Двама мотоциклетисти загинаха в тежка катастрофа

Двама мотоциклетисти са загинали на място след катастрофа на главния път София - Варна в района на Севлиево.

Обратно в новината

Коментари - Двама мотоциклетисти загинаха в тежка катастрофа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единия е завил без да се огледа в страничното огледало, другия е бил прекалено близко, не е спазил дистанция, това е, друго няма

Мотоциклетистите и тираджиите са най-големите циреи на пътя.Защо - всички знаете! Само едно нещо ще спомена.Според ЗДП максимално разрешената скорост и на двата вида моторни средства е 80 км/ч!!! Да е виждал някой моторист, да се движи с подобна скорост, дори и в населените места?

като гледам коментарите, повечето хора неподправено се кефят на 2-та загинали мотористи. ОК. щом това ще осмисли деня Ви - кефете се! Но имайте едно наум - утре в такава "новина" може да бъде Вашето дете, или близък, без значение дали е в катастрофа с кола, мотор, камион, самолет, или просто е пресичал на пешеходна пътека. Надявам се тогава да можете да изречете думите "Така му се пада."

Глупако, някак си не върви да сравняваш участта на загиналите самозабравили се келеши, с тази на загинали , да речем в 1 самолетна катастрофа. Ще се кефим не, ами ще се търкаляме от кеф! На хората вече им писна от ревящите мотори, по всяко време, на всяко място, при всякакви обстоятелства! Писна им да се кръстят след като на пешеходната пътека, някой е прелетял са над 100 км пред тях ! Писна им да ги изпреварват отдясно, да се навират между два автомобила и да форсират нервно! Писна им от арогантното държане на дрисльовци, прикрили пъпчивите си лица под каските! ПИСНА ИМ! НЕКА ДА СЕ ИЗБИВАТ ! ХИЧ НЕ МИ ПУКА !

Сезонът на самоубийците е открит. Лошото е , че страдаме и останалите на пътя заради част от "безсмъртните". Може да ме наречете всякакъв но не изпитвам никакво съжаление към такива индивиди дето се е оказало , че пътят не е само техен , а техни са селенията господни.

Призовават самите те за толерантност на пътя а хвърчат като костенурките нинджа по магистралите създавайки опасност за другите. Вчера в Пловдив ги гледах как карат без каски а патрулката на светофара се направи че не ги вижда, ми да се трепят тогава....

Мили родители, кога ще обясните на децата си, че високите скорости намаляват способността да се реагира адекватно и белята бързо става?Радвате се на децата, а сега какво? Смъртта не се интересува дали ги обичате и ги глезите.

Никога не ми е било скучно по -нашите пътища.Не може просто така да си избереш платно в което да караш-винаги излиза препятсвие. От няколко ленти влизаме на половин и то в насрещната. Трудолюбиви българи преправят поредното неестествено образование.Имам усещането,че и вулкан ще видя. За мотористите тези ями са фатални. Жалко за момчетата-просто не се разбира причината

Как да жалиш някой,който сам е пожелал,да е жестоко безразсъден за живота си?! И не само за неговия,а на много други невинни! Това е болест на риска,лудост.Защо не работят органите по безопасността по пътищата? Има ли закони,няма ли,че така лесно се допускат убийци и самоубийци?

Защо трябва да гинат така нелепо млади, здрави хора? Заради една детска играчка. Толкова ли е инфантилна цивилизацията да изобрети такова откровено откачено нещо. Ако се забранят моторите и се забрани на мъжки организми да управляват МПС-та до 30 годишна възраст, ще се намалят с 90% произшествията. Надъхано, напудрено его на мъжкарчета, които търсят себе си. И застрашават други участници в движението. Плюс разбитите животи и съдби на зачернени родители. Айде малко акъл от държавата, след като ние нямаме.

"Това Първолета Драгнева от Областната дирекция на полицията в Габрово, цитирана от БТА."

Започна се, едва откриха сезона преди дни и вече две жертви. Егати малоумната работа.

Увлечение,което превръща хората в донори. Някои хора се движат със скорост, с която не зачитат законите на физиката. Вчера и завчера всички мотористи изпълзяха и радостно запърпориха по пътищата, но за съжаление трагичните случаи не закъсняха. Да пази Господ останалите, защото те не са способни да се пазят!

Винаги съм искал да си купя една "Татра" за Б-я като тази %%link Е сигурно и "Камаз" ще ми свърши работа.

Истината е че комбинацията българин и мощно возило е в прекия смисъл убийствена, а като добавим и европейските ни пътища, умишлено поддържани в такова състояние се питам - колко време е необходимо да се нулира популацията българска

Не знам дали всички карат с двеста, ама колко малоумни комплексари с автомобили карат извън града с толкова, а в града и с над 150

Още един донор профуча по бул. Васил Левски с над 200км/ч току що от тунала под НДК, очаквам утре да се е размазал в паметника на Васил Левски... КАТ къде са, само зад храстите ли, то цялата провинция се изнесе в Софето...

Според Закона мотоциклетът може да се движи най-много със 100км/ч. Това означава, че ако аз карам със 100 никой мотор не бива да ме изпреварва. Ако кара с повече отговорността си е негова. Аз ли да го пазя да превишава скоростта?

Днес минах покрай телата на двата трупа, гледката беше ужасна....Но повярвайте не знам те как са карали, но останалите мотористи се надпреварваха...

Обикновено на мотодонористите са им виновни шофьорите,но този път доказаха,че и сами могат да се изпотрепят.Мир на праха им.

Жалко, и за донори не стават. Лека им пръст.

Страшен нещастник си да знаеш, за теб и близките ти така да говорят в новините

Пали моторетката, после говори.

Какво ме интересува живота на някой дето сам не мисли за живота си? А ти вземи да се запишеш за донор пали и газ колкото ти е кеф. Аз карам кола.

Да, карат като идиоти тия с моторите и това ще е само началото

Не са само "тези с моторите" ... казвам го като шофьор, моторист, колоездач и пешеходец. Още нещо - най-толерантните и възпитани хора на пътя, които познавам, карат мотори или другото най-мразено МПС - BMW. Не е добре да се поставят общи знаменатели, когато става дума за хора.

Безмислени са подобни декларации....Може да декларираш със същия успех че твоите познати пият мляко и нямат пичи въшки...

Позволи ми и аз да направя една декларация - най-нарушаващите правилата и пречещи са колоездачите после мотористите. За марките мисля че е ясно как се кара бмв и защо повечето комплексари на пътя са с тази марка. Тя си е супер ама задкормилното устройство в повечето случай е на нивото на моторджиите с пистарките. Изводът ми за теб е ясен без да те познавам дори - колоездая, моторист и се кефи на бмв= хулиган на пътя. Вразуми се за да си изкараш до старини.

И после тировете им били виновни на идиотите. Всичко У България е на опаки. Колкото по топло става все повече ще четем такива новини.

Да не би да има последици от слънчевото затъмнение?Къде изчезна коментара ми,в който предположих,че загиналите са известни личности?Яко ви тресе"свободата на словото"!

Ти да видиш в съседната тема за укрите кво триене е! Яко цензураааа якооооо!!!!!!!!!

Всички апелират пазете мотористите,да пазете тези които спзват правилата и са коректни на пътя а не онези изроди които карат пред теб на задна гума и въртят в кръг пред теб на светофара докато чакаш зелено изастрашават всички,нека такива да си трошат главите.

Пазя ги МАЛОУМНИЦИТЕ, ама те не се пазят ;-(((

А моторите в какво състояние са, ще може ли от двата да стане един?

Ще може,ако от два трупа направиш един жив....мръсни копелета.

Пролет е, идват велосипедистите... СТАВА СТРАШНО!!! Водачи на МПС, внимавайте МНОГО, пресичат пешеходни пътеки на "пълна газ", дори на непозволени места. Миналата пролет двама с колела, пред НДК префучаха пред мен, там няма пешеходна пътека, само за автомобили е кръстовището, аз съм на зелен светофар, първият мина, вторият закова пред мен на 50см, аз също, щях да до размажа, успях да спра... P.S. щях да съм в затвора, макар без вина.

Карах мотори от 16 до 21 годишна възраст,започвайки с Балканче ...до МЗ-Трофи...дори зимата не слизах ,с яки дрехи ,шуби бръмчах ,стига да няма лед и сняг...тогава просто колите бяха дефицит и държаха високи цени ... Днес съм 57,имам си кола ,но мечтая да се кача поне за през половината топли месеци в годината на две колела...но не от фасон и снобизъм ,а просто от практицизъм...В повечето случаи си возя сам дъртия задник в 1200 кг автомобил,макар и на газ със среден р-д 10-11 /100 преди всичко на къси (до 25-50 км) и силно натоварени и проблени за паркиране дестинации ! Не си падам по скутерите ,на сърце са ми чопърите в диапазона 250-500 кубика (тежичък съм си )..надали ще гоня повече от 80-100 (по висока скорост на мотор вече не е удоволствие ,а изпитание),но желанието ми и аргументите за практичност се изпаряват ,като видя цените на моторите ,консумативите и др.попътни разходи ...Излиза ,че днес да се кара мотор ,наистина е скъпо удоволствие ,граничещо със ...снобизъм ! А, не би трябвало да е така ,нямате си на представа ,колко ще се облекчи движението в големите градове ,ако поне 25-30% заменят колите си с мотори ,скутери ,когато времето позволява ! Мотора е практичност,икономия ,но ние българите ,нали сме "Голяма работа" си падаме по 2-тонните джипки...или разните му резачки -бегачки на две колела ,които са само за пистово каране ,а не по пътищата ! Бог да прости момчетата ,а на всички останали влюбени във вятъра в лицето ...УМНАТА и с ПРАВИЛА ....Всички сме РАВНИ на пътя , но тези на две колела 100% са потърпевшите ,независимо вината !!!

Правил си го от 16-21, след като си на 57, не си ли даваш сметка, че даваш лош съвет на тези, които гонят адреналина? Пътната обстановка в България се промени ;-(((

И тези като гониха адреналина какво хванаха...? Хора без инстинкт за самосъхранение...Камикадзета!

"В повечето случаи си возя сам дъртия задник..." Не ни занимавай повече с това, ако обичаш. (дъртия си задник)

Моторите БМВ ли са били?

Това, което наблюдавам е велика промяна в поведението и манталитета на човек, яхнал мотоциклет. Малцина са тези, които отговорно управляват този снаряд на две колела. Винаги поемат не премерен риск и смятат, че загубен човешки живот си струва за това някой непознат да извърти глава, защото ти е забелязал простотията (не е смелост това) която си демонстрирал. Или може би мислят, че на тях не може да се случи. Все едно. Трябва да можем всички свободно да подаваме сигнали при такива прояви, а полицията да действа строго докато са живи (или докато околните са живи), вместо да си измисля оправдания за да не работи! Ако има нещо като конфискуван мотоциклет, или отнет за известно време мотоциклет и се прилага реално, тези случаи значително ще намалеят! И накрая един риторичен въпрос: Защо като сме такива състезатели по улиците с деца, на световните шампионати никога не представяме достойно България? Или това са ни просто комплексите?

трябва да можем ....... ми можете бе ! кой ви пречи ?

Т. нар. "рокери" са измет от най-долна проба!!! Комплексари са, като тъпите "фенове" без възможности за реализация в жалкия си живот.

нашляпал някой рокер........то и Слави Трифонов кара мотор

Дали човек, който тъпче кебапчета, бири и по цял ден стои в кожени дрехи може да бъде физически издръжлив на нещо си? Просто с времето придобива форма, близка до валчестата и толкова.

Що - Слави Трифонов свестен ли е? Само доказва горното твърдение.

Анджек де, точно Слави не е никакво изключение!

Винаги пазя мотористите! Всеки от тях може да спаси до четири човешки живота.

Ама ако ги пазиш как ще спасят животи?

Днеска се разминахме с тия, бяха две малки групи и като всички моторджии караха безразсъдно, като че ли сами си търсеха белата.

Ти да не си ги побутнал да паднат, а...я си признай!

"Пази моториста". Нали такава кампания водиха моторджиите миналата година. Те помежду си не се пазят, а искат от нас да ги пазим, когато ни издухват с 200 през аварийната лента.

Бог да прости момчетата и дано шофьорите се научат да гледат в страничните огледала.Ако някой си мисли,че винаги мотористите са виновни просто много греши.Пази моториста!

Значи те не се пазят, а другите да ги пазят - това е демокрация по пътищата по булгаристански.

Мотористи НЕ пазим, само ги ГАЗИМ. Никакво уважение на пътя за диваци на две колела мислещи че всеки им е длъжен. Донори....

Може би...бабите им са се привидели в огледалцата, че така един след друг при тях са отишли.....и аз се така си мисля, че ние шофьорите сме им само виновни на донорите....

Дано мотористите се научат да спазват правилата. А законът казва, че който блъсне отзад другия си е виновен!

Сега кой ли ще им е виновен!?!

Честит нов сезон на всички джигити...и на слука...!

от простаци като теб

Дано поне органите им да послужат на някои по-достойни хора да живеят. Хвала на донорите!!!!!!

Мизерник да разбирам ли, че претендираш за съвършенство? Имаш ли нещо което ти е на сърце? А то като сбърка да го чакам ли за органи? Каквото сееш, това ще жънеш. Не ползвай думата достойнство, не я разбираш и не го практикуваш!

Да бе , смлени на кайма бъбреци си ги присаждай на себе си!

Хора които не ценят живота на другите и ги определят като донори, заслужават единствено и само презрение! Заради такива като теб се отказах да бъда безвъзмезден кръводарител, осъзнах, че не си заслужава.Също така официално се отазах да съм донор (за справка виж текста на здравната си книжка).

Живей бързо, умри млад, остави добре изглеждащ труп. Третото май не са го докарало изцяло. Жалко за момчетата, макар, че създават много кофти ситуации по пътя ги разбирам. Има хора, които не могат да живеят без много адреналин. Хубавото е, че не са утрепали невинни хора. Бог да ги прости

има милион начини да си доставиш много адреналин. С мотор е най тъпия!

Дарвин - естествен подбор ... сезон 2015 е открит.

Не е точно "естествен подбор", защото в повечето ПТП си отиват невинните, а виновните си остават.

Много сте гадни с тоя естествен подбор,дано някой ден полицаите да не ти позвънят и кажат че детето ти е загинало:((

Голям зор видях докато убедя големия синковец да си продаде мотоциклета.

абе тъпак, а ако беха бутнали твое дете...аре сиктир бе тъпак...да са живи и здрави, 2-ма по-малко...примати

Тоя отзад бая яко го е бъснал за да загинат и двамата,егати малоумниците.

са летели с над 150...достатъчно е да се чукнат леко и започват да се търкалят и премятат като чували по пътя в продължение на над 100 метра ! 100% са били "пистарки" и са си въобразили ,че на писта от Световния Шампионат ...и там падат ,но виждате ,какви зони за сигурност има край трасето с пясък,а не канавки ,скатове и дървета ! Пистарките трябва да се забранят за движение по пътната мрежа !!!

Вие май нямате представа какво е да паднеш от мотор, движещ се с 150 км/ч? Няма значение колко силно го е ударил, а че и двамата са паднали...

Честно казано, много ме дразнят лепенките по някои автомобили "Пази моториста!". Сбъркани са. По-правилно би било да са: "Пази се от моториста!". Хора, замислете се!

Моториста е високомерен и арогантен, на него всички му са длъжни и особено много са длъжни да го пазят, защото той е по-висша класа, не е като охлювите в колите. Той е Че Гевара и е герой. За сноубордистите дето ги смля лавината така казаха-герои и смели млади мъже. Булките ги били харесвали такива. Само не ми е ясно точно как да ги пазя. Какво да направя за тях, като нито в огледало се виждат, нито имаш време да им реагираш. Не пазя тях, а лака на колата си, но не се сещам как се пази такъв екземпляр.

Днес един куп олигофрени караха с по 160 и повече по магистралата Тракия един след друг!