Вдовицата на убит на пътя прости на виновния шофьор

Корнелия Петкова, майката на три деца, която остана вдовица след катастрофа в Пловдив миналата седмица, намери сили да прости на виновния, предаде Би Ти Ви.

Обратно в новината

Коментари - Вдовицата на убит на пътя прости на виновния шофьор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

pf prodala se e ama toia kreten shte ostane grob ubeden veche che vsichko moje da si kupi

Дано разкаянието на момчето да е искрено. Искането на прошка очи в очи, ако идва отвътре, е за уважение. Но грешката му е много сериозна и трябва да бъде наказано съгласно закона.

Прочетох, че няколко часа преди да даде прошка остро е критикувала убиеца и даже е обяснявала, че е бил ползвал и наркотици и се е оплаквала, че няма пари за адвокат. Адвокат Марковски и обещава да поеме случая безплатно. Предлагат й общинска работа. Осъзнах, че нищо не я притиска да даде тази прошка публично, че и да излъже, че е простила още преди да й я поискат.

Момчето има 12 регистрирани нарушения. Колко са НЕрегистрираните, като знаем как стават нещата у нас! И колко на брой са разкаянията - НЕрегистрираните от камерите!

Ако на това "момче" на 24 години му беше отнемана книжката за всеки 5-6 акта, то до сега той или щеше да е без книжка или щеше мнооого да внимава. НО е по-важно да запазим далаверата в КАТ, нали Бъчварова ??!! По оценки на одитори от Сметна палата, годишната далавера на КАТ към 2007 г. е била около 800 милиона лева!!!! Разбира се, докладът не е видял бял свят .... а доста хора са се пренесли на оня свят от тогава.

Кой е казал, че ще остане ненаказан? Много е трудно и се изисква много смелост да поискаш прошка от роднините, когато ги гледаш в очите. Убиеца ще си получи юридическата присъда, но тя е по-лека от другата - тази, с която ще живее цял живот. И дано удържи на думата си.

Тази жена ми става все по-симпатична! Много "учители" и "духовни вождове от кварталните кръчми и кафенета говорят за прощаване на тези, които са ни причинили зло, но колко ли могат наистина да го направят?! А тя намира сили да се срещне с този тип от другата кола, да разговаря с него и с родителите му, и да прости в резултат на личната си преценка за неговата искреност - това е много силно! Истина е, че злобата и желанието за мъст не могат да доведат до нищо добро този, който ги изпитва - затова и в обществото ролята на съдник в подобна история е поверена на цяла огромна машина - полиция, разследващи органи, съд и прокуратура - и те би трябвало да си свършат работата в този случай, а тя лично си гледа децата, своята бъдеща съдба без съпруга и иска да има достойна работа, за да си отгледа децата! Браво на нея и пожелавам късмет и да ѝ стигнат силите за всичко! А убиецът и родителите му, както и съдът, наистина би трябвало да си свършат свята част и да гарантират, че този и подобните на него няма да могат безнаказано да шофират пияни, дрогирани, изоглавени, бесни и страшни с мощните си коли из градовете на държавата - защото има честно разследване и наказание! Само така ще се получи някакъв ефект от цялата трагедия, която наистина е много, много тежка - толкова хора са засегнати!

До там сме я докарали. Жената се опитва да оцелее и да даде някакво същвуствуване на децата си. Всеки е съпричастен в момента, но повече на приказки.

Тази жена ми се струва не много ОК?!

Нека тая "самарянка" попита децата си след години. Едно е да простиш, а друго е да оставиш ненаказан престъпник.

много жалко , щом и тая се продаде ПАРИТЕ НЯМА ДА ЗАМЕСТЯТ МЪЖА ТИ И БАЩАТА НА ДЕЦАТА ТИ овца тъпа, поне си мълчи да не ти се подиграват хората , ДЕЦАТА ТИ ЩЕ СЪДЯТ ТЕБ ЕДИН ДЕН !! ти пари пак щеше да получиш чрез съда или от застрахователите , но да продадеш мъжът си , това е помиярщина

рационално мислене, може и наистина да е могла да прости. Но това не значи, че има правото да нарича предумишленото убийство (не само на съпругът й, има и други жертви) "нелеп инцидент". Ако подобни "нелепи инциденти" не се санкционират своевременно, движението по улицата ще започнем да наричаме "нелепа касапница".

със добър адвокат , можеше да получи и повече ,а не колкото милостиня и дадът , но тъпото си е тъпо , оттам и "умните изказвания " инцидент ?? нелеп ?? и т,н , когато ПИЯН СЕДНЕ ЗАД ВОЛАНА ТОЙ Е ПОТЕНЦИАЛЕН УБИЕЦ !! и тук говорим за предумишлено убийство , а не нелеп инцидент , парите са и размътили мозъка на тая патка , но утре като ги похарчи и свършат , ще остане само СРАМЪТ !!!

Kakvo da zamestqt!!! Dumite i sa poveche ot KRASNORECHIVI : Атанас ни беше роб

прошката е велико нещо. Да се прощава, е християнско. Но да наричаш системно, преднамерено високорисково поведение на пътя "нелеп инцидент" е инсинуация. Не става дума за мъст тук, става дума за човек, който е убил не само нейния мъж (има и още жертви) и който оставен да плува по течението така както е свикнал, продължава да е потенцианлно социално много опасен за куп други нищо неподозиращи хора, млади, стари, деца ...

Жена на три деца. Безработна. Загубила най-близкия си човек в нелепа катастрофа. Останала внезапно сама, без подкрепата на стожера на семейството, изразявала се в печалби от по 45 лева за неизвестно колко дълъг период. Вие как бихте се почувствали на нейното място?

Като не знаеш детайлите, не я защитавай. Вчера й е обещана безплатна адвокатска помощ от Марковски и работа в общинска фирма. Така, че е подсигурена достатъчно, за да не й се налага да прощава срещу пари.

Не знам тази жена толкова ли е наивна.За смърт според мен не може да има прошка,а наказание.Виновният шофьор може би са замазали очите й с пари.Това не решава проблема.Те го правят с цел да получи по-малка присъда и след някоя година ще заминат за чужбина.Тогава няма да види и лев от тях.Жалко за дечицата ,че нямат баща.Това не може да се замести с нищо.

Rita, вие аборт правили ли сте?

Но да наричаш системното и то съвсем преднамерено погазване на законите на страната и етическите закони, като си играеш на авто "руска рулетка" и така рискуваш живота на нищо неподозиращи хора, не може да се нарече "нелеп инцидент", дори срещу заплащане. Още повече срещу заплащане.

верно че на тоя свят има грешка но има и прошка ама на мен ми се струва че тук в наѝ грубият смисъл на думите става въпрос за пари .за много ли душко клета прости. да знаеш че от това живота ти в никакъв случаѝ не става по лек.

Тая направо го е видяла тоя като милионче на цяло.

Хора, жената е в състояние на тежък траур. Това е травматично състояние, което си има етапи, описани и систематизирани от изследователите. Не я съдете, защото действията й не са като на човек в обичайна кондиция. Има нужда от сериозна психологична помощ и подкрепа.

Принципно си прав. Но не трябва ли доста по-дълго време, за да се стигне до прошката?

Принципно си прав, но когато си в състояние да разсъждаваш като човек в обичайна кондиция, или компенсация, както се казва на професионален език.

Никой ли няма да каже какво става с детето на жената, която също е загинала в катастрофата? До колкото се разбира от статията жената е оставила детенце на 1 годинка. За него кой ще се грижи, има ли си баща и т.н.....

Детето е на 5г,има баща който ще го съди до дупка "убиеца''иска възмездие най вече съпругата си, и неможе да прости такова нещо,преди малко го прочетох.

Понеже бащата не е "простил" ще се оправя сам. Не прошка, а съд и присъда трябват за този синковец!

Живите ще се оправят с едно,две,три....деца,мъртвите няма да се върнат.Айде стига я правихте на герой тая.

Към Дейзи: Да, живите ще се оправят, и след това би ттрябвало на всякя цена да "оправят" и наглото чорбаджийско изчадие. Жената я разбирам, но ако няма около нея мъже с топки в гащите, би било много жалко !!

Жалко за мъжът й,че се е блъскал денонощно да работи за да издържа тая предателка.Утре и в леглото му легни,за да му благодариш как си трябва.

Тази жена по принцип си е не адекватна. Оня ден я гледам по телевизията, вместо да оплаква още непогребаният си съпруг, тя обяснява какви изключителни организаторски способности имала и очаква оферти за работа. Сигурно е на някаква твърда дрога. Жалко за децата !!! А що се отнася до младият джигит, поне имаше доблестта да поиска прошка за стореното. Не че това ще върне човека.....

Не е на твърда дрога, приятелю. Прав си, че не е особено адекватна, защото в момента се намира някъде между първата и втората фази от процеса на скърбене - шока и отричането. Ако не си чел за тях, в нета има достатъчно информация.

Не съдете жената! Има три деца!!! Кой ще се грижи за тях,и с какви пари и за колко време, ако не се съгласи да прости! Мъжът и няма да се върне, но децата остават. Лесно ви е да коментирате от страни. Пробвайте да гледате деца без пари, и да са нахранени, облечени и да им осигурите образование.

знаеш ли колко деца има без един родител,кой ли се грижи за тях....

Напълно си прав (а) за това колко е трудно да отгледаш деца без пари. Но не ти ли се вижда малко странно как се държи.... то бива доброта и опрощение, ама чак пък толкова.... а обикновените чисто човешки чувства къде са !!!

Скрити и покрити. Те са си за нея и за децата.

Da beshe mislila za tova ,v kakvo satoqnie e semeistvoto i predi da rodi 3 deca. A dumite i :Атанас ни беше роб "kakvo da se kaje za tova? Ili tankata i usmivka kogato kazva ,che ubieca na maja i podal raka ?

Просто не мога да сдържа и да не постна цитата от един друг материал по темата: 20 Горко на ония, които наричат злото добро, а доброто зло; Които турят тъмнина за виделина, а виделина за тъмнина; Които турят горчиво за сладко, а сладко за горчиво! 21 Горко на ония, които са мъдри в своите очи, И които са разумни пред себе си! 23 Които за дарове оправдават беззаконника И отнемат от праведника правото му!" Книга на пророк Исаия 5:20-23 Мъдър е пророкът, пък бил той и от омразния на две трети от форумците богоизбран народ. Да не забравяме, че Православната Църква почита Стария Завет наравно с Новия!!

Бог да пази убийците,прощавайте им,а не ги съдете и те са хора,нека си довършат делата има още за убиване.

Прошката на жената едва ли е искрена, както и душевното терзание на момчето с 12 регистрирани нарушения (и кой знае колко нерегистрирани). Много прощават "сделката" поради нуждата от пари. Тя и корупцията затова разцъфтява в нашата държава, защото се отнасяме с разбиране.

жената явно е на силни лекарства в момента, и затова е простила, че даже изкара този лигльо по-голяма жертва от себе си. Човек в нормално състояние не би могъл да бъде толкова жертвоготовен, май! Може и да е бил добро момче тоя идиот, но с това си деяние вече не е. Естествено е че, той и баща му ще търсят начин да си изкупят вината и да спечелят малко от благоволението на обществото. Сигурен съм и, че оттук нататък, особено ако му се размине с условна присъда както се случва при 99% от богатите, ще бъде образец за подражание, поне докато изтече срока. А след това? Днес дали пари на сираците, а утре кой ще им даде. Никой няма да върне умрелия, но и ако никой не накаже сгрешилия, утре ще има нови жертви. Това е цената на сбърканите съдии и правосъдие в тази територия наречена кой знае защо "държава". Е, няма такава държава. На съд, колкото и пари да са дали, това е морална отплата за бъдещите несгоди на децата. Само когато подобни идиоти разберат, че влизат ефективно в затвора, ще спрат да се правят на Фитипалди и компания.

Браво на тях! Убиец и вдовица се прегърнаха, целунаха и си простиха. Сега остава да друснат едно хорце на гроба на горкия човек. Извратено общество!

ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ОЗНАЧАВАТ ДУМИТЕ: "Но идете и се научете какво значи писаното: Милост искам, а не жертви, защото не съм дошъл да призова праведните, а грешните към покаяние." ???

"Око за око, зъб за зъб."

Защо не каже с колко хилядарки и запушиха устата с коята изрече тези думи.

Колко жени има в същата ситуация и не са предали и за миг вярата си,справят се някак си без да се продават за пари,а тая да се продаде по този начен още на следващия ден от смъртта на мъжа си.....е нямам думи.

ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ОЗНАЧАВАТ ДУМИТЕ: "Но идете и се научете какво значи писаното: Милост искам, а не жертви, защото не съм дошъл да призова праведните, а грешните към покаяние." ???

Дали прошката е искрена? Дали този цитат от библията включва и получаване на парично възмездие за милостта?

Нека прости, щом може! Браво, щом й се отдава. Но защо нарича случилото се "нелеп инцидент", по този начин тя оправдава убиеца на мъжа си.

СЕГА НА ТАЯ Й ДОЙДЕ ДЮШЕШ !КАТО Я ГЛЕДАМ ТЯ САМО ИСКА НЯКОЙ ДА Я ДУНДУРКА. КОЛКО ХОРА СА В НЕЙНОТО ПОЛОЖЕНИЕ! КАКЪВ Е ТОЗИ ФАРС? СЕГА В ОБЩИНАТА ЩЯЛА ДА РАБОТИ? ПАК ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО ДА СЕ ГРИЖИ ЗА НЕЯ....

те не са женени , и ако е имало и домашно насилие, изглежда логична постъпката й.Интересно какво мислят семействата на другите две жертви.

В прошката няма нищо лошо, но в медийната показност проличава нещо друго. Макар, човек подложен на такъв стрес, понякога се движи без да осъзнава какво се случва около него. Но не бива обществото да свиква, че всичко може да се купи с пари, защото човещкия живот е безценен . Разкаянието, след 12 !!! нарушения може и да е искрано, но наказанието, отредено от закона трябва да се понесе. Как ще се почувства простилия, ако заради неговата прошка утре загинат други!

Поклон пред тази майка ! Тази жена има сила и морал, който рядко се среща напоследък, особено пък в България ! От друга страна е абсолютно права че приема парите и не започва да се бори чрез българската правосъдна система. Няма тя с три деца на ръце да оправи правосъдието на съвременна България, като знаем колко корупция има там... Тя е избрала известно обезпечение за децата си пред неизвестния резултат от един съдебен процес. Апропо, има си прокуратура, която трябва да предаде виновника на съд, ако не е корумпирана, разбира се

Пари да взема колкото си иска. Грешно е, че прави "прошката" си ПУБЛИЧНО, в момент в който много почернени семейства се борят за налагане на по-тежки наказания при убийства на пътя. Освен това, ако това момче не изстрада грешката си няма как да се поучи и да послужи за пример на други такива "мъжаги - смелчаци" да пият - карат - убиват. Замисли се, ти би ли простил толкова бързо и лесно убийството на детето ти, майка ти или друг близък човек?

Публичността на прошката е защото на жената е обещана финансова и друг подкрепа за да успее да се погрижи за децата си. И аз смятам, че е права да сключи тази сделка вместо да ходи по съдилищата на съвременна България. Нека не забрявяме че българският 'некорумпиран и честен' съд оправда оня руснак - пияница кънкьор! Дори не му отнеха БГ паспорт, което би се случило във всяка нормална държава.

Дано съпругът й не се върти в гроба и да се радва ,че се е отървал от такава продажница.

Може да се радва, че децата му, лишени от баща, все пак ще избутат до пълнолетие. Иначе, на хляб и вода. Да не забравяме, че държавата не дава на българи помощите, които дава за милите ни малцинства.

Много хора щяха да откликнат и да помогнат в създалата се ситуация на семейството. А сега, децата й дали няма да се настроят срещу нея?! И как ще харчат тези пари?! Как ще преглъщат храната, закупена с цената на живота на баща им?!

Пари,пари и пак пари,дано сега да живее щастливо и в охолство.

Преглъща смъртта на мъжа си и решава да вземе някои лев. Стандарта на живот ще и се повиши за известно време, а въпросния джигит след време може да остави други деца без родител.

Тази прошка се нарича "просто сделка"!! Дали някое друго нещастно семейство няма да пропищи пак от този младеж след година-две ?!

Така е, но ако вие седите вкъщи с три деца, няма ли да предпочетете да сключите сделка чрез която да ги облечете и нахраните пред изгледа за дълъг съдебен процес в условията на корупция ? А за наказателно производство срещу виновния шофьор трябва да се потруди прокурор, на него това би трябвало да му е функцията, ако не е корумпиран

Тя казва: "При тези хора трагедията е много по-голяма на това момче животът му е белязан завинаги". А на нейните деца живота им не е ли белязан завинаги? Как може трагедията на едно момче, което може дори и да не се разкайва истински, да е по-голяма от загубата на баща?!

Веселата вдовица,сигурно не си е и мечтала за такъв оружай.

Няма как това убийство да е "нелеп инцидент" при положение че е на 26 години и 15 пъти са го хващали в нарушение, - а колко пъти не са го хващали и колко пъти са го хващали в нарушение и са пропускали да му наложат санкция.... Това не е нелеп инцидент , а целенасочен път към убийство и то на 2 жертви, съдът съществува за да предпази непострадалите все още членове на обществото. Така че съдът е длъжен да предпази все още живите от среща на пътя с убиеца!

Дали и семействата на другите жертви са подкупени с пари,или само тая е предпочела парата срещу справедливостта.

Със справедливост ли ще храни децата си? Много ясно, че ще приеме парите им. Без мъжа си, тя безработна, няма никакъв шанс иначе. Не може да плати и на адвокат, такъв че да и спечели делото.

Вместо да църкаш злоба и омраза, по-добре се поучи от тази жена. Опрощението е най-трудната за постигане християнска ценност, за която се иска много смелост. Тя отграничава стойностния християнин от един рязан читак, примерно. Затова, не я наричай "тая", защото ти си едно никому необходимо "то", надничащо от канализационната шахта

Пишете за християнски ценности, а отношението Ви към човека избощо не е християнско. Може би и жертвите на тероризма трябва да простят на убийците...

Заглавието трябва да е: Отървала се от мъжа си, прости на човек, който с поведението си е модел да се убива по пътищата.

Защо трябва да толерираме всяко зло, така само му помагаме да се разпространява. Да прости за себе си , но да не пречи на правосъдието и на общественото мнение!

Тая "вдовица" избщо не е натъжена от трагичния случай, дори вероятно се радва, чме ще си оправи материалното положение. Почти е сигурно, че те вече са били само формално семейство, а всъщност iса разделени от доста време. Нищо не се казва за жената до него в колата - май са били вече с нея семейство?

Ти имаш морално деградирало съзнание и е редно да се оправиш!

ОК, бях там в апартамента им (Копривщица 54, ет. 2) и направих малко дарение. Видях я и говорих за малко с нея - постоянно й звъняха и тя говореше по мобилния. Видях мизерията, в която живеят, но не забелязах НИКАКВА мъка у нея, факт!

Като чета коментарите Ви, разбирам, че Вие живеете в съвсем друг свят! Коментарите Ви нищо общо нямат със статията. Откъде Ви идва тази злоба и неморално поведение. Как ви хрумват толкова жестоки неща в съзнанието. От какво сте направени и кой Ви е възпитал. Засрамете се!

За разлика от другите теми, където повечето коментари са спам, тук почти всички са по темата. Жестоко ли е да осъдиш ПУБЛИЧНАТА прошка, когато обществото се бори за по-тежки присъди на убилите хора по пътищата, особено след употреба на алкохол.

Жената няма избор, трябва да спасява децата, тук няма място за достойнство , чест и т.н., въпрос на оцеляване, така че не философствайте.

Ама тя кръвнината така или иначе ще си я получи(тя и децата)Не е нужно да прощава и да обикаля всички телевизии да обяснява какъв рон е бил починалия

Да се чете - какъв РОБ е бил починалия

Като няма пари да си плати на адвокат, който е кадърен достатъчно да спечели делото, кръвнината може да се окаже, достатъчна, че да покрие само разноските за адвоката,

Какво ще спасява децата? Защо е казала, че мъжът и бил роб? Как ще живеят тези деца сега без баща и с малоумна майка? Една слаба жена. Кой каза силна жена по-долу? Нещо май объркани представи имате. Това ли е 'силата' на българската жена? На нашите баби и майки това ли е била?? Тази е психо бе хора - незнам по каква причина но не е с всичкия си! Определено - вместо да й помагат роднини на нея или на мъжа й за децата, държавата да й помогне - тя отишла с убиеца да се споразумява. Така де - с участника в 'нелепия инцидент'.. Ей.. луда работа.

Това е някаква психопатия. не е нормално да се толерира всяко зло и то зло необратимо - отнемане на човешки живот . Да разпуснем съда направо, а да започнем да изпращаме поздравителни картички на убиеца , защото той сега имал нужда от съчувствие и помощ .

А бе хора, наистина ли не схващате, че това е морална прошка, отнасяща се за душевното терзание на виновника, а не оневиняване на деянието му от гледна точка на светския закон! Ако това момче наистина се е разтрогнало, то тогава би трябвало да приеме и понесе със смирение присъдата си, повелена от закона, такава и токлова колкото е! Само така ще може един ден да надживее тази беда! ...Иначе, да не дава Бог на никого да е на мястото и на двете страни...

Ако имаше в България истински съд, сега нямаше да коментираме. Момчето щеше да е в ареста , после присъда за мин. 15 год. и плащане на кръвнина поне 500000лв. И понеже утре може да сме потърпевши и ти и аз и вие, трябва да сме на улицата на протест срещу съдебната система...

Прошката е велико нещо, но тук не говорим за прошка, а за сделка. Дали е богоугодно да се прости на човек, който може да нанесе поражения на много други Чада Божии да го кажем ?? Дали? ДАли е правилна тази пРостъпка. Да му прости вътрено, но външно да не възпрепятства правосъдието да отсъди. Иначе има съд на оня свят.

Това с прегръдка и сваляне на товара от плещите на убиеца изби рибата. Не ща да пиша лошо за госпожата, но ако убиеца беше беден човек, дали би му простила?