiori i sektetarki cigankata s konia sa ti mnogo!

Пияни,дрогирани,с купени книжки,избиващи комплекси с джипове,скъпи коли,еднакви номера,тъмни стъкла,безмозъчни,нагли.Полиция и контрол-никакви.Какво още да чакаме от нация със сбъркан чип.Свестен човек няма да остане тук.

Според мен ти си тоя който избива комплекси. Един "джип" хюндай на 10 години струва под 10000лева. Корсичката като нова е двойно. Айде да не робуваме на думата ДЖИП.

Самият ти май си пиян и дрогиран. За колко дрогирани 64-годишни си чувал? Ти да не си ония изкуфелник дето се беше изцепил преди седмица, че който кара по-скъпа кола от 10 годишна лада е мутра?

Бог да прости,най-вероятно здравословни проблеми за водача на джипа са причината,което показва как всички сме навързани на синджира,колкото и да ни се иска да се правим на велики,когато колегата има грип,имаш го и ти,не може да пиеш хайнекен на синьо сирене в бедна държава,даже и да имаш петте лева за това,нямаш моралното право

Ей сплескан! Сирене от billa за 2 лв. и бира 1.39лв. кена! Ще те таковам, педро само ми ела. Така че трай, че да не видиш каде се копае шоколода и каде серат гладните!

И заради възрастния с джипа, една майка остана без дете и мъж.Родителите на момчето останаха и те без дете.Къде е тръгнал с този джип, щом не може да го контролира.

Олекна ми като прочетох накрая,че изродите с джипа в насрещното движение не са се отървали.По-справедливо е модераторю,нали?

Не е решението да се увеличават наказанията ... само ще се увеличи корупцията в КАТ! По-скоро контролът трябва да се затегна и да се намали корупцията. Като въведоха точкова система, постоянно светнати фарове, задължителни колани - катастрофите спряха ли - не. Единствено бройката на ранените и починалите при ПТП намаля, но аз предполагам, че причината е, че от 8-9 години масово се карат коли оборудвани със въздушни възглавници и други системи за безопасност!

"бройката на ранените и починалите при ПТП намаля" Че не е ли това целта? Никъде по света катастрофите не са сведени до нула. Всички се борят за НАМАЛЯВАНЕ.

Това казвам, че е намаляла бройката, но не заради увеличените наказания!

Решението е именно в наказанието! Но!!! Не като това в сегашниия момент: - караш с 150 км. в час над разрешеното, имаш голяма глоба (не помня колко). Дивотия - ти си убиец! Отнемане на книжката - това е разрешението. + (затвор при катастрофа). Но за това трябва ЗАКОНОДАТЕЛСТВО- а те са платени ИДИОТИ.

Бог да ги прости!

Преди около 3 години, законът беше - караш с 30 отгоре, оставаш за определен срок без книжка + солена финансова санкция. Крайно време е да се върнат тези положения. Само сериозните наказания ще намалят убийците по пътя.

Кога е било така??? Нещо се бъркаш. Санкциите НИКОГА не са били по-строги от сега. Друг е въпросът, че голяма част от нарушенията сега се регистрират от камера и наказанията са чисто финансови.

Лъжеш! За нарушения се отнемаш екнижката за различен срок, но Цв Цв и Дянков решиха, че кинтите са по-важни от товапотинциалните убийци да бъдат пешиходци или пътници.

Дано се задавиш с сиренето си , нещастник

Благодаря.Да ти се връща.Ама едва ли :)За джипа си имам шофьор,който съм го инструктирал за правилата за безопасност на моята персона.Относно синьото сирене-само пичаги с пари и интелект го хапват,и ти не се безпокой-няма как да се задавиш с таково :)

Имам новина за теб: не ядеш синьо сирене и не пиеш Хайникен. Комбинацията въобще не върви, но понеже случайно си чул от някъде, че съществуват такива продукти на пазара и са скъпи си решил да ги използваш в "невероятния" си коментар.

Ти си една комплексирана гладна въшка, която се озърта кой да те черпи една бира.

Ми що не хапнеш урдица и не пиинеш от чепа ми. Копеленце нещастно... Не забравяй, че не си безсмъртен. Законите на физиката са еднакви за всички и не са благосклонни като българския съд.

Toni

Нелепо е да се шегуваш в новина за смърт. Има си раздел за подобни изказвания.