Петима са тежко ранени при катастрофа край Русе

Петима души, сред които две деца, пострадаха при тежка катастрофа по пътя Русе - Бяла, съобщиха от Областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

Обратно в новината

Коментари - Петима са тежко ранени при катастрофа край Русе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доста често комбинацията от лоши пътища и лошо време е убийствена.Отделно,когато завали дъжд и запълни с вода дупките на пътя ,и не може човек да прецени дали има дупка и колко е дълбока.В една нормална държава можеш да осъдиш институцията ,която е отговорна за поддържането на пътищата , но това в БГ е абсурд."Несъобразена скорост с пътните условия " и работата е приключила.А задълженията за поддържане на пътя не занаят.

Пътят си е най-обикновен. Нищо особено, на местата с възможност за силно редуциране на скоростта (т.нар. баири) има допълнителна лента за изкачващите се. Платната са широки и покриват международния стандарт по "Е-класификацията". Това е един от най-натоварените пътни участъци в РБ. И сега конкретно: 1.В 14% от случаите ПТП са предизвикани от пиян водач 2. В 17% от случаите ПТП са предизвикани от неправоспособни води. От тях 89% са с ромски произход 3. В останалите 69% от случаите ПТП са предизвикани от чуждестранни граждани. От тях в 61% виновните водачи минават за първи път по този маршрут. Какво показва това? Това е един средно сложен по оценка маршрут с липса на адекватни обозначителни табели, маркировка и пълна лиса на каквато и да е превенция от страна на КАТ. По отсечкато има 7 места на които максималната скорост е 50км. като на 2 от тях дължината на отсечката е съответно 5км и 6,8км. Отсечките са извън населени места! Каква е основната дейност на контролните органи? Продължителен престой на т.нар. хранилки. В заключение ще кажа че вероятността да продължават да се случват тежки ПТП по този участък е изключителна голяма. Трябва да се промени изцяло политиката на КАТ за контрол и превенция. В противен случай ще продължават да се случват тежки ПТП.

Добре, че не се блъскат в други коли.

Дано са си вече вкъщи живи-и-здрави всичките ! -------- Този път Русе-Бяла нали беше най-поправеният ?! ... Най-осъвремененият ?! ... С най-голямо внимание от органите по транспорта ?! ..... Не ! Тази касапница по пътищата-Ни Трябва да спре Незабавно !! Въпрос към Нас-Всички, Хора : - Да приемем ли за Равноправен/Равноотговорен в Очевидно-Свръхнеобходимата Работна Група по Транспорт г-н Московски да Работи с Нас ?

Защо не уточнявате че става въпрос за цигани? Голямото чудо станало, те и без това са прекалено много!

И идиотите също...

От този участък Бяла-Русе ме побиват тръпки. Пътя е изпъстрен с неравности - сериозни дупки или бабуни със денивелация повече от 30 см - изпитание за вссеки автомобил и шофьор със скорост над 70 км. Като бонус идват липсата на маркирока по платното, бясно препускащи с по 150 км румънски джигити и най-вече непрекъснат поток от ТИР-ове без спирачки, които обичат да се нанизват в колона като влакова композиция. Дано пострадалите се възстановят бързо.

желая на вситшки да се отарват от наи лошото.исвинете ме са моята невежест,но обяснете ми,каде се намира град мартен-са прав пат го цувам. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Намира се на 5км(мерено табела-табела) от Русе в посока Силистра

Започвам да си мисля че този район е прокълнат.

както и участъка около моста над река Янтра край Бяла

аз съм шофьор с дълъг стаж. падне ли дъжд почват тежките катастрофи. всеки може сам да си отговори дали е проклятие или ниска култура на шофиране. дано се оправят