Уволнения в ДАИ след катастрофата на АМ ”Тракия”

Ръководствата на ДАИ - Бургас и ДАИ - София ще бъдат уволнени в четвъртък, съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски по повод жестоката катастрофа на магистрала "Тракия", при която загинаха 8 души.

Обратно в новината

Коментари - Уволнения в ДАИ след катастрофата на АМ ”Тракия” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

през 2007 г спряха старите таксита а автобусите не нали и автобусите са обществен превоз *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ВЕСЕЛИНА КОСТАДИНОВА ХРИСТОВА-СТАЙКОВА СТАНИСЛАВА АНАСТАСОВА ПЕНЕВА това са съдружничките на "АВТО-ПАКО" ООД Карнобат,където е извършен техническият преглед на автобуса. Каква е роднинската връзка на Станислава с заместникът на ДАИ Бургас- Анастас Тодоров?

докога с рошвети се пъскат автобъси в двизение е???? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не ви ли прави впечатление, че, когато турски фирми или турци са причина за смъртта на български граждани, за това не се говори, няма наказания или те са силно занижени. Спомнете си за трагедията на моста до Бяла, когато, ако ме не лъже паметта, 18 души загинаха, за турската фирма, която построи нескопосно магистрала Люлин (тази фирма завлече държавата със десетки милиони, плащаше в пъти по-малко на българските строители и беше причина за смъртта на много работници), и сега тази турска превозна фирма, притежание или работеща с друга турска фирма, и двете ментета откъдето и да ги погледнеш, която причини смъртта на още 8 българи. Не е ли това дискриминация спрямо българското население. За това, че имаше протест пред софийската джамия всички български телевизии, радиа, вестници, списания, мъдри полито- и социолози, въобще цялата медийна паплач заклейми Атака, че се възправила срещу воя от минаретата на джамията. А сега - само национален траур и ронене на сълзи. Не е ли вече време да започнем повече да ценим родното вместо да служим на чужди интереси.

6. На всяко едно МПС да се постави задължително тахограф. Проблема е много сериозен, защото много фирми минаха от големи на малки МПС, с цел да манипулират водачите да работят два пъти повече и да нямат защита от никаде.

Фирмите със стари автобуси и зле платени , изнервени водачи освен , че трябва да са извън закона , са и нелоялна конкуренция. Новите автобуси се управляват от добре платени и мотивирани професионалисти . От това печели само клиента , като на първо място е гарантираната сигурност , след това - комфорта и спокойствието. Ревизия на всички ДАИ!

Ал, а какво им пречи на сервизите да фалшифицират документите когато и където им е удобно? понеже и аз съм българин и съответно далаверата не ми е чужда ще ти дам следната схема - аз съм сервиза - идва при мене готината кака-секретарка на транспортна фирма Х. Аз и разписвам документите, на които пише, че автомобилите са технически годни, а тя ми се разписва на други документи, че техническият преглед не е минал поради някакви си причини. Взимам си парите, а като стане белята показвам документите, че не съм пуснал съответното превозно средство. Та аз нямам нищо общо с този бранш и вече съм пълен с идеи как да заобиколя правилата - прави си сметка тези, които с това се хранят колко са навътре в нещата. За пореден път се доказа, че не закона трябва да спира хората ами елементарната култура и съзнание за отговорност.

СЛЕД КАТО ТОЛКОВА ПЪТИ ИМА НАРУШЕНИЯ ОТ ТАЗИ ФИРМА ЗАЩО ДАИ НЕ СА УВЕДОМЯВАЛИ КМЕТА НА ОБЩИНАТА КАТО ВЪЗЛОЖИТЕЛ ПО ДОГОВОРА ЗА ОБЩЕСТВЕН ПРЕВОЗ И АКО Е ТАКА ТОЙ ЗАЩО НЕ ГО Е ПРЕКРАТИЛ?; ОТГОВОРЪТ Е, ЧЕ СА НЕОБХОДИМИ САНКЦИИ ЗА ВЪЗЛОЖИТЕЛИТЕ, КОИТО СКЛЮЧВАТ ДОГОВОРА И ИМАТ ОСНОВАНИЯ ДА ГО ПРЕКРАТЯВАТ ПРИ НАРУШЕНИЯ ОТ СТРАНА НА ИЗПЪЛНИТЕЛЯ. НЕДОСТАТЪК НА НАРЕДБА 2 НА МТС Е ОТГОВОРНОСТИТЕ НА КМЕТОВЕТЕ КАТО ВЪЗЛОЖИТЕЛИ НА ОБЩЕСТВЕН ПРЕВОЗ.

Много ще се изговори и напише, но в България всяко чудо за три дни. Цялата ни система на управление( ако изобщо може да се нарече така) е сбъркана и дясната ръка не знае какво прави лявата. Главата е в деменция и всичко е на автопилот. По професия съм уителка и от опит зная, че да организираш екскурзия с уменици ти трябва един месец. Едно от изискванията е да се изготвят списъщи за ДАИ , Регионален инспекторат на МОМН, за ръководителя на групата. Минути прези тръгване в автобуса, с който се пътува, се попълва списък на всички пътуващи. Без медицинско лище групата не може да тръгне. Всичко това е в името на децата и го приемам. Оказва се обаче, че едно дете може да бъде качено без подобни изисквания на строшен автобус на "лицинзирана" фирма и да го изпратиш в ада. Останах изумена от коментарите, че от пътниците един не може да бъде разпознат часове след катастрофата . Май пак има двоен стандарт в подхода. Всичко в България е с двоен стандарт - и законите, и спазването им, и обжалването им.

След дъжд - качулка. И как по-точно ще премахнат корупцията в бранша? Щели да въведат камери в пунктовете за технически прегледи. Ми нали ги въвеждат от толкова години - що не го направиха досега? Щото ще има отчетност и няма как да прибират парите и комисионните нагоре по веригата в собствения джоб. И новото министърче Московски е същия празен лаладжия, какъвто са и повечето ГЕРБери. С четири думи - популисти, празнодумци, самовлюбуни нарциси и алчни кариеристи.А че са такива, е виновна тройната коалиция. Но най-вече целокупния български народ, който не ги изправи до стената овреме... То и сега още не е късно...

Много си прав. Докато всички гледаме сеир и си траем, ще ни цакат. Онзи ден внуците на съседката, които й гостуват от Австрия, отказаха да се качат в таксито, защото отзад нямало детски седалки. Децата са само на 6 и половина години и вече знаят, че нещо, което е опасно за тях, не бива да го правят. Баба им не успя да ги убеди да се качат в таксито и го освободи. А в коментарите изчетох доста мнения, в които възрастни се качват в раздрънкани автобуси с молитва " Дано на мен не се случи! "

Приказки,приказки. Като се обърне колата - пътища много.

МАГИСТРАЛИТЕ НОСЯТ СМЪРТ! МНОГО МАГИСТРАЛИ,МНОГО СМЪРТ В БЪЛГАРИЯ! Служителите на ДАИ не са виновни за нищо и в закона няма изисквания да следят промяната на собствеността.Ако данъците на Дянков включително и измислените свръх високи и некоректни застраховки въведени от Дянков за еднокрарно плащане отнемат средства за поддръжка и обновяване на автомобилния парк. Именно данъците сеят смърт по пътищата.Ето колко е важно да има грамотен финансов министър с много опит,а не аматьор,който е измислен за такъв защото българите са считани за втора ръка хора.

За тебе само Селски пътища! Не си дорасъл за Магистралите... А ДАИ все нещо не им е в работата на тях... А ама малко трудно да се сетиш, какво намеква министъра нали? След като не са видяли даже, смяната на собствеността, какво са гледали въобще.

?!?!?!!?! по света има десетки държави с по-високи данъци от България (говоря % спрямо дохода) и в никоя от тях няма същите проблеми. Знаеш ли защо? защото имат друг манталитет хората и знаят какво е отговорност, и че като сгрешат поемането на тази отговорност ще им бъде наложено най-малкото по съдебен ред. В България данъците и 0 да станат пак ще има проблеми по пътищата.

В деня на национален траур транспортният министър успя да подхвърли идеята за непогрешимост на администрацията - необжалваемост на актовете на ДАИ, а може би и на пътната полиция ? Този министър е твърде отскоро на този пост и вече успя да се извиси до това прозрение ? Или е назначен, именно защото има такива нагласи? Това ме плаши. Обръщам се към г-н Иван Костов - Господин Костов, Вие ме представлявате в Народното събрание. Моля , разяснете на министър Московски какво представлява теорията за непогрешимата администрация и какви са резултатите от прилагането и в исторически план. Благодаря Ви предваритепно!

Ти като толкова се уповаваш на Костофф и точно той те представлява в парламента, можеш да се чувстваш щастлив и доволен от "успехите" на тази фирма "Ентуртранс", която много успешно е обжалвала всички актове и не е платила нито лев, нито е поправила нещо от нарушенията, за които ДАИ са й съставяли актове, и резултатът е налице - убити и ранени! Доволен ли си?! Каквото и да направи "администрацията" - изпълнителната власт - съдът го отменя и под чадърите на Костофф и Сопола престъпленията си продължават! Честито, дано да седиш в следващи подобен автобус на фирма, която всичко е спечелила и си кара както си иска стари таралясници, а от печалбите хрантути.... /попълни когото искаш/!

1. това къде го виде? 2. а това къде го виде? 3. това па къде го чу? 4. влака де се запали не беше ли нощен? 5. а това къде го чу? чуда се какво да предложа аз...

Турска фирма, турски шофьори и монтьори,не говорят български /потвърдено по БТВ/. От опит ви казвам,че най-кретенско поведение на пътя имат турските тирове и колоните с гастарбайтерите,карат все едно няма други!

Къде е сега премиерчето, на коя отсечка реже лента????? Ей, пожарникар с пожарникар (старите хора казват "Покрай наш Илия намразих и свети Илия!") та и аз така с неприязън заради тебе се отнасям към това съществително БЕЗ УВАЖЕНИЕ. Седни си на задника, събери си министрите и стига си хойкал по шосетата!!!!!!! Малко те е била майка ти навремето - трябвало е да те пребива поне веднъж седмично и би могло да стане от тебе нещо, хайманата му с хаймана!!!!!! Нали си специалист - хайде да ти видим защитената специалност (ако ти стиска).

отново турска фирма.отново убити булгари.вун турските автобусни фирми от булгаря.всички да подкрепим бдж!!!не се возете с автобусите на чужденците

даи....наи смешните на п1тя!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Поредният популистки акт и израз на безсилие и безхаберие от страна на ГЕРБ!

Московски, Московски и Ти се оказваш същият нещастник, като всички преди тебе и около тебе!!! Винаги ли трябва да се обърне каруцата, за да покажем, колко много по-добри пътища е имало!!! Много ми е чудно, вие министрите освен рязане на ленти и позиране за снимки - нещо друго вършите ли!?? СЪМНЯВАМ СЕ!

Автобусът на 23г ??? Какъв ЕС , какъв ШЕНГЕН. За какво си говорим.......

Миналата година пътувах с тази фирма - невероятно беше! Ако смятате че претърпелия катастрофа автобус е стар, то този в които се возихме ние беше мерцедес на 35 години! Абсурдно! със страх се качих в него! В момента в които тръгна страха се оправда - от София до Бургас се наложи да спираме на няколко пъти за сериозни ремонтни дейсноти по машината! Трагедията Ентуртранс за съжаление очаквано се сбъдна, моите съболезнования на близките на загиналите - съдете до дупка тази ПРЕСТЪПНА ФИРМА!!!

ае едно време се вози на чавдари не рева. виде мерцедес че и годините му гледаш

ще има уволнения на Дон Балон Магистраладжиев...щото май точно край Пловдив магистралата е за МТЛБ-та ..то срязане на ленти и опити з аумно гледане не става....

Трябва да се забранят превозите през нощта, щото шофьорите спят на волана

Само за един ден се направиха проверки, от които се намериха нарушения на тези две фирми във всяко отношение - и собственикът със заповед за задържане, но не е задържан, и фирмата в ликвидация, но продължава да вози пътници, и лицензът нещо не е редовен, ама те си таралянкат древните метални кутии по шосетата ... Нарушения на разписание, жалби от пътници за дублирани места и правостоящи - което си е чиста печалба, но съдът упорито отменя наказателните постановления ... Значи, полицаи ги проверяват, пишат им актове, а съдът - насърчен от политическия чадър /сопола, кой друг/ - ГИ ПУСКА да грабят и убиват по пътя! Не плащат заплати, но никой не може да излезе насреща, покровителят е мощен. Докога така, господа независими и недосегаеми, докога?!

до последна капка кръв... да отговоря в случай, че не е ясно.

Уволненията нямат нищо общо със случая.Да изчакаме експертите да се произнесат относно причината за катастрофата........че собственикът имал дела в Румъния(присъдата му е отменена от румънски съд)...и тнт. няма нищо общо с катастрофата

Крайно време е за чистка в ИА "АВТОМОБИЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ"!

А зашо съда е отменил наложените от ДАИ актове ???? Я първо да проверим този съд какви ги върши и срещу колко пари ?

Гласувам за ГЕРБ, ако обещаят, че ще съгласуват немското законодателство с нашето. Там се возя на автобус за 400 000 евро, а тук се возят хората на такъв за 10-ина хиляди евро. Какво искаме?!!!???

а що, бе? и тукашният автобус струва толкова като нов, тоест преди 10-15 години, че и повече.

МВР има ли представа, какъв процент от населението с криминално минало се разхожда на свобода? Има ли нещо законно в цялата дейност на тази семейна фирма? Има ли институция, която да отстранява такива като "редовният нередовен"? Кои са имената на съдиите, които отменят актовете на инспекторите от ДАИ и разрушават независимостта на съда отвътре и поставят под въпрос върховенството на закона?

пак всичко упира до съдът съдът отмене наказания и стават трагрдии,съдът държи престъпниците на свобода

В цялата страна , разни дрънгели по на 20 -30 години тровят въздуха и превозват децата ни, само защото са собственост на мафиоти и спонсори на властта.Справка- КУМАКС инвест- Казанлък и разни други пишман превозвачи в регионна.А за шофьорите на КУМАКС , просто нямам думи-предизвикателни, прости и арогантни.Защо трябва да се случи нещастие, че някой власт имаш да се сети да види къде някой си развява койрука както си иска.

Съгласна за Кумакс. Миналото лято пътувах с тях до Павел Баня - пълна скръб, накрая едва не ме прегази, защото тръгна от спирката в Павел Баня без да ми даде багажа! Не бях единствената за слизане, и му напомнихме няколко пъти, че трябва да влезе в градчето, което той опита да подмине. Все пак влезе и спря, но веднага тръгна, аз трябваше да тичам в дъжда и да тропам по стъклото, за да ми извади багажа - макар че още в София казах къде слизам и къде го оставям. Той се развика защо тропам, накрая без извинение ми хварли чантата в локва вода и потегли рязко, при което аз отскочих и си скъсах сандал, но кой ти гледа - той отпраши, хората в салона ме гледаха и му викаха нещо, но той не ни обръщаше внимание през цялото време. На връщане закъсняха и се изсипаха три автобуса едновременно за три дестинации, качиха за София десетина души повече от местата - плащане лично, парите в джоба без билет! Също кошмарно пътуване, нямаше въздух, климатикът не работеше, виковете да го пусне бяха игнорирани. И всички са така!

в такива случаи аз боря бай Ганювщината и Андрешковщината с поп Кръстювщината... едно обаждане до ДАИ да го чакат героя в София... да видим пак ли ще е отворен.

Според мен автобуса е имал някакъв дефект в предницата и там пътя е неравен и при по-висока скорост е изпаднал в резонанс, което е довело до неговото обръщане. Вина има и шофьора, че не се е усетил на време и веднага да намали скороста. Счупената греда и спуканата гума са резултат от обръщането.

Според мен автобуса е имал някакъв дефект в предницата и там пътя е неравен и при по-висока скорост е изпаднал в резонанс, което е довело до неговото обръщане. Вина има и шофьора, че не се е усетил на време и веднага да намали скороста. Счупената греда и спуканата гума са резултат от обръщането.

Според мен автобуса е имал някакъв дефект в предницата и там пътя е неравен и при по-висока скорост е изпаднал в резонанс, което е довело до неговото обръщане. Вина има и шофьора, че не се е усетил на време и веднага да намали скороста. Счупената греда и спуканата гума са резултат от обръщането.

Цитирам: Ениз Ченгел, е бил арестуван през ноември 2009 г. Ченгел е бил информатор и поради тази причина органите на реда са си затваряли очите за престъпното му минало, пише Всекиден. Турският бизнесмен е обявен за издирване с европейска заповед за арест на 16 септември 2009 г. Ченгел е осъден на 3 г. и 6 месеца затвор за нанасяне на удари с нож в дясното бедро на румънски гражданин през 1993 г. Той е арестуван на 5 октомври 2009 г. в Малко Търново. Бургаският окръжен съд му отказва екстрадиция, а Ченгел остава под домашен арест. Решението на окръжния съд е потвърдено от Апелативния съд в Бургас.

.... Но сега както става ясно пак завоалират нещата. Енгиз Ченгел и другите турски гости-бизнесменчета ще се измъкнат и ще уволнят ДРЕБНИТЕ РИБИ.... и скоро всичко ще се забрави.

чудно е как още не са ти изтрили коментара.... да, фирмата е на турски биснесменчета..... но ще го скрият...

Естествено, Цветан Цветанов е най-олигофреничната изцепка на Г-н премиера. Очевидно ,последния се е запънал като свиня с тиква...и не та не няма да го маха,..дръж си го Бойко, с него ще си ходите двамата.. а иначе плашете гаргите

Довърши историята. Прочети, че румънският съд е издал искането за арест и после го е отменил.

Така е, защото голяма част от не чак толкова дребен и целия едър бизнес е в ръцете на доносници и ченгета. Те нямат нито въображение нито идеи за развитие. От такива толкова. Затова и по тези територии се случват само трагедии, от които не следват сериозни решения, а всичко се размива във времето.

Те ги уволняват,но ще видите,когато съдът ги оправдае и въстанови!Така става винаги с тези социалистически закони! А и Европа е прекалено социална!Ето днес Корнезов иска да се отмени най-тежкото наказание!Безсрамие-той убил умишлено и жестоко човек,а ние ще го пускаме!Става въпрос примерно за 60 човека тежки престъпници?!Министър може да го смениш като носна кърпа,а разни държавни служители са се бетонирали и не можеш ги бутна?!Какво е това нещо?!И как ще работят така министрите?!Законите трябва да се сменят!

ДАИ са виновни, защото са допуснали неизрядна фирма да се занимава с дейност, за която няма лиценз.

Актовете на инспекторите обаче са обжалвани от Ентуртранс", СЪДЪТ ги е отменил и така лиценза на фирмата не може да бъде отнет. Е, срещу колко ги е отменил съдът? И кой точно съдия? Името?

ТАКСИТАТА ДО МАКСИМУМ 5 ГОДИНИ, А АВТОБУСИТЕ ПО 25 МОЖЕЕ АХ ЗАКОНИТЕ МУ И ДЪРЖАВАТА МУ И ...........ГЛУПАЦИ ЗАКОНИ ДА ПРАВЯТ КВО ДА ГОВОРИМ ПОВЕЧЕ ИНТЕРЕСИ ЗА СМЪРТ В ВСИЧКИТЕ И РАЗНОВИДНОСТИ ТОВА Е ЖАЛКАТА НИ ДЪРЖАВИЦА!

Какво му е адекватното на действието? Няма дори още заключение от експертизата. Ако шофьорът е заспал ДАИ ли са виновни? Такива уволенения се наричат 'удобни' за 'наши хора' с бонус малко популизъм за бедните българи, на които единственото останало удоволствие е да търсят виновни извън себе си.

moket1

Казва "автомобилна към министерството". Би ли следвало да се разбира ДАИ-София или ръководството на ДАИ (ИААА)?

Как няма да падат актовете на ДАЙ в цялата страна като те нямат юристи и в съда няма кой да ги брани . Това е така защото малоумници като Дянков и предишния министър Цветков - очилатковци - правят подобие на реформи без да се замислят как ще се отразят. Какви институции са това без юристи даже и на граждански договор. Всичко ще им пада в съда защото се стискат за адвокати, а фирмите си плащат и наемат добри адвокати. То само с бланки и инструкции не става.

Проблемът не е само в актовете, а и в съда. Според зависи от "мотивацията" носят от десет кладенци вода да "обосноват" идиотските си решения, в които прозира реалната "мотивация". Достатъчно е човек да погледне решението за хонорара на Доган, а също и куп решения на ВАС по казуси от ЗУТ. Ако съдът си вършеше работата, София, големите градове и черноморието нямаше да са презастроени като в бедна латиноамериканска държава.

Най-накрая едно адекватно действие.

че кога уволниха Боко???

Ще се сетят най-накрая. Крайно време е при всяка немарливост да има уволнени, наказани и осъдени ако трябва.

жестока катастрофа...нямам думи...за пореден пут невинни хора загиват по путищата ни ;( толкова жестоко ;( *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да не е дошъл Удо, че настават уДолнения!?