70 000 страдат от шизофрения, болен опитал да отвлече дете

Директорът на психиатрията в Курило д-р Цветeслава Гълъбова съобщи, че около 70 000 българи са болни от шизофрения. Освободен е мъж, опитал да отвлече дете.

Обратно в новината

Коментари - 70 000 страдат от шизофрения, болен опитал да отвлече дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ИНФОРМАТОРЕ, от кой ще го защитаваш. те неговите права никой не ги ограничава. Може да прави каквото си иска и нито носи съдебна отговорност, нито подлежи на лечение в специализирана клиника за психично болни, има разрешително за оръжие и може да тормози околните колкото си иска, насърчаван от майка си, която уж би трябвало да е контролиращия болния човек. Ако не беше убит полицай, а обикновен човек случаят в Лясковец нямаше да стигне до задържане на болния стрелец. На мен един полицай ми разказа как шизофреник го напада на улицата с нож, хваща го, води го в психото и от там го връщат, защото нямало основания да го задържат. Сега полицаят честичко среща нападателя си да се разхожда из града. Кой знае дали не е намушкал някой смъртоносно, но никой не го закача. Та би ли обяснил каква точно защита предлагаш на болните и какво предлагаш на жертвите им.

мога да вземам всеки ден да речем по една кофа с всички лекарства създадени някога за шизофренията ха ха, понеже после те ми действат много добре на мисленето ми, то става остро и мощно като на нематериална мълния и после мога да си натоварвам психиката колкото си искам

ЧУК

Няма лечение за тази мъка!

Интересно, че "Шизофреник" по-долу има само три плюсчета, нямате идея колко е прав. От 15.03.2014г. здравната каса намало частта, която плаща за лекарствата на психично болните и много от тях си ги спяха поради липса на средства за доплащане. съгласете се, че ако никога до сега не си доплащал, а сега те накарат да платиш 15-20 или повече лева просто ще пропуснеш това упражнение. Такова намаление на реимбурсацията имаше и преди Нова година и резултата го брахме преди 2-3 седмици. Сега като отмине действието на акумулираното в телата ще чакаме нова вълна изстъпления(несъзнателни). А иначе въпроса "пи ли си хапчето" може да се зададе на доста хора.

На 5 милиона 70 хиляди. Смятай ако бяхме 200 милиона. Изперкала нация + кандидат за червената книга. Язък за готината природа.

Кой е тоя Болен? Що не кажат направо Сидеров?

Абсолютно! В този случай, за който говоря, една от съседките му, която живееше под него си продаде апартамента - просто не издържа на денонощния тормоз. А ние, защото бяхме точно срещу него, се принудихме да си сменим дограмата с най-високия клас шумоизолираща. Не че това ни спаси - пролет, лято и есен не можеш да живееш нон стоп на затворени прозорци! Ада продължи 6 години!!!

Правилно е отбелязано че шизофренията е страдание, защото т.нар. болни не са болни, а са обладани от демони. "Лечението" е освобождение от бесовете - изгонват се демоните и "болните" стават здрави. С лекарства никой демон не излиза. Ако не вярвате на това, вижте колко много "излекувани" има, има свидетелства на бивши шизофреници. Но е нужна вяра в живия Бог. А знаете ли защо така много се увличиха хората с шизофрения, разрастнала се като ЕПИДЕМИЯ?, след като не е заразна "болест"? И защо е повече при младежите?

Не,не знаем... `Що не ни кажеш,и ни държиш в напрежение??

Да. Такъв съм. Взимам си редовно лекарствата, които докторите ми изписаха - те струват 9 лева на месец, но държавата иска аз да си плащам половината. И то след като мина през 5 инстанции и при положение че си плащам здравните осигуровки. Не съм работил нито един ден и сигурно до края на живота си няма и да мога. Ще живея, докато родителите ми са живи и после не знам.

Не е срам да си болен... Не си го избрал,и със сигурност не искаш да се мъчиш..... СРАМЪТ е мой,тъй като се"пиша"нормален,но въпреки това не мога да те защитя........

Хубаво е, че си толерантен към болните. Наистина не са виновни за това че са болни и не е срамно, но когато застрашават живота и здравето на други хора и деца както в случаите в статията и в коментарите по-долу би трябвало да се запиташ кой и как ще защити тях, ако болните са на улицата. Чий е срамът тогава - твой, на държаната, на близките на болните, на лекарите .... И ако има жертви и пострадали някой не трябва ли да носи отговорност за това

Хубаво оправдание - лекарствата ти са 9 лв. на месец и ти трябва да плащаш половината. Знаеш ли колко хора - в т.ч. социално слаби трябва да плащат в пъти повече за живото поддържащи лекарства, някои от които само за дневна доза струват десетки, стотици или хиляди левове и държавата не ги финансира или финансира минимално.

Преди време огромен мъж - психично болен се опита да изтръгне количката с две годишното ми дете и повтаряше че детето трябва да умре. Бяхме на ръба на тротоара на много оживен откъм движение на МПС булевард. Хората гледаха сеир и никой дори не опита да помогне. Когато успях да изтръгна количката и да избягам се обадих на 112 да го приберат. Пуснах и жалба в полицата. След време по телефона полицай ме уведоми, че тъй като не отговарял на точковата система в психото не са го задържали за лечение там, а след 2-3 месеца получих официално писмо от полицията, че тъй като е с тежка шизофрения не могат да заведат дело срещу него и не носи отговорност за действията си. 2-3 дена след случката го видях да си се разхожда в центъра на града - сам, без придружител. Колкото и да е скъпо лечението на такива хора те трябва да бъдат под контрол на специалисти и да нямат достъп до потенциални невинни жертви.

за съжаление,повечето хора тук не са се сблъсквали с шизофреници и затова като цяло са доста толерантни...

те не страдат. Страдат тези около тях.

..."екзактни" точния брой е ...70 001...забравихме Боленчо ..

Стига с тези комунисти,все те са ви виновни за всичко-даже за психично болните!Май и вие сте за психиатрия.Ама по комунистическо време нямаше толкова луди-имаше болници на ниво!

абе тия откачалки просто трябва да бъдат приспивани,колкото и жестоко да звучи...

Ще кажа.имал съм проблема с болен роднина. ако човек има време за губене. нерви за късане и спестени пари за изхарчване. е хора точно това е държавата. на правилното място сте.

Комунистите избиха десетки хиляди българи и обрекоха милиони на ужас и мизерия! Господ да пази България от комунисти и русофили!

Комуниститие и русофилите са виновни, за шизофренията, неврастенията, дребната шарка и варицелата. Ако ги нямаше комунистите и русофилите, нямаше дори от настинка да боледуваме.

Да, виновни са! Виновни са за това, че на тези 70 000 болни им отказват лечение. Виновни са че са ги оставили да се разхождат или по-скоро блуждаят безцелно на свобода, като така застрашават сигурността и живота на останалите от нас - които сме здрави. Теб не те ли е поне мъничко страх, че сред нас може да се разхождат опасно луди, които например като те видят може да си помислят, че си да речем агент на ФБР и искаш да ги убиеш? В нормалните (некомунистически) държави тези болни и опасни за обществото хора са настанени за принудително лечение. В бившите комунистически държави като България, пари за тях няма. Има безхаберие. Така ни учеха при комунизма - да сме безхаберни.

Русофилистичните съветофили по принцип са си шизофреници. Обичат русия а казват, че са български националисти. Хвалят руската техника а карат немски коли. Възхваляват руското оръжие а обвиняват САЩ, че са войнолюбиви.

Грабваме носилките и ризите! Тези 70 000 са налазили форума!

Тежка е картинката в нашата страна. Спомням си, че едно време такива болни хора, нямаха право да имат потомство.Водеха се на отчет. А сега чета, че и майката била болна. Жалка работа, голям брой болни само от шизофрения, а колко много има с други психични отклонения и умствени увреждания. Огромна част са от ромски произход и то какво остана. Нормални, български хора май са вече, като белите лястовици.

Още веднъж да акцентирам на следното: по сега действащия закон, за да те лекуват от такива болести, трябва САМ да осъзнаеш необходимостта да бъдеш лекуван и ДОБРОВОЛНО да се подложиш на лечение!!! Добре, но ако не осъзнаваш, че си болен следва това, което вече масово се случва: болният се изолира в дома си, отказва да се подлага на лечение и превръща в АД живота на нормалните хора около него ! И ада не е само за хората от семейството му, а за всички около него - цели блокове и кооперации са жертви на ненормални хора и калпави закони!

Глупости. Има принудително лечение, може и да те настанят роднини стига да осъзнават състоянието ти.

Ами на практика се оказа, че не може! Веднага ти давам пример: болен от съседна кооперация беше подлудил половината квартал с музикални изцепки - от сутрин до вечер слушахме музика на макс! Писахме жалби, викахме полиция - и всичко приключваше до "предупредителен протокол". После нещата ескалираха - започна да заплашва съседите, които пишеха жалбите, закани, псувни по възрастни и деца! Никакъв резултат! Накрая Господ се смили над нас и ни отърва от него, като си го прибра! Така се реши проблема - институциите не си мръднаха пръста! Трябвало доброволно да се лекува!

не е точно така ММ,защото срока в който може да те задържат в психиатрията е 1 месец,след това аут,ако искаш си пий хаповете,ако искаш недей...

Не искам да звуча крайно, но ако се беше случило на мен с мойто дете, сега информацията щеше да е малко по друга. А аз най-вероятно щях да съм подсъдим и да пледирам за неизбежна самоотбрана, а хелзинкския комитет да оревава света с глупости.

стига прлямпа глупости - направи най-накрая нещо.

Абе да не попадаш на луд, много са корави и почти не усещат като го удариш, все пак едва ли ще искаш да го утрепеш от бой. имай едно на ум дори и да си якичък. В казармата един така изперкал едвам го оправихме да миряса, а после колко писахме не е истина. Добре, че го освидетелстваха и го уволниха.

като има правителствена болница, защо не направят и правителствена лудница, да им ......знаете какво искам да кажа

ЗАЩО ТЕЗИ ХОРА СЕ ОСТАВЯТ ДА СТОЯТ ЗАКЛЮЧЕНИ В АПАРТАМЕНТА! ЗАЩО НЕ СЕ НАМЕСВАТ ПРОКУРАТУРА И ПОЛИЦИЯ! ТЕ ИМАТ ПРАВО, АКО НЯМАТ БЛИЗКИ КОИТО ДА ОТГОВАРЯТ ЗА ТЯХНОТО ПОВЕДЕНИЕ ДА ГИ НАСТАНЯТ НА ПРИНУДИТЕЛНО ЛЕЧЕНИЕ ! НЕ МОЖЕ ТАКА ДА СЕ ОСТАВЯТ БЕЗ НАДЗОР, ОСОБЕНО АКО БОЛЕСТА Е ЗАСИЛЕНА И СА ОПАСНИ ЗА ОКОЛНИТЕ! ЗА ХОРА С ПОДОБНИ ПРОБЛЕМИ, НИКОГА НЕ МОЖЕШ ДА БЪДЕШ СИГУРЕН КОГА, КАК ЩЕ РЕАГИРАТ! ЕТО КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА? КЪДЕ СА ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ? КЪДЕ Е НАРОДА- ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПОВДИГА ВЪПРОСА ЗА ТЯХНОТО ПРИНУДИТЕЛНО ЛЕЧЕНИЕ !????ОЩЕ ПОВЕЧЕ КАТО СЕ ЗНАЕ ,ЧЕ САМИ НЕ СЕ ЛЕКУВАТ !!!

70,000 не са много.... Имам предвид-като вземем под вмнимание факта,че 240те най тежко болни между тях-управляват.......

Вие тук майтап си правите, но пази Боже, от такава болест.Мъчителна и опасна,а няма адекватно лечение и грижи .То пък за коя ли има адекватни грижи в Б-я? Жестоко е!

dionisiosd@yahoo.com

Обърнете внимание на моя коментар,и"вникнете"в него!! Може са е всичко друго-но не и майтап.......Ирония по-скоро,ирония ама тъжна......

И в парламента е пълно с такива, що никой не ги прибира?!

Е как да ги приберат ,като и те са се затворили,а и родната полиция ги пази?!

Хех, че то ние имаме население за един Кукуград, който може и областен център да стане. Каквато ни държавата, такива ни и лудите; или обратно...

Еми много ясно, че ББ ги побърка хората, сега няма такова нещо при експертното ни правителство!

Боже, боже.. И това са само регистрираните, а сигурно без установена диагноза са 10 пъти повече. Горкият народ съвсем изтрещя в тези вълчи времена.

Много невярна информация. Диагнозата им е такава, но това не значи, че заболяването такова. Масово се дават грешни диагнози поради некомпетентност , непознаване и слабости в науката. И най-вече арогантната самоувереност и чувство за безгрешност на псевдо докторите.

може ли да те питам дали плащаш данъци и осигуровки с такава диагноза?

И най-веротяно службата КОС им е издала разрешителни за оръжие, защото те винаги са с предимство.

Макар служба КОС да движи документите, проучването го прави кварталния, а самото разрешение се издава от началника на РПУ. А и след като дипломиран психар е издал документ, че лицено не страда (може да им се наслаждава) от психични заболявания, служба КОС няма възможност да разсъждава по въпроса.

Дано да се разболееш от шизофрения, та да видиш какво е.

Български психиатър в Дания започва с 6500 евро заплата, след едногодишен езиков курс по време на който се предоставя квартира, а за децата детска градина, училище. Психиатърът има личен асистент, който му помога и върши цялата бумащина. Професията е уважвана и високо ценена.

Драги, все повече се убеждавам, че си някое нещастно джипи. Виж сега, дори да направим заплатите на психиатрите 6500 евро, те пак нямат право по закон да държат насила шизофреник затворен. Сещаш ли е, че не е въпрос за пари този път, а за калпави закони.

Психиатрите са лекари, не жандрмерия.

Това добре, но когато сбърка диагноза или проведе неправилно лечение, носи съдебна и имуществена отговорност. Най-малкото получава забрана да практикува. А тук...

Всъщност трябва да ви разочаровам. Първо в чужбина грешките са по-малко защото добрите лекари са там, а не тук, осен това дори да се случи инцидент (грешките са нормална част от работата на всеки съртен), обезщетенията се поемат от застрахователите.

Което означава,че изпитват несдостиг от такива,защото не ги"произвеждат"!!! Тоест не харчат пари за тяхното обучение,и имат такива за да им плащат..... По тази логика-да отива там който иска да работи!! Преди това обаче да намери едни 30,000-50,000 Евра които струва неговото безплатно обучение и да ги даде на държавата!!! Може и на разсрочено плащане....

То и Англия не плаща лев за обучението на берачи на ягоди. Това е сложна и отговорна дейсност. Изисква се специфично завъртане на плода за отделянето му от стеблото!!! Ставате смешни. Ако не предложи нормални заплати на добрите си специалисти, не само лекари не можем да изградим бетонни стени и да стреляме по хората, търсещи нормален живот.

Това за лекаря е вярно.Но защо го толелират.Защо не кажете за психотропните оръжия,които трябва да се тестват и няма никой по удобен от лудите или набедените за такива.Защо не кажете ,за това че детето в Скандинавските страни го водят ТО,до пубертета,където само определя своята джендър,или сексуално отклонение,налагано за правилно-гей,садо мазо,майка със син,баща с дъщеря,брат със сестра.Защо не кажете за огромния експеримент с хора.Душите ни са празни,живеем в илюзии и лъжа.Нараняваме и ни нараняват.

живея в скандинавия и за първи път чувам подобно твърдение...