3 жертви и много ранени при катастрофа край Варна

Трима души са загинали, а най-малко шестима са ранени при катастрофа между бус и лек автомобил край Варна, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обратно в новината

Коментари - 3 жертви и много ранени при катастрофа край Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проста нация , нямам какво да кажа. Всичко се базира на образование , манталитет и т.н. Всички знаят в другите държави как се кара. АКо има двулентов път никой не си позволява да изпреварва. Какво още трябва да стане за да се вземат крайни мерки?

Ко?! Що да не се изпреварва? И къде това? Искаш да кажеш, че на двулентов път (в другите държави), навсякъде маркировката е непрекъсната?! Или ако не е, трябва да е, защото според теб и без това никой не изпреварва?! И изобщо защо говориш за изпреварване в тази ситуация?

Вчера на Софийския имаше регулировчик. Голям купон беше - махаше на столичаните в повече с палката и с ръката да тръгват и да спират, че те такова нещо не са виждали, да не говорим за познаване на подадените сигнали ... какво повече да се коментира щом такива "шофьори" уж са взели листовките и изпита

В София шофьорите познават горе долу знаците на регулировчика. Гледай сеир по другите градове когато се случи да излезе регулировчик веднъж на 3-10 години.

Най-абсурдното с катастрофите е, че може да си перфектен шофьор, да спазваш всички правила и въпреки това да осъзнаеш, че оцеляваш на пътя, само благодарение на късмета си. Защото навсякъде около теб, карат " безсмъртни ". Безотговорни и към себе си и към останалите. Така че - пожелавам повече късмет на всички! Само това пази вече...

Късмет - Не се Създава ОТ и ЗА Хора, Колега (Извинете !) => Двустъпковата ! Ние. Всички. Заедно. ----- След Лавината доизяснявания (, благодарение на Форума-Ни и Всички медии) - Съм Йощ-по-Убеден : - специално по Тази тематика/конкретност - Е Задължителна Всеобща Дискусия ИМЕННО между Самите-Младежи !

евала 3 снимки една от 5 м. една от 10м. и 1 от 15 м. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Комунизмът силно ограничаваше възможността на вулгаросите да джиткат със собствено МПС. Дойде т.нар "диймуукрациъ" и всеки текезесар се сдоби със западно возило 33-та употреба. Развържи една балканска пасмина държана вързана 45 години и глей ко става. Ей го на- и днес пак стана -:) Чакаме с нетърпение утрешния ден!

...що бе ,аз съм започнал да "джиткам" на отечествено "Балкан"-че още през 1973-та ...и то с книжка (въпреки,че още не се бръснех)....после на ИЖ,МЗ и..ЧЗ...през това време минах през казармата и карах две години Т-34 ,след като се уволних на 20 ...изкарах с ГОЛЯМ ЗОР (и с връзки...защото се чакаше с години...3 месечен курс на "Москвич" 408...пълна програма ...въпреки ,че инструкторо още на първите метри ,като видя как сменям предавките с "двойно амбрииране" и "междинна газ" ,как се престроявам и правя маневри ...каза ...ти си "ГОТОВ" (все пак до дотогава имах 50 000 километра като водач на МПС макар и на две колела)....Първата си кола купих като студент след като си продадох мотора + малко работа ...."ЗАЗ"-965...само 30к.с....дори по-малко в съотношение к.с. на килограм тегло...бях щастлив ,че няма да ме духа вятър и вали дъжд с ....гаджето...след 40 000 си купих "трабант" ...още 150 000...след което Шкода 120...м-ч 2140 ...500 000 и минах на сериите "Лада"...всички модели...през това време изкарах кат "С" ...карах и работих с "ГаЗ"-53,ЗИЛ, и легендарнато немска "ИФА" ...с 150 000 безаварийни километра....Вече съм на 58 и с над 1 500 000 километра и ...39 точки от край време ...без дори да съм чупил мигач....Така ,че ...не колите и пътищата са ВИНОВНИ,а тези които ги карат по тях ! Странно защо години наред плащам същите суми за ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ...ГО ???? МАТ,РЯЛА ....????

Няма какво да коментирам освен че шофьорската глупост няма край,за съжаление умират невинни,а виновните оцеляват.Както се казва пияния и лудия Господ ги пази.

Май трябва да направят светофари на това кръстовище - а може и един регулировчик с палка, да хване тен.

Или швейцарското решение - стадо овце.

Един загубеняк вчера цял ден цвърча, че трябвало да има кръгово на това място...

За пореден път се вижда,че не превишената скорост убива,а лошото шофиране.Ако видете статистиката,ще се убедите,че много малко от катастрофите се дължат на висока скорост.Високата скорост единствено пълни джоба на кат.Ако водачите мислят когато са зад волана,дали да изпреваря или не жертвите ще са с пъти по малко.

не е точно така, високата скорст те учи да бъдеш нетолерантен и нетърпелив, някой ти се пречка и давай газ, а една се контролира и овладява много по-трудно, когато скоростта е висока, особено пък по-младите дето си мислят, че морето им е до колене, за жалост свикват да не се съобразяват с никого :(, а и като ти бръкнат в джоба няколко пъти, бързо свикваш да внимаваш как шофираш, тябва да има респект и толеранс на пътя, наистина много жaлко за прекъснатите животи без време :(

Не е така. Динамичното шофиране помага за развиване на рефлексите, но превишената скорост е проблем който и рефлексите не могат да разрешат ако стане някоя сложна ситуация. Просто вземи един път да измериш каква е разликата в спирачния път между спиране от 90 и от 120. Ако в единия случай ти е 30 метра в другия е много над 40. С 90 и аквапланинга е много по труден за постигане. Случвало ми се е на 2 пъти в завой да мина през ручей течащ по иначе сух път. И двата пъти завоите бяха десни. Повярвай не е приятно. Със 120 щях да бъда в гората. Та бързото си е ок, но за писта. Хубаво е да се спазват ограниченията, че никога не знаеш какво и откъде ще ти изскочи.

Мат'ряла да мисли .. WTF?!? Чалгата до дупка в 20-годишната кочина на газ с гуми 3-та употреба, ама ще изкарат още 2 сезона и те така.

Този, ако са му дали книжка , дали знае за шестоъгълния знак?? .. и че там може да дебне опасност!! Аман от самонадеяни убийци и самоубийци!!!

Би ли пояснил за шестоъгълния знак, че и аз не съм го виждал... Що не вземеш да изкараш книжка та да разбереш колко ъгъла има знака стоп

Това кръстовище е убиец още от преди 30г. Два идеално прави пътя пресичащи се в полето, по които всеки си мисли че е с предимство. Скоро не съм минавал от там но по-рано нямаше предупреждения за опасно кръстовище . 50 метра преди стопа имаше знак внимание. Ако все още е така нещата са ясни. А ако в колата се слуша музика и се говори с пътниците край.

И се минава за пръв път с ГПС...

ми пич не знам колко ти е "по-раното" но 2012та година ИМА знак за опасно кръстовище и от двете пресечки на главния път. справка гоогле стреет вю. освен това има и знак стоп във всички възможно посоки. към днешна дата ако братята цигани са се постарали да няма е друга тема. но дори и без знаци този няма никакво оправдание за не спирането си! има добра видимост на самото кръстовище и в двете посоки спрямо позицията на леката кола.

И още нещо. Предимството не пази живота, така че по-добре да ви отнемат предимството, отколкото живота. Винаги трябва всеки шофьор да е с тази мисъл.

Да кръстовище се преминава с повишено внимание и понижена скорост - дори на светофар. Така даваш най-малкото време на тия които правят ляв завой отсреща с понижена видимост. Даваш шанс и на пешеходците както и на тия дето бъркат жълтото със зелено.

Очевидно проблема за пореден път е превишена скорост!

Доста превишента на кръст.. води често до кръста!! Карайте разумно! Амин!!

И кой е карал с превишена скорост? Май не правиш разлика между скорост и не познаване на знаците,а да не спреш на знак СТОП си самоубиец.

Като си с превишена скорост, много трудно спираш. Ако беше такъв самоубиец какъвто го изкарваш, никой нямаше да се качи при него.

Трудова Злополука. като с друг микробус за Германия скоро. прибират се хората от работното място до домовете си. работодателя търпи обезщететия към работници и техни семейства, както и към държавата, защото не е сигурил безопасен транспорт. или..... държавата е сляпа за сива икномика и дължи обезщетение на семейства на пострадали.. .....Некой по разбиращ в правото и почти европейските ни закони? горе са само предположения от лаик. лаик, не като лайк.

трябва да се провери къде и как са работили и почивали последните две години, с какво и за клко са пътували....срещу обезщетения вероятно могат да се намерят доста свидетели. имаш билет за транспорт - имаш застраховка. работиш някъде - трудово обезщетение. кои страни имат интерес от истината...пише по горе. и журналята разбира се.

И разбира се, този малоумник шофьорът, отнел предимство, е жив. А трима от спътниците му са мъртви.. нямам думи... и обикновено на такива типчета не им тежи на съвестта и си остават същите нещастни душици.

Защото е бил с колан и от късметлийската страна. Пътниците особено като се навеждат пречат когато трябва да гледаш надясно. Шофьора обикновено вижда по-лесно вляво. Вдясно пречат колони пътници, но ако си возил хора достатъчно често знаеш да гледаш по три пъти и да не бързаш. Отделно отзад сигурно са били без колани а може и на отворен прозорец иначе поне още един щеше да оцелее.

Ще перифразирам Джордж Оруел от "Фермата" - Всички шофьори бързат, но някои бързат повече, отколкото другите. Тъжно!

Преди два-три месеца минавах по тоя път. Всички караха като изоглавени. И после, що нямало кръгово? Ми то, при толкова малоумници, ако имаше и кръгово, врътогалви щяха да станат...

Тоя народ психяса ли какво.....

Народе, народееееееееееееееее... Мир на праха на загиналите! Повръща ми се от подобни новини! Повръща ми се от простотията българска! Баси мършата сме! И племе не сме. МЪРША! БАХТИ МЪРШАТА!

Тоя факт е прозрял Петко Славейков още преди век и половина! Струва си да се замислим над тоя факт.

на Иванов? ти си мърша! аз не сам ли народ. какъв прах още не минавало 40 дни? другото у болницата болно, и може да оправи дори с късмета.

На снимките не се вижда знакът стоп на пътя без предимство.

Това е знака откъм Долище. Изглежда са се премятали,а буса им е дошъл отдясно. Аз потърсих дали има знаци за ограничаване на скоростта преди знака стоп има знаци указващи че след 200м по пътя Каменар-Долище ще има знак стоп както и знак за опасно кръстовище. Така че знаците са ок въпреки че знака стоп е след тунел от дървета и лек завой. Въпроса е да внимаваш за знаците. Дори със 110 са имали поне 5 секунди да обработят информацията преди да натиснат спирачката.

22 годишното дебилче не заслужава коментар, а затвор (най-малко 20+ години) за тройното убийство плюс 6 тежко пострадали! п.п. Любопитен съм, как delly ( редактор) и ЕДНОЛИЧЕН ВЛАСТЕЛИН НА "Критики, идеи и препоръки", ще ми обясни, че надписа "Виж 3 снимки" в кадъра горе има нещо общо с истината, защото "3 снимки" са ЕДНА ЕДИНСТВЕНА В ТРИ ЗУМА!

Този път поне не е с "илюстративна цел".

ако режа една снимка на четире, колко снимки имам. ко фотам абтуриенти и права албум с лице на секи и и с бюст на некои колко снимки съм продал?

След като "ни разбрал за зумата", готов си за редактор в дира, ако вече не си такъв. И все пак ще се опитам да те "светна" - "ко фоташ" само един "аб?туриент", албум на всички няма да направиш! Снимки ще продадеш само на такива като теб. И не се прави на по-голям имбецил от колкото си!

Определено е направил грешка, дори и да оживее, не знам как ще живее със себе си, но не е такъв човек, за какъвто го мислиш, вярвай ми, познавам го :)

Има логика в думите ти, но как би разсъждавал, ако някой от тримата (Бог да ги прости) е жена ти или детето ти?

Масово се купуват книжките,както и дипломите за доктори,затова сме на това дередже,няма да се сърдите сами сме си виновни,като си избрахте герб.

Срещнали се на полянка под дебела сянка прабългарин и славянка. Тури вади, вади тури народили чукундури - все крадливи, все ебливи, мързеливи, зависливи... Радой Ралин Истинита, колкото и неприятна да е тя...

красива природа срещи всякакви сладки деца като захарно цвекло тури -вади е истинска работа кражбата тук е уважение от горни долници и сме големи филантрпи с есемеси и бюлетини. ....................... аз това прочетох. да му направим малко паметници на тзи голям човек, на места подходящи за самоубиване например. пейка с него и отсреща късо и ясно да пише - закъснял си. нема смисъл.

Незнам още какво трябва да се направи за да разбере Българина,че трябва да шофира разумно и внимателно.Медиите от месеци тръбят и подемат кампании за безопасно шофиране дават репортажи с инвалиди претърпели катастрофи.КАТ правят акции пуснаха вече и мобилните камери и пак всеки ден катастрофи и жертви. Докато сами не проумеем,че не сме безсмъртни и пилоти от Формула 1 нищо няма да се случи.

Приятелю, няма как да промениш мършата! Тя смърди отвсякъде! Не иска ред, не иска правила. Иска хаос, далавера, свирят гуми, летят мотори, после глави.. МЪРША!

Кръстовище с идеална видимост и ограничение 60км/ч по пътя с предимство. Няма как и двамата шофьори да не са виновни за тази трагедия. Естествено обаче ще го отнесе само шофьора който не е спрял на знак стоп.

Е, той вече го е отнесъл. Другия селяндур, обаче също трябва да понесе отговорност.

Бъчварова ОСТАВКА! МВР се е превърнало на статистическа служба, която само регистрира катастрофите. Тази касапница трябва да спре, но няма никакъв контрол от КАТ и всякакви ненормалници избиват хора ежедневно.

Наистина по-голямо бездействие от МВР и КАТ откакто тази женица е министър не сме имали.

Ами така ще става защото забраниха на полицаите да глобяват на пътя......докарахме я до там че полицай няма право да глобява нарушител освен ако не е катаджия......а катаджиите са много малко на брой за да огреят навсякъде.......това го няма никъде ,полицаят да те вижда че извършваш нарушение на закона за движение и да не може да вземе отношение......така ще бъде ,ще избиват децата ни по пътщата заради идиотските промени на закона и разпореждания на ръководството на МВР

Така рушвтите отиват само при едни.

Първо Бог да ги прости починалите, второ Слава Богу , че не са утрепали други ами само себе си, трето Бог ли ни прати бат Бойко с тези мъдри мисли, да се ляга пред колите или да се хвърлят камъни по колите движещи се с висока скорост. Втози случай може би някой буден гражданин трябваше да следи колата от Белослав и да я засече в полето , като я избута. Нормалните държави какво се случва.1. Инструктора дал книжка, полицаят присъствал на изпит, глоба и на инструктора се спират правата за пет години. 2. При нарушение не спазване на знаци и други отнемане на книжка, затвор.3. Прилагане на крумовски закони ро рътят. Но тъя като живеем в овча държава ръководена от шепа Наглеци и Хитреци , които ебават няколко милиона тъпаци нещата ще продължават да са такива.

като изчезнат тъпаците, хитреците сами ще измрат

Чак не мога да си обясня защо младежа с волво-то е изкочил на пътя, виждайки че се задава бус с висока скорост. Имал е видимост и е видял, че пътното платно е заето. Даже и да е неграмотен и да не знае какво значи знак стоп, трябва да е бил чист самоубиец за да се пробва да мине

Може и да не е преценил добре скоростта на буса. Като гледам колко смачкани са автомобилите може да се каже, че мерцедеса се е движил с над 100 км, а на кръстовища дори и без ограничителен знак трябва да преминаваш с 60 км.

А на това даже има ограничителен знак

Проспал го е кръстовището. Карал е бързо, а знака стоп е след завой. Сигурно не е могъл да спре.

никаква война не ни е нужна! достатъчно е да продължават да се качват идиоти зад волана,другото само си идва на място! лека им пръст...ама на мен вече не ми е леко по два-три пъти на ден да пиша под такива статии! бахти и държавата

Обиждахме се на Бойко, ама излезе прав "кофти мат'риал сме". Може ли пък чак толкова тъпи хора да взимат книжки.

Те не "взимат", а някой им ги дава или продава.....

им ги бута, шъ знайш

..."мат,рял,мат,рял",ама я кажи КОЙ си забърква МАТ,РЯЛА,а?? На обекта ние си го ...бъркаме...Така ,че качеството на "МАТ,РЯЛА ,не е само от съставките ,но и от технологията и майсторлъка на ...заготвяне !!! Едно време дедите ни с кал и кирпичи са дигали постройки ...и още са оцелели...

Предлагам- който вид ром в учебна кола да снима. Иначе всяка втора се управлява от братята

Май трябва да се погнат органите, които им ги издават тези книжки. Досега няма нито един осъден, нищо че всеки ден заради некадърни шофьори умират невинни хора по пътищата. Не само циганите са с купени книжки. Олигофрени всякакви.

Тъкмо и аз си помислих, че синия бус няма как да причини такава щета по волвото, ако беше спазил ограничението от 60 км. Яно никак не е внимавал, защото самият той е можел да реагира и да заобиколи колата на иначе видимо ненатоварен път. Както и да е. Най-виновен си остава 22 годишният идиот, пренебрегнал стопа. Направи ми и впечатление съобщението, че 3 са загинали, 5-6 човека са извозени с линейки, а други 5 остават на мястото на произшествието. Значи в синия бус изглешда да са пътували поне 11 човека, което е много,

неспирайки на знак "Стоп" бългериън стори

Единия не спрял другия не карал до 60км/ч. Туй отсичам аз. И понеже са ги намерили разхвърчани в полето явно тези дето са с предимство не са имали колани. Ма не може да присичате кръстовища и да не се съобразявате кой ви пресича пътя. Може да е кола на НСО, пожарна или линейка? Или както в случая някой луд, камикадзе, заспала блейка. Няма кой да ви пази освен вие самите.

Карат с 200 на "Руска рулетка" ако стане и като не стане-олеелее!Талибани зад волани в консервни кутии-ковчези.

Предлагам за младото идиотче по 10 години затвор за всеки загинал, без право на редукция на присъдата за каквото и да е поведение. Oсвен това доживотна забрана не книжка за правоуправление, а въобще да се качва в автомобил с изключение на обществения транспорт. И разбира се доживотна гривна , за да могат от полицията да го следят.

Продължавайте да си купувате коли на килограм, продължавайте.....Продължавайте да ги карате без да спазвате каквито и да е правила и кой как може, продължавайте....Нямало къде да се паркира...хич не ми пука, ако искате вкарайте си ги в апартаментите. Кола, та кола толкова много ли ви се мре бе. Що не вземете малко да мирясате и да седнете на задниците си. Вместо да се чудите къде да скитосвате в свободните си време, останете си по домовете и поне някоя книжка прочетете или пък проведете поне един човешки разговор ей тъй в къщи за разнообразие.

Приятелче, хубаво коментираш, но първо - днешната младеж не е научена на такова нещо, като "стой си в къщи". Второ - ОК е да си против колите, не си единствения, най-вероятно не ти е ясно, но някой ден ще имаш семейство, деца. Не те знам дали се сещаш, като си бил малък и се разболееш, вашите как се притесняват, помниш ли ги тия времена? Някой ден, като не си ти детето, а си бащата или майката, ще ти дотрябва кола, да закараш детето до болница. Предпочиташ ли да чакаш някой таксиджия да дойде да ви вземе или да имаш кола и да реагираш по най-бързия начин? Айде, мисли малко, като пишеш. Колите не причиняват катастрофи, шофьорите го правят.

Принудих се да карам и по- бавно, и с по- голямо внимание, защото нито зелен светофар, нито път с предимство ти гарантират знанието на правилника от индивида в другата кола. На пешеходната пътека докато не се срещна с очите на водача и видя, че ме вижда, не пресичам-аман от пешеходци, които се стрелват като побеснели глигани само защото е зелено за тях- ама ония с купешката книжка дали е на същото мнение? А най- много издивявам в днешно време от неадекватното каране, особенно когато се тътрят по средата без видима причина- обикновенно се оказва, че индивида вътре просто си говори по телефона или пише есемес. Бог да ги прости загиналите, ама карането в днешно време си е направо сървайвър- отвсякъде.

Да ти имам проблемите.. че някой карал бавно по средата.Не ти ли е по голяма драма като почне да изпреварва със стотина км в сляп завой и ти просто няма къде да отидеш защото от едната страна е пропаст а от другата каменна стена.На черевено със 120 в центъра как е?Ако е нощно време задължително без фарове.А лев мигач десен завой?Карали бавно по средата-тия са ангелчета невинни :)

Така е, колкото и да си внимателен, намаляваш шанса да катастрофираш само с около 50%. Останалите 50 ти ги дължи отсрещния водач.

Съгласен! Сървайвър е, и не само физически. Остави, че се нервираш, ами и на теб се нервират, защото някоя улица/булевард е в ремонт, а ти си на пътя (като всички други) и трябва да стигнеш от точка А до точка бе (като всички други) ,а само заемаш пространство (ОТНОВО като всички други). Толкова е озлобял народа - свирене, жестикулиране, викане (сигурно и майката е намесена в цялата история) - като че ли през две стъкла ще ги чуе някой... Затова реших да спра да карам, пък дано поне малко спрат да се нервират другите, но не вярвам...

Пак са се нагърмяли селтаците.Са майките им ще циврят по гробищата.Още един обикновен делничен ден в България.

Грубо звучи, и цинично, ама по дяволите си прав.

Съболезнования на семействата и близките на загиналите ! А ранените - дано Са Вече вкъщи живи-и-здрави ! ----- Аман бре, Младежи ! ... Всъщност - Създаване на Всеобща Дискусия по тези Недопустимости между Самите-Младежи ?

Когато нямаш елементарна култура на поведение в къщи, сред хората, на улицата, с колата, където и да е, и не мислиш за последствията от твоите действия - никой не може да ти помогне !

На времето аз карах шофьорските курсове три месеца. Имаше и междинен изпит. Ако не успееш, не ставаш за шофьор и не продължаваш. Изпитът беше устен и листовки отделно. За университетски изпит не бях чел толкова, колкото за този за шофьор. Имахме и много часове по устройство и експлуатация на автомобила. Сега за няколко часа и стават шофьори...Да не говорим за купените дипломи за образование, за купените книжки и за взетите такива с вдигнати...А че и младото поколение сега е нагло, безпардонно и лекомислено, това е изключително показателен факт. Чалга, пърцуца, секс и ...лайф. По български, та чак до моргата... Идиотите да се трепят (без тях пътят ще е по-спокоен), но жалко за невинните...

Имахме и полигон.

сагласен сам с теб, обаче младото поколение е такова заради родителите, защото по една или друга причина родителите не намериха време да научат децата си да се държат възпитано и кое е редно и кое не, а чакаха на телевизята да ги научи на простотия и че да не уваяваш никого и да прецакаш ближния е наи добрия начин да просперираш диагноза на цял народ, тук таме има някои които искат да променят нещата но са малко и намаляват

Страната ни се напълни с най-различни катафалки от Европа. Колите наистина са много по-бързи от преди години, но и са олекотени и незащитени,пътищата ни са отвратителни,с дупки и пропадания и тези млади шофьори се унасят в нешумния автомобил и неусещат високата скорост с която карат - това е мое мнение.

Бе Волво не са от най не защитените коли. Даже обратното. Проблема е, че малумника не е спрял на СТОП-а а другия сигурно е карал с над 100 и ...

Варненският дебил кърти отсЕкъде. Правилата за движение важат за всички и трябва да се знаят от водечите на МПС. Незнанието им не е извинение шаяк. Аман от тъпаци със самочувствие ...

Нито се споменава за Варненци в статията, нито катастрофата е във Варна.

За пореден път катастрофа с млад, самонадеян и хазартен млад човек, въобразил си, че на пътя може да си позволи всичко...Всеки ден се сращаме с тях - нагли, арогантни, безпардонни, с мощни коли и празни глави...Лошото е че не те се трепят, а че вземат и невинни жертви със себе си...

Този по-скоро е от другия тип, млада дезориентирана блейка.

В случая си прав, но не само такива шофьори са страшни. Не го оправдавам, и не оправдавам никой млад шофьор, само защото е млад. Напротив, ако знаеш, че си взел книжка преди 1-2 години и най-вече си излязал на пътя - трябва да се оглеждаш на 360 градуса и да пазиш околните, ако искаш и те да те пазят. Но не сте ли виждали и възрастни, зрели уж хора, които да са простаци на пътя. Аз лично всеки ден виждам поне един , който да е на 50-60 години, налазила го кризата на средната възраст и си купил мощна кола, та се тежкарее по пътищата.. Направо са жалки тея чичковци. И на какво мислите, че са възпитали своя син/дъщеря, евентуални шофьори?!?

Като не се вижда стопа и като приближиш кръстовище - намаляваш скоростта.Пък и този хубавец едва ли минава от там за пръв път.То затова сме на този хал.Метнал се големия мъж на кола и елате ме вижте!

АБЕ МАЛОУМНИК ККК - КАТО НЕ СИ ГО ВИЖДАЛ ТОВА КРЪСТОВИЩЕ - ЗАЩО КОМЕНТИРАШ ??!! ИДИ - ВИЖ - МИНИ И ТОГАВА СЕ ОТВАРЯЙ !! ТАМ СЕ ПРЕСИЧАТ ДВА РАВНОСТОЙНИ ПЪТЯ - НА ЕДИНИЯ ИМА СТОП,КОЙТО МОЖЕ И ДА Е ОТКРАДНАТ ИЛИ НЕ СЕ ВИЖДА - КАКВО ПРАВИМ ТОГАВА ??

На снимките на гъгъл мапс пътя от каменар има: 1. Табела опасно кръстовище 2. знак, че е без предимство 3. знак стоп Пътя Аксаково - Кичево е с предимство, има и такъв знак. Жалко за хората...

Гърба на знака стоп (осмоъгълник) се вижда на едната снимка вече.

А БЕ МНОГОУМНИК, ТО СИ ИМА ПРАВИЛА И ЗА НЕРЕГУЛИРАНО КРЪСТОВИЩЕ, ИЛИ ТИ СИ ГИ ПРОПУСНАЛ? И КАКВО ЗНАЧИ"НЕ СИ ГО ВИЖДАЛ" ? НИМА ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ВСИЧКИ ПЪТИЩА И КРЪСТОВИЩА НАИЗУСТ ?

Добре и ако го няма знака стоп а буса идва отляво какво правим. Когато един знак като знака стоп е откраднат това не значи непременно че останалата част от правилника ще те спаси. Още повече че това не е в града. Скоростта е различна времето по-малко. Съзнавам че и да липсва знака стоп в града поглеждаш виждаш че отсрещния има знак път с предимство и ти става ясно какво липсва пред теб. Но това е възможно с 40, с 90 не става. Иначе в конкретния случай знаци да искаш

Аз като малоумна да попитам умния ВАРНЕНЕЦ? Ако имаше кръгово сигурно ли е,че щеше да види например знака за внимание.Или направо да направим надлези на всяко кръстовище.Тогава пък сигурно щеше да е виновно международното положение.Ей,добре,че са такива умници като тебе да ни ограмотяват!

проблема е че се опитват да ни ограмотяват на пътя...И резултата е такъв като в статията

При кръговото трябва да се засекат двама кръгли идиота за да стане нещо сериозно. То редуцира скоростта в кръстовището, особено бус нямаше да мине с повече от 50-60 и то ако е широко кръгово. Ако е малко с 30-40. Пък онзи с Волвото ако иска да го прескача. Това иначе са слабонатоварени пътища. Има си табела опасно кръстовище, а явно трябва да сложат една и по пътя с предимство.

Това кръстовище е като много други кръстовища в цял свят. Ако са откраднали знаците пак си има правило за предимство на дясно стоящия. Ама в случая и знаци има. И не са равностойни пътищата. Единия е път без предимство, а други с предимство. Кой ти е дал книжка не мога да разбера. Елементарни пропуски имаш.

Е много сте тъп! Уж два равностойни пътя, но на единия имало стоп...

Господи, къде гледаш та остави виновното пишлеме само с леки наранявания, а невинните прибра?

Колко невинни щом не са го смъмрили да кара според правилника и с нормална скорост?

Пътниците не са задължени да знаят правилата за движение и знаците.

Ами на всяко кръстовище да се направи кръгово според ВАРНЕНЕЦА!Има знак STOP,то все някой е виновен на българина.А че не се спазват елементарни правила,нямазначение.

Това че има знак СТОП от години не е помогнало да се спрат малоумниците на това кръстовище....ако се опита човек да помисли градивно ще стигне до извода, че това решение НЕ работи ефективно...........другото са коментари..