Челен удар блокира Кресненското дефиле (снимки)

Четирима души пострадаха при челен удар между два леки автомобила в Кресненското дефиле, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Обратно в новината

Коментари - Челен удар блокира Кресненското дефиле (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"....,след което се отдръпнали, поотърсили се, включили се и продължили по пътя си..."

Предлагам монтиране на камери по цялото дефиле - при нарушение - отнемане на книжката и солидна глоба т.е.възпираща!!!Ако са необходими законови промени - да се направят!!! необходимо е предпремането на реални и супер-рестриктивни мерки за постигане на реални резултати за "принудително дисциплиниране" на нарушителите!

Фароветеее....Фаровете !!!!!!11

Тъп народ с ниска култура и шофьорски комплекси, който бавно, но упорито се самоунищожава за радост на свойте врагове!!!!

А за тъпите ченгета, които вместо да контролират движението по такива ключови места са се изпокрили по сенките, нещо ще споменеш ли? Или за продажните съдии, които спомагат джигитите да се чувстват безнаказани?

а и да спазваш правилата какво ти пречи един малоумник отпреде да се наскочи на спирачките при скорост 90 точно такъв случай прекарах преди няколко дни и се разминах с 5см с челен сблъсък зад него и то за какво някоя п-ка и махна ръка и нашия в момента трябва да спре за да си направи удоволствието

Единственото което пречи да се кара на фар е заслепяването и с това реално не можеш да определиш растоянието на идващия отсреща автомобил

Така е като кьораво и сакато с купени книжки и дипломи кара катo на рали от WRC.

"крушките", отколкото да ви палят свещи...нямате свършване малоумниците. То и затова сте го докарали до там - да пестите от включени светлини.

Кога в България ще се демонстрира нулева търпимост към подобни отвратителни прояви???? Преди 2 дни минах оттам - поне 10 нарушения на Правилника за движение видях, като 2 пъти изпреварващият рисково псевдоводач накара насрещната кола да слезе почти в пътния банкет за да се избегне челен удар??!!! ТЪЖНО и ГРОЗНО!!!

На малоумните им дай кола и им гледай акъла,жалко ,че трепят и невинни.Не разбра ли тоя народ ,че правилата са ,за да се спазват!

Тоя народ е толкоз проЗД, за него е въпрос на гордост и чест да не спазва правилата. Няма правила тук, само животински инстинкти.

То и инстинкти няма. Ако имаше, щеше да усети, че не е добре да влиза с гоуфа в завой на който има ограничение 50 със 140.

Няма спасение, територията вече е населена от примати. От 10 души, 9 смятат, че е нормално да нарушаваш правилата, "стига да няма ПТП". Оттук нататък това е бъдещето - самоизтребване на приматите по пътищата и за съжаление, покрай сухото ще гори и мокрото ...

Много е страшен този път - натоварен, тесен и там най-много са безсмъртните шотландски бойци зад волана дето карат като бесни ... Лошото е, че завличат на оня свят и невинни хора, които си спазват правилата.

Пътя е страхотен. Красива природа, наслада от шофиране... това, че повечето сте галфони и н е можете да шофирате 30 км дефиле спокойно, си е ваш проблем. Аз този път не бих заменил с магистралата и с нетърпения чакам всички булгарситанци и тираджии да яхнат тунелите на Струма.

Кого визираш с това "сте", троле? Всички по пътя освен тебе? Няма проблем, некой галфон да те метне и тебе в красивото дефиле, както си блееш и се наслаждаваш, даже да си по-голем и от Хамилтън ...

Стига с тези глупости за включените фарове.В щатите от 12г.карам Тойота королка на фарове и никога не са изгаряли.Тук всеки кара с включени къси светлини,но не понеже са много съвестни,а защото колите ги правят автоматично да се включат фаровете,като стартирате двигателя.Престанете да ревете като вдовица за орган,а спазвайте закона и не се правете над него,защото резултатите са плачевни.

Обаче не сатават по-малко плачевни от идиотски нормативни актове. Погледни статистиката на пътните произшествия преди и след фаровете - промяна няма!

броят на катастрофиралите идиоти се увеличава, а инцидентите с нормалните водачи - НАМАЛЯВАТ!!!

Не е лоша катастрофата. Можеше да е по-цветуща. Да направим класация за най-хубава катастрофа...

И аз си сложих минус.

nobody

За първи път ти сложих плюс. На втория ти пост, разбира се

един без-умен джигит е отнел живота на невинен.

А представяте ли си кошмара, който ни чака в това дефиле след няколко години когато го подпре магистралата от двете страни? Трябва още сега да търсят парцел за гробищен парк при Стара Кресна. Лот 3.2 го няма все още даже и на хартия.

КОГА ЩЕ ЗАПОЧНЕТЕ ДА МИСЛИТЕ, КОГАТО СТЕ ЗАД ВОЛАНА, А НЕ ПРОСТО ДА КАРАТЕ ?

В Крестенското дефиле трябва да има бетонова стена между двете ленти за насрещно движение , поне 50 см, за да не може и да се се помисли за изпреварване в насрещното движение. А скоростта са се намали , за да няма "притискане" на съвестните шофьори и опазване живота на самоубийците. Такасе прави в нормалните държави.

В Гърция никой не смее да изпреварва на непрекъсната линия,не карат на фарове и не дават милиони за камери по патраулките. Някой да е дал рушвет на полицай там?-Не познавам такъв.

А тъй - хем не взимат "на ръка", хем плащането на глобата е неизбежно. А ако почнеш да се правиш на отворен, ще ти вменят още 10 нарушения, та свят да ти се завие.

Така е ....и в края на краищата какъв е проблема -комплексарския манталитет на българина,не бива да сме излезли вчера от пещерите!!!!!!

Кога това дефиле ще го пригодят за шофиране в 21 век, кога бг шофьорите ще спрат да си избиват комплексите по бг пътищата и ще имат малко търпение и ум за да не убиват невинни хора???? Къде са тръгнали с тези коли втора употреба някои по тези третокласни пътища.....селяни

Ти да не си си с нова Дачия, че си толкова надут?

Виж сега, акъл (мозък) с нова кола се не купува! Явно си представител от групата на наглите и безотговорни водачи, които си мислчт, че смарт телефон и смарт кола ви имунизира от всичко...ама не!

Не...не съм нито от тези с Дачията, нито от имунизираните...просто съм от тези, които имат нова кола, карат с мислене, а не съм прост селянин или тъпа чалга кифла с Порш Кайен автоматик и най вече живея и шофирам в страна, в която има ИСТИНСКИ магистрали и пътища, а не тези строени и недостроени магистралки от времето на Тато и сега откривани с рязане на лента от Боко Тиквата шосета, където за жалост загиват невинни хора...заради бързащи и безмозъчни чалга селяни и кифли....сега ясно ли е какво съм селтици недо...е...ни:)пс и не си меря пишката със скоростта по пътя, а когато чукам

Карането на фарове помага! Набийте си го в главите! Помага на: - кьоравите, да виждат че идва "нещУ" срещу тях. А преди не го виждаха... - собствениците на бензиностанции - шофирането на фарове води до леко повишен разход на гориво - около 0.2 - 0.3 литра на 100 км. При 500 000 автомобила на ден, изминаващи средно по 33 км. това са едни 16-17 000 литра гориво на ден. - държавата - прибира данъци + акциз + данък в/у акциза Кой губи? - всички шофьори - плащаме повече за гориво и консумативи - крушки, акумулатори и т.н. - всички нешофьори - все пак, тези 16-17000 литра гориво, като бъдат изгорени, отиват под формата на изгорели газове в околната среда. А, да... може би ще намалеят катрастрофите :) Ама не сега...

Фаровете повишават разхода с по-малко от 0,1 л на 100 км. Само за сравнение, ако свалиш на магистралата скоростта си от 140 на 110 ще си свалиш разхода с 1,5 л на 100 км. Интересно защо, аз като се движа със 110 по магистралата само ме изпреварват???? За това, пали фаровете, карай внимателно, не превишавай позволената скорост. От това ПЕЧЕЛЯТ ВСИЧКИ. Някой дори живота си!

Направо след от магистралата и си карай с 90 през подбалкана. Ако пък слезеш от колата и тръгнеш пеша, хептен няма да плащаш, а и по-здрав ще станеш.

Глей ся, ако си спреш колата в гаража ще пичелиш - няма да рискуваш да направиш катастрофа и да убиеш някой, няма да замърсяваш въздуха, няма да харчиш гориво, няма да ти горят крушки, ще се движиш пеша и ще подобриш физическата си форма...!!! :::))) А ще печелим и ние - няма да ни се пречкаш и да ни даваш тъпи наставления как да живеем...!!! :::)))

Набий си в читателската глава, че през деня ще виждам нещУто срещу мен и без да ми свети с фаровете. Както става ясно, "кьоравите" не виждат нещУто дори и с фарове. Иначе държавническият ти подход "повече разход на бензин - повече данъци"... впечатлява. Хвала на такЪви радетели за икономически растеж.

които карат по дефилето като че ли са сами на пътя. Че се трепят - това е много добре, прочистват нацията от лошата кръв, но трепят и другите, които нямат никаква вина, че зад волана на насрещния автомобил седи не човек, а говедо.

Ей аман от некадърни прости и комплексирани гъзове, как ще изпреварваш в дефилето бе кретен смотан!!!

Ми карайте си с изключени фарове, като не искате да ги включвате. Пък ако не ви устройват правилата за движение по пътищата - не карайте!

Не става дума само за разходите за крушки и гориво. Фаровете, уви, заслепяват и през деня, макар и по-малко. Също така мотоциклетистите не бият на очи, а би било добре да се открояват (знаем защо).

nobody

не е само заслепяването или крушките, че уж горели. Рефлекторите прегарят, особено на по-новите коли - на 40 градуса през деня + включени фарове рефлекторите заминават за година,две. После вечер хората се взират с нос залепен за предното стъкло само и само да видят пътя.

За такива умници като вас хората са направили LED светлини - за дневни. я имат 10 вата я не. не са и скъпи да кажа. А на новите коли обикновено са фабрично инсталирани.

Мда, пълно е с идиоти без грам мозък, съобразителност, а отговорност - въобще! Често пътувам по този маршрут и за съжаление изпреварванията без видимост в дефилето, а и не само там, са често срещано явление! Профила на самонадеяните шофьори е почти един и същ - зомбирани млади хора м/у 18-32!

Искам да кажа на ненормалниците седнали зад волана. Писна ми да ме засичате, да ми се лепите зад бронята и да изпреварвате на забранено, защото застрашавате моя живот и този на пътуващите с мен. Карам често през дефилето и се питам кога ли няма да ми издържът нервите и ще извада патлака и ще застрелям някой от тези мърши...

Кротувай като те задминавам, че да не иизвадя "Калашника"!

Махни му мушката, преди да го вадиш!

Някой се е хванал да докаже, че наистина вече до Гърция се стига с един час по-бързо...

Прав си. Само, че не до Гърция, а до вечността се стига по-бързо с това каране.

От както караме на фарове целогодишно катастрофите намаляват ли намаляват.

От запален фар акъл в кратуна не влиза! Когато пътувам към този район ВИНАГИ си залагам половин час повече за път. :-(

А ако карахме с изключени фарове щяха да са по-малко. Така ли? Да, ама не!

Така е ,но тогава какъв е смисъла от карането на фар?

Не господинчо, никой не е казал, че ще намалеят, но да караш целогодишно на фарове си е пълна глупост и допълнителни разходи за честа смяна на крушки. Някаква мярка се предприема, когато има ефект от нея. А тук ефекта е нулев.