Загинал и ранени при челен удар на влакове в Австрия

Машинист загина, а девет пътници са тежко ранени при челен сблъсък на два влака в Австрия, съобщи говорител на пожарната пред телевизия ОRF.

Обратно в новината

Коментари - Загинал и ранени при челен удар на влакове в Австрия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В австрийските държавни железници - ОВВ/Oesterreichische Bundesbahnen/ на всеки 10-15 минути през всяка гара от среден мащаб минава влак.През БГ гарите влак минава на всеки половин-един час/говорим за ретро модели от 50-те или 60-те години на ХХ век.Скоростта на движение на нашите влакове е в пъти по-ниска от тази на европейските влакове.Старо правило по безопасност на движението е,че при по-ниска скорост, опасността от инцидент е по -ниска.Естествено ,че като нямаш влакове/респ.функционират само ретро-архивни композиции/ ,снижаваш риска от катастрофа като тази.Колкото повече влакове пускаш и колкото по-модерни и бързи са ,толкова повече рискуваш.

Австрия отдавна не е това, което беше.

стават такива работи

господ си знае работата , за разлика от нас...

Глупости на търкалета. Удобна теза за малодушни.

Тук в България, автоматизацията на повечето нови линии се прави от една австрийска компания ТАЛЕС и пак имаше няколко инфарктни ситуации...

за един загинал и 9 ранени...150 човека и два хеликоптера...при нас трябва да избухне АЕЦ за да пратят поне един

ние си имаме бойко хеликоптера, ич не ме е страх ...де не ми се вържете !

Човешката глупост е безгранична. Как може да няма автоматика, която да спира влака когато светофара (семафора) свети червено? За такива работи не трябва да се разчита на хора. Чакам с нетърпение кога ще забранят на автомобилите в градовете и магистралите да се управляват от хора. Който иска да кара кола - на състезателна писта. Иначе - автоматично управление от изкуствен интелект с мрежова връзка със съседните автомобили.

Вселената и човешката глупост... Факти. :) А.А.

И сега няма ли някой "родолюбец" да каже че такава простотия само в българия може да се случи !

да такава простотия..позна може само тук да се случи..

на втората снимка се виждат два трамвая по къси от полските PESA движещи се в сф...

Дааа...Такива неща в съвременния живот не са изключение...За съжаление.. -Направи ми впечатление друго! И там ли има "дървена мафия"? Там, на втора снимка се вижда "щабела"!