Почина бебе, пострадало при катастрофа в Бургас

Едногодишният Гошко, който пострада тежко при катастрофа край „Меден рудник“ на 26 юли, издъхна след 15 дни борба за живот.

Обратно в новината

Коментари - Почина бебе, пострадало при катастрофа в Бургас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки се е возил без колан в колата и е возил на кратки разстояния децата си без колан или седалка , и всеки шофьор като е могъл е натискал педала на скоростта! Не се правете на безгрешни и не съдете прибързано , а чукайте на дърво да не се случи и на вас!

Кои сте вие и с какво право съдите тези хора? Загубили са детето си, мъката им е безкрайна! Почивай в мир мило момченце!

на задната седалка с баща си момченцето (да почива в мир) преживе е пътувало според инфо в сайта flagman.bg :( толкова ли е било скъпи да му купят родителите му автомоб. детско столче ?!! разумната, живи + здрави

Жалко, много жалко... Не че имам нещо против предпазните детски седалки за кола - напротив! не потеглям без да съм поставил детето в него - ама те вършат работа до към 30-40 км/час. Ако е вярно, че колата се е движела със 120 км/час и в такава седалка да беше детето все тая. При такава скорост, както вече беше писал някой, всичко в колата става като пране в перална. Когато си возя семейството вдигам повече от 100 км/час само на магистрала, с повишено внимание какво се случва на пътя около мен и само ако мноооооооооооого се налага.

брате, ти карай все едно си в совалка, па чакай да си напълно обезопасен...

усмихнат

Точно това съм написал. Бързането е излишно в повечето (да не кажа във всички) случаи. А обезопасяването, което предлага детското столче, е илюзия над 30-40 км/час. Изводът: бързай бавно...

Детското столче е абсолютно задължително ! Имаме пример с приятелско семейство при 70 км/час- без столчето изходът щеше да е фатален! Прочетете статистики и извадки, но не в нашето нет пространство!!! Постоянно срещам по пътищата деца седнали в родителите си, и слушам загубеняци да казват- е, тук в квартала няма страшно- МИСЛЕТЕ с тези кратуни. И си вадете изводи от тези статии !!! Мир на праха на поредната малка рожба, загинала заради нехайството на РОДИТЕЛ.

Тия дето не слагат колани са абсолютни мизерници и тъпаци... Слагайте си коланите бе хора, безплатно е и спасява живот!

На първо време не квалифицирай с обидни думи хора ,които не познаваш. Второ- коланите също така отнемат живот! И последно- това трябва да е личен избор!

Ще ти кажа жив пример.. Некви клошари в 'Дружба' карат МОСКВИЧ АЛЕКО пред мен, без светлини, натоварен с някви кашони, без колани.... и в завой, виждат патрулка отпред, шофоьира пуска волана и започва трескаво да си търси колана да го закопчее, в това време колата се качва с предна дясна гума на тророара и клошаря натиска рязко спирачка.... добре че внимавах и се размина, но това, че мършата е 'големият играч' и кара без колан , можеше да струва скъпо на случайни хора... не мога да разбера - какво се стискат за тия колани - разхода ли им се качва на колата, кво?

Жалко, наистина. Голяма трагедия за семейството. Пожелавам им да се оправят и ако Господ е дал да успеят да си направят още поне едно. Понякога, обаче, Господ не дава втори шанс и ни подсказва какво може да се случи, за това - умната!

Няма да направят друго, защото майката отива в затвора. Това си е умишлено убийство, деца загиват заради прости родители!!!! Майка убиец е това!

Мир на праха на детенцето! Горката майка, цял живот ще живее с вината. Относно коланите- и аз имам дете. Големи караници се караме със съпруга ми, който не признава колани и ме изкарва най-голямата шматка, защото слагам колан на детето и на мен. А когато вземе детето в себе си, за да "шофират" заедно да не ви казвам какъв скандал става и накрая аз съм виновна, че съм плашела детето. Та мисълта ми е, не бързайте да плюете майката, тя е достатъчно наказана вече.

Още ли има "мъжове" дето коланите само им пречат да разгърнат "Караческите" си способности и да затъмнят Сена, Шуми, Мика и прочее доказани майстори. Съжалявам за вас госпожо, че сте в такава ситуация - семейни караници за нещо, което би трябвало да бъде част от общата култура

А какво правиш още при този селяндур се пита в задачата ?

Аз имах същия проблем с моя мъж, но с много караници и поставяне на въпроса ребром - до точка на раздяла заради безотговорно отношение , вече се съобразява.

Стой още с него, пък като затрие детето ви белким ти дойде ума в главата......какво друго да ти каже човек.

С всичко съм съгласен освен с обезопасителните колани. Всеки трябва да решава сам за себе си. Ако си без колан, чий живот застрашаваш като участник в движението???Надявам се няма да кажеш своя, защото ако държавата мислеше толкова много за твоя живот нямаше да сме на това деридже ако ме разбираш.

Някой да попита детето за неговото мнение относно колана? Или относно седалка? Със сигурност не е. Затова родители трябва да са бдителни за двамата

така де ,всеки си плаща за гяволуците , понякога доста скъпичко.....на останалите да се поучат от грешките .

милата женичка.... на 40 години, с рожба на 1. сигурно дълго са я чакали, ама като съдбата не е рекла да имат деца..не че ако имат друго дете мъката ще е по малка.

Тази се наказа до живот. Едва ли ще има друго и едва ли ще има и мъж дълго.

Защо пък да няма друго? И ако в този момент мъжът и я напусне, значи не е бил за нея. Нима Вие сте застрахован от грешки?

Тъпо изказване ллли какво и е мило на тази жиничка ,карайки без да обезопаси детето си .А ти уважаема 276,`ак си се закъхарила колко години евентуално е чакано това дете и с такава лекота да поставиш на опасност живота му..

няма логика в това което сте написала,съжалявате милата жиница,возеща детето си без колан .На всичкото отгоре сега и да я мислим дали ще има друго дете на тези години...Че за какво и е .... и него ли така да излага на опасност ...

всички дето храните жената...нима не мислите, че не съжалява и някога до края на живота си ще спи спокойно? Дай да я убием с камъни....все едно не и е достатъчно трагедията, ами и мрънкането по нея, когато тя така или иначе ще бъде разбита до края на живота си и ще си припомня трагедията хиляди пъти, а вие утре ще забравите. Със сигурност не си е давала сметка,не е постъпила отговорно и ще се самобичува, но е нечовешко да я плюете, защото никой никога не знае какво може да му се случи на него, кога как ще сгреши фатално и колко много ще има нужда от подкрепа, вместо от злобни укори. БОТЪМЛАЙН- Майка е загубила детето си!!!

Дарвин е спрял кофти гените.

Кво му тургате минуси на човека - прав е! А за състезателката едно повдигнато обвинение за "причиняване на смърт поради..." престъпна самонадеяност ми звучи добре.

Така, ще е докато коланите, детските столчета и ограниченията на скоростта се приемат като прищявка на КАТ.

Оттървал се е от живот в тая скапана държава.

Бог да прости малката душичка. Каквото и да кажем за майката и на кол да я побием, тя е достатъчно наказана, не го пожелавам никому, жестока работа, аз загубих баща си , та не мога да се освестя от мъка, та рожба..... Само ще кажа - родители , слагайте детски столчета и седалки на малките и принуждавайте дори и с караница тинейджърите да си слагат колан дори и на задната седалка, затормозяващо е , но спасява живот

Ще ви дам пресен пример от онзи ден, понеже сме щели да пътуваме малко(3км) да не сме слагали столчето и тя щяла да го държи ! Няма такива положения, ако стане инцидент ще ми тежи на съвестта цял живот. Нека по-запознатите коментират какво е положението ако си в такси или междуградски автобус с малко дете. Често виждам да се возят без седалката.

Това ми е любимото - "ще държа детето", и или без колан, или заедно с детето в колана. Третата възможност - възрастният с колан, детето се държи, е по-безопасна, но не е по-малко опасна от това детето да стои само без колан.

А точно вчера бях свидетел на следния идиотизъм.Баща-шофьор, на коленете си държи пишлеме, на около3 години, което "върти" волана.В момента си помислих ако ги мацне някой отзад, че тва малкото направо ще му събират физиономията от волана. За пореден път - тва от българина по тъп няма.Сами убиват децата си..

Аз съм се блъскал... Нищо не можеш да удържиш... ни себе си... всичко се разхвърча и се размазваш :D И ако си без колан си като пране в ценрофуга...

При инцидент децата биват убивани от тези, които ги държат. Проста физика.

...."Майко"..."майко"....за къде си бързала толкова много ....та най-ценното ти е с теб ....в колата .... ....Бог да прости невинното дете !

Детето пътуваше без специализирана седалка в Ситроен С з, управляван от майка му. Не бих пожелал на никой да е на местото на тази майка.

Бог да прости малката душичка! Не знам колко хиляди такива случаи трябва да има, за да влезе в главата на нашенеца, че в ПРАВИЛАТА има смисъл, макар мозъчето му да не може да го открие! Не карайте пил. Не превишавайте скоростта. Слагайте колан и детско столче. Спазвайте правилата. ..и няма да ви се налага да си погребвате децата!!!

Че е така - така е. Ама я се опитай да го обясниш на ония - "безсмъртните"...

колко може да си кух, зада направиш такова нещо, без столче и с несъобразена скорост!

Майката я чакат тежки години! А бащата едва ли ще прости ....

Хайде не им се месете, че аман от хора без работа, които коментират останалите без ни най-малко да ги познават. Ако имаш проблем с жена си - зарежи я, но не си прехвърляй собствените мисли и опит върху чуждите семейства.