Пътнически самолет се разби във френските Алпи, няма оцелели

Самолет "Еърбъс 320" на компанията German Wings, нискотарифния филиал на Lufthansa, се разби във Франция. На борда е имало 150 души, сред тях деца. Няма оцелели

Обратно в новината

Коментари - Пътнически самолет се разби във френските Алпи, няма оцелели | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега съм тук,до Барселоннетт,тук има летище??? Май там е трябвало да кацне

Скоро по една телевизия даваха разследване на подобна катастрофа. Причините се оказаха съвкупност от пилотска грешка и техническа неизправност . Твърде възможно е и тук да има такава причина. Мен обаче ме интересува какво стана с разследване на катастрофата с малайзийския самолет над Украйна, когато загинаха 295 души - два пъти повече. Защо причините за тази катастрофа потънаха в пълно мълчание?

не са потънали -лети над военна територия-свален -станала грешка...

Бай Стояне, дано си разбрал колегата "Аз" какво ти казва. За мнозина, които са се интересували малко повече от случая, той приключва не над Мала Азия, а 6 месеца по-късно над Украйна. Същият този самолет е свален от украински Су-25 по нареждане от тия презокеански античовеци, които сътвориха сценария. Порови се малко повече в нета и ще разбереш подробностите.

Прилича на самоубийствен атентат от пилотите.

Гимназия "Крал Йозеф" или Гимназия "Йозеф Кьониг"? Учете езици.

това е всико планирано хора пилотите знаеха какво ги чака *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пълен кошмар - 3-ма алкохолици плюят 150 мъртви.

щом е паднал над планина значи е свален с преносим ракетен комплекс !- ракета тип игла изтреляна от земята, земя-въздух !

Добре че самолето не е лител над русия.Пак путин би го отнесал:)))

Е, че какво като не е летял близо до Русия?! Пак Путин е виновен! Немските пилоти са били депресирани от тежкото положение със санкциите!

Много правилно ! Как никой досега не се сети, че Путин е виновен ? Ето още едно основание да се увеличат санкциите

Що не пишат пилотите какви са ,араби,турци или други цветнокожи,то май други вече няма?

Шарли!Ебдоооооо......

Я вижте някой укро миг дали не е летял наблизо? Защото Бук не може да стреля на 11 000 м.

Летете на крилете на любовта,па макар и да се утепате!

излитанията и кацанията може ли да е различен?

Принципно броя на излитанията е равен на броя на кацанията, но в определени случаи като тоя, не е напълно вярно. Лека им пръст на хорицата !

дядо йоцо - защо бе, непознати прятелю? как можеш в парвата половина на коментара си да кажеш умни, мадри неща за глупоста и неадекватността на коментиращите тука, а вав втората да говориш недообразовани глупости и да ги парадираш като факти които ти "знаеш". ами вземи прочети малко, образоваи се, и тогава се опитаи да се изявиш като всезнаикото дето се опитваш да бадеш (много често срещана булгарска черта). и винаги като говориш за "факти" - кажи откаде ги знаеш че да не се самняваме всички (или поне що годе мислищите от нас). парво - самолета от рио до париж 2009 година, които изглежда споменаваш, е бил азз0 - доста ражличен модел самолет. второ, всички останки които са тарсени от него са отдавна намерени, включително черните кутии. ето ти да прочетеш малко горе долу реномирана журналистика, на която поне аз разчитам повече отколкото така типичното анекдотно (бел. ред. дядо йоцово) кореспондиране дето чета тука: link второ, пак искам да повторя - радвам се че си отбелязал тапотията и интелектуалната импотентност на тези дето коментират тук - моля те продаляваи да го правиш. а на вас необразовани безделници дето коментирате такива несварзани тапотии дето сте чули от чичо си на село, имам само един коментар - дано не растат деца около вас да продалжат тази природно-генетична грешка дето сте вие.

"Разстоянието между Сливница и Дупница е два-три пръста" Що са хванали през Алпите?

Едно такси, за да е такси, трябва да е ново! На няколко години! Стои си на 4те гуми, кара със 100 - 120 км. максимум, вози до 4 човека, но ново! Един самолет вози 200-300 човека, излита и каца при огромни натоварвания, от 40 градуса на земята се качва на -20 на 10000 метра, лети с часове при огромно натоварване, но може да е произведен през 1991 година. Има нещо сбъркано в цялата работа. Жалко за загиналите!

това мнение! Всъщност съвсем некомпетентно! В инженерните науки има толкова много неща, които очевидно не познаваш, за да пишеш простотии!

ЕВРИКА , САМОЛЕТИТЕ В ЕВРОПА СЪЩО ПАДАЛИ ! ....

Станалото,станало! Дано не се повтаря,да се прибират хората живи и здрави при близките си,да се прегръщат и обичат! И без това живота е кратък,нека поне да е красив!

Тоя самолет се е потрошил от излитане и кацане за 24 години при тази средна продължителност на полета от 1 час и 14 миннути.

Набрал е височина 10 хиляди метра и после е падал 8 минути без да се чуе гък от пилотите.

Май френд, ти знаеш ли какво означава декомпресия и колко вида декомпресия има. В някои случаи не само гък не можеш да кажеш ами и кръвта ти завира и се сваряваш като яйце за секунди. А както неправилно е отбелязал един от пишештите, температурата на 11000 метра не е -20 а е -50, стига до -65 през зимата. А кръвта ти завира не защото е толкова студено, а защото кислорода съдържащ се в нея от разликата в налягането се изпарява и става на балончета.

Стига глупости, проруските бунтовници в Украйна са го свалили! Това всеки западен дипломат го знае.

Хорааааа ! Зарежете причините за катастрофата , така или иначе истината ще остане скрита . Поне за известно време.... Забравете поне за малко обширните си познания за авиотехниката. Загиналите са нечии деца , родители , близки , приятели , познати . Или съседи . Да помълчим със смирение и съпричастност.

Като чета този коментар и виждам, че има нормални и човечни хора. Наистина един на 100, един на 200 са, но все пак ги има. Повечето са направили просташки и глупави коментари, правейки се на интересни и много знаещи, а може би им е смешно дори. Много малко хора са се замислили за загиналите и близките им. Поне има и малко свестни хора

От толкова коментари поне една трета от тях са категорични за причината на катастрофата и знаят какво се е случило единствено разследващите не знаят причината.ако гледате малко филми за разследване на самолетни катастрофи ще разберете че разследването нито става бързо нито причината е само една.

Tова пък единствената държава където съм виждал стари стюардеси със скъсани чорапогащници.

Основната версия за катастрофата са руски ракети изстреляни лично от Путин. На война като на война, та била тя и хибридна.

В тъпата ти тиква е гръмнала ракетата!

Комунистически тъпотии само в този форум,побъркани идиоти!

Бегай в дневник, там ще си душите под опашките и ще се кефите!!!

Самолетът, който днес се разби в Южна Франция, за последно е бил ремонтиран в работилницата на Lufthansa в София.

Точно си мислех, че е възможно някой българин мърляч да си е оставил ръцете - и ето - последно самолетът бил минал преглед в София. Нали Луфтханза имат сервизен център в София.

Що не си готвиш манджите,ма!

Щото съм ги сготвила. А ти кажи нещо по темата.

За сведение българските авио техници работят доста по- читаво от немците и от доста други. Поне досега. Но това поколение техници учили през комунизма още малко и ще се пенсионират и тогава става страшно.

Комунисти като KM обиждат под път и над път! Изпята ви е песента бе,жалки сте!

Комунисти?! Ще си останете зомбирани и манипулирани хорица, които на всичко реагират първосигнално (което е и целта на кукловодите).

Злобейте бе,но гневът без сила е напразен!

Ниско тарифни авиокомпании - високо рискови полети. Евтиното не е добър избор, особено когато се касае за живота.

точно пък нискотарифната дъщерна компания на луфтханза едва ли е високорискова. а и ако вземеш да провериш какво значи нискотарифна компания и откъде идват ниските цени на полетите, няма да пишеш глупости

Разбира се,че е по-евтина - и ЛУфтханза същите самолети са на 12 години макс. и след това отиват в Germanwings. 12 срещу 24 години...!!!

Само разни дето летят един път на няколко години имат такова мнение за нискотарифните компании. Като не разбирате, не се обаждайте.

Много скърбят за загиналите в катастрофата,а за избитите с тяхно съдействие и умишлено руснаци от източна Украйна не ги е еня.Западноевропейски и американски задници...

Как можа да го напишеш това?

просто съм откровена

сред загиналите им,а и 16 ученика от гимназия, засрами се малко, какви ги говориш

Сред убитите в източна Украйна,Сирия,ИракЛибия има много повече деца,засрамете се

Руснаците копират всичко от Запада и се ежат! Егати и наглите същества!

Ми,хайде и ние да копираме!

Всички Самолети могат да паднат,но явно на този сега му е дошло времето.След време ще разберем каква е повредата на Епизодите от Самолетни Катастрофи.

"Разстоянието между Сливница и Дупница е два -три пръста" Що са хванали през Алпите?

Джихад + Путин + рубли! Не е за пръв път!

потурко по добре се скрии с твоите простотии.не си оригинален както се мислиш цървуланко.

Факти, скъпи, факти! Когато фактите говорят и боговете мълчат! Дебилите и олигофрените ( на руски юродивые) обаче не, те продължават да се считат по-високо от БОГА!

самолетът е падал 8 минути и не е подал никаква информация за случващото се на борда! Никакъв зов за нищо! Което е много странно!

Ша налучкате хавата,ама утре,толкова сте утрепани русофили,че чак ми е жал за вас!

Да живее Русия!

Да живее САЩ, а Русия да се разпадне . което е само въпрос на време!

Не се знае, може да е бил с руски части.

За пътнически е стар-24 год

това е аирбус-320 производство на хохолите.каква проверка е минал, не се знае.жалко за пътниците и екипажa.

Руските часовници са най-бързите в света!

Най- бърз олигофрен!!

Този път не е ТУ (или друг руски самолет). Явно не само руските се разбиват, а?

направих си труда да прочета повече от сто коментара по темата,и какво трябва да заключа от прочетеното ,здравейте хетъри ,не спите няма почивка за вас .ето трагичен инцидент на запад от нас в доста "БЯЛА "държава и ето хак да им е значи и при тях можело да стават грешки,много ясно е че никъде по света никой не е застрахован от нещастие просто се случва ,важна е обаче реакцията след това и мерките който ще се вземат .бъдете сигурне че немския превозвач ще си вземе поуките ,и ще напарви всичко възможно да ограничи не да спре това просто е невъзможно бъдещи такива бедствия.ние обаче дай да си поплюем на воля какво ни дреме за швабите ,франсетата или испанците,всъщност какво ни пука за колегата ,съседа или дори аверчето ,гот ни е че им е тежко ,че е в трудна позиция и се задъхват и вместо да приемемпротегната ръка за помощ ни да ги побутнем ако може да ги засилим по нандолнището.егоизъм това е истината за нас вторачили сме се в собственота си незначителност и не виждаме колко сме малки слаби и жалки вместо да се усмихнем и да направим нещо добро дори и малко за непознат за да се осмисли деня ни.r.i.p

Shift (клавиш), Space (пак клавиш), запетая(,), чувал ли си за това? P.S. иначе написаното е смислено.

Никой тук май не разбира от самолетни катастрофи! Изрично ви се каза да НЕ се правят предварителни изводи относно инцидента... Причината може да е в някоя част на самолета, пилотска грешка, а не да се обвинява само авиолинията и до там..

Нека злобните драскачи да спрат да драскат глупости при такава трагедия.Утре може и на ваши близки да им се случи и затова стига злоба.Моите съболезнования на семействата на загиналите.

А на холандците поднесе ли?

поднесъл е,за разлика от тъпанари като теб.това е въпрос на един тъп и прост галош като теб.

И аз хвърчах в небесата и то много на весоко,обаче си взех жена и се кротнах! Ами да!

Ти хвърчиш .. и то не само на сън!

Как позна?

Това не е вярно. И щатските авиокомпании имат стари самолети. Ако погледнеш реални данни ще видиш, че и в United и American има самолети на над 20 години.

След два часа по "независимите" медии: Пиян руснак на МКС хвърлил празна бутилка водка. Тя ударила с висока скорост самолета и станала причина за инцидента.

ужас, бог да ги прости горките пътници и екипажа на самолета - голяма трагедия, поредната - дали катастрофата е причинена от техническа неизправност,защото самолетът е бил на преклонна възраст, а и хората се натискат за евтини билети или има нещо друго, никога няма да узнаем

Каква преклонна възраст?! На фона на останалата флота на Луфтханза си е направо нов, да не го сравняваме с националния ни превозвач...