Менда Стоянова: Сменяме стари касови апарати

Председателят на комисията по бюджет и финанси в НС Менда Стоянова отхвърли обвиненията, че смяната на касовите апарати ще стане от фирми, близки на ГЕРБ.

Обратно в новината

Коментари - Менда Стоянова: Сменяме стари касови апарати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз като нямам компютър с инсталиран софтуер за продажби, а само касов апарат за какво трябва да го сменям???? Не мога да разбера? Всеки ден изпращам с платената от мен карта Мтел данни до НАП. За какво трябва гаспожата да се бори с мен не е ли по- добре да се бори с крадците на ДДС, големите далавери са в строителството , проектите , а тя тръгнала да се бори с магазинчето от 20 квадрата.

Менда Стоянова: Сменяме стари касови апарати за нови.

всички упражнения на гърба на дребния бизнес Средния става дребен дребния -беден работещ а няколко фамилийки си делват по братски 90 процента от благинките в държавата Останалите лижем на Менда ментата и помагаме пак обичайните заподозрени с касовоапаратния бизнес да се облажат отново и за енти път Духай супата робски народе Роби и роби ще си останем при това заслужено

Що хулите мойта благодетелка!Тя е една прекрасна жена и най-добрият бивш Директор на НАП Пловдив!Благодаря ти Менда!

Щом ще се борят " ТЕ " със сивата икономика , да вземат стария апарат и да ми дадат нов , нали и него го смениха за да се "борят" , то сега излиза че се борят, борят , борят , ама с моите пари, и за моите пари.КРАДЦИ и ИЗНУДВАЧИ.

Сега, като си купите НОВИ касови апарати за по 250 лв парчето, от догодина ще се въведе "касов апарат под наем от МЕНДА" Всеки касов апарат ще трябва да се вземе под наем от там, срещу скромните 200 лв на месец наем!

Опитвам се да си спомня г-жа Кендова с какво я свързва работата и в НАП Пловдив !?!?!? Дали не я свързваха с някакво престъпление от сорта на корупция или конфликт на интереси !?!?!?

Най - вече да си спомним за Цар Киро!това е връзката!

Г-жо Стоянова Вие си се борете със сивата икономика но защо при тая "епична " борба мачкате все дребния бизнес вместо сивата икономика. В случай понеже се напълни фискалната памет на апарата ми трябва да я сменя . Ползвам Тремол и никой не може да ми предложи касов апарат отговарящ на новите изисквания и така - аз сега ще платя 150 лв. за фискална памет и след няколко месеца трябва да купувам нов апарат . Колкото до телефона ми за който се закахърихте , че го сменям по- често , ползвам NOKIA 106 с фенерче. Явно съвсем сте се отдалечили от реалното положение в страната - провинцията.

Kalin

това е толкова стара схема за източване на пари към приятелски фирми че.......то не бяха касови апарати за пазарчета за рибарски лодки за връзка с нап че.......

А ние сменяме вашата шайка.

Уникална държава сме просто. Това е ясно че се прави с цел да се пълнят гушите на мобилните оператори. Проверката трябва да стане на място например да изпратят един младеж на възсраст 19 години да вземе едно олио от магазина и да излезе като се направи протокол от представителите на НАП и ако няма издадена касова бележка да има глоба например 10% от оборота на фирмата (годишния). и т.н.т А те се изтъпанчват там 5 човека с афиширано поведение че идват на проверка...отделен е въпрос а че проверяваните обекти имат свои хора в НАП и митници

Оникален си и ти! Че нали и за сегашната връзка се плаща всяка година сим-карта! А за олиото може и да не се прави. Просто в НАП трябва да има екип от анализатори, които да преценят постъпващите данни от фирмите и да правят паралел с данъчните декларации, със стокооборота през куриерските служби, с личните данъчни декларации на собствениците и с начина им на живот и харчове! Апропо, какво стана с акция лукс? Колко милионери на помощи хванаха?

Само балъците плащат данъци. Парите от данъците ви отиват за 13-ти заплати, увеличения на заплатите, служебни коли и държавни жилища за политиците. НЕ плащайте данъци, ако изобщо имате и капка мозък!!

и НЕ бях решил да си купувам касов апарат - вече имам 4бр. купени (задължително сменени!) за цялата ми мижава фирмена история

Проблемът е как да се преборим с вас ,които сте най-големите рекетьори ....

То като слагахте на хората тези касови апарати, на които сега им викате стари, пак със сивата икономика се борехте. От вас по-сиви има ли, дето вземате всеки месец безотчетни пари?

И кога беше това? Ти въобще знаеш ли за какво става въпрос? Или просто си плюеш?

Абе, Менде, пътят към ада е покрит с добри намерения и вашата "политика в защита на малкия и средния бизнес" ежедневно го доказва - какво то и да направите, накрая винаги става дума за едни пари, които да измъкнете от джобовете на "малките и средните"! А големите, Менде, все се измъкват между капките - впрочем как е "акция бентли, порше и &", върви ли?;))

През няколко години "властта" си своеволничи и налага все на "бизнеса" да плаща нещо. Последното брутално плащане беше престъпно увеличената цена на тока. Сега ще бъде нови касови апарати, софтуер и други чудесии. Държавата спи, когато ги одобрява. А после, след като са пуснати в употреба не ги харесва и иска да ги сменя. Така циклично се налагаше смяна през 2005, после през 2009, 2012 и сега 2018. И това е само темата за касовите апарати!? Винаги, когато окрадат парите властниците създават условия техните фирми (колко ли са тези, които предлагат касови апарати - 3,4 фирми) да се набълбукат задължително. Защото спомняте ли си след 2012, когато беше последната задължителна смяна как излезе информация, че тези фирми са свързани с вътрешни договори и всички предлагат апарати само на висока цена. Ето така периодично се източват поне няколко милиарда лева от населението. Защото бизнесът разпределя. И когато му вдигнат нещо, познайте кой всъщност заплаща удоволствието? Да, крайният потребител! За да го има този бизнес и утре. Защото раздаването на загуба ще те елиминира от тази игра.

Хайде пак малко сметки: 500 000 касови апарата (и фискални принтери) по 5лв. на месец такса за мобилния оператор - 30млн.лв. годишно за услуга, която струва изключително малко. И тези 30млн.лв разпределени между 3 оператора, никой от които български... Ама хич не крадете! Хич!

малко позабравихме историята със ,,софтуерът,, за митниците...!!!! там ще сменяте ли ,,касовите,, апарати...???

НЕЩАСТНИЦИ, набутахте в асансьорите никому ненужни разговорни устройства,ЗА ДА ЛАПАТ ВАШИ фирми

Няма ли кой да ви каже че проблема идва от фалшивия софтуер със служебния бон,който трябва да се премахне.Касовия апарат и сега си праща дневния отчет в нап.Какво ще се промени ако праща всеки бон?Търговците просто няма да маркират на всеки клиент както до сега.Истинската проверка е само на крака в обекта.А за проблемите с толкова есемеси в реално време към нап някой замисля ли се?

Какви SMS-и? :-)

дневния оборот се праща в нап като sms.

Това е малко безумно. Как се бори нещо като се стимулира?!? Ако си малко селско магазинче с оборот от по 50-100 лева на ден и трябва да си смениш касовия апарат и да дадеш 350 лева за нов дали ще предпочетеш да фалираш или да минеш изцяло в сивата икономика? Ненаядоха се.

Хората работят за едната прехрана те касови апарати , печалби, смях каква печалба бе лелко я слез долу при нас да те видим как ще изкараш печалба

И в същата посока-"ПОМАГАМЕ НА МАЛКИЯ И СРЕДНИЯ БИЗНЕС"-вижте "Пускането на ток за бизнеса сгтрува над 60000лв"... и "коства около 9 месеца!!! Г-жа Менда -имате ли коментар по въпроса?Колко "касови бележчици Ви се губят тука???

ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ ВЕЧЕ ГИ СМЕНЯТЕ...СКОРО НЕ СТЕ СМЕНЯЛИ НОМЕРАТА НА КОЛИТЕ - ВЕЧЕ МИНАХА ДЕСЕТИНА ГОДИНИ... И ТАМ Е ЯМА...

И защо, ако работят добре.

Смяната на касовите апарати не е най-голямата беда. Софтуерът за продажби или ще се актуализира (бецален за актуализации) или ще се сменя, ако не отговаря на безумните изисквания на НАП. И ако един касов апарат струва 300-400лв., софтуер от "списъка" на НАП струва 4-5000.

софтуер се краде и не се отчитат продажбите.Точно този софтуер подава манипулирани данни към фискалния принтер и се крият обороти в големи размери,а не хората работещи само с касов апарат които едва свързват двата края.

Браво!Още една стъпка по посока "ПОМАГАМЕ НА МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС".....

През всеки пет-шест години подменят няколко стотин хиляди касови апарати у нас!!! Вече 90 % от оборота минава през банки - ама някой яко лапа от калкулаторчетата , наречени касови апарати !!!!!

електрониката+механиката на касовия апарат струват под 10лв. се продават над 300лв., отделно какво е "задължителна поддръжка" - 40лв., ама пак си плащаш после за частите по максимум - и СИМ карта 5лв. месечно ? - при милиони касови апарати

Този , който не е издавал касови бележки независимо с какъв касов апарат работи пак няма да издава. Да го направят като в Турция за една дъвка дори ако не е издадена касова бележка има затвор от 1 година!!

Как да докажа че съм си платил тока и телефоните,като след няколко месеца от избелелите касови бележки не може да се прочетч нищо

Нагряваш леко хартията и става като негатив

Затварят постепенно с годините много крайпътни заведения. Забелязали ли сте. Затварят едно след друго. Защо ли? Евроуспехи казват. Аз друго виждам. Мизерия. Няма хора. Няма народ. Избяга, измря. Няма на кого да се издаде бележка. Просто е. Ама не го схващат.

мис наглост и некадърност пак ръси "акъл" на воля. Няма умора това чудо, ако бат ни Боко не я махне скоро, ще видим и още "чудеса" сътворени от въпросната "лелка".

вампира иска кръв

аз самият като знам хала на някои търговци предпочитам даже да не ми дадат бележка. Не е редно, но при тези кражби и корупция, при тези сиви цели отрасли като туризъм, строителство, едро мутрашко земеделие, мафиотски транспорт и т.н. тази змяна на апарати е слаба идея. Удря малките хора пак. Разберете - големите вериги са тук да лапат. ЧЕС бягат, защото им намаля лапачката. Явно виждат, че се топим и обедняваме и бизнесперспективите са минусови.

Ами ГЕРБ кръговрат, подмяна на паспорти, подмяна на лични карти, подмяна на шоф. книжки, подмяна на касови апатати ....всичко в името на народа и за благото на народа. Това е съдбата на българите от най-новата провинция на ЕвроСъюза- Западните балкани.

От мутри - мутризъм. Тази мента знае ли чче у нас има повече коли отколкото хора вече. Силови методи. Вярно е че има сива икономика и тя е над 30 процента, но със силови методи ефекта няма да е значим. Уверен съм. Накарайте хората да плащат с карти и да събират бележките - после връщайте част от ДДС примерно. Направете нещо умно. Томболата е нещо такова , но е слаба работа. Проблем ще има за малкия бизнес. Големия трудно ще го настъпите така. Полицейщина - това могат, това правят.

Пат...ко, борбата със сивата икономика изисква борба със сивата икономика, а не с хората, които са на светло. Един човек или фирма са си купили касови апарати, свързани с НАП, то те вече са на светло. Те не са виновни, че сте лицензирали софтуер, който според вас не отговарял на изискванията. Вие като не можете да формулирате какъв точно софтуер искате, какви са функциите и защитите може да искате смяна на апаратите през два месеца. А сивата икономика затова е сива, защото 80% от нея нямат касови апарати. И като смените апаратите на лоялните участници, то с нищо няма да промени сивия сектор. Дори би могло да го увеличи, защото на хората ще им писне да си правите гаргара с тях! За да се хване сивата икономика, която над 70% днес върви през Интернет, трябват хора с нови знания, искащи да работят и можещи да мислят, а не такива кифли като теб, които са броили кокошки и мисирки из пловдивските села. А като стана въпрос засива икономика, какво ще кажеш за сметките на цар Киро? Нали ти му беше чадърът в Пловдивския НАП?

Ето нагледен пример как се пълнят джобовете на приятелски фирми! Законче - парички - джобче! И всичко в името на борбата с корупцията!

По-добре сива икономика, отколкото без никаква такава, каквато е ситуацията в момента. А иначе, че "наш'те" фирми работят легално е ясно: 100 000 апарата х 100 лв. печалба са ... 10 000 000!!

ChatGPT

iYi ( нерегистриран ) 02.03.2018 10:37 *Коментарът е скрит, защото призовава към противообществени прояви Дали ще изчакаме изборите за да сменим старите управляващи ....? ---------------------------------------------- НЕ НА ЦЕНЗуРАТА!

ChatGPT

НАП като искат да сменят касовите апарати - да предложат безплатна подмяна на старите с нови!

Другарката Мента Стоянова: Сменяме стари касови апарати с нови, от фирмата на братовчед ми.

Сит на гладен не вярва..Това е . Малък гад.Проверка в малка книжарничка. Нямате оборот напоследък . Преди година е било различно. Не чукате бележки. Под наблюдение сте и т.н. .. Седяли 3 часа да тормозят и пред тези 3 часа не влязъл нито един клиент ..просто нямало ..Ама да им светне лампата - не Криете , та криете ..