Коментари - Къмпингуващи с каравани и палатки се самонастаниха в защитената зона "Камчия" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и какъв е проблема с дивото къмпингуване не мога ви разбера вместо да плащат на някоя мутра не е ли по добре да се плаща на общината такса за престоя и тя да печели

Караваните са в тази зона от години. Още съществуваше къмпинга в Щкорпиловци, когато свободно летуващите се бяха самонастанили в гората. Даже гледат на криво,когато някой мине от там. Все едно им влизаш в селото и искат да те изгонят по-бързо.

Много емоции и излишни главоблъсканици. Решението на проблема е много просто - паякът вдига караваните, на дървото се слага бележка къде са репатрирани и който си ги потърси, плаща МНОГО солена глоба. Няма нарушение на частната собственост, няма неправомерни действия - всичко може да бъде изпипано точно, ако, естествено, управляващите го желаят. Бъдете здрави!

Не къмпинг,ами цигански катун виждам аз по снимките. Кога ще имат време да приемат нови закони от парламента,като през половин година сме в избори и вместо да вършат работа непрекъснато партиите са в предизборна кампания

"Имотите в защитената местност са собственост на частни фирми, придобили ги чрез заменки през 2007". Е щом е защитена местност, как имотите са собственост на бизнесмени и фирми??? Мутренска история! Така че браво на къмпингарите!

За фирмите и безнесмените не знам но мога да ти кажа как става - връщат ти земята на дядо ти по закон в реални граници. После минава един умник, същия дето съсипа Витоша и с моливче, по незнайни критерии рисува Натура 2000. И готово. Хем са ти върнали земята " в реални граници", хем е твоя, хем е защитена.

Като изключим няколко онособени по стандарт къмпинги, всичко друго трябва да се изрине/конфискува, а хванатите обсебители да получат глоба от по 10 000 и тогава ще се успокоят нещата.

Точно така.

Къмпигарите на аванта да не плащат се прикриват успешно като големи радетели за опазване на природата а навсякъде където пребивават мъсуват яко Много са нахални само тяхното е право

ИМОТИТЕ са на частна софийска компания, придобити ,чрез заменки???? Думи нямам да опиша, защо журналистите не разследват , как държавна земя става ей така частна, коя е фирмата, и защо тези имоти да не са къмпинг, и защо въобще няма държавни къмпинги вече, как така се изпарих всичките къмпинги?

А защо трябва да има държавни къмпинги? Да ти е евтинко?

Варненските общинари кога ще изгонят караваните от ,,Фичоза,, на метри от морето,в боровата гора.Къмпингуващите даже са си заградили място от държавната гора,караваните стоят целогодишно там.И цяло лято там е абсолютна кочина,не говорим за опасността от пожари.

Какъв е тоя катун бре?

ще си върне Камчия от руснаците?

Ето върмнала си я е ,сега е собственост на Софийска фирма! По добре ли се чувстваш!

Да ,важно е да се изгонят руснаците.

Това са 100% фенове на шарлатанската секта Пълен Провал - действията им са по примера на Простото Киро, който директно си присвои цял един плаж - "Корал"!

Да,тъпан,там къмпингуват само членове на ПП.

А за ония на времето дето се самонастаниха и вдигнаха хотели за милиони,за тах какво се чува?

И понеже някой си бил вдигнал някъде, някакъв хотел може би, им дава право на тия да се намърдат с катуна си където им падне? Така ли?

Тези много се загрижиха за природата изведнъж, а със стотиците (а може би хиляди) незаконни строежи, няма проблем?!?

Едва ли са "хипари", както смята един по-долу, сигурно са обикновени ганьовски тарикати. Струпали цялата си цигания там, и кенеф строят, чак сега ги забелязали. Но виж, по примера на един, дето съсипа Роженските поляни с пилона-ми-янко, и баряк забучили! Ширещото се патриотарство, във вида да бучин знамето където ни падне, на кенефи и бараки, е чиста гавра с националния ни флаг и по нищо не се различава от гаврата на идиотите, които си татуират Левски по бутовете.

Тук говорим за катун а ти го сравняваш със знамето ? ?? Връзка с мозъка имаш ли ?

Защо и какво ще чакат институциите? Демонтаж и на сметището! После като ревне някой собственик, че са му нарушени правата - шамари и глоби до небесата, че не е спазил задълженията си! Когато някой ж...опаветник ви говори за диво къмпингуване да си знаете, че те имат точно такова разбиране - не къмпингуване сред дивата природа, а къмпингуване, където си искат, по най-дивашкия начин (като на снимките - кенефи, навеси, найлони)

Защо и какво ще чакат институциите? Демонтаж и на сметището! После като ревне някой собственик, че са му нарушени правата - шамари и глоби до небесата, че не е спазил задълженията си! Когато някой ж...опаветник ви говори за диво къмпингуване да си знаете, че те имат точно такова разбиране - не къмпингуване сред дивата природа, а къмпингуване, където си искат, по най-дивашкия начин (като на снимките - кенефи, навеси, найлони)

Хайде да видим кои са тези фирми, какви са били заменките, кои са зоните оставени за каравани по черноморието... Явно олигофрените на тази държава не разбират, че не може да вземеш и въздуха на хората и после да очакваш някой да спазва 'закона'. След като окрадаха всичко се сетиха, че имало 'закони' в тази държава. Какви закони бе идиоти? А откраднатата от 'руснаците' Камчия е единственото място по мутроморието в което не доминира бетона. Как се получи това? Защо имаме италианска мафия инвестираща в нашето черноморие? Нямат туризъм в Италия? ДИР.БГ ако искате да сте журналисти, бъдете журналисти. Но разни приятел масончета ще Ви се сърдят нали? Всъщност кой е пострадалият от караваните,а ? Или природата, извинявам се, ЧАСТНАТА ПРИРОДА.

И това какво общо има? Как са го придобили, какво са заменили и чия собственост е земята няма нищо общо с факта, че разни скапаняци са се намърдали там. Като ти е интересно чия е земята иди и питай.

Не може да си паркираш караваната където ти падне ! Има си места, плащаш си ток и вода и си седиш там ! Само в Булгаристан мойто си е мое, чуждото - общо !

Защо ли с рази страст БНТ не отразява непремахнатите хотели на пясъка или десетките вили преградили и неосигурили достъп до морето или пътека между имота и морето или гавазите на хотелите, които под предлог, че са ол инклузив не разрешават дори по пясъка пред хотела им да преминават хора? За вилаета на Доган (който не е негов, но го ползва) в парк Росенец БНТ с години беше и продължава да е глуха, сляпа и няма, но с "обществена позиция". Обществени са само парите им за заплати и други разходи.

Да ние ще продължим да следим този случай. :))))

SS-Nebel

Тези стоп-патрони за кво са ви? Почвайте ги!

И да ги разгонят с шутове, дейба и хипари прости !

Защо това е новина, след като мястото е известно и много хора къмпингуват там всяка година? Правят се постъпки да ги изгонят. И после?

"Защитената зона" на Камчия е само гората от дясната част на реката. Тя е с най-ниската степен на защита и всичко е разрешено освен копаенете с големи машини и строителството. Дори земелски земи попадат в тази зона и те си се обработват. Друг е върпосът, че по закона за черноморското крайбрежие е забранено да се поставят каравани и палатки в зони А и Б. Този закон обаче, все още няма праивлник за прилагане и на практика е неизпозлваем.

Шило

Може би така е изгодно на някого?

в тази държава сме на принципа, Ако мине номера'. аз само не разбрах изречението, че поляната е собственост на две фирми от софия, уж зоната е защитена... или къмпингарите са настъпили частни интереси, и за това държавата се е размърдала тъй бърже :) а това, "Което не е строителство в масивен вид, но нямат право там да се поставят... и поставаеми обекти. Понеже самата зона се нарушава.", се практикува навсякъде, където местен феодал иска да припечели от заведение - слга пелети и найлон, заема мястото, но по закон, ако не е лял бетон, не могат да го изгонят. А за конкретния случай - хипитата просто искат да им се размине без да имат подркрепа от феодала

Шило

Трактор, теглич и ги махайте от там. Собствениците сами ще се появят в общината

Защо България не си е върнала Камчия от руснаците?

метнете им по едно коктейлче молотов като им замирише на пърлено нема да стъпят повече там

При 'демокрацията' не доброто а парата винаги побеждава

Нация на идиоти и простаци.