Картаген, най-хубавите ягоди и слънцето са в Тунис

Столицата на Тунис, като всеки арабски град, е забележителна и със своя сук

Обратно в новината

Коментари - Картаген, най-хубавите ягоди и слънцето са в Тунис | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Знаете ли,тук никоя застрахователна компания вече не предлага пълна застраховка при пътувания до Тунис! И почни никой не желае да пътува до там,въпреки изгодните оферти.Аз и моето семейство бяхме там два пъти преди "Арабската пролет" и бяхме много доволни от хотелът,обслужването,плажът ,климата и наистина уникалните туристически обекти.Вече,за съжаление не бихме почивали там,въпреки примамливите цени!!

Може би вместо да триете всички коментари на хората е по-добре да изтриете или да преработите статията. Не беше ли мотото на новия дир.бг да има качествена журналистика... или и това е като всички лозунги на всяка бореща се за власт партия.

Трети коментар - два до сега бяха скрити. В този ще посоча само, че не е добре да имаш концентрация на властта в едно лице, ако искаш обективна оценка за работата си - т.е. не можеш да оставиш модератор и автор да са един и същи човек. И отново ще подчертая, че за да се напише статия, която да не е само първоначални възклицания на човек, който не е с достатъчно богат опит, е желателно да се набави и странична информация. Тогава сравненията ще са по-стойностни, а статията ще бъде дори желана и препрочитана. Поздравявам отново автора на статията за находчивостта и уменията да се придвижи до Тунис и осъзнавам, че думите са ми очевидно вярни, след като вече 2 коментара биват премахвани от Вашата страница.

Пренаписвам коментара си, защото изчезна неясно по какви причини: Отново повтарям (ако случайно авторът на статията е и модератор и реши да върне и стария коментар), че една статия трябва да се пише обективно и безпристрастно. Човек трябва да се подготви и да даде пълна картина и гледна точка. Авторът на тази статия прилича на младо момиче, което е отразило с плам и страст на нещо ново, което му се е случило. Съдейки по статията момичето е получило по един или друг начин възможността да се докосне до Тунис и ние всички читатели се радваме и забелязваме нейното положително настроение, което е съпроводено с нейното участие в това пътуване. Силно се надявам при следващи статии "авторката" да е с много по-широк светоглед, от който да казваме с възхищение - може и да е като едва завършваща студентка, но с богат и качествен опит.

*88888

Авторката на статията може да носи българско име, но самосъзнанието й не е българско. Щом не е чувала за “културата Варна“, значи и не е завършила българско основно/ средно училище. А дали не се е преименувала тази г-жа- защото, когато става въпрос за археологически находки по българските земи, става въпрос за наука и радиовъглеродно датиране на находките, а не за “българки“, женени за араби, арабски африкански приказки или африкански шамани....

*88888

“...Някой тунизиец със сигурност много ще се смее, ако му кажете упорито твърдяното от професорите и властниците ни убеждение, че България е трета след Гърция и Рим. И ще ви заведе в музея "Бардо". Някъде около ранената при терористичен акт статуя на Аполон вече ще бъдете убедени, че вярваме в пълни глупости, но при уникалните мозайки - зали с истински шедьоври на огромна площ, наистина ще го признаете....“ Абе я си гледайте арабскомюслимските работи и оставете нас, българите, намира! Почитайте си там алаха и не ни мислете! НАЙ-СТАРОТО ОБРАБОТЕНО ЗЛАТО В СВЕТА СЕ НАМИРА В НЕКРОПОЛА ВЪВ ВАРНА, А НЕ В ТУНИС, НИТО ПЪК В БИВШАТА КАРТАХЕНА, НИТО ПЪК В ДНЕШНА ТУНИЗИЯ! ПО НАШИТЕ ЗЕМИ- А НЕ В АФРИКАНСКИЯТ ТУНИС- Е ЖИВЯЛО НАЙ- СТАРОТО НАСЕЛЕНИЕ НА КОНТИНЕНТА ЕВРОПА!!! Из уики“... Kомплексът в Дуранкулак е дело на най-старото открито досега уседнало културно земеделско население на континента създало първите каменни градежи в Европа....“ Какво ми навирате в лицето АФРИКАНСКИЯТ тунис, м?!

Отдавна не бях чел такава тъпа статия. Кой та бие по главата да правиш сравнения с България. За тази цел се иска мисъл и познания, на теб ти липсват и двете.

Най-сладките ягоди са в България, особено горските.

По голяма част от Тунис според министерствата на външните работи на повечето Европеиски страни е забранена за посещения, по скоро е с червен цвя, което означава крайно опасна, историческото им наследство е велико , страната е красива и екзотична , но да сравняваш с България е комплексарско....

И в България има места опасни за посещения макар и не обявени, на пример Пловдив квартал Столипиново.

не става въпрос за места , а за две трети от страната, като има няколко степени на опасност,да не се стъпва по възможност и абсолютно да не се стъпва.... страната е страхотна , статия не е добра

Мила ми писачке,България е една от най старите държави в Европа... Никога не е имало претенции за такава в световен мащаб. Има известна разлика, как мислиш?!Ако изобщо го можеш това.

Де е Ямбол, де е Стамбул.

Под същото име и със същия народ даже е най-старата в Европа. А Картаген наистина е бил сила и красота, но е бил финикийска колония, т.е. нищо общо с тунизийците. Те и турците са така - на територията им следи от много цивилизации, ама те нямат нищо общо.

Статията няма за цел разясняване на исторически факти и истини и доказване кой е по-по-най. Тя по скоро е като пътеводител за туристите решили да посетят тези места.

А как да разбираме изречението: "Някой тунизиец със сигурност много ще се смее, ако му кажете упорито твърдяното от професорите и властниците ни убеждение, че България е трета след Гърция и Рим."? Очевидно има по-по-най, че и присмех. Не ни мислете за глупаци!

Дразни статия , харесва ми Тунис, ама статията е писана от плитък човек , ама много повърхностни сравнения, всичко в тунис било подредено всичко прекрасно..... оххх .... нямало презастроявания ииии.... по дбро от несебър и .... не знае че в тунис има куп предопреждения да не се пие вода извън определени места че да не хванеш някоя болест, че стреляха в хотела в който бях....че е красиво е красиво но съвсем не е толкова подредено , а за какава толерантност говори след като по улиците ходят мъже с автомати ....

Пък и не правят гей паради като нас.

Само се чудя, кой туроператор Ви плати за тази статия? Това описаното в статията наистина беше така, но преди 7-8 години. Сега се съмнявам.....

Сега като почнат едни съмнения ....Ходи виж и тогава коментирай.

жена - жена... ама глупава - е това вече е досадно да се чете.

Как си личи че го е писала жена ... Особено частта за историята - емоционално и глупаво ...

Глупостта и продажността нямат пол. Аз също съм жена и веднага, както и на Вас, ми направи впечатление срамно угодническият тон или да го наречем откровена реклама. А относно историята вината не е само на писачката, а и на историците ни, защото немалко факти от нашата история си остават едва ли не тайна и цялостната ни история изглежда невъзможна за познаване.