Хайдер летял със 142 км/ч към смъртта

Австрийският десен популистки политик и губернатор на провинция Каринтия Йорг Хайдер е шофирал твърде бързо преди катастрофата, при която загина.

Обратно в новината

Коментари - Хайдер летял със 142 км/ч към смъртта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За ди представят по-добре писачите на 140 са нищо за Фаетона!, да обърнем удобните за дълъг път километри в час в удоибните при къси времена и дистанции метри в секунда. Та 142 км/ч са 39,44 метра в секунда. Докато си помисли да реагира и автомобила е изминал следващите 30-40 метра. Докато въобще реагира - още толкова. Тоест при поява на препятствие на 50 метра пред колата, тя помита препятсвието без водача да е почнал да реагира. А късно през нощта реакциите са забавени.

хахаха, Атака смята, че смъртта на Йорг Хайдер в пътен инцидент поражда съмнения в светлината на огромната подкрепа] Тоя пак видя под вола теле, сигурно доган и станишев седят зад това нагло покушение. Воленчо ако стане продуцент на Big Brother има по-светло бъдеще дори и от сегашното си призвание, що си пилее таланта за политика не знам.

хахаха, Атака смята, че смъртта на Йорг Хайдер в пътен инцидент поражда съмнения в светлината на огромната подкрепа] Тоя пак видя под вола теле, сигурно доган и станишев седят зад това нагло покушение. Воленчо ако стане продуцент на Big Brother има по-светло бъдеще дори и от сегашното си призвание, що си пилее таланта за политика не знам.

Волен-Болен,внимавай да не те сполети същото.

Съжалявам за него! Но високата скорост не прощава било в България или някъде по Европа! Разумното шофиране преди всичко! Лека му пръст на Хайдер!

Предимно безсмъртни дебили пишат тук! Коментират професионално - разбират не само от футбол... И не пишат стотиците безсмъртни герои, с които сме населили гробищата!

Сидеров да внимава! Бог да го пази.

Ти явно си адски тъпо парче за да казваш че 140 км в час са нищо.. изобщо недей се излага, като ти чета плиткомозъчното съчинение си мисля че си на не повече от 14 год, затова ме е яд, че от такива келеши като вас стават инциденти и нормалния човек го е страх да шофира!

Такааа....доста изказвания по повод сигурността на VW...били нищо 140 за VW...ами отидете и му го кажете.....Колкото до карането по немските магистрали....и със 200+ ще карат ако искат, защото няма ограничения...

Ако ти успееш да научиш по -добре от мен един чужд език, можеж да ми правиш забележки. Зная ,че допускам много правописни и пунктуални грешки. Независимо ,че едва искарах четворка по български език в университета по Славистика, мога да твърдя, че моят български е доста на ниво, и като гледам как тук много българи пишат..... ми става ясно че оценката ми е дори ниска за това ,което мога. Не се правя на никаква, споделям мнението си както всеки друг. За наши и ваши - не съм нито българка ,нито туркиня. Опазил ме бог от последните! Живея в друга европейска страна - Австрия, и за мен тук е тук и там е там. Може би ти имаш други български думи за да опишеш къде се намираш, къде какво си видял и т.н. Мен на тези са ме научили. Също, съм учила няколко години в български училища, така както съм завършила и едно висше образование там. Много добре съм запозната как българи и как турци или други чужденци говорят или пишат на български. Във всеки случай по-добре от някои българи тръгнали дори да работят в чужди страни!

Ми като кара фолксваген......и ники, за разлика от Италито, в Германия на автобаните няма ограничения и няма за какво да дебнат с радарите.

Абе хора 140 км/ч не били нищо за VW.Е това е резултата - новината, която коментираме.И понеже гледам повечето от вас мислят по този начин видиш лиаз съм в голямам кола и няма опасност за мене, затова си имаме война по пътищата. Поинтерес се тази организация - EURO NCAP мисля се казва, С КАКВА СКОРОСТ ПРАВИ КРАШ ТЕСТОВЕ НА АВТОМОБИЛИ.И ТОГАВА КАЗВАЙТЕ ЧЕ 140 КМ/Ч НЕ СА НИЩО.УДАР С НАД 60-70 КМ/Ч ОЦЕЛЯВАНЕТО Е ВЪПРОС ПО-СКОРО НА КЪСМЕТ..... И умната ей.....не сме безсмъртни!

ти от чие има гговориш бе тъпак? ти ли си българите? я иди в някоя новопостроена джамия и се скрии че маи си само за там за друго не те бива платен писачо...смешен си...Волен си качва рейтинга с по 1 % на месец и такива като тебе газ пикаят от яд...напротив,отвори си очите и виж че точно българите подкрепят Волен и партията му...но ти явно не от Българите ...така че си трай защото си смешен глупако

В Австрия се кара с + 20..+30 по магистралата. В Германия с +100 дори. Автомобили като VW FaetonA8S500 са доста сигурни. Опасни контузии са такива породени от голямо отрицателно ускорение съпроводено с рязка посока на вектора - просто се отлепя сствола на мозъка. При по-горния инзидент обаче, няма челен или друг сблъсък. Остава варианта просто нелепо да се е ударил в нещо по време на преобръщанията. Ско не е била висока за фатален край. Пораженията са като че ли се е прибрал твърде рязко вдясно на финала на изпреварването, преобърнал се е наляво и е пострадал сериозно при първото претъркалване наляво от удар в мантинела/бетонна ограда. Обаче изобщо не пострадал отгоре. Интересно как колата е с приблизително запазена форма и не само по защитните греди и шини отгоре. Странното обаче е че има лек десен завой и основния удар е получен в този завой, в дренажна бетонна стена и то отляво! Излиза, че е совнал разсеяно вдясно или е изпреварвал отдясно за да получи такива поражения по колата. Или е карал не с 142 а с 242! Странен инцидент..

Служебната му кола е БИЛ напълно изправна технически, съобщи държавният... Ало Дир-а, вярно е, че има езици, в които няма съгласуване по род - напр. японски, турски - но нашият роден български език не е сред тях. Ами, дявол да го вземе, назначете си един грамотен редактор да ви преглежда статиите, че да не се налага аз безплатно (мине се , не мине), да ви редактирам недоглежданията...Що е срамота вечно да се излагате!

Bolen Volen pak se izcepi s prikazki za konspiracii.Tova da ne ti e Bulgapia,be ,kreten da se trepate po magistralite?Skrii se nekade i ne si pokazvai podkupnata mucuna.

В Австри VW FaetonA8S500

Toia covek e ybit ot evreite.Inscenirali sa my edna katastrofa mrasnicite.Ste doide i tehniat red, prokleti diavolski cada.

Звучиш ми като някои от турците родени и израстнали в България. Те така говорят - нашата Турция, вашата България и всичко това на чист български език. Един съвет: Не се прави на такава, каквато не си! Изглеждаш несвойствено, да не кажа неадекватно!

Хайдер е излязъл от пътя след маневра по изпреварване и автомобилът му се е преобърнал няколко пъти. Е то бива да се пишат простотии, ама толкова чак не бива. Видяхме снимките от катастрофата. Никъде обаче не се вижда, че колата е излязла от пътя!!! Аз я виждам все още на пътя! За класа автомобил, който е карал и пътят, по който се е движел, скоростта 140 км. е напълно приемлива. Нека обобщим! Трилентов път, мощна и надеждна кола, добър шофьор, ненатоварен участък, Хайдер излетял от пътя, но въпреки това колата е на пътя.... Още някоя глупост да се напише??? Ограничен на скоростта до 70 км/ч, има смисъл за междуселските и междулозарските пътища, които са двулентови. Такова ограничение се налага на такива пътища не защото са в лошо състояние, а защото по тях се движи селско стопанска техника...за какво говорим? Защо никой не каза, какъв автомобил е изпреварвал Хайдер? Трактор, или НЛО?

VW Phaeton e 1 ot nai-stabilnite i sigurni avtomobili. Az li4no sy6to karam takyv i otkrovenno vi kazvam, 4e dori da iskate naro4no, trudno moje da katastrofirate s nego. Seriino e oborudvan s 4-motion zadvijvane i vsi4ki nai-syvremenni sistemi za sigurnost. Pri4inata nai-veroqtno e alkoholyt - vse pak se e vry6tal ot kupon. JALKO ZA PHAETONA!!! Tyi kato ne si struva da syjalqvame za Avstriiskiq Siderov - 1 otqvlen NAZI.

Най-сетне една сполучлива катастрофа?! На магистрала Тракия Волен Сидеров се размина със смъртта, но от съда на Темида, НЕ?! Кардам Кобургготев обаче пострада по-тежко от Сидеров в Испания след като катастрофира. Йорг Хайдер е шофирал твърде бързо преди катастрофата..., но защо ли?!...Мир на прахът му.

Така...,фима не е сексуален-а социален,не е Шведски-а Съветски,и не е Баба дава на войника-а Балада за войника :)))) Законите са написани за да се спазват!!! Но....ня лошо,един Болен по-малко!!!

А,те националистите десни популисти,не могат да стават жертви на пътни инциденти!!!!!!Ако съдим по някои случки от пътния живот на тоз велик нашенски лидер,засега знаем само,че могат да се бият и псуват с другите участници в движението.Щом Сидеров го казва-така е.И така ли е написал в писмото до близките?Е,сега няма начин вече да не го забележат и у Австрия.Какъв пореден успех за този наш сънародник-от защитник на турците в зората на демокрацията,през многото други неща,които беше и не беше,та чак до информиран по истината за смъртта на Хайдер.Утре ша прати Лъчезар Тошев да занесе доказателствата у Виена.Сидеров,карай внимателно все пак!

Политическо убийство, няма съмнение!

ами научи се да четеш първо, пък после се изказвай. Пише междуградски път, а не магистрала, позволени са били 70 км/ч. Хайде, един фюрер по-малко.

Аби те четеш ли? Това не е магистрала, първо, и второ, разрешената скорост в този участък е била 70, а не 130. Това да не са нашите правила.

Лека му пръст!!! Това беше един наистина смел политик, който се усмели да се опълчи на уялите се десни политици, защото и там са същите лекета като тука, нищо че е Австрия. Неговата смърт за съжаление ще разстърси крайно десните партий, в цяла европа. Дано Волен Сидеров се държи, и въпреки случилото се, успее да удържи неговата партия. Десните екстремисти, колкото и да ги ругаеме и псуваме са единствените които могат да победят Комунистите. Останалите уж десни партии, са същите лекета, като Комунистите, само където са обърнали резбата. Хитлер беше много прав като трепеше Евреите, ама уви, никои не го е разбрал тогава, и затова сега цяла Европа пищи от тях, но хак ни е (да се научиме да защитаваме себе си). А ти уруде неразумни, Гласувай на следващите избори за Сър Гей Станишев и Трипер Първанов!!!

Силно впечатление ми прави подобието в катастрофите на Княз Кардам и Йорк Хайдер! Може би съм мнителен, но мисля, че някой усъвършенствува убийствата от разстояние! И това трябва подробно да се разследва, защото няма да са последните пострадавши двамата мъже! ВНИМАНИЕ!

Лека му пръст!!! Това беше един наистина смел политик, който се усмели да се опълчи на уялите се десни политици, защото и там са същите лекета като тука, нищо че е Австрия. Неговата смърт за съжаление ще разстърси крайно десните партий, в цяла европа. Дано Волен Сидеров се държи, и въпреки случилото се, успее да удържи неговата партия. Десните екстремисти, колкото и да ги ругаеме и псуваме са единствените които могат да победят Комунистите. Останалите уж десни партии, са същите лекета, като Комунистите, само където са обърнали резбата. Хитлер беше много прав като трепеше Евреите, ама уви, никои не го е разбрал тогава, и затова сега цяла Европа пищи от тях, но хак ни е (да се научиме да защитаваме себе си). А ти уруде неразумни, Гласувай на следващите избори за Сър Гей Станишев и Трипер Първанов!!!

Е, ако не беше карал Фолксваген, можеше и да не загине.

i sigurno sa go e katurnala letq6ta 4iniq,aman ot evreiski nomera

Че какво са 142 км за VW PhaetoN? Нищо. А и Хайдер е бил на магистрала, където максималната скорост е 130 км. Така, че дори превишението му е незначително.

ами те ограниченията са направени за да ни ограничават който не ги спазва така става много жалко за човека

Рано или късно това ги чака фашагите... Добре, че не е загинал невинен човек.

140 km/h e nisto za kola kato negovata - VW Phaeton. visok klas luksozna kola..

най кротко се кара в Италия противно на всякакви очаквания .Защата там карабинерите дебнат по магистралите а по Австрия и Германия никой не те спира с радар

Воленчо безсрамен си. Иди си. Да говориш е едно но за да си политик е нужно много повече от това. Видяхме те що за партия сформира и не казвай, че друг ти е виновен. Ако в една компания сгафи служителя, за гафа отговаря мениджъра му. Същото е и в политиката. България е парламентарна република, а ти показа че не си в състояние да сформираш партия. Вместо да пращаш съболезнователни телеграми с идеята, че си част от европейските националисти, вземи си иди и дано господ ти прости, защото българите няма.

така се кара и в Германия много яко

Хайда обичаше високите скорости. По нашите пътища те почти не се усещат и много хора се увличат. Особенно по малките часове, където почти няма движение. Радвам се за съболезнованията на Волен Сидеров. За него съм чувала само отрицателни неща. Може би трябва да престана да слушам чужди мнения и сама да си изградя образ за всеки един ваш политик.

Ало народен!!! Яко буташ май а!!!

Съболезнования за Хайдер! И аз изразявам съмнения, че катастрофата е била случайна. При предишния му изборен успех европейските глобалисти му спретнаха отстраняване от власт, а сега може би тази катастрофа и смърт. Политици като Хайдер и Сидеров ги плашат безумно, занщото те са националисти, т.е. патриоти - хора, които държат на националната идентичност на своята държава и в този смъсъл на националните интереси. Това е повече от естествено. Интересите на България са интересите на българите, които са държавотворен етнос. Без българи няма България. Затова не може да се равнопоставят в България българския език, култура, религия, бит, традиции, история и т.н. с тези на т.н. етнически малцинства. България е дом на българите, а никой нормален не се оставя в своя дом гостите или наемателите да му подреждат къщата. Който е различен, да си ползва различието в къщи, а не да го демонстрира и натрапва на другите. Това се разбира и отстоява единствено от партии като тази на Хайдер и Атака на Сидеров в България. Ако искаме да има България като държава на българите каквато ни е завещана и плащана с кръв повече от 1300 год., ще подкрепим Атака и няма да приемаме бръщолевенията на либерастващите глобалисти, които отричат националната държава, за да си улеснят грабежа и пасивността на хората.

Ако ти успееш да научиш по -добре от мен един чужд език, можеж да ми правиш забележки. Зная ,че допускам много правописни и пунктуални грешки. Независимо ,че едва искарах четворка по български език в университета по Славистика, мога да твърдя, че моят български е доста на ниво, и като гледам как тук много българи пишат..... ми става ясно че оценката ми е дори ниска за това ,което мога. Не се правя на никаква, споделям мнението си както всеки друг. За наши и ваши - не съм нито българка ,нито туркиня. Опазил ме бог от последните! Живея в друга европейска страна - Австрия, и за мен тук е тук и там е там. Може би ти имаш други български думи за да опишеш къде се намираш, къде какво си видял и т.н. Мен на тези са ме научили. Също, съм учила няколко години в български училища, така както съм завършила и едно висше образование там. Много добре съм запозната как българи и как турци или други чужденци говорят или пишат на български. Във всеки случай по-добре от някои българи тръгнали дори да работят в чужди страни!

В Австрия се кара с + 20..+30 по магистралата. В Германия с +100 дори. Автомобили като VW FaetonA8S500 са доста сигурни. Опасни контузии са такива породени от голямо отрицателно ускорение съпроводено с рязка посока на вектора - просто се отлепя сствола на мозъка. При по-горния инзидент обаче, няма челен или друг сблъсък. Остава варианта просто нелепо да се е ударил в нещо по време на преобръщанията. Ско не е била висока за фатален край. Пораженията са като че ли се е прибрал твърде рязко вдясно на финала на изпреварването, преобърнал се е наляво и е пострадал сериозно при първото претъркалване наляво от удар в мантинела/бетонна ограда. Обаче изобщо не пострадал отгоре. Интересно как колата е с приблизително запазена форма и не само по защитните греди и шини отгоре. Странното обаче е че има лек десен завой и основния удар е получен в този завой, в дренажна бетонна стена и то отляво! Излиза, че е совнал разсеяно вдясно или е изпреварвал отдясно за да получи такива поражения по колата. Или е карал не с 142 а с 242! Странен инцидент..

Letyal :) vsichki karat s 140 po avstriiskite magistrali da e karal s 240 da kajesh che e letyal

Ochakvam mnogo skoro i tozi maloumnik i oligofren volen otkachalkata da se hakne s 200 km v chas niakude

хайде Сидеров, какво чакаш, сядай в колата