Кола падна в Струма след катастрофа в Кресненското дефиле

Тежка катастрофа между няколко автомобила стана на ГП-79 в Кресненското дефиле, една от колите излетя в река Струма. Като по чудо има само двама леко ранени.

Обратно в новината

Коментари - Кола падна в Струма след катастрофа в Кресненското дефиле | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

dario

Руслото на реката може да се оправи, още 2 платна от баира , а сега мантинела между платната с места за отбиване на аварирали ,а не да спират зяпачите

Ако имаше бетонна мантинела между двете платна, нямаше да стават челни катастрофи. Щеше да се пътува по-бавно, но много по-сигурно и нямаше да се самоубиват данъкоплатците на държавата. В този ред на мисли, след като е известно и на децата, че този път е проблемен, защо не се задейства държавата да го обезопаси?

... челни - не... но със бетонната мантинела - в пъти повече...

Катастрофите с разумна скорост изглеждат много късметлийски.

Изпреварването в Кресненското дефиле трябва да се забрани напълно и двете ленти за противоположно движение да се разделят физически с бетонена преграда или мантинела!!! Тези 20км са станали гробница и всеки ден стават катастрофи!!!

В Кресненското дефиле сложете камери, сложете и надписи за тях, сложете легнали полицаи и знаци за опасност, нека има и патрулка и ПТПтата ще се намалят. И направете магистралата - тунел, две нива, под водата ако щете, но я направете най-после!

А фирмите БМВ и Мерцедес къде блеят?! За булгаристанците - само коли анфибии!!? .. А може и с крило, установка "Град" , зенитно и космическо прикритие!! .. Скоро ще ни трябват !?...

Отдавна проблемът можеше частично да се реши,като се направят по 2 уширения на платната, ако трябва и с естакади над коритото на реката. 1-2 пъти на 4-5 години водата може да достигне нивото на шосето. През останалото време щеше да има участъци по 300 метра с по 2 платна,където бързият трафик да изпревари бавния.Така бързащите щяха да карат бавно само 4 км,а не 14 както е сега. И не са нужни толкова милиони, както сега се плаши . Всички престъпници трябваше да работят на трасето. 1941-42 са построени 19 ж. п. тунела от пленници- сърби с кирки и лопати под ръководството на гестапо. Сега с модерна техника нищо не се прави. Чува се, че минпредс имал 4 милиарда. да вземе да зарадва народа, като направи едно трасе и да кръсти всеки тунел на министърките си. Така ще остане в историята, даже и географията.

ами да само трябва да пленим малко сърби и магистрала струма е готова за без пари. та там има само един тунел за копане.

... всичко може да се случи на пътя... важното е да се носи отговорност за случилото се... постоянно и предварително, по-добре... в краен случаи... след това, но неизбежно...

@Dir

Всеки който предизвика тежко ПТП поради нарушаване на правилата на движение трябва да лежи в затвора поне 2 - 5 г. и да му се отнеме правото да управлява превозни средства за 10 г. Да видим тогава няма ли да се спазват правилника за движение по пътищата.

Браво! Внесе ли това предложение в Парламента, да приемат изменение на закона? Тук много мозъци се изживяват като парламентаристи, все законите изменят. А няма кой да ги спазва. Каквото и да пише в закона, няма смисъл след като не се спазва.

gorodjan

...и няма кой да контролира спазването му.

Като гледам снимката - Струма е без вода. Така ли е?

Трябвало е и полиция да дойде, заради ТИР-а, който сигурно е избягал..

Браво и на шофьора на буса и на младото момче в опела. И 2-мата са успяли да реагират и да изберат по малкото зло (в сравнение с челен сблъсък в ТИР). Това е запазило всички живи и относително здрави.

... абе... тея астри... спирачки немат ли!?!... че и... браво на шоферчето...

Опитай се да спреш ако на 15-20 метра пред теб тупне бус, който навярно и се пързаля към теб

Браво за несъобразена скорост и неспазени дистанция.геройчета късметлии

В неделя карах по пътя Гурково -Търново.Тирове бол.Никой не спазва ограничение за скорост.Пример-камион гондола на бургаската фирма Форум транс със зацапани номера ИЗПРЕВАРИ десетина коли.Караше минимум със 120км,лично установено от мен.А ДАИ спираха само тирове с чужда рег.,т.е., където има евро.Абсолютно импотентна инспекция,корумпирана.Имах и наивността да съобщя на 112 за въпросния камион-убиец,но без номера(нямаше как да го видя). Нищо не се случи,макар да карах доста след него.

Тези с гондолите са чисто луди! Изпреварвала ме е само че варненска, в кръстовище на главен път, през островчето. Сякаш се движат в друго измерение, където са само те :-)) Такива ситуации за съжаление се случват доста често. Объркат ли се нещата, връщане назад няма....

Добре ,че няма жертви ,че станаха много.Само малко смачкани железа.

Премислена статия. Браво на Танчето! Имам две забележки: Няма път ГП-79. Той отдавна се обозначава като Е-79. Другото е, че колите не правят маневри сами, а се управляват от водачи. Всичко това което е описано го извършват не автомобилите, а водачите им. Странна е тази модна глупост, да се игнорират водачите, и да се пише, като че ли автомобилите са одушевени п редмети.

Няма и няма да се оправят гробарите с кресненското дефиле,идеята сега е как да бъдат откраднати парите за този път,кога излезе инфо за радиация,че е земетръсна зона,ДА така е ,Защо не се поканят от Япония,Швеицария или Гърция хора които това правят и да видите как за 1 месец ще има реални идеи ,предложения и коментари,НЕ МОЖЕ ,нали плащаме НАЙ-СКЪПИЯТ АСФАЛТ В СВЕТА по 1 милион лева на 1 километър ,това и в Кувеит го няма ама тук сме България, докато този път не се изгради като стабилен такъв нещата няма да се оправят----Съответно и не малко кинти по оперативните програми трябва да се присвоят,тия от ЕС ако се разровът в сметките за тия пътни строежи -----рак на мозъка ще ги хване

досега беше хита "АСФАЛТ НЕ СЕ ЯДЕ", сега гледам си го сменил с друг!?

Не мога да разбера хората, които нямат търпение да карат 10 километра в колона и бързат да изпереварят. Пълно безумие е да се изпреварва там. Също трябва да се внимава със скоростта. Ако имаше малко разум, там нямаше да има катастрофи. А някой тираджии са откровено луди. Добре, че този път няма жертви.

Пак ТИР.Винаги има ТИР или бъркам?

да не управлява извънземен интелект ?! нали е същият фрустрат ?!

За две денонощия 4 тежки тастрофи заради неадекватно управлявани тирове. Искам да ги забранят. Опасни са и замърсяват. В нормалните държави за транспорт на стоки се ползват влакове.

Ти си болно момиченце,ако ги няма тези транспортни единици,икономиката на Европа загива.Пример за 24 часа-10 км.опашка на Кулата,а че има пияни,недоспали и неадекватни мърди,летящи с 40 тона е факт!

НА КЪВТО И ПАТ ДА МЕ ТУРАТ, Я ЧЕ СИ КАРАМ КАК СИ ЗНАМ !!!!! Е, ЕТО ГО РЕЗУЛТАТА - ВСЕКИ ДЕН КАТАСТРОФИ ; НЯМА МИСЪЛ, НЯМА ИНТЕЛЕКТ, НЯМА КАК ДА СЕ ПОУЧИШ !!!!

вонеща вода , село ли е или държава ?

СИ ИЗПРЕВАРВАЛ НАГЛО, ПРОСТАШКИ, БЕЗОТГОВОРНО, ЗА ДА ЗАДАВАШ ВЪПРОСА !!!! АКО БЕШЕ УЧИЛ, В ЗАКОНА Е КАЗАНО ЯСНО - СЪОБРАЗЯВАНЕ С ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА !!! АМА ДЕ ГО СЕЛЬО ДА СЕ ИНТЕРЕСУВА ?!

БРЦК

Тъпчо , колкото и да съобразяваш с пътната обстановка , винаги се намира некой ТИР който не се съобразява щото по света такива закони няма! Кое му е ясното на тоя правен абсурд ?

И КОСМОСА И КРИВ ! ВЪПРЕКИ ЧЕ КОСМИЧЕСКАТА ТЕХНОЛОГИЯ Е НЕСЪВМЕСТИМА СЪС СЕЛЯЧЕ, КАТО ТЕБ !!! :-)

Ся ще дойдат едни ушеви и ще напляскат актчета, че участниците в ПТП-то не са спазвали дистанция

Чл. 23. (1) Водачът на пътно превозно средство е длъжен да се движи на такова разстояние от движещото се пред него друго превозно средство, че да може да избегне удряне в него, когато то намали скоростта или спре рязко.

Доколкото се разбира от написаното, пострадали са тези , които са отбили и са спасили хора в микробуса. Добре, че им няма и на тях нищо.

КОЙ СТОИ ЗАД ВОЛАНА НА КАТАСТРОФИРАЛИТЕ ВОЗИЛА ? НОРМАЛНИ ЛИ ХОРА, ФРУСТРИРАНИ, НАГЛИ, ГЛУПАВИ ? КОЕ ГИ КАРА ДА СЕ САМОУБИВАТ, А И ДА УБИВАТ НЕВИННИ ?!?!

Господ ги е запазил! Добре, че няма жертви И този път!