Пешеходец загина, блъснат от порше на магистрала

54-годишен пешеходец бе блъснат от лек автомобил "Порше" тази нощ на магистрала "Тракия", съобщиха от МВР-Пловдив. Мъжът е загинал на място.

Обратно в новината

Коментари - Пешеходец загина, блъснат от порше на магистрала | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

поредната жертва на пешеходна пътека се поставя на второ място? ЗАЩО в закона е записано, че пешеходците трябва да преценят дали е безопасно да минат по пешеходната пътека? КАК МОЖЕ ЕДИН ПОЛУСЛЯП ПЕНСИОНЕР да прецени колата с каква скорост лети към него и дали шофьорът му има намерение да спира и да му дава предимство?

Пешеходец на магистрала - кола във парка.

ВСИЧКИ ШОФЬОРИ - профилактично в затвора. Няма шофьори - няма блъснати пешеходци. Няма зебри - няма деца, блъснати на зебра, толкова е просто.

новината е представена манипулативно поне по два показателя и цели да насади мнение за лошите шофьори 1. споменаването на Порше в новината, веднага предполага превишена скорост (въпрос на асоциации), и реалния факт че това е магистрала остава на заден план 2. Добавката на втора новина за блъснат пешеходец на пешеходна пътека, засилва горната представа при това вече не виждаме марката на колата) 3. платиха ли Ви от Порше за рекламата?

Жалко за убитият човек на магистралата, но това не е по вина на шофьора ! Но да блъснеш хора на пешеходна пътека си е чиста проба опит за убийство ! За такова нещо трябва да се лежи мнооого години, не мижава условна !

в дъжд, вечер, изтрита зебра знаеш ли как се вижда - никак. А и за зебра ли става дума или за пешеходна пътека, където пешеходецът е без предимство?

Ще внимаваш и ще караш по-бавно !!!

Защо търсите вна във водача? Магистралата не е място за пешеходци. Както и да го погледнеш. Магистрала с телена ограда от страни е последното място на което, който и да е от нас водач би очаквал да минава пешеходец. Стига сте си завирали главите в пясъка. НЕ Е виновен водача. Погледнете реалностите в този живот.

Пешеходец, магистрала, по първи петли. Виновен водача на поршето, проверен за алкохол, сигурно е взета и кръвна проба! Поредната изгъзица на родните полицаи. Напишете му акт за ПТП за обезщетение от застрахователя. А пешеходеца ме хвърлете една каруца пясък и.... да дойдат роднините да си го приберат. И още нещо! СИГУРНО ПЕШЕХОДЕЦА Е НОСИЛ ЛЕД СВЕТЛИНИ, ОТРАЖАТЕЛ ТИП КОТЕШКИ ОЧИ И ЧЕРВЕНА ГАБАРИТНА СВЕТЛИНА. Е тогава на тоя с Поршето му се е ... ма...та

От заглавието разбирам, че е виновно поршето. Истината е точно на другия полюс.

дивия селянин у_а ли ми дири на магистралата?

Какво значение има с каква кола е блъснат човека. На магистралата не може да има пешеходци. Питам, къде са сега катаджиите??? По нашите магистрали не рядко се виждат стопаджии и никой не ги закача. Мисля че полицията е длъжна да не допуска "ПЕШЕХОДЦИ" по магистралите и носи отговорност това да не се случва! И между другото днес пак видях скрита патрулка под един мост!?

Тъкмо се чукахме под моста да се стоплим и ти вече -голЕм проблем ....

Уважаема редакторкЕ, Порше, както и Москвич, Трабант, Иван, Петкан, Драган и т.н. сса съществителни собствени имена и се пишат винаги с главна (или голеума) буква. Това в скобите го пиша, защото явно нивото на целия Ви редакторски екип е такова.

Другаринов, правиш се на много грамотен, но да те просветля - в "целия Ви" думата "ви" трябва да е с малка буква. Говориш на много хора, не на един човек.

Слушай бе, горе обръщението е "Уважаема редакторке", така че айде пак седни и помисли!!!

на магистралата - Бог да го прости човека!, но защо е бил не където трябва? Блъснало го е "порше" (с малки букви), но май това е Голямото събитие за журналистиката ни!

И сега ще се почне едно преценяване, едно пресмятане, колко милисекунди преди удара го е видял, а колко минути преди това е трябвало да го види....що не е натиснал спирачката както трябва, понеже ако шофьорът, ако беше реагирал по-бързо, щеше да го удари с левия, а не с десния фар.....и така 2 години докато се поболее човекът, понеже нъкъв малоумник решил да му счупи предното стъкло на колата в кухата си глава. Лека му пръст!

до автора на статията "ЕБИ СИ МАЙКАТА БОКЛУК"

дори и аз си дадох ръчичка надолу, шибаняк

За детето блъснато на пешеходната пътека, искам да направя едно уточнение. Уличното осветление на мястото, където е тази пешеходна пътека е точно никакво и си е дълбока тъмнина, а предвид че всичко живо се облича в черно, нищо чудно че този с колата не ги е видял. Не го оправдавам по никакъв начин, но понякога обстоятелствата допринасят за подобни инциденти. Да не споменаваме, че пътят в този участък е като лунен пейзаж.

След като нямаш добра видимост ще намали! По принцип си длъжен според правилника за движение по пътищата да приближаваш кръстовище с повишено внимание!

Съвсем изтрещя матриЯла пешеходец на магистрала? Тоя ходи с 140 кв в час ли какво ли? И то в ЛЯВАТА лента дето се изпреварва??? Бог да прости човека жалко за шофьора това си е стрес и за него убил човек... абе откачена работа! Тея катаджиите да вземат да глобяват пешаходци щото няма да стане иначе

Изпреварвал е, ама забравил да даде мигач. Затова станала аварията.

Магистралата е оградена с ограда за кравите, обаче няма ограда за идиотите...

Колкото са големи кретените, които блъскат хора на пешеходните пътеки същите са и тези, които пресичат магистрала!

всички пресичаме понякога безумно, без да преценим риска, господ да прости загиналите и да пази останалите

Ами недейте, бе Всички! Ще ви заболи ли, що ли, да използвате разума си по предназначение? Ама то е така, като не се учат пословици и поговорки навреме ...

Е как може в една статия като сходни новини без никакъв преход да се пише за сгазен идиот,който е бродил през нощта по МАГИСТРАЛАТА и за детенце ударено на ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА ?!?!

Не е случайно. Но е дълго за обяснение.

Прости журналисти. Това е обединяващото.

Не мога да рабера как се обядиняват две абсолютно различни новини: 1. Блъснат човек на магистрала - според закона в момента движението на пешеходци на магистралата е ЗАБРАНЕНО. Да не говорим за "неправилно пресичане". Лошото е, че по българското законодателство шофьорът е виновен. 2. Блъснато дете на пешеходна пътека. Тук със сигурност е виновен шофьорът, но това е за отделна наовина, а не за комбиниране с новината, където малоумник си го е просел на магистралата.

Водача на поршето не е пил ,но не казват пешеходеца не е ли бил пиян ,което е най-вероятно ,сега тоя с поршето има оправя ламарини...

Руиз

И къде е пешеходил този човек по магистралата? Бил е наясно с последствията?!

Какво означава пешеходец на магистрала ???? Наказания трябва да има и за неправилно пресичащи пешеходци !!! И защо е образувано досъдебно производство на водача на въпросното "Порше,като той няма вина ,че някакъв ненормалник пресича на магистрала !!!??? Как да спреш ако караш със 140 км/ч.??

Е на тоя какво повече да го наказваш? Те още седмица ще го събират с пинсети от асфалта сигурно. Естествен подбор.

Горкото Порше, горкият му шофьор.

Много зле издържана статия и заглавие. Така поднесена информацията ме кара да мисля, че за вас е по-важно да научим, че нарушител на магистралата, когото благосклонно наричате пешеходец ( най-вероятно ромлянин ) е бил блъснат, а това, че 4 годишно дете е било ударено на пешеходна пътека го споменавате сякаш между другото. Искрено се надявам това да е случайно и ако е така редно е да си поправите статията и заглавието! Желая ви хубав и ползотворен ден.

за пешеходец

Пешеходец на магистрала е все едно скочил от небостъргач. На магистралата има телени мрежи, разрешената скорост е 140км/час. Който пресича там, сам си подписва бъдещето.

Какъв пешеходец на магистрала ???

Виновен е пресичащия. На магистрала това е забранено. Сега само не казвайте пак колко нагли са тези с черните и мощни джипове. Дори и да карат прекалено бързо по магистралата човека си е виновен че не сее съобразил като пресича.

Ето два случая, където вината е коренно противоположна - един луд пресича посред нощ на магистрала и то около минаващ камион, а в другия един простак престъпник шофира из града без да се съобразява с нищо. Проблемът български е, че този арогантен тип убил дете на пешеходна пътека ще получи мъмрене и условна присъда, а следващия, като него ще го пишат в медиите до няколко седмици. Малко ли хора избиха, а още повече колко вече деца погубиха. И детето е било с дядо си, т.е. не е изкочило внезапно, а е видял хора до пешеходна пътека.

Детето не е убито, а със счупена ръка (което хич не е малка травма, разбира се) - не се вайкай толкоз... А и по-долу съм писал - това, че е било с дядо си, въобще не значи, че са се движили адекватно... Всеки ден съм свидетел на дърпащи внуците си дъртаци, минаващи на червено, пресичащи където им падне и т.н. Това, че са били на пешаходна пътека, пак казвам, не значи, че шофьора е на 100 працента виновен, още повече, че е възрастен човек, а не 20-годишен джигит...

Шофьорът, че е виновен на 100% съмнение няма, но също така не се съмнявам, че самият ти си виновен всеки път когато не спираш на пешеходна пътека. Пожелай си само да не ти се случи да не спреш на мен особено когато пресича с детето си! Никаква прошка за ИДИОТИТЕ по пътя!

Да ни бяхте избрали нас,нямаше да има магистрали,щяхме да ви окрадем до шушка,че и пари за коли нямаше да имате и така нямаше и катастрофи да има...

Кажи кой си и от кой избирателн район си, че да знаем да не гласуваме за теб.

Абе охлюв, тази магистрала е започната точно от комунистите, и ако не беше Тодор Живков, мутрата какъв х... щеше да ми открива сега?

Леле какви ли абсурдни коментари не видях!!! Светофари... глупости... Да наслагат легнали полицаи по магистрала през 1 км - добра идея а? Докато има простаци зад волана и пресичащи неправилно простаци, така ще е!

Що да ги слагат? То на Тракия точно в един участък си се появиха сами заради качествения строеж....

Май ще трябва ограничение 50 км/ч и за магистралите...

Не отричам, че някои шофьори карат с висока скорост или са се почерпили и са се качили да шофират и са причина за подобни инциденти, но нека да се обърне внимание и върху ниската култура на пешеходците, които не знаят какво означава червен светофар и зелен или изкачат в последния момент пред колите, за да пресичат и са причина за много катострофи. Необходимо е обучение или знам ли как да го нарека...

Пешеходец загина, блъснат от порше на магистрала Порше блъснало през нощта пешеходец на магистрала. Това щеше да звучи като виц, ако не беше починалия.

Очевидно е, че пешеходецът сам си е виновен. Обаче сега шофьорът ще бъде съден и осъден. Законът трябва да се промени така, че неправилното пресичане, независимо къде на пешеходци, да се тълкува като опит за самоубийство. Като ти изскочи някой неочаквано пред колата, дори да караш с 30 км/ч, блъснеш ли го, 90% сигурно остава на място.

невероятно,но факт . За пръв път те подкрепям на 100%.

български абсурд!!! Всички ли полудяха в тази държава?!?

Красиво е загинал!

Пълно е със самоубийци, но шофьорите убийци също не са безсмъртни. Възмездие ще има за всички. Природата се прочиства, докато глупаците си мислят, че са много умни.

Jeni

Е точно в тоя случай не става въпрос за шофьор убиец!!! Да му писне на човек от безумни пешеходци! И понеже веднага ще има контра за паркираните по тротоара коли- на магистралите, Цариградското, бул.България и т.н няма такива, но пресичащи - да!

Аз не мога да разбера защо се цитира марката на колата?!?!?! Има ли значение дали е Порше, Волво, Мерцедес, Трабант, Жигули или там каквото се сетите??? Може би производителя е виновен, че има кретени, които пресичат на възможно най-неадекватните места, за които човек може да се сети (или по-лошо- да не се сети). Питам аз, с какъв акъл се пресича автомагистрала, посред нощ. Статията защо намесва произшествие, което е станало при коренно различни обстоятелства? На мен малко на провокация ми намирисва, ама...

Марката е посочена за да си представиш какво става при движение с ПОВЕЧЕ от 200 километра в час и при неправилно пресичащ пешеходец или друго животно.

:)))

аБЕ С ПОРШЕТО МОЖЕ И С 280 ДА Е КАРАЛ, ДОРИ...

Аз за пешеходец на магистрала не съм чувал....По принцип на магистралата трябва да има само коли!

Че пешеходецът е виновен на магистралата, виновен е - всички това отбелязват. Но какви са причините, може ли да се избегнат... Магистралите като се строят разделят землищата на 2, било то общини, близки села и т.н. Трябва да се мисли за направата на такива пътища, така че да може да се минава под/над магистралата, където има комуникации м/у такива селища. Сега е по-лесно да се мине през границата с Турция и Гърция, отколкото през магистралата, а трябва да се мисли - тя не е един прав конец и толкова. М/у 2 точки на 3 км да обикаляш цели 50 за да стигнеш до тях, неприемливо е.

Същото важи и за софийското околовръстно м/у бул. Братя Бъкстон и бизнес парка на Младост. 8 ленти, по 4 в посока, множество автобусни спирки и единстените места за пресичане на пешеходци са: -пред рзиденция бояна - Драгалевско шосе - Симеоновско шосе - Бистришко шосе

Грешка - лентите са общо 10, 3 централни ленти и две локални в посока

И какво викаш - да нацвъкаме магистрелите или околовръстното със светофар, после зебра, после пак светофар, зебра и така през 300-500 метра, та да е удобно на евентуалния пешаходец... Аз пък предлагам друга - двуметрова мантинела/ограда по средата между платната, за да не се изкушават да пресичат ВЪОБЩЕ...

Абсолютно съгласен съм! Трябва някой да бъде размазан, за да се сетят за надлези и мрежи. Има дето прибягват в тъмното и си пресичат. Виждал съм пенсионери с деца и някакъв, който носеше гума с джанта! Скоростта там е 80, обаче в средната лента само.

Аз предлагам да сложат светофари на магистралата и така ще се реши проблема с пресичащите индивиди.

Подкрепям, но задължително да има зелена вълна.

на влизане в богоровите има такава светофарна уредба. точно излизаш от завоя и ускоряваш и хоп - червено, класика.

И легнал полицай, ако може!

нямате ли редактори в дира ? Местопроишествието било запазено! Къде са ходили на училище драскачите ви ?

Времето категорично е доказало, че резултатът от двубоя автомобил-пешеходец е много:0. Пешеходец на автомагистрала? Ако съм съдия и пешеходецът е оживял ще го осъдя на много зими, за негова безопасност.

Всеки ден гледам на Тракия как нинджите със собствена пътна помощ упражняват дисциплина бягане с препятствия, за да проверят всяка спряла, включително и в другата лента за движение, на аварийки кола дали пък случайно не е и закъсала, освен дето шофьорът наторява флората... самоубийци колкото щеш, а пк после ще те съдят като за човек!

Поршето,Поршето, Поршето... Колко пъти е написано, че първия шофьор е бил с ПОРШЕ!!! ЗАЩО? Защото в ДИРа работят "еФтини" драскачи, които търсят еФтина сензацийка. Наблягаме на ПОРШЕТО зашото е скъпа кола, а народа не харесва богатите! Ето го и примера - другия водач, който е блъснал дядо и внуче на пешеходна пътека не се съобщава с каква кола е бил. Сигурно Лада или Москвич и не е интересно! Нищо, че този е прегази пешеходец точно на мястото, където пешеходеца е трябвало да пресече, а другия-лошия с ПОРШЕТО си е почернил живота с това непредумишлено убийстов на мигистралата. Този-лошия с ПОРШЕТО със сигурноист ще бъде оправдан защото така повелява закона, но тук ще може журналята да се включат със заглавия: "за тези с ПРШЕТАТА законите не важат" или "ако си с ПОРШЕ дори да убиеш няма да лежиш"

+++

Същото е и с БМВ-тата. Автомобил като слънце, но в БГ-то ТОЙ е виновен, не селяндурите зад волана, каращи от ЗАЗ до ПОРШЕ...

може пък да е написано, за да се размислим и сами да си направим изводите :-))). тук мразим този с Поршето. оттатък, в другата статия, мразим циганката.... :-)