Качински се намесвал в решенията на пилотите

Президентът на Лех Качински, който днес загина в самолетна катастрофа, е имал навика да се намесва в действията на командирите в своя Ту-154.

Обратно в новината

Коментари - Качински се намесвал в решенията на пилотите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дали ще има иска срещу президента за нарушения на закона??? щот те сам "много европейци"

Каква зловеща ирония на съдбата. А може би логичен завършек на историята с избиването на полските офицери в катинската гора. Най-после към избитите пленници се присъединиха техния главнокомандващ и командващите на родовете войски. В Катин загина окончателно старата полска армия, оглавявана от нови, но мислещи по старому върховни командващи. Ние не можем да им бъдем съдници. Мир на праха им.

До ЦРУ - Тези 20 годишни "руски ковчези" си летят много добре. Причината поради която ги спират от летене е, че не отговарят на нивата за шум, а и харчат повече от новите. Отделно някои моменти в поддръжката са му по- скъпи отколкото на един Боинг. Боинга има 6 гуми, а Ту154 14. И при Боинга е фатално ако спука гума докато при Туполевия трябва съвсем да остане без гуми за да има проблем. Поради тази причина 154 може да каца на летища дето само името му е такова - подравнен лед или утъпкана ливада. Иначе български пилот летя София-Москва и обратно с един отказал свигател без проблем. В Солун един унгарски кацна без да спускат колесника - жертви нямаше. Но здравината си има цена - разход 5 тона керосин на час срещу има няма 4 при Боинг от същият клас. А ако бяха с Боинг от новите, кацането щеше да е много голям проблем защото летището е военно и няма системи за кацане като на гражданските.

Милена ли си, в Полша ли си, ама това за тоя поляк, дето нареждал на пилотите си как да летят, го казват ПОЛСКИТЕ журналисти, които са били вече на мястото на събитието, когато е трябвало да кацне президентът им. Те са пристигнали 30 минути преди това с Як-40 и мъглата по това време вече е била започнала да става силна - били са там предварително, за да отразяват мероприятието, заради което е летял и самия президент. Ако са верни съмненията на полските журналисти, че пак се е намесил президентът им в работата на пилотите, той, нищо че не е вече жив, ще е виновен най-много за смъртта НА САМИЯ ЕКИПАЖ и едва после - за смъртта на всички останали в самолета, доброволно качили се с него. Пилотите, като не са искали да се приземят в тези условия както самите те са преценили и както са преценили диспечерите, просто са си вършели работата. Спазвайки изискванията (три пъти не са се решавали да се приземят) са опитвали да защитят НЕ САМО живота на президента си, но, разбира се, и СОБСТВЕНИЯ СИ ЖИВОТ. Ако накрая са изпълнили еднолична заповед на президента си, той на практика им е наредил да се самоубият - или от погрешно самочувствие, или от желание да демонстрира нещо си. Съчувствам искрено на летците и на техните семейства - трябвало е просто да постъпят като летецът, който по-миналата година е бил уволнен и са щели да го съдят, защото в същата ситуация не се е подчинил на безумните заповеди на президента си, а на здравия си разум. Тогава човекът се е приземил според правилата - на резервното летище - и макар и уволнен, сега е жив, именно заради професионализма си, принципите на професията си и здравия си разсъдък. Сега роднините на загиналите пилоти да поискат справедливост и съд, ако и този път се докаже, че им е било еднолично разпоредено какво да правят, противно на правила и принципи. Какво е искал да демонстрира този поляк?! Да демонстрираш повече от това, на което си способен, понякога е само глупаво, понякога - престъпление. Зависи дали само собствения си живот рискуваш. Ей така някои си "управляват" и държавите. Случаят е изключително символичен и показателен.

Браво! Страхотен анализ! Дано стигне до дълбините на мозъците на изказалите се по- долу, част от които репликирах, но за повече не ми стигнаха нервите. Желая Ви много късмет!

За това което говориш си прав. Съществуват такива системи и е нормално на едно военно летище със стратегически бомбандировачи да има такива неща . Като работен газ се използва течния азот при който от един куб. м. се получават 1700 куб. м. газ приличащ на мъгла. Въпроса е обаче защо след като никой друг освен приземилите се преди това полски журналисти не е имало на летището , Качински и неговата делегация е решила да направи този десант на един военен обект със стратегическо предназначение. Какво е искал да покаже на руснаците самонадеяния полски президент? Че може да каца когато си поиска и на което си поиска военно летище в Русия ? Спомняте ли си Маркус Волф който кацна на Червения площад? Спомня ли си някой каква бе съдбата на командването на съветските ВВС ? Цялото командване бе линчувано и изгонено позорно от Горбачов. Не повтаря ли Качински поведението на този хлапак ? Че кой го е канил и кой освен неговите журналисти го е посрещал на този военен обект - руския президент или руския министър председател или само дежурния офицер и диспечара на летището ?? Съпоставяйки поведението на онзи хлапак на Червения площад с поведението на полския президент бих казал само, че историята винаги се повтаря, но всяко нейно повторение се превръща във фарс. В пълен фарс се превърна и полския десант на този военен обект. За съжаление или като една прокоба това се случи в деня в който се чества 70 годишнината от разстрела на полските офицери. КАКВО ЛИ Е ИСКАЛ ДА ПОКАЖЕ ВСЕВИШНИЯ НА ТЕЗИ КОИТО НЕ СПИРАТ ДА СЛАГАТ ПРЪС И ДА РОВЯТ В ЕДНА РАНА КОЯТО ТРУДНО ЗАРАСТВА ??!!! Дай Боже поляците да са разбрали божието послание.

Абе ти вярно ли си мислиш, че не е имало уговорка между двете страни къде ще кацне самолета ??? Или викаш са си наумили по време на пътя " да направят десант" на най-близкото военно летище ??

Руснаците действително могат да свалят тоя самолет където и когато си искат, но не и в този случай.Не търсете под вола теле.Напротив-сигурен съм, че са сложили най-добрия диспечер да води самолета,той пък за всеки случай се е презастраховал малко и е наредил на пилотите да не кацат в Смоленск.Качински също е помислил, че диспечера се презастрахова и е наредил на пилотите в които е вярвал все пак да кацнат.Но и съдбата явно има има пръст-Горбачов унищожи СССР и умря най-милото му-съпругата му,на Ж.Желев пък дъщеря му се самоуби, на Т.Живков също дъщеря му.Греховете рано или късно се наказват.

Тези покойници са имали смелоста да пътуват с руски "ковчег" над 20 години.Ако си бяха купили боинг нямаше да се случи.Лека и пръст!

Да, наистина боингите летят през гората и нищо им няма... Те и под вода могат...

и не само! те и в космоса могат! и даже през сгради минават ;-)

И на Дянков и Бойко и на поляците ще кажа -ИКОНОМИЯТА Е МАЙКА НА МИЗЕРИЯТА И СЪЛЗИТЕ!ДИВЕРСИЯ НЕТ!!!КАКЪВ Е ТОЗИ СЦЕНАРИИ С РУСНАЦИТЕ С ЧЕТИРИ ОПИТА ЗА КАЦАНЕ???

Когато един политик се намесва в нещо винаги става така.

Колко сте умни всички! Като Ви гледам коментарите се сещам, дето запитали радио Ереван: - вярно ли е, че Крикор спечелил Волга от лотарията?

Предлагам следващия път Гоце да като ходи до Москва, да не ползва самолет, а да отиде там пеш ! Така хем ще спести пари на българския данъкоплатец, хем може и някоя 15 - годишна дива коза да срещне ... Само да не си забрави пушката за 50000 лв, щото ако срещне някой див глиган, ще стане мале - мале !

Колко сте жалки и злобни българи. Ще видим как ще ревнете скоро и за газ,и за почиващите по море. Как ще слугувате на руснаци и ше молите зас тотинки от тях. Паплач, не виждате че е станала трагедия, а вие пак само за заговор мислите,по добре свършете нещо сами.

Що и ние нямаме такъв късмет с нашия помияр президент.

искаш да кажеш пожарникар ...

намесвал се е, даже сигурно е карал самолетаж...е бива пропагадна но вече оляха

А защо никой не казва, че една от вероятните причини да бъдат убити тези полски офицери в Катинската гора е била, че в по-ранни години цял руски батальон в който е бил и Сталин, преди да застане начело на Съветския Съюз, е бил избит от поляците в същия район...?! А това, че поляците са извършвали такива зверства над руския народ, каквито и турците не са извършвали над българите, още от времето на Тарас Булба...?! Има и хубав филм по историята. Поляците са най-върлите католици в Европа и противници на православието. Това ако не е Божия намеса и провидение.. но много малко хора ще осъзнаят наистина причината за трагедията със самолета!

ама той отгоре си знае работата кат гледам

Според мен поляците не са се съобразили с предложението да ползват резервно летище просто , защото произхожда от руска страна. Вероятно са заподозрели в това опит да бъдат отклонени от участие във възпоменателното събитие, или поне забавени. За съжаление сляпото придържане към антируското мислене доведе до огромна трагедия.Случилото се трябва да стане повод за преосмисляне на миналото - трагедията в Катин трябва да се помни, но не бива да се прехвърля върху настоящето и бъдещето. Децата и внуците не могат да носят отговорност за престъпление извършено от предците им много преди да са заченати - това напомня на вендета през 21 век ,а естественият резултат от нея може да бъде само такъв.

ако наистина президента се е намесил там кадето не му е работата-това мозе да показе "черната кутия"! а когато "гордостта предхозда падението" - писче го и в библията, тогава врасчтане назад няма! много трагична случка! м н о г о! а мозеха и да патуват с два самолета - става вапрос за президента и зена му! мир на праха им и утеха на тия които ги обичат и скарбят! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

За загиналите или добро или нищо! Бог да ги прости! Но Бог и наказва! Защото братята Качински бяха яхнали Полша с популизъм и евтин национализъм на антируска основа. Те са от отбора на Войтила! А като гледаш и прегръдките им със Саакашвили...

Аман отконспирации и измишльотини! Руснаците разказаха най-подробно какво се е случило - точно преди този самолет е кацнал един много по-малък с журналистите, а другият голям - с апаратурата, се е отказал да каца там по съвета на диспечерите и е заминал за друго летище. Само тези са били толкова самонадеяни, че са решили да приземят огромен самолет при мизерна видимост и лоши условия. отдолу са ги видели, че губят височина за маневрата и директно са им наредили да се вдигнат и да отидат на друго летище, но те са опитали и четвърти път... В последния момент пилотът се е опитал да го вдигне, но точно тогава е закачил върховете на дърветата и вече са паднали, започнал пожарът. А точно на руснаците тази трагедия най-малко им е дотрябвала, напротив, те именно се опитваха всякак да си оправят отношенията с Полша и да направят това честване по най-добрия начин. Но Качински винаги си е бил опортюнист и самонадеян човек и не се е подчинявал на правила, кой го знае на какво е разчитал. Жалко за хората, разбира се, голяма трагедия, но какво да се прави - всеки прави грешки и колкото по-висока позиция заема в обществото, толкова по-страшни са последиците от грешките му... Мир на праха им, и дано да не се случва никога повече! Няма конспирация, има злощастно стечение на обстоятелства и вироглавост!

Чувала съм,че е възможно да се предизвика по изкуствен начин образуване на облаци и други метеорологични състояния на атмосферата.

извиняваи ама ти не беше ли леко глуха?? :) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Поразен съм, че целокупното топ-командване на полската армия се е натоварило на една машина. А пък злополучните маневри над Смоленск са ставали в присъствието на командващия полските ВВС! Изобщо, започвам да се замислям за елитните качества на полския елит...

Няма какво да се замислящ! Прочети как поляците с кавалерия и саби атакуват немските танкове. Смели са не може да им се отречи, но са и много самонадеяни..

даже доста...

виновен за трагедията е лудя качински. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Соци "МАКАРОВ" е изобретен 1948г.!

Прав си. До тогава е използван неговият предшественик "ТТ" (Тулски Токарев).

Но куршуми от "ТТ" не са намерени в Катин. Всички куршуми са от "Валтер"! Това говори ли ти нещо? На полските политици явно не им говори. Въпреки тази улика, те продължават да търсят "истината"...

Соци не искам да те обиждам , но си червен примат.... преди 20 години Русия пое вината, а преди дни Путин официално го потвърди, знаеш руски , чети руската преса..... А са застреляни с немско оръжие защото по това време нациска Германия и СССР бяха съюзници ...

Соци, облъчен червеноармеецо, в наши дни има доста инсточници на информация, има интернет, отвори и потърси едно документче от 4 страници автор е един от твоите идоли, Лаврений Берия а получател на документчето е друг твои идол Й. Сталин, вътре са написани доста интересни неща, относно хората разстреляни в Катин от ....РУСНАЦИТЕ ! Както е писал Берия : "применение к ним вьiсшeй мерьi наказания -разсстрела

Конспирации.... що за хора сте вие само за това мислите, някои от вас. И мъглата ли е била конспирация!???най-големите грешки, както и откритията, са резултат от простички неща. Не вярвам един опитен пилот, какъвто би трябвало да е този управлявал правителствен самолет да е такъв невежа ил самозванец (да не каза глупак), че 4 пъти д аопитва да кацне в мъгла, когато недвусмислено му е казано да каза на друго летище. Той да не е самоубиец - пилота?? или да е загубил здравия си разум??? Казано е - гордостта е лош съветник! Е сещайте се дали не е проста човешка грешка. Само жалко за всички загинали и семействата им. Но тази трагедиа идва за да ни напомни, че ние хората не сме толкова велики и малко смиреност мозе би ше ни помогне повече, отколкото величието към което се стремим.

КГБ най-вероятно може да пуска и мъгла. Съболезнования на полския народ

Жертвите в Ирак вече надхвърлят 1 милион иракчани. Сталин е велик хуманист в сравнение с "демократичните" американци.

оо, ама моля ви се! Сталин е избил много повече от 1 милион. Повечето от тях руснаци.

Учудвам се как на фона на такава трагедия се намират хора, които вместо да изразят съболезнования си намират пореден повод да си почешат устите и да излеят порция злоба само според недоказани догадки. Направете разлика най-после между коментар на футболен мач и сериозните неща.

После моей сметри на мою могилу нанесут кучу мусора , но ветер истори безжалостно развеет ее.... май май се почна ...

Покрай тази трагедия най-после хората ще научет за зверствата на съветските комунисти в Катина...

В Катин бяха ликвидарани предатели. Евала на Червената Армия. Боби бъди готов, те скоро пак тука ще дойдат. Ти ще им чистиш ботушите, а жена ти ще ги топли през нощите. Готви са към това Боби!

Пешо, историята сочи, че като дойдат новите господари всички им лъскат ботушите, а жените им топлят леглата - просто едни го правят по жалание, а другите "по желание". Дали ще си от едните или другите е все тая.

..и за 1920та, когато Поляците разтрелват, пленените 32 000 червеноармейци...

боби, ти ходил ли си на училище? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

я!пяна!

Ако се окаже, че самият поляк е нареждил на пилотите си какво да правят, хората по-скоро ще научат кое предизвиква трагедиите - самонадеяната безотговорна глупост и желание да демонстрираш повече от това, на което си способен.

Нормално е, ако не първото, то второто нещо, което ще ти дойде на ум, когато чуеш новината е, че руснаците имат пръст в тази работа. Затова сега те трябва да окажат пълно съдействие на поляците при пълна прозрачност, за да се изчистят от подозренията.

Ей много смешни хора има! Все руснаците им виновни. И за приливите и отливите сигурно те са виновни. За мен точно заради такова мислене е паднал този самолет. Те са им препоръчвали да кацнат на друго летище, а пък поляците сигурно са сиказали -тези умишлено ни иразиграват и напук са кацнали. Всички беди са от промиване на мозъци, чак до фанатизиране!

Самолета е на 19 години и е минал пълна техническа проверка, Декември 2009!!! Това е много нормална възраст за самолет от този много добър клас. Като не разбирате, питайте някой пилот, да не говориме за военните такива, които са го карали...Да бяха послушали диспечерите!!

Братле, поляците не могат да летят, а повечето в тоя форум са празни тикви, педалчета-седесарчета и необразовани селендурчета, няма какво да им обясняваш, магарета не разбират.

"Този много добър клас" самолети не се допуска до повечето европейски летища....

Е,хайде да си отговориш защо!Отвори и прочети в нета за някои от изискванията въведени от ИКАО,като шум,типов сертификат и т.н. Направени с цел да не допускат произведени в Русия самолети.Хайде прочети и защо Закриха 5/пет/български авиокомпании опериращи с руски Ан12 преди 3/три/години....

Не желая да бъда съдник и да обвинявам никого за случилото се. Странното в случая е че такава високопоставена делегация начело с полския президент е решила да кацне на едно военно летище със стратегически бомбандировачи. Още по странното е, че тази делегация не е била посрещана от президента на русия или пък отговарящ на ранга на Качински представител на руснаците. ИЗОБЩИ КОЙ ОТ РУСКА СТРАНА Е УЧАСТВАЛ В ПОСРЕЩАНЕТО НА ТАЗИ ВИСОКОПОСТАВЕНА ДЕЛЕГАЦИЯ ??? Като , че ли никой. Може би дежурния диспечар на военното летище или командира на тридесетте стратегически бомбандировача разположени на летището? Едва ли само мъглата е била причината за отказа да бъде допуснат на военното летище президенския самолет на Качински. ОСВЕН , ЧЕ Е ОТКАЗАЛ ДА ПРИЕМЕ САМОЛЕТА , ДЕЖУРНИЯ ДИСПЕЧЕР НЕ Е НАПРАВИЛ НЕОХОДИМОТО ДА ПОМОГНЕ НА НЕКАНЕНИЯ ГОСТ ДА ИЗПЪЛНИ НАЛУДНИЧАВОТО РЕШЕНИЕ НА САМ ДА ПОДВЕДЕ И ПРИЗЕМИ САМОЛЕТА. Четирите опита за приземяване показват едно поведение лишено от здрав разум. Мир на праха на загиналите. Виновни или не те не могат да бъдат съдени от нас или откойто и да е друг подобен на нас.

Абе брато ти не разбра ли за какво отиват там, та питаш къде бил пуския президент. Макар , че не го е направил той, мисля че не му е там мястото.

Отсутствие официальных встреч объясняется тем, что визит польской делегации - ЧАСТНЫЙ, а не официальный.

В Смоленск няма гражданско летище. А две военни - северно и южно. Защо не е отишъл да кацне на цивилно летище? Бог да прости загиналите.

Тея които мислят че руснаците са свалили самолета са напълно ненормални... Друг луд натяква за съвременните им технолгии - и ще тръгнат да го свалят баш над Русия ли бе сине майчин?! ТОВА ХИЧ НЕ Е ПОДОЗРИТЕЛНО НАЛИ? При положение, че е облитан от руски пилоти и сигурно се поддържа от руски фирми и инженери, които винаги могат да поставят всякакви технологии и да го свалят във всяка точка на Земята... че точно там ще се сетят да го свалят... То бива бива такова желание все да ядете лайна и да опръскате някого ама вие се насирате...еаси хората! не ми отговаряйте щото НЕ МЕ ЕЕ

Разбрахме,че си болшевишка тиня.Но да ти направя едно вмъкване,защо пък да не е така?Щом ти мислиш,че не е така,значи това е стратегия която работи.Ако си слепец,вярвай безусловно!

Голяма тргедия, това може да се случу с всеки който лети със самолет. Не вярвам, че причината е в машината

Духът на Джугашвили е жив - есть человек - есть проблем, нет человека - нет проблема.

Едно е 100% сигурно - това не е "някаква си нелепа случайност". Да изчакаме по-"правдободобните" версии. Съболезнования към всички поляци. Мисля, че трагедията е голяма и за цяла Европа, дори Меркел каза нещо в тоя дух по телевизията. Новините по случая тепърва ще "излизат"

Рядко се вижда така ясно ръката на Провидението. Вярвам, че това печално събитие ще убеди католическа Полша, че подмяната на историята не е богуугодно дело. А също и новинарските екипи, коментиращите и спорещите да не се изказват така категорично по спорни въпроси, засягащи хиляди прекъснати съдби.

Ти на 20 000 разтреляни, които са чакали твоите "пресвети" руснаци да им помогнат казваш подмяна на историята ли бе !??#

Нека да ти напомня, че пистолетите, с които са разстреляни тези 20 000 поляци са били "Валтер"- германско производство. Хан Тукту токущо ми каза. А той няма защо да ме лъже. Прочел го е някъде. Твърди, че същите са били закупени от НКВД, защото засичали по- малко от "Макаров"...

да ня\маш предвид пресветите тевтонци с руско оръжие и униформи а?? псравки българският лекар Марков подписал мноооого безпристрастно протокола под дулата на СС ...смехуран си ти май а...

Да репликирам и теб. А ти, там ли беше, когато е ставало това?Доказателства дай.!А историята се подменя имено когато става въпрос за руснаците, защото бъркат сметките на тия, които считат, че хардланда е техен. Точно твоята история няма да я четем, щот не обичаме Джеймс Бонд да ни я разказва. Що не се запознаете с госпожата по- долу- тази с конспирацията? Много хубаво ще си изкарате. А, и не забравяйте да поглеждате под кревата си преди лягане.

Ами, защото не Ви го казват, Милена..

Тези стигнали до върха с пълзене се мислят за велики и орли. Има една приказка "гъз глава затрива" иначе Бог да ги прости загиналите заради нечии прищевки да се меси в управлението на самолета.

неверотно е с какви стари бараки се движи полския елит , това е било самолет преди 30г , икономията майка на мизерията

През 2008 г., когато Москва и Тбилиси за кратко водиха война за Южна Осетия, полският президент замина за Тбилиси, за да подкрепи грузинския си колега Михаил Саакашвили в неговата битка с "новия империализъм" на Кремъл...................................................................... Евала на руснаците! Почнаха да мачкат жалките хлебарки! Само така с предатели.

Съжалявам за хората, но просто няма как да не се говори за конспирация в случая. Това е толкова типично в руски стил, че няма накъде. Който е учил история, който е запознат с техническите им постижения във военнта индустрия от последните 30-40 години, който може да види какво има в очите на премиера им, може много лесно да надуши конспирацията. От това, което прочетох днес, най-вероятно ми се вижда руснаците да са се възползвали от тази слабост на президента, за коясто става въпрос в статията, а именно да се меси където не му е работата. След това те го предупреждават уж да не да каца, а всъшност им е ясно, какво ще направи Качински, още повече като знаят колко той обича да слуша руснаците и след това вече каква технология са използвали да свалят самолета няма как да се разбере, но предполаам, че никой не може да го свали тоя самолет с по-малко следи от тях. Пък и е на тяхна територия, имат време и да скрият нещо, ако трябва. Тия дни има една годишнина от едно събитие в България, а тия дето управляват Русия сега са доста подобни на тия дето са отговорни за въпросното събитие..И броя на жертвите е подобен, и ранга им и пак са неприятелски настроени към Русия, и пак става въпрос за "братски" народи на Русия

Забравила си да напишеш, какво препоръчва в случай като твоя, психоанализата. Стига си чела история, конспирация и история на конспирацията. Престани да гледаш в очите на руския премиер, ами се вгледай в собствените си. Сега, провери да ли не се крие някой под кревата ти и си лягай да поспиш. Утре ще ни разкажеш кво пише в черните кутии и кой свари на сапун славяни и евреи извън катинската гора. Мир на извървелите земния си път и завършилите училището на живота...

Боже колко мъка и промити мозъци имало на този свят !

Ами руснаците трябва да действат бързо иначе вероятността да бъдат обвинени в убийство нараства.

то си е написано от НТВ на руснаците, явно официалните полски телевизии нищо нама да кажат докато не им наредят, а за това дето президента се е месил е от стари побликации

Щом е подкрепял Саакашвили,при конфликта му с Русия,всичко е ясно!Жертвите в Катин,растат!Това е опасна страна!

Руснаците имат пръст в тази катастрофа. Сега покриват уликите докато пристигнат чуждите експерти. От тези чсичко може да се очаква историята не един път го е доказвала. Просто се отърваха от един техен враг.

не знам от каде имате такива новини???? имам предвид, че президанта кацзъски се е баркал в работата на пилотите... аз сам в полша в момента и от сутринта гледам тв - вартим каналите и чакам някакви новости по случая и нищо подобно не се е казало... направо невероятно е, че руснаците имат такива новини и не са го споделили още с полскаа страна.... нямам думи - само обвиненя, недомлавки, клюки... уяс просто *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ама че си се превъзнесла... станалото станало, какво ти пука

когато се помислиш за всесилен и всезнаеш става лошо

Милане, ти нямаш работа в Полша. Я се връщай обратно, Родината ти е тука!

Миленче, що се чудиш, че руснаци и поляци говорят различни неща? Като си в Полша не си ли чувала, че поляците не мразят никого повече отколкото руснаците? От там идват различните тълкувания на едни и същи събития.

И как си представяш точно в първите дни на такава национална трагедия да се разкриват точно такива новини?! Нормално си е местните медии да запазят мълчание за такива подробности поне в първите дни след произшествието! А също и нормално е руснаците да си имат такива сведения - все пак имат едно от големите разузнавания в световен план, въпреки че не го рекламират толкова с филми и други изцепки както ЦРУ, МИ6, Мосад и тем подобни!