Млад шофьор се удари в камион, загина сестра му

24-годишна жена загина на място в катастрофа тази сутрин, а брат й е тежко ранен, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.

Обратно в новината

Коментари - Млад шофьор се удари в камион, загина сестра му | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всеки ден загиват по трима души? 22+6 =30 ДУШИ, РАНЕНИ ЗА ДЕНОНОЩИЕ И ВЕРОЯТНО ИНВАЛИДИЗИРАНИ???????? ЧУДОВИЩНО? На фона на милион и малко работещи в тази държава. Всеки месец загиват хора от катастрофи, равен на поне един ученически клас, отглеждан две десетилетия, а инвалидизираните и травмираните са десетки на месец! Чудовищно! И на магистралите всеки десет минути те изпреварват със 170 км/ч!!!! Няма просто коментар, нито обяснение!

link тук има снимки

link

е-разград.бг - само че с латиница - явно пренасочването към други новинарски страници не се толерира

бог да ги прости, а на живите разум да дава!

Преди няколко дни коментирахте, че възрастен мъж при паркиране бутнал жена си. Оплюхте го, че бил възрастен, не трябвало да кара кола, че възраста била проблем. Сега пък млад човек, проблем с опита. Е кой тогава има повече опит? Този който има 30-40 год стаж зад волана или този който има 3-4 месеца? Никой не е застрахован от ПТП, но понякога или много често опита помага в критични ситуаций, и се избягват по големите щети. Тогава писах че рисковите шофьори не са възрастните а младите. Мощни коли, наркотици, алкохол, момичета и липсата на опит ги прави такива, за съжаление. Жалко, наистина жалко че млади хора си отиват по тъкъв нелеп начин.

карам кола 300к.с. Досега никога не съм бил виновен за птп, но за сметка на това по 2-3 пъти на ден избягвам такова. Проблема е в самите хора, а не в мощните коли или липсата на опит. Някои хора и на 50 години карат както са карали на 20. Просто не могат хората и това е. Друг е въпроса е че пътищата не стават и не ми обяснявайте че трябва по-високи такси щото не е точно така.

Всеки ден пътувам по този път.Видях колата - тъкмо я извозваха.Не съм специалист но ударът е бил жесток -скороста е била много над ограничението от 50.Чудя се как я е постигнал за сравнително късото разстояние и лошото състояние на пътя.Момчето се е върнало от гурбет в Германия след като е изпаднало в кома за 24 ч - такава е клюката и не знам преди колко време е било но може да е станало пак нещо такова.Знае се че не пие и за алкохол не може да се говори.А тези големи камиони са на КАОЛИН Сеново - преди не ги допускаха да минават по този път - големи са , тежки а пътя е тесен и се руши от тях но явно някой каза или даде на когото трябва каквото трябва и сега минават.Няколко пъти съм излизал на банкета /доколкото го има/ за да избегна челен сблъсък.Въпрос на време беше да се случи инцидент с тях и ако някой не ги спре ще има още.Застрашават движението и когато се движат и когато са спрели.И бързичко карат. Постарах се да съм обективен.

В началото на коментарите писах че не става ясно къде е спрял камиона и ако е на платното вината е негова. Нападнаха, че съм за лудница, че камиона като се развалял и си оставал там където се развали. Разгледах снимките и съм сигурен, че камиона има вина за ПТПто, не казвам че само той е виновен но има вина.

Колко и опитен шофьор да си много зависи камиона как е бил спрял. Ако няма видимост и изведнъж изкача пред теб, колкото и да си опитен нямаш шанс!

И колко опитен трябва да си за да спазиш ограничението там от 50км/ч

Я се блъсни с 50 км/ч без спирачен път да те видя после.

Питам пак всички идиоти коментирали в темата! Какво значение има на колко години е шофьора след като на тесен път виждаш спрял камион и колко трябва да си глупав за да минеш покрай него със 120?

Нещо за опит да си чувал шушляк а?който се натрупва със годините а?

3евзек

Опитът се свежда предимно до преценка дали избраната траектория е безопасна с избраната скорост. Ако преценката ти липсва, просто караш по-бавно. Поне за това опит не се изисква.

В случая пътя е в границите на населено място и може да се спира, както е направил в този случай. Извън населено място е забранено паркирането, но не и престоя, а в този случай май има престой, а не паркиране. КАТ ако има въпроси, да ги задава на 25 годишния, като най-добре първо да го проверят дали е грамотен.

Добре, да е в населено място. Паркиране е, защото шофьорът си е наливал вода, иначе нямаше да спира. Липсват важни обстоятелства - няма начин на прав път с достатъчна видимост да се удари в спрял камион.

Явно само каруца си карал досега! Няма начин, ако следиш пътната обстановка и се съобразяваш с нея! Ако си ровиш в телефона или си чатиш с някои, начини много!

Един от основните ни проблеми,е че сме бедни и караме само стари дараци.Също така пътищата между малките градове са в окаяно състояние.

Що бе, Баце, тез с гоуемите "бу" са "убава" стока? Манталтетън и такъв, образованието е виновно - не са изучили законите на физиката, мислят, че за тях те не важат! Изненада - не е вярно. Та така - "бързай бавно" - в това е въпроса, както е казал др. Шекспир.

Единственият начин да спрем заличаването на Нацията, вследствие на гражданската война по пътищата: Roadmadnessbulgaria!

Единственият начин познат по света е контролният орган на държавата да си върши работата, а в България това е КАТ, който след 1989-та година спря да работи. Всичко останало е не просто имитация на дейност, а действия за влошаване на положението, тъй като прикриват истината.

Кво значи "млад" шофьор бе глупаци? Може да е имал и 7 годишен стаж вече? Не е проблема в младостта на шофьора, а в неговото неумение да кара! Всеки ден се блъскат и "стари" шофьори и жени шофьори и дядовци шофьори!

А вие знаете ли, че на междуселски път е забранено спирането и паркирането? Имат ли въпроси КАТ към шофьора на камиона?

Беги бе? значи на междигхрадски път може да се спира да се изпикаеш а на междуселски не можело? Това говедо защо е карало съд 120 при спрял камион?

Пътят е в населено място, а не междуселски. Вие за какво пишете?

Останах с впечатление за обратното съдя по текста на статията.

... престоят не е забранен

ТОЗИ ТУМБАК ЩЕШЕ ДА СЕ УДАРИ В ИЗВЪНЗЕМНИ !!!! НЕКА ОТ НАСА ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ ! МОЖЕ ДА НАМЕРЯТ ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА ТЕЗИ МАЛОУМНИЦИ !

не значи само да си изкарал изпитите - всички знаем как става, не е тайна за никого. Трябва мъ-ъничко интелект, домашно възпитание, да не си избиваш комплекси и простотията по пътищата, бързо мислене, рефлекси. Чудя се ако беше убил приятел - как щеше да се чувства, а сега как се чувстват родителите му. Мъка,мъка-а-а.

"Стопанският двор" пък защо с главна буква ? Да не е някакъв ресторант, или хотел - "Стопанският двор" :) :)

Няма да се учудя, ако този до вчера е карал само каруцата и то пиян, а днес е с кола, въпреки че най-вероятно не може да чете и пише и съответно не знае правилата за движение

А дали няма връзка между това, че сме най-бедни в Европа и с най-много жертви на пътя?

Най-прости, ако трябва да бъдем точни. Беднотията се дължи на простотия и недоразвити мозъци. Простолюдието все чака някой да го "обогати" откъм пари, без да направи нещо, за да придобие квалификация и развит мозък.

Напоследък гледах доста клипове в ютуб с катастрофи, снимани от видеорегистратори в колите. Знаете ли колко често посред бял ден, на прав път и мотористи и шоьори на коли се блъскат в спрели пред тях други коли и камиони без изобщо да намалят скоростта. Или съвсем в последния момент натискат спирачките. Те са се разсеяли, но и тези отпред или са спрели неочаквано, или на неочаквани места. Вероятно и в този случай е така - разсеян шофьор отзад, отпред спрял камион на неочаквано място и без аварийни светлини. Жалко за младата жена.

Проблемът е, че много шофьори не могат да преценят, че някой автомобил е спрян! Дори да е спрял в аварийното платно, пак се блъскат в него!

Как ще го видиш като е било тъмно и тоя с камиона не е пуснал аварийните...

Истината е съвсем друга. Повечето от катастрофите стават след нарушения на закона за движение по пътищата, а закон се нарушава масово, защото няма контрол по спазването му - КАТ в България не работи от 28 години. Умения на водачите са важни, но не те са проблемът в България.

Законът за движение по пътищата е ЗАКОН, а не предписание! И който нарушава законите на страната, трябва да отговаря пред съдебните власти, а не пред катаджията! Нарушиш ли закона- отнемане на книжката и в съда!

Казваш, че всеки, който наруши закона, веднага на бегом сам трябва да отиде в съда, да каже какво е нарушил, за да го осъдят!!! То бива малoумие, ама чак пък толкова... Точно КАТ е контролният орган на държавата, който санкционира за нарушенията, ако трябва и на съд те праща, а ако не си съгласен с санкцията на КАТ, също отиваш в съда. Проблемът в България е, че КАТ не работи и няма контрол и затова всички шофьори непрекъснато нарушават правилата.

Много вярно!!! Друго, че много от "младежите" като вземате книжка и решават, че вече са "ас"-ове , най-добрите шофИори... И съответно правят глупости, често смъртоносно... А от книжката до реални умения за ШОФИРАНЕ в пътни условия има много, ама много!!! А КАТ често ги няма, в Русе има не повече от десетина катаджии, направо се учудвам, че няма много катастрофи при почти пълна липса на контрол!!!

Целия КАТ София да се прати в провинцията там да духат и да им взимат тестове по 3 пъти на вечер както става в София след 11 вечерта

Да като свърша работа след 12:00 вечерта IT специалност, се е случвало да духам тест за наркотици и джобене на целия автомобил към 2 се прибираш

Народе,усещате ли че във момента Държавата е на Автопилот,всеки си прави каквото си поиска,всеки ден се трепат по десетина човека на пътя,циганите пребиват който си поискат,и остават безнаказани,телефонните измамници обират изкофялите пенсионери със претекст,че уж ще очастват във залавянето на телефонни измамници,и наивниците им се доверяват,и когато хванат някой от тях,на другият ден го пускат,срещу гаранция,нищо във тази страна не върви както трябва да бъде,пример може да се вземе от всяка една такава членка на Е.С,и мога да ви кажа че това всичко е нарочно направено,така за да може българският народ да се ликвидира сам.Геноцид спрямо него от страна на Управляващите,кога България ще излезе на площада като Каталунците да си търсят правата които заслужават да живее що годе по добре,от един исползван работещ Роб,който работи само и единствено за сметките си,кредита си,и каквото остане за менте храна,до кога ще бъде така?Цени всичко расте на горе,лекарсва и т.н,за работниците които правят работодателите си милионери,един гол Х.й:)

да повтарям. Няма нужда от такъв голям брой правилно решени листовки. Истината е в уменията на водача на пътя и разумното му поведение. Повече часове по кормуване, повече опит в критични ситуации, по-малко инциденти и жертви на пътя!

Ами ето - човекът е решил да придобие повече опит в критични ситуации. И не е успял.

Къде е бил инструктора? Сестра му ли е била?

Там чешмата е долу горе по средата на прав участък от пътя с дължина приблизително 750 - 800 метра. Няма как шофьора да не е видял спрелия камион. Или камиона внезапно е потеглил и се е изпречил на колата или е станало нещо с шофьора на ЛА. Както и да е - съболезнования на близките на починалото момиче ! И те така ................... !!!

А няма ли някаква отбивка(разширение) при чешмата? На пътя ли спирате да си налеете вода?

Книжка да се дава на лица навършили 30г,иначе ще си изчезнем като нация.

ХА ХА ХА ХА

а какво правим тези дето на 30 години имаме над 500хил километра , 1/2 от които по работа ... не е въпроса в годините , в във възпитанието и индивидуалността на хората ...

а какво правим тези дето на 30 години имаме над 500хил километра , 1/2 от които по работа ... не е въпроса в годините , в във възпитанието и индивидуалността на хората ...

Ще ходите пеша!

Бок да ги прости дечицата. Да не си на мястото на тези родители. Няма такава тежка трагедиа

Дечица на 25 години?

За родителите винаги са деца. И ти си дете за твоите родители, независимо на колко години си.

Всеки ден трагедии. Мир на душата на момичето. Дано братчето и да оживее. Хора, не бъдете толкова злобни. Нямаме право да критикуваме като не знаем истината. Един млад живот си отиде.

d4

трябва да си малоумен за да се удариш в спрял камион в 8 сутринта... и с колко км/час е карал идиота??

Съжалявам за момичето. Съболезнования. Дано брат и де оправи.

Съвременните шофьорски курсове бълват убийци на пътя. Като се пробави простотията и чалгализацията положението е повече от страшно!

Ами тези курсове нали преди години максимално ги съкратиха като продължителност с цел да не ти стигнат и да си принуден да плащаш за допълнителни часове. Маса хора не доплащат за допълнителни часове и ето го резултатът. А и полигони вече няма... За това как голяма част от шофиращите си избиват комплексите зад волана пък дума да не отварям.

Добре де, между селото и селскостопанския двор какъв е пътя, колко е дълъг и с каква скорост се кара, за да се случи това!!! Нямам думи все по-често напоследък! Дори камиона да е спрял неправилно, представете си скоростта на келеша, за да не може да реагира, да се набие в камиона и сестра му да остане на място.

в селата и малките градове се кара безобразно и безотговорно чалга културата се е пропила до кота нула имаме проблем със самочувствието

Да, напълно съм съгласна!

Младо гъзле, пак млад убиец... Тези гъзлета са за затвора, дори и без инцидент!

Прост народ, слаба държава.

Не става ясно камиона на пътното платно ли е спрян, защото ако е така селяндура шофьор е за затвора, ако ще и крайпътен водопад да има там.

Когато получи авария да подскача ли от платното?

Като получи авария, слиза и поставя светлоотразителен триъгълник на определено разстояние зад камиона. Я сега кажи какви са тези аварии дето камиона както се движи и блокира на място и не мърда повече?

и кво, ако е спрял на платното??? в това село има трафик от 100 000 коли ли?? може да се е повредил, може да е спрял за да не удари човек или автомобил, или пък разхождаща се крава?? ега ти тъпият коментар, трябвало затвор, а ти си за лудницата миризлив селски цървул!!;)) хахаха

Ние сега новината ли коментираме или теорията на вероятностите? Според теб е аварирал или спрял да мине кравата или някое врабче е паднало от гнездото и е слязъл да го качи обратно. Според мен е спрял до чешмата за да сере и да си измие дупето после. За каквото и да е спрял ако е нарушил ЗДвП и по този начин е предизвикал ПТП и смърт е за затвора.

А можеше вместо камион да има паднало дърво. Ако не можеш да спреш във видимата зона, значи играеш руска рулетка.

Камионът ожаднял и спрял на водопой.

По междуселските пътища се кара като на рали, правилата са забравени а водачите със самочувствие до небето

Това не е междуселски път, а път в населено място - ограничение 50 км/час.