Обирът в музея в Ротердам е извършен за 2 минути

Крадците, извършили най-дръзкия обир за последните години от художествената галерия "Кунстхал" в Ротердам, са се възползвали от електронната система за заключване на вратите, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Обирът в музея в Ротердам е извършен за 2 минути | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

такива обири се правят само по поръчка от арабски и китайски богаташи-могат да си ги гледат на спокоиствие и никой да не ги открие.а имат и парите за това.

Евала, ашкул съм, аферимр машала, да им е честито на умните момчетата

Тия ли ни спират за Шенген? Да си озапатят айдуците и тогава да си отварят устата. Скапаняци!

Някой вече им се наслаждава в дълбока секретност.

Точно така. Това е поръчка. Никой няма да тръгне да пита "извинявайте някой търси ли платно на ван Гог?"

като на кино. Ocean's 14. би било трудно да се продадат а?! хаха shмешници.. те вече са продадени.. именно затова са откраднати галфончета!

Дори бих казала, поръчани предварително :-)

не се изживявай, като специалист в краденето на картини. Откъде си сигурен, че са вече продадени? От никъде! Измисляш си, и се правиш на многознайко. А изобщо, хора, които наричат себе си и са признати специалисти, твърдят, че крадците на картини са обикновени престъпници, не романтични ценители. Но действително, майсторски са обрали музея. Как прости престъпници могат да го направят? Ти това да беше ни обяснил.

Крадците не са лаици, очевидно. И картините най-вероятно са поръчани предварително от някой колекционер, може нещо и да е предплатено. Така, че с право може да се каже, че са продадени. Едва ли има толкова тъпи крадци, които ще откраднат стока за милиони без да са сигурни, че ще могат да я пласират.