ВАС: На Карадере ще се строи само след екооценка

Строежът на луксозен къмпинг в местността Карадере ще бъде допуснат само след изготвяне на оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС).

Обратно в новината

Коментари - ВАС: На Карадере ще се строи само след екооценка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Карадере да се застрои но разумно

ДА СИ ПТИЦА В ТОВА БУНИЩЕ БЪЛГАРИЯ! НЯКАВИ ЛУМПЕНИ МЪРЗЕЛИВИ И БЕЗ ПРОФЕСИЯ, СЪБРАНИ ОТ ХИТРЕЦИТЕ НА "НЕПРАВИТЕЛСТВАНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ" ИЛИ "ЯМАТА НА БЕЗГРИЖНИЯ ЖИВОТ", СРЕЩУ ДОСТА ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ И СРЕЩУ ВСИЧКО, КОЕТО СЕ ПРАВИ В ТОЗИ ЗАДЕН ДВОР НА ЕВРОПА! В СЪЩОТО ВРЕМЕ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ СА БЕЗ РАБОТА, А ТРИ МИЛИОНА СА МИЗЕРСТВАЩИ...ВСЯКАКВИ НПО-та ЛАПАТ ПАРИ БЕЗ ДА СА ЗАСАДИЛИ И ЕДНО ДРЪВЧЕ, БЕЗ ДА СА ИЗЧИСТИЛИ И 100 МЕТРА ОТ ЗАТЛАЧЕНИТЕ РЕКИ... И ВСИЧКО МОЖЕ! ТРЯБВА ЗДРАВИ ЗАКОНИ! ЗАКОНИ С ДОПУСТИМИ ГРАНИЦИ - КОЙТО ПРАВИ НЕЩО СРЕЩУ ГОРИ И РЕКИ - ЗАЛЕСЯВА СЪОТВЕТНА ПЛОЩ, ИЛИ ИЗВЪРШИ РЕЧНА КОРЕКЦИЯ С РЕЧНО ПОЧИСТВАНЕ... МОРСКИЯТ БРЯГ НЕ ТРЯБВА ДА Е ВАРВАРСКИ ЗАСТРОЕН, КАКТО СЛЪНЧЕВ БРЯГ, НО НА МОЖЕ ДА СПИШ ПРИ КЪРЛЕЖИТЕ... ВСИЧКО СИ ИДВА НА МЯСТОТО С КОМИСИЯ ОТ СПЕЦИАЛИСТИ И ЧУЖДЕСТРАННИ ЕКСПЕРТИ /АВСТРИЯ, ИТАЛИЯ, ФРАНЦИЯ, ШВЕЙЦАРИЯ, ГЕРМАНИЯ И ИСПАНИЯ - СТРАНИ С ПЛАНИННСКО И МОРСКО ТУРИСТИЧЕСКО СТРОИТЕЛСТВО./ СТИГА ХРАНТУТНИЦИ!

и как застрояването на карадере с лускозен къмпинг - това си е оксиморон - ще помогне на стотиците хиляди без работа???? по добре птица отколкото тъпак като теб!

"На Карадере ще се строи само след екооценка" Познайте от веднъж, в чия полза ще е "екооценката". ----- "В жалбата си инвеститорите настояваха строителството на ваканционен комплекс да се реализира без извършване на екооценка." Разбира се, инвеститорите м мутренска държава като нашата се чудят що е то екооценка и за какво някой се формализира с тях, вместо да ги оставят да правят каквото си искат и да бетонират природата. "Кара дере е една от най-дългите плажни ивици по Черноморското крайбрежие с обособени дюни зараждащи се, бели и сиви. Мястото е от значение за съществуването на безгръбначната фауна и е ценно поради големият брой растения със статут на опазване. Предмет на опазване са 15 типа природни местообитания, 6 от които са обявени за приоритетни по Закона за биологичното разнообразие; 6 вида бозайници; 5 вида земноводни и влечуги; 3 вида риби и 7 вида безгръбначни. Опазват се 189 вида птици, 47 от които са включени в Червената книга на България, 81 вида са от европейско природозащитно значение, 9 от тях са световно застрашени, а 72 - застрашени в Европа."

Нито плажа е дълъг ,нито е последен, нито има какво да се защитава.Ако трябва нещо да се забрани-това е дивокъмпингуването

Дааа, друго си е бетонец да се излее, той е много по-екологичен и кифлите с кифльовците се чувстват прекрасно само върху изкуствена трева, там не е страшно да си изхвърлиш фаса или нещо друго, какъвто ви е обичая. Хайде вървете си по тъпите хотели и оставете малко природа на останалите, никой не ви иска така или иначе по дивите места, защото разваляте пейзажа. Колкото до обвиненията, които ще избълвате за срането и т.н. ще ви кажа нещо - не тези, които почиват на диво за по-дълго правят мизерията, а именно такива, като вас, които идват за по един ден. Вие серете наляво и надясно, аз си изкопавам дупка, която после заривам и никой нищо няма да разбере, така правят и всички като мен, боклука си го събирам и изхвърлям в кофа, вие хвърляте по храстие, защото наоколо няма кофи, вие серете и пикаете, защото наоколо няма кенефи, вие сте тези, които мърсите, гледам го всяка година. Отдавна спрях да ходя и на Карадере и на Иракли, защото се появихте твърде много приходящи, точно като вас и осирате всичко, а после сеете претенции и обвинения.

пална тапотя ако там се строи!!!

Ша са строи , за мъка на всички хомофили и еконаркоманчета

Кара дере слято, все едно да напишете Черноморе. Не става нали? В нотариалните актове и картите е изписано отделно. Ама аз само чакам в еко оценката да го напишат слято и да ги атакувам в съда.

Можем ли да познаем каква ще е "екооценката"?

А така! Хубав съд за хубави хора! Напълно отговарящ на поръчката за ново правосъдие за по- наши хора! Както се казва да ви е честита Новата година и пълното изтребление на малките видове! Карадере е едно прекрасно диво място, където ще бъде разчистено, за да може банда самозабравили се дрогари от свитата на Х да поканят на рандеву своите партньори за поредното ограбване на българския народ. Изборът на съдии като Г.Колев води до такива решения! Сега един хубав ОВОС ще ни покаже как стоят нещата. Ще се построят едни хубави асфалтови алейки с лампички за пиchки и ще наредят поредния бит пазар, за да удостоят мястото с прозвището Слънчев бряг 2. Ще бъде тихо и уютно, а млади дефлорочки ще попълват листите за удоволствията за важните люде. Никак не ми липсва комунизма, но това дето го правят бившите комунисти е по- отвратително от всичко досега. А един ден, когато дойде враг да не се чудите защо народът ще го покани за унищожение на държавата ви!

А бе тъпаци стига с това Кара дере. Дори не му научихте името. Там морето в дълбоко. Маса семейства ще затриете. На една педя е дълбоко до глезен след 1 метър е до колене след два е до шия. Става само за дебаркиране с баржи и палатки. Като толкова искате да строите. Железата стърчат на старите къмпинги на Шкорпиловци и Камчия. Ако ви стиска стройте там. Аман от олигофрени в строителството. Кара дере е единственото място по Черноморието където няма светлини от лампи. Небето е черно и със звезди които никога не сте виждали.

А бе уфсъ каталясала ,ти ли ще казваш къде какво да се строи

"Това става ясно от окончателното решение на Върховния касационен съд (ВАС) по делото..." Алоу, "журналиститье", а вземете се ограмотете малко за съдебната система в страната, пък тогава пишете съдебни новини!!!

Защо някой не вземе да публикува резултатите от тазгодишния туристически сезон? Явно в България има много пари за изпиране, щом продължават да строят хотели и бараки, от които не очакват никакви печалби. Иначе кой нормален бизнесмен инвестира в бизнес, предварително обречен на загуби. НАП спи ли?

Те и да публикуват ще е някаква грозна стъкмистика ,но ти виж резултатите от сезона на Гърция официално 26 милиона туристи от тях поне милион са българи ,подобно е и в Турция а за другото си прав ,строят само перачи и айдуци ,но нап не може да ги хване защото в строителство се пере най лесно.

То от строителството е едно на ръка, избива се само от ДДС-то. А после, от уж почивалите туристи, се отчитат едни приходи, само с 9% ДДС, притова без никакви разходи, ум да ти зайде. И стават напълно законни, откъдето и да ги погледнеш. Как да не си построиш едно-две хотелчета и да си вържеш гащите пред данъчните...

Оставете плажа както си е за бг граждани,които не обичат хотели и други такива. И чужди туристи ходят на Карадере. Стига вече строителство,че убихте природата на БГ по морето. Ако е вярно,че ще дадете плажа на чужденци с пари,които ще го заградят и бг крак никога повече няма да стъпи там веи сте за убиване. Предатели.

И кой ще изготви тази екооценка - на Батко, Братко ... Как сладко са си измили ръцете от ВАС. Типично, всъщност.

С ОВОЗ или без ОВОЗ, все тая...! Тази измислена само за пари "екологична" оценка е такава словестна еквилибристика, че незнаещите ако разберат, свят ще им се завие! Преливане от пусто в празно, докато държавният чиновник получи "своето"...

Тия па нещастни инвеститори ,за кого ще строят ,за пияни англичани ли или за липсващите вече руснаци и украинци ,защото българите от доста време си имаме чисти и топли морета при комшиите ,на мръсният гьол ходи ли още някой?

деер

смях..

Май на никой не му е смешно ;))) Нито на фирмата, която е купила земята и дала поне 1 милион за плановете. Нито на мен, че това прекрасно кътче ще стане хотелски комплекс, дето си излива фекалните води на плажа.

Красная това море от десетилетия за нищо не става ,цяла Европа барабар с Русия се изхожда в него ,водата е мръсна ,планктона цъфти ,мазут имаше още преди 30 години ,като искаш да видиш чисто море пали колата и на 250 км от София ти е плажа.