Нова тежка катастрофа с ТИР-ове в Прохода на републиката

Тежък челен удар между два товарни автомобила в Прохода на републиката между Килифарево и с. Вонеща вода наложи временно ограничаване на движението.

Обратно в новината

Коментари - Нова тежка катастрофа с ТИР-ове в Прохода на републиката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама Хаинбоаз не е правен за ТИР-ове, а за каруци, коне, магарета. Който пуска по него тежки камиони да лекува пострадалите. А президентът на тези чиновници, рита топка на другия край на света!

Ти поне веднъж оттам минавал ли си?

По зле от турските шофьори на камиони са само румънските , без значение какво карат . Хайнбоаз се налага да го преминавам по 2-3 пъти на седмица понякога , и съм се нагледал . Румънците са върха , отвън - кола като слънце , отваряш вратата да се изясните какво прави в насрещното срещу теб и вътре вони на чесън . Мамалигата са номер 1 .

ама тоя път, не турчина, а чалгарецът предприел изпреварване, където не бива!

Чесъна ли кара автомобила според тебе?

Познавам идеално този път, тъй като майка ми е родена и израсла в близко село. За шофиране с лек автомобил пътят е стахотен, но изпреварване от ТИР-ове си е просто безумие. Там няма толкова прави и дълги отсечки, за да стане изпреварване от ТИР безопасно. Явно шофьорът на лекия автомобил се е влачел едва-едва, за да вземе ТИР да го изпреварва. Такива пъплещи с 60 км/ч са едни от най-големите причини за катастрофите по пътищата.

Всеки шофьор е длъжен да шофира със скорост, при която владее автомобила, има усещане, че автомобилът е под негов контрол и не нарушава правилата за движение. И ако скоростта от 60 км./ч в проход е точно скоростта, при която дадеш шофьор изпълнява горните изисквания - не е проблем да кара с тази скорост. Това, че има малоумници, които карат с "газ-спирачка" е нещо различно ...

Как нема да оцелеят, като и двамата са кухи у главата! А вие обявете там нещо, че кретените наизлязоха и гонката по снега се започна! Тия са като лудите - умора немат, само се потат.

Ще ви дам прост пример-Норвегия Държава с най високия стандарт на живот в света,с най дисциплинираните и възпитани граждани. С най високите глоби в света за нарушения на закон за движение по пътя. Но -в техните проходи дори обикновените пътища са разделени с мантинели,тоест изпреварването е невъзможно. Ясно е че шофьорите където и да се нарушават забраните. Но хората са го измислили-караш сякаш по ж.п. коловоз.Може да стигнеш по късно-но пристигаш жив. Това е решението за 90 % от нашите пътища.

Няма да е решение за нашите пътища. Ние сме способни да заобиколим всяко правило, закон и препятствие. На магистралите, като всичко е с манитнела какво се случва - шофиране в насрещното, шофиране в аварийните ленти. Този "матрял" мантинела не може да го спре, само здрава гега върши работа.

Това е най опасния път в България.Не минава ден без катастрофи.Трябва да бъде обузначен на картите и джипиесите с три черепа.Тировете карат като на формула 1

Много правилно , така нареченото бригадирско движение само се е скатавало и не е копало . Ето резултати те са на лице . За това сега бригадир - Боце прави широки , но зле асфалтирани пътища . Хем да има много място за разминава не , хем да се кара бавно заради дупки те . Които не вярва да отскочи до Монтана бивш (Фердинант) по новото трасе .

Тя е била тогава само на 16 години, бивша ку;лашка дъщеря! Тя е вярвала в светлото бъдеще и в лозунга: "Строим за Родината". Тя ми е разказвала с гордост за този период от живота си и националните обекти в които е участвала като бригадир. Стига вече с изкълчени разбирания за миналаото без което тази съвременна България нямаше да я има. А Вашите нови кумири унищожиха цялото родно производство и продадоха земята на безцениеца. Безродници мръсни!

Ех, пич! Какво значи бивша кулашка дъщеря? Явно живееш още в епохата на Павлик Морозов... Боже, дай най после разум в дървените кратуни на тези пишман комунисти.

започвам да изпреварвам ТИР. Срещу мене свободно. Давам газ, натискам педала и увеличавам скоростта. Но и той нариочно натиска педала и ме гледа в огледалото. Стигам 100 км./час при ограничение 60. (Своге-Мездра). Продължавам да натискам газта. Задава се завой без видимост, изскача срещу мен Опел, едва тогава ТИР-аджията намалява рязко и аз минавам пред предното му ляво колело на метър-два. Свиря му а той ми се хили и клати глава. Това си е опит за предумишлено убийство.

Ако ТИР-аджията е бил убиец, то ти си типичен самоубиец с не повече от 5 год. стаж. Какво ме навежда към това заключение: първо там пътят е силно насечен и надали има 200 м прав участък, а ти тръгваш да изпреварваш. Второ - ако камионджията те повежда към риск, ти защо го приемаш, а не се откажеш от изпреварването. Трето - какъв автомобил караш (и как го караш), че той набира бързо скорост, колкото товарен автомобил и ти не можеш да го 'резнеш'. Друго - по този път не минават ТИР-ове, защото ползват Враца-Мездра-Ботевград-магистрала Хемус. Сигурно е бил някой местен 'превозвач', та добре сте си паснали. Има още какво да учиш, щом като такава случка те е впечатлила и я споделяш тук.

в почивните дни са един след друг. Това е основния път до Дунав мост 2. Колкото до колата - аз карам само нови автомобили, в случа 110 к.с. И също относно правите участъци - има 6-7 такива. Очевидно не познаваш пътя. Така че не се заяждай заради самото заяждане.

предишните са виновни!Ако бригадирите не бяха го построили тоя Хаинбоаз, сега нямаше да стават такива работи!

Време е за глоби и на шофьори на леки автомобили, които се движат с 30-40км/ч и предизвикват не по-малки колони от МПСта и създават не по-малко рискови ситуации от шофьорите на ТИРове, които си карат с 60+

ОГРАНИЧЕНИЕ В ГРАДСКИ УСЛОВИЯ, КОГАТО НЯМА ПЪТЕН ЗНАК - 50 КМ/ЧАС. ОГРАНИЧЕНИЕ В ИЗВЪНГРАДСКИ УСЛОВИЯ, КОГАТО НЯМА ПЪТЕН ЗНАК - 90. ОГРАНИЧЕНИЕ ПО АВТОМАГИСТРАЛА, КОГАТО НЯМА ПЪТЕН ЗНАК - 140!!! Ама ти си от ония, дето всички са им бавни. Така ли караш и извън България, или там си по-кротък от тревата, и по-тих от водата? Аз в града карам с ДО 50, и изобщо не ме е еня кой, за къде и колко бърза. Изключение правят автомобилите със специален режим на движение, КОГАТО са с включени сигнали, тогава отбивам. После само тиквени медали за червен светофар им раздавам на останалите. Извън града си карам с ограничението. По магистрала - също. И ти си толкова камионджия, колкото и аз съм трамвай. Щеше да знаеш как се спират 40 тона с ремарке от 60 до 0 в спешна ситуация - с колкото е станала катастрофата, заради някой такъв като тебе, дето е решил, че всички са му бавни. Я кажи тихичко, ти пипаш ли тахографа?

има си знак "задължителна минимална скорост"!Ако го няма, ще си карам със колкото съм преценил! Ти може да си преценил да караш и със 180 км. Твоя воля, твой гроб!

Два варварина, от две варварски земи на една бивша варварска империя= колизия+ кръв. Кеф!

Време е полицията да озапти тия разбеснели се по пътищата тираджии.

Коя полиция?

Още преди да дочета новината бях сигурен, че има замесен турски тир . Не, че нашите тираджии са стока ама турските са направо уникални и едва ли има шофьор който да не ги е псувал поне ... 100 пъти.

100 пъти е малко недостоверно.... по-реално е число към 1000 :)

" Шофьорът на българския предприел изпреварване на автомобил, а турският опитал да влезе в канавката, за да избегне удара, но не успял. " Не четете ли?

Ние говориме по-принцип. Конкретния ТИР най-вероятно не е псуван повече от 2-3 пъти :)

Доста хора ви четат и затова им въздействате дори визуално със зле написани заглавия на новините. Така ли се пише "два ТИР-а"?! Стига с тези цифри вместо думи! За грамотните хора е даже трудно да разберат какво искате да анонсирате. Аман! Толкова ли нямате време да си изпипате нещата?!

От доста години съкращението TIR /на български ТИР/ се употребява масово и ежедневно и съвсем спокойно може да се приеме, че в българския език съществува дума тир със значение на тежкотоварен камион с ремарке или полуремарке, обслужващ международния транспорт на стоки.

Извинявай, ама това, което цитираш от дописката и след това коментираш си противоречат директно: 'Така ли се пише "два ТИР-а"?! Стига с тези цифри вместо думи!' Точно така се пише. Думата "два" е с букви (както ти искаш), а не с цифри. "ТИР" е съкращение и е правилно да се пише с тире и определитен член. Това, че масово в dir-а пишат неграмотно, не значи, че винаги е така. п.п. Думата ТИР е навлязла толкова дълбоко в разговорния език, че вече камион почти не се употребява.

Леки коли не можем да караме , а те ТИР-ве им дали!

И сега... пак несъобразена скорост...

В случая се води "неправилно изпреварване". Иначе несъобразената скорост си е несъобразена скорост. Това е причината за над 1/3 от всички ПТП.

Браво на пожарникарите!

Браво момчета!

Е има и читави пожарникари.