Съпругата на Кардам не помни нищо от катастрофата

Княгиня Мириам, съпруга на княз Кардам Търновски, която във вторник напусна мадридската болница "Ла пас", придружавана от баща си и брат си, вече е в дома си в квартала Моралеха със синовете си Белтран и Борис.

Обратно в новината

Коментари - Съпругата на Кардам не помни нищо от катастрофата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

стига сте ни занимавали с този цар

Нека всички бъдат живи и здрави. Боже, опази и България от царя!

Za poreden pat pitam:kakvo stana s rodilkata ot Varna,koyato e ot 2-3godini v koma,s armenskoto ime.Be6e mlada zhena-okolo 22 godini i v rezultat na lekarska gre6ka tya lezhi po4ti 3 godini v koma.I po vazmozhnost publikuvayte bankova smetka!

Кардам е княз,защото е син на цар Симеон Втори-цар на България от 1943-1946 година.При наличието на съветски войски е проведен псевдореферендум,в противоречие с действащата по това време,неотмененна Търновска конституция.Цар Симеон продължава да е български цар и през 1990 год. Александър Лилов е бил съгласен да се проведе нов референдум за това да бъде ли върната или не монархията.Всеки НОРМАЛЕН човек не може да желае смъртта на друг,дори ,когато не е съгласен със съществуващата система на управление.От 600 години страната не е била управлявана от българин.Общо 750 години е била под властта на други държави.САЩ са в пъти по-нова държава,но това не им пречи да са и в пъти с висок жизнен стандарт.Да не забравяме ,че населението на най-могъщите в света държави-САЩ и Русия е многонационално.Явно причината не е в управляващите,а в онези,които ги избират.

ПАНТЕРА ЛИ СИ ИЛИ ОСКУБАНА КОТКА НЕ ЗН>АМ НО ТОЗ КОМЕНТАР СЕ ЧЕТЕ И ОТ БЪЛГАРИ,КОИТО ВИДЯХМЕ И ЖИВЯХМЕ ТУК КОГАТО НИ УПРАВЛЯВА ХАИДУКА ДЪРТИ.НЕ СЕ ЧЕТЕ ОТ ПАТАГОНЦИ И МАОРИ.

acki si prav za sujalenie

Нека се гордеем с него, защото го заслужава със своето потекло и със своето човешко достойнство... Дрън, дрън... Гордей се с мен, защото аз съм с чисто българско потекло, защото единият ми прадядо е бил участник в битката при Одрин, защото едната ми прабаба е била бежанка от Одринска Тракия. Защото аз имам човешко достойнство и съм останала в България да работя и да плащам данъци.

Питате: Ами при кой наш државен глава бяха спасени от концлагерите около 50 хиляди евреи наши сънародници? . Отговорът е неприятен! Не при, а по времето, когато съюзникът на Хитлер - Борис Трети и Последен, тъпчеше българите, бяха спасени от концлагерите на Хитлер и спасител бе не съюзникът на Хитлер - Борис Последни, а спасител бе българския народ. Още! Българският народ не успя да спаси още 12 000 гръцки евреи от армията на Борис Последен. Те бяха изпратени от нея в нацистките концлагери и умъртвени там от нацистите. Отговорн за тези убийства носи главнокомандващият Борис Три пъти Предал, Презрян и Последен, тъй като тази армия е била подчинена само на този убиец на деца, майки, бащи и старци. При убиеца, Пантера! При убиеца стана и спасението, и убийствата. Спасихме ние, българите. Уби той, мерзавецът. Точка, Пантера. Точка!

За 800 дни ще се оправи.

Едно уточнение: Балканската война сме я спечелили. Това е станало благодарение на славната българска армия, която отдавна не съществува. А виж, Междусъюзническата, Първата световна и Втората световна - от тях наистина сме излезли като губещи благодарение на политическата импотентност на дядото и бащата на днешния, така наречен цар.

Мили ми форумци, какво ще празнуваме на 22 септември? Ами при кой наш државен глава бяха спасени от концлагерите около 50 хиляди евреи наши сънародници? Ами сега защо сме пак на губещата страна? Какво ви питам-не остана наш държавен глава не оплют! Бай Тошо не беше Цар и него още плюете! Светла му памет! Плюете Станишев, Доган и Сакскобургтски, че не са българи, а Първанов, че е беден българин! Каквото и ориентация политическа да имате, поне бъдете хора и оставете младия Кубрат на мира, щом ви се свиди да му пожелаете бързо оздравяване! И знаете ли защо той е Княз, а вие не сте? Защото Княз Кардам не би си позволил хулни думи за страдащ човек, ако не може да каже добри! Ето това можете да приемете от Княза!

Царя според мен дойде в България да си вземе каквото му трябва.Как може да вземе бългалска земя и даже са му надписали повече,и той вижда това и си трае,а и няма кой да му противоречи.Просто си заслужаваме участа.От човешка гледна точка нека Кардам се оправи и да е жив и здрав и дано баща му се осъзнае,че тази земя е пропита с много българска кръв пролята за нейната свобода и е грешно да се разграбва така.Тя принадлежи на бълг.народ,а не на някакъв си цар дето всички му знаем потеклото.А се питам каква комисионна са прибрали тези дето са направили сделката?

Защо тези, които не харесват Симеон и семейството му трябва непременно да са злобни? Искам да напомня, че в един от своите репортажи от Балканите, Хемингуей констатира, че Борис искрено не обича българския народ. И той ли е злобен?

мн си тъпа всеки почита хановете ни и царете от преди 1878 или 1396 но тези от 1878 са ни дорарали само разруха и нищо друго врарали са ни в 2 национални катастрофи и са докарали бълрария до сегашните и граници така че прости ми че не ги признавам и не искам да им се кланям още повече на тоя пропаднал комарджия дето си зе 170 милиона и другарите му които доограбиха страната сле управление на червени и сини дойдоха и жълтите крадци

към поданичка: Боже, пази на баба ми хурката! Боже, тичай да се занимаваш да вардиш хора, които в България имат само бизнесинтереси и не щат да припарят насам. Боже, може също така да спретнеш и една СМС кампания, та да сберем пари за благополучното оцеляване на Кардан, пардон, Кардам... Ама да кажеш на свети Илия да варди царя, та последният да не вземе да ги похарчи на ротативки. Вие май проблеми си нямате... Изтрещехте от жегите генерално...

Оставете я Пантерата пак не си е пила хапчетата :)))

Уважаеми Пантера, Има някои чуждици в в текста си, та да Ви ги намекна: - в зависимост от съзнанието си Вие явно се считате за демос. Ние сме българи и затова сме народ. Това не е задължително за Вас, но за нас е родови дълг; - демокрация от гръцки и република от латински произход се превежда на наш езия език като народовластие и не означава, това което Ви се ще, а обратното. По исторически причини; - Званието Хан не в българско. Българско е званието Кан на назван от нас избранник да ни ръководи. Династиятя (от дино, т.е. куче), т.е. породата, която Ви е мила, не е от нас, а ни е натрапена от чужди държави и наши продажници; - последният цар - от гръцки кесар и латински цезар, също не е наш, а напрапен ни. Той е съюзник на Хитлер...

Майко мила,чета коментарите и не мога да повярвам, че е възможно да има хора с толкова промити мозъци! Да това е семейна трагедия, всички губим близките си в тази война по пътя, пожелавам бързо възстановяване, защото всички сме хора. Но това не значи, че нашият велик цар е направил нещо добро за народа си. А тези,които се изказват толкова ласкаво за великите ни царе от съвременната ни история явно са бягали от час и не са чели достатъчно исторически книги...защото и Фердинанд и Борис трети са очаствали само в политически интрижки, живяли са в разточителство и са хвърляли прах в очите на неграмотните хорица. Не случайно сме преживяли толкова национални катастрофи, от Възраждането насам сме имали само марионетки пуснати от великите сили затова западно европейците ни смятат за изоставащи и неграмотни. Щом все още плачете за ханове, царе и князе скоро няма да се почувствате стойностни граждани.

СЪГЛАСЕН СЪМ С Пантерата ,но тези имоти и гори, които си възвърнаха ги сринаха в очите на хората. Не може връх Мусала да е нечий...Това е природата на цялата страна. Къщите, дворците, които са ги строили за тях - ДА, НО ТОЛКОВА ХИЛЯДИ ДЕКАРИ ГОРИ И ЗЕМИ - ТОВА НЕ! Питам се чии са били преди това тези имоти /преди да ги закупят/. Аспарух е казал: Тук ще бъде БЪЛГАРИЯ, а не: Тук ще бъдат МОИТЕ ЗЕМИ. ЖАЛКО ЗА ИЗГУБЕНОТО ДОВЕРИЕ КЪМ ЦАРСКОТО СЕМЕЙСТВО.

България няма Цар, за да има трябва нов референдум, да го организират за сметка на фамилията и да видим резултата!Няма да им хареса мисля, иначе защо да не го направят? До Пантерата: Не обиждай славните български, тази фамилия няма нищо общо с тях!Достатъчно е да си припомним Балканската война, Междусъюзническата, Първата световна, Втората световна - вечно на страната на губещите, десетки хиляди убити и ранени, вечно победени и унижени!Репарации на Гърция до 1972г вкл. плащани с грешни народни пари!

Не желая зло никому, но и няма лицемерно да се покланям пред крадци! Кое от обещанията си за 800 дни изпълни този ваш цар - никое! Колкото до България, тя е била велика, силна и достойна до падането й под турско робство, с тук таме изключения и малко византийско робство, след освобождаването си е имала кратък период на подем, докато не са дошли на власт комунистите, оттогава насетне вървим с пълна сила надолу и кога ще стигнем дъното не знам, всеки път си мисля, че вече сме го стигнали, а великите ви слепи и помпозни слова са смешни и жалки на фона на корупцията, срама и резила пред света, мизерията, кражбите и убийствата напоследък, под ръководството на любимите ви управници!

и аз нямам думи.Какъв цАР какви принцове,какви българи са тия?Те дори не знаят български!Не мога да разбера тия които се прехластват по тях.Слепи ли сте че дъртия само ни дооскуба???Бива наглост от ваша страна но вече не се усещате от халосии по царе и царици!

Роби с робски манталитет, ето това сме ние, във ваше лице :(. Не е ясно на кого сте поданичка, не е ясно за какво се молите, но важното е да сме интересни, тъпотия безгранична! Тоя цар ни краде и ни се присмива, а вие му се молите, глупаво същество!

не може да искаш Господ да е милостив с теб и със семейството ти когато си продал осем милиона души и си заграбил изключително държавна територия и собственост...

А за българският изстрадал народ, няма ли да се помолиш, лицемерно и милозливо! Стига вече, писна ми от робския ни манталитет!

Абе правоверните - на кой бог се молите? А за какво се молите, бре юроди небесни? Я станете и не се кланяйте, като араби, за да не ви влезе нещо иззотзад:))))))Крайн време беше и някой богопомазан да гризне дирека, няма само бедните хора да гинеме по улиците, заради такива кисели гАзари, Рацери:))))

АКО СМЕ ХРИСТИЯНИ,ПРОСТО ДА ПОМЪЛЧИМ... НИКОЙ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН ОТ НЕЩАСТИЯ... НУЖНА НИ Е ПОВЕЧЕ ДОБРИНА В СЪРЦЕТО,ЗАЩОТО ЗЛОБАТА УБИВА,БАВНО,НО СИГУРНО...

нека взема. да заграби вси4ко в българия. Навремето изгонен, а сега му дават всичко. Тоя няма българска жилка даже, незнам как го позволяват това

Колкото и да не сте доволни, царят доказа, че преди всичко е човек. Надявам се синът му да излезе от комата и напълно да се възстанови. Това искрено пожелавам и на съпругата му.

Къв княз ви гони - нали Симеон се отказа от титлата - къв княз е Кардам тогаз? Иначе - да се оправи човекът... но добре, че не е претрепал и някой друг...

Ние знаем кой изсича горите, върнати по неправомерен начин. Някои от тези имоти наистина са царски, но поне половината не са. Защо не върнат двойно повече земи на някой от вас, обикновените граждани от простолюдието? Защото пак е играла корупцията! Не ме е яд за откраднатите държавни земи, защото държава и без това вече нямаме. Яд ме е за унищожените гори, защото природа все още имаме. Въпреки всичко не пожелавам на никой такава участ, дано човека оздравее, но желая истински царското семейство да се изправи пред съда, когато съдебната система бъде излекувана.

s tezi komentari,koito cheta tuk razbiram kolko zloben e balgarskiqt narod.Mnogo skoro osven bivsha Monarhiq Balgariq shte bade i bivsha Republika,zashtoto s tazi zloba , koqto e obhvanala naroda shte se zatriem kato Naciq.

Той не наказва напразно. Вервайте му!

Добре, че са Симеон, Стравински, медиците в Либия и т.н. ЧЕ да могат БЪЛГАРИТЕ да си излеят задушаващата ги злоба и злъч. Съжалявам ви искрено!!!

каква Пантера си, с тези гъзоблизки излияния, ами посвета стават толкова много злополуки и едва ли за всичките можем да скърбим, но кой ни опази от този така измислен и безобразен цар-грабител, защото е общоизвестно, че сме РЕПУБЛИКА, а не монархия, така, че като Ви допада да сте в поза превит и смачкан - бъдете, но не ни приканвайте да Ви правим компания и да възхваляваме крадецът и бракониерът, наречен цар и чедата му князе

болницата се казва 12 октомври. Испания празнува националния си празник на тази дата.

Отминавам с презрение дръскачите. Много злоба лъха от редовете и това говори ,че са първосигнални. На княза пожелавам от душа да се възстанови и се моля от сърце за негово здраве и спасение. Бог да пази царя и семейството му.

Да са живи и здрави, но не знам къде им е царството. На коя държава са княз и княгиня. Да си вземат Дедо Мони и да си ходят в царството. Нека се възтановят напълно, но това не ме интересува. Малко са ни наще катастрофи и жертви от български произход, че сега ще мисля за чужденците. Ние нас си оправихме, сега пък испанците ще оправим. Надявам се тоя княз и тая княгиня да нямат българско гражданоство. Но нищо чудно да ни сполети и тая беда - още престъпници, извинете - престолонаследници.

В Окръжния съд в Пловдив е постъпила искова молба от Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза Хробок срещу българската държава, в която недвусмислено призовават да им се върнат двореца и нивите.

България е Република, но от древността до преди 62 години е била Монархия със славни ханове, князе и царе начело! Да отричаме тези хора е все едно да отричаме историята на Родината си! А за Симеон Сакскобурготски можем само да кажем добри слова, ако не сме поизостанали в умствено отношение.Този Човек управлява България 4 години и със своята мъдрост и такт ги превърна в най-добрите, мирни и спокойни години на Прехода! Има много какво да научим от последния Цар на България и от неговото семейство! Ще е кощунство да не го сторим, както би било кощунство да не признаваме от Хан Аспарух до наши дни крепителите на България! Демокрацията не е отричане от историята, нито отричането на сегашните управляващи! Демокрацията е уважение към всички наши предци и сегашни сънародници с техните правилни и добри страни и вземане на поука от техните грешки! Иначе какъв демос ще сме като отричаме сегашни и минали части от народа си? Като отричаме децата си, че не са като нас? Като се делим на войнстваща Опозиция и Управляващи и народ?! Помислете! И приемете Княз Кардам като един от нашите синове! Така, както се молим за Мануелка и други наши деца, нека пожелаем добро и бързо оздравявне на Княз Кардам! И нека се гордеем с него, защото го заслужава със своето потекло и със своето човешко достойнство!

злоби!...Типично за племето бъларско...

Боже, пази царя. Боже, пази първородния син на нашия цар, престолонаследника, Човека. Боже, пази Кардам и цялото му семейство. Помогни му да се възстанови напълно и да бъде пълноценен човек отново, моля ти се, Боже!

Коментарите ви са направо жалки. Дано Бог се смели над княза и го върне към живота. Моля Те, Боже, пази царя и семейството му. Боже, пази и България! Моля

как може да има толкова злоба,нищо човешко ли вече не ни остана

мноооооооооого сте ограничени, горките!!! републик била......... не били българи !!!... от такива като Вас някой да ни пази, ама не заслужаваме!!!...

Нета е необятен, сигурна съм че има новини достойни за вниманието на двамата по-долу писали. Просто предлагам да пропускате новините, които не ви интересуват.

мноооооооооого сте ограничени, горките!!! републик била......... не били българи !!!... от такива като Вас някой да ни пази, ама не заслужаваме!!!...

НО КАКВО - НИЕ ОСТАНАЛИТЕ - ДОКОЛКО СМЕ СИ БЪЛГАРИ!?!

Дълбока тревога предизвикава това, че момичето не помни. Представете себе си без памет, примерно след 2001 година. Помните ли как гласувахте тогава? Не, нали! Много е лошо, нали?

СЪГЛАСЕН С И С ДВАТА КОМЕНТАРА. БАСТА.