Коментари - Каракачанов: Неразумно и недобросъседско е настаняване на мигранти до границата с България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вътрешността на Гърция.и.островите са пълни с мигранти.Не може да се мисли толкова егоистично...

Това са византийците! От тях трябва да се очакват само такива мръсни номера! А само как блееше стадото от възторг и умиление към тях за храбрата защита срещу бежанците! Тези са ни най-лошите съседи от всичките! Плюхте турците, но те не пуснаха бежанците към нас! Тези обаче точно това целят - нищо, че са християни като нас и членове на ЕС като нас! Забравихте и колко пъти са създавали проблеми на нашата граница и колко пъти са я блокирали, заради неща към които нямаме никакво отношение, защото например фермерите им имали някакви проблеми. Изписаха се по форумите един куп тиради за 5-те века и за Батак, а Василий Българоубиец все едно не е съществувал, доколкото изобщо трябва да гледаме историята, вместо това, което се случва в наши дни! И още има тролове, които блеят от умиление по тях!

Нека приемем, че коментара се доближава до истината. НО не мога да се съглася, че „плюхте турците, но те не пуснаха бежанците към нас“. Трябва да си задаваме винаги въпроса: ЗАЩО!(кому е изгодно?) А отговора е достатъчно ясен за всеки средно интелигентен, не дрогиран, индивид: Турците(разбирай Ердоган) не пуснаха бежанците към България, не заради „черните ни очи“, не заради „достлука“ между двамата „вождове“, не че се уплашиха от „непристъпната“ ни ограда или армия, а ЗАЩОТО ПРЕЗ България МИНАВА ЕДИНСТВЕНАТА ИМ СУХОПЪТНА ВРЪЗКА С ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ(разбирай Европа) и ако след евентуален натиск на мигранти по границата, ние затворим границата, това ще предизвика колапс на турския бизнес! Това е единствената реална причина за „добросъседската“ и „приятелска“ постъпка! Хубаво е да помним Думите на Чърчил: В политиката няма вечни приятели, има само вечни интереси!

Аз не коментирам защо! Ясно е, че става въпрос за интереси, а не за емоции! Факт е обаче, че гьрците твърде често създават проблеми по границата /и не само/, за това не разбирам масовите симпатии и вьзхита към тях!

Типично византийски номер!!!

Градчето Суфли /от 1912 г. до 1919 г. в границите на Царство България под името Софлу/ не е съвсем близо до Кастаниес, разстоянието е около 50 километра.

Аз не се страхувам от наплив на емигранти за нашата България,защото тук живее българско население със неговите български политици и те ще отбягват нашата територия на нашите хора от нашите партии!

Начетох се тука на олигофренска коментари! Никой кретен тук не следи международната политика и не прави логични връзки..само плюят по българското - премиер, министър и прочие. Това бутане на мюсюлмански боклуци към гръцката граница е поради ветото, което Гърция наложи в НАТО да не се задейства членът за солидарност към нападната натовска държава.А Турция се смята нападната от Русия в Сирия!!??? Разбирате ли,тикви прости??? Русия привика Ердоган на килимчето в Москва и му каза в прав текст да си подбира шалварите от зоната...така турският фашист подписа споразумението за спиране на военните действия в Идлиб...Та затова са чалмите на гръцката граница, но тъпанарите тука до един сте олигофрени с по една мозъчна гънка.

Браво Каракачанов,БКП и ДС школовката добре ти приляга на простотията!Една държава не се крепи на автомат Калашников,картечници,мини и примитивни чугунени глави!Ето вземи пример от Германия силна икономика,всестранно и конкурентно машиностроене,добър жизнен стандарт,закон и ред без да се робува на авторитет и останалите народи и култури доброволно ще се натискат да бъдат завзети без нито един куршум и немска жертва!

Да се минира раьона на границата и да се разреши свободно притежание на оръжие .....

Как е възможно в съвременна европейска държава, да има такива политици и такива двойнствена политика?

След като 1000 мигрантина бъдат разположени на 8 км от България, защо МВР - управление на затворите не отвори едно селище за рецидивисти. Динко - свинската опашка, е по-ефикасен от жандармерист и граничар.

А бе и нашите "каналджии" трябва хляб да ядат !! Така ще им е по-сгодно...

Неразумно е да говориш за лагери на чужда териотория докато имаш такива в София псевдопатреоте. В цялата страна се разхождат хасанчетата и ахмедчетата имат си джобни пари от разни НПО и ни "обогатяват генофонда" за тях не говориш а ? А патреота Карлос Хосе Домингез или как му беше там името какво мисли по въпроса ?

Агент Иван да престане да квичи и да се оправдава.Ако имаме Гранични Войски като хората ,на никой няма да му мине през главата да премине нелегално границите ни. До това положение сме доведени с лукавото участие на ЕС и слугите им в България.В момента сме доведени до състояние да се молим някой да не пресече границите ни защото България не е независима а зависим от неизбраните от никого ръководители на ЕС.

Един съсед каза че някой взел сериозен подарък след като гърците са кофти съседи - според бг политик - а турците ,които използвайки сила бутат талибаните към гръцката граница..те да си добри съседи. Или свръх тъп трябва да е човек ,за да се изкаже така ( още повече че говорим за международни отношения , европейска конституция и тн ) или ,както каза един съсед си е взел мн сериозен подарък за да балансира и да върви със наведена глава и тяло .

Слагайте надпис на границата - Арбайт Махт Фрай - и съпровождащите го сгради. За началник на резервата сложете Динко.

Афганистанците имат чудни спомени от Странджа, изживени преди 5 години.

Дядо ми казваше, да видиш грък и на снимка - удари му шамар и го заплюй.

Като Турция ги бута ,от тяхната граница към гръцката , тогава си е ок. Като ги настанят гърците в затворен лагер ,тогава си е кофти. дете не разсъждава толкова тъпо колкото ти

"Затворен лагер" на километър от нашата граница ? Умните ти разсъждения зашеметяват направо !

Дедо ви явно е бил като вас:))))защото сега им бършете задн..е даже за да настигнете поне малко техния сандарт.. Правят си лагер на тяхна територия, а това че нашето шкембе и сие немогат да си пазят границите не е проблем на Гърция.. Как пък все другите ви са виновни за нещо дето зависи от вас..

Ердоган е подкупил бая хора виждам. няма национализъм ,няма нищо...доларизъм има

Като мигрантите са били на границата на Гърция с Турция ,Борисов каза че Ердоган е добър и гърците ,общо взето, са фашисти и да се справят . Тогава не му пукаше на Каракачанов че Турция е лош съсед . Сега като ще има лагер към нашата граница ,сега започна да реве Каракачанов и да говори за съседство . Смешник е слабо казано.

Нещо много отчаяно действат гърците... тази граница не беше ли спорна?

Преди 25 години ревахте и скачахте да се махнат граничните телени заграждения,сега ревете за нови такива,та даже и за миниране се говори.Ко стана ся?

ХА, ХА, ХА! Скоро съвсем скоро отново ще има и бодлива тел, и огради и минни полета , но почти сигурно няма да има ЕС!

Ами напътуваха се

А колко разумно е лагерът в Овча купел да е на 20 метра от детската градина,на 30 метра до дрогата детска градина,коато е ведомствена на МО.На 100 метра е НСОУ София(151),в което учат над 1500ученика.Буквално на 2 м.е НБУ,където имаше изнасилена студентка.Отделно общежитията на МО и кооперациите със стотици семейства с деца.При това лагерът НЕ е от затворен тип и мигрантите щъкат като хлебарки и разнасят зарази.Да не говорим,че в момента няма охрана нито от МВР ,нито Жандармерия.Кой ще помисли за българските деца?

И кое точно му е лошото в минирането на границите? Ама с аргументи по същество! Всеки е добре дошъл през вратата. А с една телена ограда и предупреждение, че е минирана зона и всеки да си решава.

Джендърите ще ни изключат от ЕС.

Не се жалвай , взимай мерки започвай ограда с Гърция !

Само че парите вече ги взеха гърците.

Make love, not walls! Секс де, нали според Вас(Зигмунд) всичко е заради секса.

Да ! и наследствена обремененост и насилие в детска възраст !

още по неразумно е тюфлек като теб да се води министър на отбраната, направо е нелепо!

За това сме на това дередже Балканите( а и цяла Европа). Имаме 80 милионен тумор залепен за задника ни, а на тлъстака с паспортите му пречат гърците които са единствените които имат топки да направят нещо срещу ислямистите. Някакви държави плюнки сме и вместо да се обединим срещу общия враг, тръгнали да се репчат един на друг. Гърция може да прави каквото си поиска на нейна територия, имаш си граници, защитавай ги. Има голяма разлика от това дали ще направиш лагер от затворен тип до границата и дали ще извозваш дхихадистите до границата, ще рушиш оградата с военна техника и ще ги насилваш да влизат на чужда територия.

Лоши спомени имаме от обединение с гърците срещу "общия " враг

Когато им отнехме Румелия ли ? Или говориш за меленико ?

Що ми се струва, че бъркаш Източната Римска империя и Гърция

Бездарните ни политици нямат воля да пазят границата на родината! Каракачанов добре ги говори но с действията нищо! Не било хуманно!?! А хуманно ли е стадо клошари да нахлуят у дома ви и да искат да си делите масата и евентуално жените? Да напомня че "мигранти " жени и възрастни хора почти няма - предимно са млади нерези.

Прочитайки само заглавите помислих, че Каракачанов размахва пръст на Ердоган ..аха да ми се издигне в очите, но уви пак хвръкнах много високо и сега ме наболява гърбината..Трябва да се отърва от този навик.

Някой правил ли е инспекция на язовирите? Изправни ли са? Да не вземе някой да се излее върху имигрантите?

Според мен единствената причина Ердоган да не насочва мигранти към България е икономическа. Едно струпване на мигранти на Капитан Андреево означава затваряне на пункта в даден момент. А там чакат стотици турски и други турове, които товарят стока в Турция и после се връщат към Европа. Преди 2 седмици минавах от там, имаше над 800 тира, опашката почваше от Свиленград. И друго, след 3 месеца тръгват гастербайтерите през България. Т. е. в случая само географското ни разположение ни спасява, а не дипломация или каквото и да било друго.

Ти да не си мислел, че Бойко ни спасява?

Не разбира се, но много се дразня че така се прокламира и много народ без да се замисли го вярва.

Не, но ако беше Олигарски вече да сте емигрирали или умрели от глад, ментета и други отравяния. Боко нема алтернатива.

Мне, Брат Бойко връщаше гюленистите на Брат Ердоган.

По-близо до нашата граница не можаха ли да построят бежански лагер?!

Прати ги в хотела на Валери симеонов

Може и в тия на Първанов повече са и са луксозни

След месец-два в Сандански ще плъзнат странни непознати хора. Трафикантите на хора вече доволно потриват ръце.

Никак не се чувствам гузен от поведението ни досега. Резултатът за нас е добър. Държахме се адекватно на ситуацията. Трябва да продължим да го правим. При налиието на риск от скакалци в новия лагер: Оборудваме участъка от границата, прикриваме го и при нужда - безцеремонно изтласкваме по примера на самите гърци, но умножено по много. ЕС може да не е лошо място, но гръцките нрави са си същите.

На грък вяра не може да се има. Догорите с тях, са като тези с руснаците - сруват по-малко от хартията на която са написани.

Каракачанов: "България няма да плаща чужди сметки!" Каракачанов да не се прави на мъж! Нито от него, нито от Бойко, нито от България зависи нещо. Г-жа Лайен щяла да ни сурвака великденски с Новия пакт за миграцията и убежището.

Не зависи, защото са без авторитет.

Е къв авторитет без силна икономика и силна армия

Гърците прибраха 700 милиона евро за мигрантите от Евросъюза и след това ги настаняват на нашата граница. Нашият Международник трябваше първо да говори с Мицотакис /член на Евросъюза/ и след това да се договаря с Ердоган. Защото на 8 км от границата ни, при положение, че на практика няма граница, са все едно на наша територия.

Само хандбалисти със Българско паспорти

Шкембо частно лице ли е та обявява позиция във Фейса?!

Ми не виждаш ли ,че и вожда всичко чрез фейса говори бре?! Начи вожда може да поздравява оттам, а шкемето не може така ли?

Бойко едно не може да разбере, той не е равноотдалечен от Ердоган и ЕС и по тази причина играта му на посредник е грешна! Той след като се поставя по средата между ЕС и Турция, ще го приемат чужд за ЕС!

Серизно ,тва Корнела ли ти го каза ?

Че той винаги е бил чужд, само дето сега им върши услуги на Брюкселските началници и изпълнява ли изпълнява, само и само да се хареса, да е хвален, потупан, споменат. Само че явно не разбира, че не може да угоди на всички, много са му началниците и интересите им са доста различни и ще дойде ден, в който той просто трябва да избере една конкретна страна, просто няма да има друг изход.

Не върши работа на никой от Брюксел. Никой не го взема на сериозно, щото са наясно с него. Върши само работа на Ердоган и най-вече за себе си във вътрешен план.

На каракачанските акълът му е колкото на шефа му пожарникарите. Явно той още не е разбрал, че мигрантите ги трупат не гърците ами турците! Гърците си гледат техния интерес и не случайно на корицата на гръцкия превод на Бай Ганьо цъфна Баце ухилен с мустак и калпак. Гърците обясниха в образи и картинки какво мислят за селските номера на Баце с Ердоган.

Значи гърците могат да си гледат техният интерес а ния нашият не , така ли ? ...а селските норма бяха тия на Гърция покрай кризата

Как гледаме нашия интерес? Като го играем избрици на турците и просим пари от ЕС за тях. Това ли според теб е защитата на нашия интерес? Това е позицията на уплашен васал спрямо причинителят на кризата ердоган.

Нашият интерес шматка е да не дойдат орките насам , точка ! Ердоган няма нужда от посредници за да преговаря с ЕС , още повече някой от малка и слаба държава като нашата. Червните опорки , както винаги са елеменатарни!

Глупако, влязат ли в Гърция, гърците ще ги натрупат по нашата граница, както и става. Имаме общ проблем с гърците, а Турция е причинителят на тази криза. И по-добре се решава с взаимопомощ и съгласуване. Вместо това Боко еднокнижнии се опитва да ходатайства пред ЕС за ердоган. По-голяма глупост едва ли може да се измисли.

Ако гърците ги струпат на нашата граница шмати , причнителят ще са те . Никой не отрича , подлостта на Ердоган , византийците обаче не му остъпват изобщо. Според теб трябва да приемем половината от солидарнсот към Гърция ? Мисля, че ти го обясних вече - Бойко не е тоя , който може да "ходатайства" за Ердоган , обясних ти , че и Ердоган няма нужда нито от ходатйстване , нито от парламентьори ...ама червената ти кратуна явно я влече все към писане , а не към четене !

В случаят обаче ги трупат гърците ако не си разбрал драги ми Смехурко!

А на гръцката кой ги трупа?

Ами определено не и Бойко

Днес към турската граница отидоха доста военни камиони . Имаме имот в района и ги видяхме. Нали уж няма проблем ... така ни казват..

Подготовка за евентуален проблем. Нормално е да реагират военните по този начин и аз го подкрепям. Нямаме нижда от радикали на границата както стана с гърците

България се държи като васал по отношение на Турция, също както при завладяването на Балканите. Вместо да подкрепим гръцките митничари, полиция и армия в битката им срещу мигрантите, той се наведе и замижа, надявайки се, че това ще остане незабелязано.

това казах ! Вместо да помогнем на съседа ни - Гърция - на принципа - чергата на съседа гори, иди да гасиш, че ще се подпали и твоята - ние се правехме на луди, все едно нищо не се случва. Какво да ги правят тия стотици хиляди мигранти гърците - да ги телепортират ли ? Шкембето да се стяга и да праща помощ, иначе - лошо ни се пише !

Влез в ютуб и чети коментари от гърци....всичките призовават Ердоган да ги праща на българската граница.Всичките!Така,че...на византиец вяра да нямаш НИКОГА.Не ме вълнува какво мислите за Борисов,но е факт,че ни спаси.Факт е и,че няма мигранти и е факт,че турците ни наричат ..комшо! А гърците ни наричат ВУЛГАРИ...умишлено!!!

Много тъпа констатация! По-скоро е разяснил на аркадаш Тайпи колко несигурно би било просъществува нето на тръбата от "Турски поток" преминаваща в "Балкански поток" след мигрантско напъпляне и как би се отразило на джобетата на Тайпи и Вова.

Това племе, изгонено от Северна Африка не са никакви гърци. Те нямат нищо общо с ДРЕВНИТЕ ГЪРЦИ. И най-малко са византийци. Византион, Константинопол -столица на Източната Римска Империя. Техните поданници са истинските византийци.

Мдаа ама мнеее, помощ не са искали от нас , и ние няма как да им я дадем самоинициативно . Като говориш толкова за минали времена , я провери , кои са били най-верните поданици на сулата при биктката за Анкара

В интерес на истината им дадохме два кораба да си пазят островите.

"....И когато Кантакузин видя, че не може да прехранва войниците по катъргите, понеже не достигаше хляб и свинско месо, а и самата съкровищница всекидневно се изпразваше и дукати а сребро не достигаха, обмисли това н изпрати пратеници в Търново при българския цар Александър да му помогне за прехраната на морската войска, за да пазят брода. Българите обаче, когато чуха това, насмяха се и поругаха гърците, като не само ги обадиха, но ги напсуваха на жена и майка в ги отпратиха празни. Когато видя това, Кантакузин се нажали много и изпрати пратеници и при сръбските господари Урош, деспот Углеш и крал Вълкашин да помогнат за морските войски. И тези, като чуха това, се надсмяха, поругаха гърците, не само ги обидиха, но га напсуваха га жена а майка и ги отпратиха празни. Когато Кантакузин чу това, той се нажали много и недоумяваше що да стори. Тогава Кантакузин изпрати при българските царе и при сръбските господари и им рече: „Не пожелахте да га помогнете, обаче после ще се каете.” Те обаче никак не обърнаха внимание на тези думи, а отговориха: ,,Когато турците дойдат против вас, ние ще се браним от тях.” Тогава Кантакузин се споразумя с Аморат, положиха клетва и си дадоха един другиму писма, които се пазят до днес, да не увреждат турците в нищо на гърците навеки, нито в Романия, нито в Македония. Турците обещаха да спазват тези неща и тогава Кантакузин даде на турците да преминат през Галиполи...." откъс от Анонимна българска хроника от ХV век

"И премина Аморат, синът Орканов, с турците в 6834 [1326] година13 и се отправиха против Средец. Българските войски се събраха под началството на Александровия син Асен н стана голям бой. Тогава убиха Асен14 и погина голямо множество от българите. Българите отново се събраха под началството на Михаил, сина на Александър, но и него убиха турците, като плениха множество народ и го отведоха през Галиполи..." "И Аморат отново се вдигна да отиде или срещу българите, или срещу Углеш. Това като научиха Углеш и крал Вълкашин, като се събра се множество войска - сръбска, а също и от Далмация, и от Тръвес се спуснаха чак до град Сяр, Углеш също и брат му Вълкашин. Тогава дойдоха и множество турци заедно с Аморат, разрази се голям бой и настана страшно кръвопролитие на река Марица. Турците зовяха силно и тъй като сърбите се обърнаха на бяг, те убиха при река Марица Углеш и крал Вълкашин. Двамата загинаха в 6879 [1371] година на 26 ден от месец септември. Турците взеха много пленници и ги преведоха през Галиполи..."

" Хитрата политика " на Баце с RДоган да не тика мигрантите към българската граница води до напрежение с гърците. Вместо Баце да иде в Гърция и да се съгласуваме с тях общата опасност и мерките, Баце ходи в Турция иска от ЕС пари за аверчето си от анадола!?! Естествено гърците ще ни върнат "жеста", като ги натикат в лагери по нашата граница. За съжаление обаче ние имаме за премиер пожарникар, прочел 1 книга за целия си живот, а не мъж с топки, наясно с геополитиката.

Проблемите имат решения. С Тиквун и Каракачанката, тези проблеми ще се увеличат, тъй като и двамата са съвършено посредствени и неграмотни. Разкарайте ги и не допускайте мошеници и крадци да ви управляват.

каракачнка, ти като не можеш да пазиш граници и като се налага ГЪРЦИТЕ да ги изнасят урок по родолюбие и защита - кво се ежиш!

Са важни. Тия лекета византийци прибраха парите. А пък на Турция всички тирове минават през нашата територия за без пари.

И кой е виновен, че те могат да си правят политиката, а ние не можем? Пак ли руснаците?

какво като е на 8 км от нашата граница? Гърците в тяхната територия не могат ли да строят каквото си искат?

Категорично беломорието е българска земя.

Пак фалшива новина!

от "България на три морета" - не сте ли по кръчмите бе ? - да псувате, пиете и пеете юнашки песни !

Това че сме окупирали част от Северна Гърция и област Кавала за няколко години не я прави наша ,напротив плащахме след това за това "завоевание".

А защо си мисля, че всъщност " приятелят Му Тайпи" ги " натрупва" по границата;)

Така. Безплатна идея за бурето с лой: нареждате к`вато там войска имаме. Всичките 1000 единици на границата. БПЦ прави едно усилено освещаване на вода в достатъчни количества. Раздавате 1000 водни пищака на "войската". Пълнят ги със светена вода и почват да пуцат. Който бъде намокрен - кръстен е и вече е християнин. Проблемът е решен. По-варварско, според разбиранията на мекия ЕС, и по-миризливо, според действителността, ще е да ги пръскат със свинска тор. Пак ще свърши работа.

Правилно е да е чисто до Българската граница ! Нали Борисов се разбра с Господин Ердоган , че няма да има до Българската Граница Пришълци ? Каракачанов трябва да повдигне този въпрос сутринта когато се събират при Премиера !