Жена загина след опасна маневра на джип на магистрала

Джип предизвика катастрофа при движение на заден ход на магистрала "Тракия", загина 49-годишна жена, съобщиха от ОД на МВР - Бургас.

Обратно в новината

Коментари - Жена загина след опасна маневра на джип на магистрала | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първи в класацията са СО и ПК.Например залепва се по мене като карам бързо, аз намалявам да ме изпревари и той намалява или ме засича безумно и какво ли още не.

В Германия ако спреш в аварийната лента на магистралата порадо това, че ти е свършило горивото, те чака голяма глоба. Там се спира само при авария. За горивото да си мислил. Бензиностанции по пътя бол. А тук идиоти карат в насрешното, пък и на заден ход даже. Няма мозък в някои глави.

Като цяло указателните табели в България са под всякаква критика. Или ги няма, или са скрити, или са малки, или са объркващи. Разбира се това не оправдава идиотът да кара на заден.

Ами да се издине от герберастите за ... за какво ти си решат! Все ще има някое парче от държавната баница, дето да го излапа бандита!

Той не е виновен, т.к. след всеки такъв трябва да се движи по една патрулка да им разчиства пътя. Сега съдът ще го пусне.

Наборите много фира дават като шофьори.

самонадеяни са некои другари толкова по-грандиозни камиони купуват, а не могат да ги управляват.

Такава простотия само в България! Как може заради измината отбивка да спреш и да караш назад и то по лента за движение! Да бе аварийното, поне вероятността за катастрофа намалява, но все още си я има! А може и светлините му за заден ход да не са работели или да са работели през цялото време като дневни светлини. Не малко такива тунинговани коли съм виждал, което трябва да подлежи на солени глоби. А нощно време е просто отвратително да се кара зад такъв "гъзар". Жалко за загиналата невинна жена. За този трябва да има затвор! На мен преди години един подобен екземпляр поради объркано качване на магистралата направи обратен и караше няколко стотин метра в насрещното, в най-лява лента. А това, че аз бях там въобще не го трогна и нямаше никаква реакция от негова страна! Патрулката, която беше от другия край на магистралата въобще и не реагира. Магистралата е път, по който не очакваш някой да се движи в твоята лента срещу теб - било то напред или назад.

Много прост народ сме, ей. За сметка на това всеки се мисли за Господ и пръска фалшиво самочувствие

Познати преди време ми разказваха тази история, не знам колко е вярна: Европа, наши българи карат по някаква магистрала и изпускат отбивката. Включват аварийки и по аварийната лента дават назад. Някакъв ги удря леко отзад. Идва полиция, говори известно време с шофьора на задната кола. Нашенеца си мисли вече, че ще му друснат някаква огромна глоба. Но идва после полицаят при него и му казва: Г-не, може да тръгвате, приятен път! Нашия вика: Ама как така?! Полицаят: шофьорът от задната кола не е добре, сигурно е пиян. Твърди, че сте карали назад ...

Пловдивчанин съм, който отдавна съм напуснал града. Срам ме е да си призная, но наблюдавам, че от десетина години насам пловдивчани са сред най-слабите шофьори в БГ - както в града, така и извън него. През деветдесетте, когато шофирах активно в Пловдив не беше така. Не случайно Пловдив е на 1-во място с най-много жертви на пешеходни пътеки. Културата на пътя е никаква, отстъпките сякаш са забранени, мигачи не се дават и те така. Еманацията на всичко това е черно БМВ тройка от 1998 г. с пловдивски номер - отдавна задмина Голф 2 с пернишка регистрация. Карането на заден ход на магистралата не го коментирам, защото само по себе си казва всичко.

Много ми е смешно, макар че нито е за смях, нито реално ми е смешно, когато тръгнат с клишетата за шофьорите от Перник. И за кюстендилци, понеже софиянците първо поколение имат склонност да забелязват и реагират остро на всичко, напомнящо им за родните места на техните родители в провинцията, и според тях ПК, КН и Е са смъртна опасност на пътя. Вижте статистиката на МВР - колко катастрофи с жертви има в области Перник и Кюстендил, където били едни от най-опасните шофьори в страната. 2015г. - ШЕСТ за Перник и 14 за Кюстендил при 82 за Пловдив област. Дори и София да се включи в статистиката, понеже там също има доста шофьори от Пернишко и Кюстендилско, жертвите стават общо 83 при няколко пъти по-голямо население. На всеки може да се случи да катастрофира, навсякъде има черни овце на пътя. В Пловдивско обаче явно си е тенденция това. Така че "смешките" ала Трифонов за Гоуфовете може да си вървят и да пълни стадиони с овце, ама жертвите са на други места основно. Но това си е орисията на простия български народ - реалността много трудно я приема.

Ха, излязло ви е име защото всеки е попадал на талибанин н ПК или КН номер. Сутрин ги гледам по бул. Цар Борис и да ти кажа с основание ви се носи име. А иначе съм минавал само през Перник и Кюстендил и съм останал с впечатлението, че там има различен Закон за движение по пътищата.

Нека четем правилно написаното. Казах си мнението за пловдивчани и начина им на шофиране, който твърдя, че познавам добре. За перничани не съм казал и една лоша дума (тъй като всяко генерализиране е грешно), а само за пернишката регистрация на един емблематичен автомобил, който беше символ на врътки, дрифтинг, тунинг, ниско летене, гъзария, потрошени мантинели и др. Както вече казах, обаче има нов символ. За статистиката си прав, аз също съм я споменал.

По някаква неясна причина, Бургас се понапълни с пловдивски коли (регистрация). Докато коли с Y или CH са пословични с безумните си маневри, то тези с PB направо ги задминават. Не че тези с А(дидас) са цвете за мирисане...

Кофти материал....Факт!

Условна присъда. Жалко за жената, загинала е заради простотията на някакъв селяндур с джип!

az znam nekolko selendura koito ne sa s jeep

В Германия изпуснахме отбивката и 50км сме се въртяли за да се върнем. Никога не ни е минало през акъла да дадем назад! Дори в България не бих го направил никога! Този от къде на къде ще си позволява такова своеволие. Че това си е нагло убийство! За каране в насрещното и назад по магистрала трябва да се върне смъртното наказание! Това е страшен дебилизъм. И защото депутатите много искат да ограничатва младите шофьори, че при тях е бил проблема, ето ви пример за нагъл стар шофьор. И докато не започнат да се взимат книжки на всички чак тогава ще има светлина в тунела. А не да наказавате младите шофьори за провинения без да са извършени!

Тази година като си бяхме в България (и ние живеем в Германия) ни направи впечатление, че лентата за аварийно спиране на магистралата масово се ползва за почивки, за "чакай да изкарам нещо от багажника", "да изпуша една цигара". На хората не им е ясно каква опасност крие подобно спиране (особено в България, където тази лента се използва и за изпреварване на коли, които вече се движат със 140 км/ч).

Тъй като либерализацията на наказанията в ЕС не позволява да някой да влезне в затвора, при липса на по-ранни криминални проявления, а и тук в случая говорим за причинена смърт по непредпазливост. Това, което може да се направи като за начало е на подобни нарушители да се отнема книжката за срок от 20г. Проблемът в България, обаче се състои в това, че наказанието за онези, които карат с отнети книжки се измерва единствено с финансова санкция. Т.е за да потръгнат нещата определени нарушения трябва да бъдат криминализирани, каквито са каране в насрещното, каране назад по магистрала и управление на МПС при отнета книжка. Да, вярно е че нарушителят ще се измъкне с условна присъда, но след като му отнемат книжката и се качи да управлява отново без да има такава, тогава няма да има вече условна присъда, а ефективна. Казват, обаче че в затворите вече не приемали, защото нямало места.

Добре де, че е решил да наруши правилника - решил. Често го правят много хора. Но не може ли да влезе в аварийната лента, да вклячи аварийните мигачи, да погледне назад в огледалото и като няма коли, тогава да предприеме маневрата. Не че не е пак нарушение, но поне ще спаси човешки живот. Иначе що за човек трябва да си, за да караш на заден ход в лента за движение на магистрала - не знам ?

А пък в аварийната лента що за дебил си за да караш въобще? Сякаш там не стават катастрофи заради подобни изпълнения?

Съгласна съм отчасти с мнението Ви, но не съм съгласна с карана в аварийната лента! Като си изпуснал изхода, ще караш до следващия и ще се върнеш-друг вариант няма! Дори и 50 допълнителни километри да изминеш.

Идиот с джип на магистрала, който се движи на заден ход?! Жалко за загиналата. Бог да я прости!

Олигофренията не прощава ...

Направиш ли няколко пъти неправилни и забранени маневри, ти става лош навик ,който рано,или късно води до тежки последици! Повярвайте, че ЛОШИТЕ НАВИЦИ са най-големия ни проблем на пътя. Нека всеки започне да се чисти от лошите си навици при шофиране и поведение на пътя. Това е за добро.

Маневрата, която е извършил водачът на джипа е абсолютно забранена!!! Точка по въпроса!

В нормална държава за такава простотия ще има да търка наровете. А тука?!

Кмета на Павел Баня уби човек на пътя и вчера получи присъда- пробация за година и половина!!!!!

В България за причинена смърт на пътя май все още се дават условни присъди, особено ако имаш пари да плащаш!!! В конкретния случай нямаме информация в коя лента е станала катастрофата. То че Гранд-колата е извършвал забранена маневра е ясно, но дали е включил поне аварийните светлини?! Но ако ги е включил и се е движил бавно в аварийната лента, то явно шофьорът на лекия автомобил е навлязъл в аварийната лента, което не е забранено по принцип, но явно не си е преценил скоростта. Абе Гранд-ът ще отнесе условна присъда, то си е ясно, само не ми е ясно, защо все още никой не е прибягнал до съдействието на съдията Линч ?! Аз най-вероятно бих го направил най-вече като превенция!!!

пътна лента. дори не в аварийната.

Представяте ли си обстановката? Дали е имало аварийна лента, щом е на отклонение?

Най-честото нарушение и несамопо магистралите. Изпусната отбивка и кара назад. Безмозъчни хора!!! За този затвор!

Този трябва да го съдят за убийство! Какъв идиот трябва да си, за да го направиш това?

Избирателите на кмета Тотев не блестят с интелигентност. И това си личи най-вече, като се качат в джипката.

"64-годишен пловдивчанин с джип "Гранд Чероки", Това е тъпака,който е правил забранена маневра на магистралата!

Сега на този да му конфискуват цялото имущество,и да бъде продадено,а парите да дадат на почерненият мъж.А виновника във затвора до живот.

може да се замести затвора с нещо по-умно !

искам да ви кажа ,че е много жалко това което се е случело със жената ,но по магистрала Тракия има ремонти и всички отбивки не бяха означени/гр.Раковски/ например и хората се чудят откъде и как да минат. Виновните са и други.

Баш отбивката за Карнобат и Антимово е идеално сигнализирана!интересно с каква скорост е карал,че да пропусне табелите за отбивката който са най-малка по 2 кв.м.? и като е подминал що не е отбил в аварийната лента да изчака 5-6 минути,да обърне колата и с включени аварийни светлини бавно и мнооооого внимателно да подходи към отбивката?ма от "майна"и то дърта кво да искаш!!!!!!!!!!!!

Обясни ми "минуса "????? или си от породата "джигити"!!!!!!!!!!

винаги задният, той е блъскащият, не е внимавал.

Глупости! Такова събитие е в условие на съвина - единият карайки назад, е длъжен да се съобразява с движението зад себе си, а и е забранено на магистрала. Другият движейки се напред, трябва да избира такава скорост, че да може да спре при препятствие на пътя. но новината е написана така, че нищо не е ясно

Как определяш задния. В случая две коли се движат една срещу друга, просто едната е със задницата напред.

Можеш да внимаваш, ако е спрял, ако се движи срещу теб с 30 40 км/ч на заден ход вече и най-внимателен да си пак е трудно да предотвратиш птп-то. Все едно да добавиш неговата скорост към твоята разрешена 140 и става 180 - как ще спреш? Сигурен съм , че това може да се докаже в съда. КАто добавим и явното нарушение да не се кара на заден ан магистрала. То именно заради такива идиоти е забранено де..

Пловдивчани са готини хора за маса, но пълни идиоти на пътя! Половината изобщо не могат да карат, другата половина карат като камикадзета в Кандахар. Постоянно си газят и пешеходците, пресичащи на пътека. Градския транспорт също се включва в общото меле, събаряйки спирки и мачкайки пресичащи на зелено хора. Като видя РВ и се пазя като от луд румънец на път за Гърция!

снимка, КАКВО ми показва от жестоката катастрофа. Това е фалшива информация - говоря да деня и показвам ЛУНАТА

един идиот минус да сложи на истината

Въпросният пловдивчанин е роднина на комуниста Гергов - комунистите от Пловдив се движат хаотично където и когато си искат,без да ги е грижа за околните!

Във вашето семейство само ти ли си идиот или е наследствено?

Ето затова е важно да се движиш по пътя (независими какви идиотщини правиш) с джип, ТиР или най-добре ХАмър. Щом дори ПАсат не те спасява, правете си сметка за какви идиоти става дума на пътя. И очите на 16 за прелитащи голфове, препускащи коне и джагали по пътя.

64-годишен пловдивчанин с джип "Гранд Чероки", управляван от 64-годишен пловдивчанин?!?