Нова експертиза с разкрития за катастрофата край Смоленск

Пилотите на самолета на полския президент Лех Качински, който се разби през 2010 г. край Смоленск, са били подложени на натиск да се приземят, въпреки мъглата.

Обратно в новината

Коментари - Нова експертиза с разкрития за катастрофата край Смоленск | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е добре са си пийнали...

Кога куките и военните не са били тъпаци и мошеници?

Попаднах на нещо много лщбопитно. Истинската фамилия на диспечера е Сусанин. Когато е кандидатствал в щурманското училище той я скрил тъй като с такава фамилия, в никакъв случай не биха го приели и е използвал бащиното си име. Изглежда това е имало своето съдбоносно значение при катастрофата ппо аналогия с по старата история когато прадядо му е постъпил не особенно красиво с поляците.

Русия има доста стриктно спазване на използване на бащино и фамилно име. Бащино име си е бащино - и не може да се използва като фамилното, защото винаги се записват 3 имена и то по акта за раждане - за разлика от доста свободно избиране в България. Така че Сусанин - не ти е точна инфо.

Ех, Саара. Оказа се, че не е Путин. Но утайката в душата остава ...

"Държавното обвинение обаче нарече разкритията на радиото неточни и предупреди да не се интерпретират извън контекста на останалите елементи от разследването, и че изтичането на вътрешна информация може да навлече наказание до 2 години затвор" Е това е красиво, цензора в ефир. Ако някой каже нещо, което не устройва официалната пропаганда, следват 2 години затвор. Да живее полската демокрация и свобода на словото. Класически американски образец. Между другото, ако следите последните събития у нас, Риформаторският блок се опитват да прокарат същото у нас. По американска поръчка.

"През февруари миналата година полските следователи използвали нови техники, за да разшифроват части от записа, предоставен им от руските власти, който бил с толкова лошо качество, че дотогава бил неразбираем" Едва ли полските следователи са очаквали да чуят точно това от тази част на записа ? Когато стана тази катастрофа поляците заявиха, че е унищожен цветът на полския елит и полската интелигенция и първосигнално обвиниха Путин и КГБ за това. Каква ирония на съдбата ? От тази разшифровка се оказва , че на борда на самолета не е бил политическият и интелектуален елит на Полша, а едни любители на бирата.

Отлично Бегеец (бе гейче, бе гейченце) твоят коментар както винаги е най-верен. Устоявай си винаги така пламенно и самоотвержено позицията.

Не е вярно, Путин е виновен. Дал им е бира да пият и им е пуснал мъгла

Ппоредната руска воняща партенка и лъжа Всички знаят, че самолетът с поляците нарочно диспечерите го удариха в пистата

като малайзийския боинг,а нещастник?

Сори брачед, не всички слушат "Гласът на Америка", така че не са толкова просветени като теб!

Ето това е пример за блестящ сарказъм!

Ооо, моше, как е, лъжеш ли, лъжеш ли? Ама никой нещо не ти вярва. Доста нагло лъжеш, самото полско разследване определя вината на летците и то защото са подложени на натиск. Това са и данни от полско радио. Безспорно има записи, как руските диспечери са оредупреждавали и са опитали да отклонят самолета към друго летище, за какво са виновни? Ако според теб в България сме аборигенчета и не знаем какво се случило, малко си в грешка. Вас, мошетата от пропагандата, да не ви подбират на конкурс за идиоти. Дори да лъжете не ставате.

Много добър сарказъм. Докато поляците на борда най-цивилизовано се наливаха с бира, руските диспечери ги удариха в земята. Всъщност с удрянето в земята е вярно. Русия и този път удари в земята хулителите си - малоумници. От една страна руската земя не издържа на полската наглост, подскочи и удари самолета. После Русия ги удари в земята с този запис. На правия му върви.

И какво стана сега? Нашите соросоиди не коментират-стаиха се като пръдня в гащи! Преди 10 дена един полски министър казваше ,че Русия е виновна и почти и обяви война! А бе вярно ,че на лъжаята краката са къси!

И сегашните полски ръководители продължават да постъпват безотговорно и хазартно в международните отношения, така както загиналите при катастрофата тогава първи ръководители на държавата.

Добре че е ЦРУ, да им управлява държавата, че иначе я война на Русия щяха да обявят, на пияна глава, я някоя друга простотия щеше да ги затрие...

Значи получава се нещо като самолета "Минск 2" Меркел и Оланд са пилотите а Обама ги "притиска" да кацнат в Киев, а там една "Мъгла", разбирай - Демокрация тип Шоколад с пълнеж от шорошни курабийки и яценюковчета?!?! Че почекаме да видиме тоя самолет че кацни ли или че се разбие?

.........пилотите са главните виновници за катастрофата .... Да така е ! Виновни за всичките ни нещастия са шофьорите, пилотите и особено водачите на колелетата тротинетки! Те правят и всички национални и вселенски катастрофи! ---

Нема толкова тъп отбор, да си затрият правителството за едната пиячка. Те сигур вече са си мислили, че пътуват с автобус...

Държавното обвинение обаче нарече разкритията на радиото неточни и предупреди да не се интерпретират извън контекста на останалите елементи от разследването, и че изтичането на вътрешна информация може да навлече наказание до 2 години затвор, допълва АФП. - ЩЛЯХТАТА СЕ ДЕМОКАРТИЗИРАЛА ВЪЙ ВЪЪЪЪЙ

значи последно се оказа,че не е Путин? просто питам,мерси.

Путин го е отпразнувал.

Никога няма последно, всичко е временно! Шъ цъфне и Путин, бъди рахат!

Когато цъфнат налъми.

Пилотите са тренирани по натовски модел. Алкохолизираните полски политици са ги напили с дъха си. Не се научиха, че на запад употребяват дрога.

Нека позная, тия експерти дето разшифроват такива разкрития са руски.

То си пише , че са полски ама нещо не ти отърва на опорните точки ;)

А изключено ли е полските експерти да са рубладжии, като тебе?

Това не е никаква новина. Още преди 5 години бяха ясни всички тия факти. Само не бяха сигурни кой точно е "излишния" в кабината.

Бе, то и имаше и други факти! В Тубата показваха, как руския спецназ доубива оцелелите! Сигуно го има още в Паужината!

В тубата има как правиш секс с майка си. Как да го тълкувам. А че всичко в ЕС и УСА е лъжа мисля, че е ясно дори и на хлебарките. Само на тъпото стадо не му е ясно, щото н а него му е виновна Русия. КАкво стана с А320 от преди няколко дни? Набедиха пилота и сега тишина. Лъжи лъжи и само лъжи! това са евроатлантическите ценности. Да не пропуснем педерастията. Преди няколко дни ми споделиха, че в Австрия гейовете са в изобилие, така че не се чудете за Кончита Вурст.

И на последния дебил е ясно, че кутиите за били манипулирани от руснаците, за да се изкарат невинни! Кът Русия няма втора, тъй лъжлива по света!

VIPER

Значи ти си последния...

Прав си, аз съм милиард и първия! Това ти е проблема, че не съм сам!

Правилно. Да не те смущава (-)или (+) всичко е пропаганда. По важно е че ще те четат разумни българи...

Ако, това което казваш е вярно, то Русия трябва да е най-развитата в технологично отношение държава в света, защото даже американците не могат да манипулират "черни кутии" на самолети. Ако можеха до сега щяха да манипулират кутията на "Боинга" свален над Украйна.

Ти си щастлив, че не знаеш руски, ако го знаеше, щеше руские СМИ и да знаеш че 140 млн. руснака, струват 10 пъти повче от 340 млн. американеца + 1.5 милиада китайци! (в производството на екскременти), а Путин е всепризнат екскрементатор номер 1 а планетата!

Попитали радио Ереван: Има ли по лошо от Комунизма. Радиото отговорило: Има - Това, което сега наричат "Демокрация"

Явно си мазохист или пък не си живял преди 1989г... Това е чудовищно твърдение. Не си прави шеги с такива сериозни неща, защото явно не знаеш какво беше.

Кво беше, много хубаво си беше. Айде стига западна пропаганда.

ХА! 5 години по-късно изведнъж излиза един запис, на който има политически удобна на Путкин версия за катастрофата. КГБ не спи!

Платон ми е приятел, но истината ми е по-скъпа. Защо сте като коне с капаци и не искате да прогледнете.... Аман от лумпени и хора с промити мозъци, които не искат да допуснат, че може и да има и друга истина.

Лошо. Сега ще трябва да се прави трета още по независима експертиза, щом първите две не стигат до политически желания резултат.

Руснаци, поляци, украинци и пр., са все славянски пияндета и безмозъчни същества. С една дума - селяни без благородна кръв.

Не може всички да са благородни граждани със синя кръв като тебе.

И после руснаците им били виновни.....

Поляците мразят руснаците, защото винаги са ги мачкали, но понеже са мазохисти по природа продължават да се заяждат.Приличат ми на един пудел, който лае мечка.Собственика във Вашингтон обаче им ръкопляска.Разделяй и владей.Агендата за унищожаването на славияните не е от сега,а от времето на РИМ.

Тия поляци са по големи алкохолици от руснаците. Работил съм с доста поляци и знам.

Полските мужики не са искали да показват малодушие пред лицето на отколешния неприятен съсед СССР/Русия, вземайки решение да кацнат на друго летище. И биричка в пилотската кабина. Айде лека им пръст, смелчаци.

Така става, когато полски пияндета карат президентски самолет

Ами има десетки вече катастрофи на руска територия -само за врагове на кремълския режим. То ще да е че въздуха е наситен с руски алкооооооооол....

Жалко, че и при тях и при нас управляват държавата нагли самонадеяни и самодоволни пияници и наркомани!!! В последния парламент има достатъчно и наркомани и пияници, ако имате малко информация от вътрешни източници ще се съгласите с мен.

За нещастие нашите са страхливци и подобен случай няма да ги сполети ...(

Най добрият и смислен коментар.

А нещо за полякините казва ли?

Добрутро! Тези данни ги има още от самото начало - аз съм ги чела в различни издания и сайтове още веднага след катастрофата, както и за скандалите на пилотите с министри, дори и със самия президент, който ги е карал да кацат по най-невероятни места и в ужасни условия - например, в Грузия, в планините, винаги с риск за живота си, но нали той беше голям приятел със Саакашвили и му ходеше в Тбилиси по три пъти годишно да го "подкрепя" - и е тормозил пилотите, обиждал ги е, заплашвал ги е с уволнение ... Качински си беше пълна истерия, а брат му е същата работа, и в ЕС бяха луднали от тях, освен че не можеха да ги различават - те до края на дните си се обличаха еднакво - като деца свикнали така, и когато единият беше президент, а другият - премиер, хората никога не знаеха с кого точно говорят - имаше куп шеги и майтапи по този повод из западната преса ... Радиото най-после се добрало до реална информация, а нашите откриха америка с нея - нали не четат друго, освен два сайта на английски, и съответно винаги са на 3 дни до 5 години след събитията ... )))))))

аврора, аман! надявах се да си била в самия самолет ...:) просто нямам думи...

последно не е бил Путин тъй ли?????

Ъ, да!

Путин е виновен, а ето и доказателството - Во вторник днем в центре Киева, на улице Крещатик, произошло ДТП с участием сына президента Украины Петра Порошенко: его машину протаранил пикап с бойцами батальона "Азов". РИА Новости link

Поляците са бъгнати.

"..стюардеса пита някого в кабината или наблизо: "Ще пиете ли?", а лицето отговаря: " Ъ, да!" ..ако това лице е управлявало и самолета, ясна работата...

Излиза че новата експертиза потвърждава старата... в която пак се твърдеше че авиаторите са били принудени да изпълнят заповедите на прекия си командир, щото и в Полша правителствения самолет се управлява от военни пилоти.

Щерев, полковнико от хибридната война не се предавай, моля те, сипи глупости, дай дай дай...

Който е умен и свободен в мисленето ще разбере какво пиша... А обидите не ме засягат. Важна е каузата на демокрацията и европейските ценности ,които липсват при вас платените за копейки. Разбирате ли за колко малко се продавате....

VIPER

На дебила каквото и да му кажеш не го засяга.Той си е дебил

Ако европейската демокрация се интерпретира като подкрепата за украинските фашисти в Украйна, само защото са против Русия -не! Мерси! А ти си мисли, че мислиш! Така са си мислели и други подобни "мислители" преди ВСВ и също са се блазнели от мисълта, че са мислещи хора! Точно като тебе!

kumalissa73@

Дай, моля те, списък с прословутите ценности. Нека видим всички за какво ни говорят вече 25 години.

Абе Щерев човече напиши ги най после тези евроатлантически ценности за да знаем ,за какво пледираш.

Щерев поне изреди 5 европейски ценности...

Ние казваме, "Пиян като казак". Знаете кога. При французите, същият израз е "Пиян като поляк". Абе , славянска му работа. Лека им пръст на умрелите.

ало,соросоидните шитове,нещо? коментар?

Кво стана с индонезийския самолет свален от руските терористи с техника доброволно предоставена от Кремъл на украинска територия контролирана от руски терористи? Нещо се млъкна след манипулацията на черните кутии изминали годност-трайност при руските служби?

Ами нека да кажат холандските специалисти, които се чудят как да манипулират инфромацията от черните кутии, за да не злепоставят шефовете! Щото от Джърмануингс разчетоха информацията за часове, а тия година не им стига! Или куража да кажат истината! А такива като тебе им дай да лаят, за да се харесат на господарите! Жалък си, Щерев! И ставаш смешен !

Щерев, ако поне имаше малко акъл, а не празна черепна кутия можеше да се замислиш защото се мълчи по този въпрос. Ако черните кутии бяха манипулирани, американците първи щяха да надуят свирката. Мълчи се, най-вероятно, защото самолета е свален от украинците.

Батка, кога свалиха и индонезийски самолет? Туй CNN са го пропуснали.

Шило

Хайде стига толкова.Няма конспирация. Ясно е вече! Да не ровим костите на загиналите...

Ами защото са жертва на руския тероризъм и фашизъм. Нова е модерно.

Поляците неспират да пият и особено сутрин требе голямо внимание да не сгазиш некой залиташ по пътя.

Намери се кой да коментира качество. Кога пратиш в околоземна орбита запис, па макар и с отвратително качество, тогава ела да критикуваш.

НИВЕСТУЛКИ СОРОСОИДНИ! наказание до 2 години за това че някой изкара за пореден път истината че тези прости поляци са били самоубийци като оня немски ненормалник... Мърш* !!!

Самолет и летище, които не са пригодени за кацане в мъгла! И висшестоящи лица, които въпреки това, нямат правото да са в кабината! Но основното е, че поляка е трябвало дори с такъв огромен риск да покаже, че има възмездие, така е, но не и по този убийствен начин! Извода пак е, че разума трябва да надделява, а не политиката!

Не се четат субтитрите ли? Смешник.

Не че не се знаеше как е станало още при 5 г. но една петилетка пропаганда на гърба на Русите си е цяла петилетка. Същото и с малайзийския самолет в Украйна, на всички е ясно кой го е свалил и експертите непрекъснато го доказват, но още малко пропаганда на гърба на Новоросийците си е много приятна работа ...

А знаеш ли причина, поляците да обичат твоите Руси? А, русофилистик!

Така де така, всичко е любов: има любов има истина - няма любов - няма истина. Ако хванеш жена ти някъде нещо да прави - дано я обичаш, иначе може да излезе истина. Също така, всички обичаме северо американците и очевидната истина е, че техния президент има дълбоки баварски корени.

Никой не иска от поляците да обичат Русия! Ама това не им дава право постоянно да ръсят лъжи и глупости!Това в никой случай не ги прави велики, напротив- стават меко казано смешни и жалки.

Ако си спомняте, преди десетина дни се разби самолет в Алпите, втората черна кутия беше намерена един ден на обяд, а вечерта имаше готова разшифровка. Та се сещам и за сваления самолет над Украйна - колко месеца им трябва на украинците и какво ги подучват американците, за да прочетат какво пише в кутията - кой пилот какво казал, коя стюардеса кихнала и кой пътник казал че вижда изтребител отляво. Та и с полския самолет - колко години го мариноваха това заключение и май не им се искаше много-много да го обнародват.

А на чия територия падна самолета и колко време холандците нямаха достъп до останките които бяха отарашени от блядовете.