Български камиони с турски стоки спрени на руската граница

Български камиони с турски стоки са блокирани на руските митници и нямат разрешение да разтоварват стоките си. Има и румънски, казахстански и молдовски камиони.

Обратно в новината

Коментари - Български камиони с турски стоки спрени на руската граница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каквото и да правят-руската икономика ще бъде все по зле,руснаците все по-пияни и отчаяни и русия все по изолирана

Ами не правете бизнес с Русия. Който има вземане даване с руснаци трябва да е готов на всякакви свински номера.

руската любов към България! ;-)

Не бойте се,автопревозвачи!Пак ще кацнат на Българския!Като искат на море няма къде другаде да ходят!Тук ще си оставят паричките!

Ами нормално е да стоят Бг-камиони на руската граница. При въведено ембарго на турските стоки - това е логично. Виж, не схващам защо нашите камиони карат турски стоки за русия. Турция има по-голям товарен парк от нас! И второ, защо стоят там тези камиони? Чакат да паднат санкциите ли? Че това няма да стане поне 4-5-6 месеца. Да се връщат обратно и да разтоварват!!!!

Случайно да не сте от руското "търговско" в София..

Явно т.нар. "нашите камиони" всъщност са турски камиони с бг-регистрация за да пътуват безпроблемно в ЕС.

бе дядо Паско, ние отдавна излязохме от родово-общиния строй. Колкото и да ти се види невероятно българските превозвачи предлагат по-добри условия от турските такива и е нормално да ни предпочитат. Ако си забравил лани дори турчелята бяха затворили границата за наши фирми заради това. Ама на тебе ти е простено, дънкай повече Вицетин, дано помогне.

по-голямо ембарго.

Чудех се защо има толкова русофоби тук. И преди съм имал някои подозрения, но вече съм 100% убеден, че мнозина от пишещите тук под маската на русофоби, всъщност са туркофили.

По скоро - туркоблизачи

историята и дотоворите на Русия с Австро-Унгария, Великобритания още преди "освобождението" ще ви стане ясно ..може би.

много турци(тяхната позиция е предизвестена), но е интересно защо толкова малко от тях пишат с турските си имена. Срамуват ли се или смятат, че така ще звучат по достоверно?

Българите не очакват от българските турци да мразят Турция. Дори не очакват от тях да обичат България. Просто искат да бъдат лоялни към държавата, в която живеят. Което за съжаление не може да се каже за всички и особено за депутатите от ДПС.

Руснаците още не са ни простили че бяхме съюзници на Хитлер А за това че подписахме за НАТО няма да ни простят още 150 години ако не ни ликвидират до тогава като волжските българи Аме риканците и дума не обелиха че сваляхме техни легящи крепости и са ни приятели

Много голяма част от т.н. "български камиони" са всъщност камиони с българска регистрация, на фирми регистрирани в България, но 100% собственост на турски граждани или по-рядко на турски граждани в съдружие с български граждани. Турция се възползва от всички възможни привилегии в търговско- икономическите отношения със страни от ЕС, но попитайте българските износители дали успяват да изнесат нещо в Турция и с цената на какви усилия. Турските превозвачи имат пълна свобода на действие в ЕС чрез свои български фирми, но попитайте българските превозвачи на каква свобода се радват в Турция.

Това е абсолютната истина. Но въпроса е, щом като ти, аз, съседа до мен го знаем, къде са нашите управници и онези от Брюксел, дето наринаха 3 милр. на турците. За акакво, че не можем да затворим границите ли?

Има една снимка на Ердоган с Плевнел. Нашият прецедент го е прегърнал през рамо и се е ухилил до уши. Турчинът е резервиран и гледа със ле-е-ка усмивчица в обектива. Какво ли ни крои не знам, но разбирам защо се радвате толкова. Ми ние с поробителите сме си братя.

но така се пази граница на държава, а не като при нас - раз-граден двор!

не извикат китайците да им направят една стена дълга хиляди километри. И без това са на нивото им.

Това не са български камиони!Това са турски камиони с българска регистрация!Не плачете!Износа си е изцяло към Брутния Вътрешен Продукт на Турската държава!

Нали сме евроПейци? как така станало че возим не-евроПейска стока, при това в посока "азиатските варвари"? ЕС барабар с европейския парламент веднага да изразят възмущение.

дпс веднага да помогне на камионите!

Да им е честита добрата новина на българските пенсионери комунисти, военни ,полицаи от бившата българска народна армия,деца и внуци на бивши паризани и ятаци(сега мутри,рекетйори,бизнесмени,политици),които се надяват и злорадстват за за гарантирани финансови потоци от долари и евра във сметките си от американски долари ,швейцарски франкове и евро!Успех на печелившите (наши) другари!

Неясно, злобно, но пък става ясно защо България не се развива. От промитите мозъчета на хора, непостигнали нищо в живота и все някакви "комунисти" им виновни. А те измряха отдавна. Останаха червени КАПИТАЛИСТИ.

хихи

Куку! Ама пълно!

Браво,браво-българоруски юнаци такие!АТАКА И САМО АТАКА И НАщИТЕ ХОРА ЩЕ ТЪРЖЕСТВУВАТ ОТ СИТУАЦИЯТА,А ИМА НАДЕЖДИ И ВОЛЕН ПРЕЗИДЕНТ на бъдещета и първа задунайская губерния от Европейския съюз преминаа във Евразийския Евразийския под патронажа на братския нам Путин!!

Защо българските камиони са с турска стока? това по ми се чини да са някакви помаци, които ходят до Турция , правят алъш-вериш с родата и изнасят за Русия. Хайде сега нашите производители - стига сте спали.

защото има едни спедиторски фирми. Те имат на трудови договори назначени българи. И където те прати спедитора там въртиш геврека. Днеска караш за Финландия, утре за Барселона, другиден за Москва. Караш квото има- турско карго испанско австрииско, квото доиде. Хората бачкат яко щото хранят семейства, трябват им пари за малки деца, за болен татко и майка. Не са кат тебе тъпи атакистки пръчки.

така е при пазарната икономика - стоки, транспорт, работна ръка..В Русия садите ли тютюн..

гадните мюсюлмански фесове тоя път яко сгазиха лука и ще го ядат големия. С Русия шега не бива, жалко че кухите им глави още не са го разбрали.

Ей чебурашка, легни се наспи, болен мозък такъв. Напиши едно мнение и млъкни. Никой не длъжен да ти чете идиотщините ти, подсказващи за менталните ти увреждания. Дразнещ си!

Малките "български" кученца джафкат като изоглавени... Група "български" пинчери създават какафония, като за световно... Бау бау бау Ердуган е лош Еродган е велик ау ау ау Путин е лош Путин е велик Един голям пудел захапа лапата на една кавказка овчарка! Турския пудела остана с топка косми в устата, а каквказката овчарка обърна паничката с манджата на турския пудел... И какво толкова... Пудела ще постой глазен и ще се научи ... както и кавказката овчрка ще разбере че я хапят като обикаля вмирисната колиба на турския пудел и така! Пудела ще стане клющав и така...

DIDA

Русия трябва за една седмица да спре газта и за Западна Европа, за да разберат там на запад, от къде изгрява слънцето!

Су-24 , таралясника на жужето дето се славеше като машина за лайна . май само пилотите усраха седалките си преди да ги разстрелят като кучета.

Имаш грешка . И двамата са усрали седалките но само единия го разстреляха.

Румен ли си, Гумен ли си не те знам, ама си много прост Гумене, направо олигофрен

Абе ли си Дабе ли си не знам ама ...Това ли можа да измислиш бе маймун?

Румене, първо се усраха в лайняната ти уста, та смърдиш по всички форуми.

щом е там от теб-героя пред клавиатурата.

Затворете Босфора за всички кораби превозващи руски товари. Това не са хора а изруди . нека изпукат от глад заедно с жужето .

Врътнете им кранчето, на Северен и на Син поток, нека умрат от студ! Ти това ли искаш, куха главо?

Затворете им Босфора! Нека умират от глад!

Ами то от руските педалерчета какво друго може да се очаква? Действат на принципа: "не е важно на мене да ми е добре, а на вас да ви е зле"

Ало кадъната, я марш от компа! Кога ви дадоха права да пишете в нета? То до скоро нямахте право и да гласувате, а само да носите чували на главите!

Щом бъркаш крокодил с кадъна ... много си зле. Като ви сбираха, кастинг по кухоумие ли ви правиха?

Когато Запада въведе санкции срещу Русия, каква песен пееше, бе ветропоказател? ТИ си ега ти плазмодия! Или имаш твърда позиция, или се скриваш в дупката си, червей!

Санкциите срещу кремълските педалерчета бяха въведени за "блестящото" поведение срещу друга държава. Ако бъркаш непредизвикана военна интервенция с нарушаване на чуждо въздушно пространство ... явно си зле мурзилке. И то много.

в Китай бе, ко дириш у НАТО.

И що си мислиш, че им е зле? Членуват в БРИКС. Няма да умрат от глад, нито от студ. Не ги мисли.

А Турски Поток?

българска стока,може и да ги пуснат. Протестърчетата за кво квичат пак, че вече българските камиони няма да могат да обслужват гаджалските контрабандисти ли? Или така от солидарност с коалиционния партньор ДПС?

Турция свали руски самолет,ама някои продължават да си плюят Русия .Интересно какво щеше да е ,ако беше обратното.Русия да свали турски самолет.Сигурно щяха да плачат пред турското посолство. Иначе това със защита на въздушното пространство не минава. Ако всеки път бяха сваляли турски самолет ,когато нарушаваше въздушното пространство на друга държава сега Турция щеше да е без авиация.И защитниците на турците да се позаинтерисуват колко пъти те са нарушавали българското въздушно пространство.Даже по време на студената война.Ако ние бяхме започнали да им сваляме самолетите? Освен това нали турците са били отправили предупреждение да напусне турското въздушно пространство.Той го е напуснал(свален е над Сирия).Тогава защо стрелят?

Трябваше и другия да свалят. Че да разберат рашките къде да не си врът гагите.

УЖАСНО НЕЩО СА ВОЙНИТЕ!ГЛЕДАМ КОВЧЕГА И СЕ УЖАСЯВАМ!КОГА ТОЗИ СВЯТ ЩЕ СТАНЕ ПО-ДОБЪР?ЗНАМ, ЧЕ МОЖЕ ДА Е ПО-ДОБЪР!ЗАВИСИ ОТ БОГАТИТЕ!АКО ПРОЯВЯТ РАЗУМ И АЛЧНОСТТА ИМ НАМАЛЕЕ!НЯМА ЧОВЕЧНОСТ!ЗА ВСИЧКО СА ВИНОВНИ ПАРИТЕ!

Съвременните войни зависят предимно от кремълските педалерчета. Бедни, голи и с чифте патлаци. Само гледат къде да изкелепердисат нещо.

Накрая Путин успешно ще се изолира от целия свят.Няма кой да му каже,че само Москва ще му остане от лакомия

Пренебрежимо малки сме и аз и Вие за да се притесняваме за бъдещето на Путин и Русия, по добре да мислим но честно и без ганьовски предрасъдъци за БЪЛГАРИЯ, ама форумите се напълниха с небългари, много са и като се замисля през цялата ни история са били повече от свестните Българи, затова сме на този хал във всяко отношение и още по зле ще бъдем, това е сигурно за съжаление, последното не го измислям аз!!

Няма български камиони, а камиони на лизинг дадени на български ЕТ, на който целия им живот минава да хранят разни лизингови къщи за да оцелеят.

Голем разбирач се извъди по лизинговите въпроси ... А бе кажи му мурзилка и не го обиждай повече.

Турция, като се гъзи на всички, накрая, отнесе дървото. Русия е голям пазар, загубихте го, защото не можете да прецените реално от кой и каква полза имате. С Русия шега, не бива! А Евросъюза, каква ''тесла'' ви е подготвил, щото имат нужда от свежи пари - ще ви дадат 3 милиарда и ще ви вземат 10! : ) Едно време, така излъгаха почти всички източноевропейски страни. Заповядайте и вие турци в Евро пирамидалната структура, ще ви вземат свежите парички от контрабандния петрол и трафика на емигранти...

Голям е на размер иначе като покупателна способност е гола вода и не може да се мери дори само с Германия! Та недей се вживява толкова.

Това, камионите на Турския агент- Ахмед Доган ли са ???

Добре че В.Путин забрани вноса на турски зеленчуци , кога и нашите ще забранят вноса на турски пластмасови домати и техните краставици с мирис на газ за горене или чушки като шперплат , ябълки без вкус и мирис на ябълка , 1смокиня -1лв. турска! Дочух че пикат на сухи плодове и ядки щом са за Християнски държави ! Аз винаги избирам Българско , но щом казахте бойкот на турски стоки аз съм ЗА !

така: по отношение на самолета дето мина и на бойко му подадаха сигнал срещу него от "Протестна мрежа" за "предателство и разгласяване на държавна тайна ======================= ей смешници от пм - няма смисъл да Ви коментирам липсата на мозък, ама тея дето Ви дават финаси имат ли и най малка представа за какви некадърници си харчат парите ако имаха отдавна да са Ви разкарали

не знам какво се правите на утрепани ясно е че когато една страна е отворила пазарите си за чужди стоки които сама може да си произвежда тя си обрича собствените производители и работна ръка на глад а и си я муфтат отвън руснаците бяха тръгнали към импорто заменяне година преди украйна - затова и им спретнаха украйна в момента всичко което могат да си го правят или отгледат не им е нужно - развиват се сами а определено потенциалът им за развой е голям в такава ситуация е напълно естествено недрожелюбно лукаво действие да бъде наказано определено рецесията чука е в турция малко по рано ще се появи

Руската простотия няма граници.

Гаджалите какво изобретиха?Самолети, ракети, космически технологии, балет, театър, велики художници... освен друсан кебап, на който съвсен скоро ще заприличат.

с камъне, по красавици измислили. Зверове се наричат..

Само военен преврат може да ги избави от ислямиската власт у тях! БГ-то и това не ни оправя, нали нищо вече нямаме освен кухи тикви и кратуни

Египет ще замени турските стоки на руския пазар. Започва внос на качествени стоки от Египет !

Пфффф, а транспорта кой ще плаща! Путинските партенки край нямат, така когато ЕС наложи санкции на Русия, Путин се изцепи, че почва яко търговия с Китай, то не бяха бомбастични изявления, милиарди се разнасяха по всички медии, то договори за газ и петрол и кво.... ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО - две години по-късно!

Я изброй 2 жизненоважни стоки от Египет бе бастун, сигурно едната е пясък, а другата най-вероятно камилска дроб сърма

В долината на Нил се произвеждат абсолютно всякакви плодове, зеленчуци и животинска продукция (без прасета): ако отидеш в Египет на екскурзия, ще ти сервират от тях.

По-скоро би внесъл от Казахстан и Азейрбайджан-там също има много плодове и зеленчуци,но от Египет-това е блъф и заплаха.Всичко е с цел.

Що не вземеш да си лягаш вече, от 2 часа нищо смислено не си написал, мушмул

Веднъж се излъгах да си купя пресни египетски картофи от магазина на известна търговска верига. Имаха същия вкус като пресните френски картофи - т.е. никакъв.

Издавам указ всички мои поданици да минат на диета на шума от сибирската тайга. Хем ще развием родното производство, хем няма да губим валута да внасяме храни от други държави.

Виж сега, ако трябва и шума ще ям но честта си ще запазя, докато ти не знаеш дори смисъла на тази дума

Щом ВПУТИн не пуска българките тирове ние да спрем руските тирове. Ако има такива де, не знам.

Не съм виждал... Ама въпросът е какво правят бг.тирове на руската граница, като много добре знаят, че ни българска, ни турска стока няма да премине....??

Съжалявам, че не можем да направим бойкот на руските стоки. Тях просто ги няма.

Поне можем да не зареждаме в Луойл.... Хем няма да спонсорираме този развъдник на корупция хем няма да си тровил двигателите с некачествени руски горива пълни със сяра.

Не останаха неруски бензиностанции.

Проблема е че където и да зареждаш горивото е все от лукойл!

Московско-сирийская война. Интересно четиво за опресняване на руския. Има и картинки :)

Браво на руснаците. Изхвърлиха и соросоидите. Нека дойдат и в България, за да разчистят. Тук бъка от измет.

видяхме лицето на ислямската държава - Ердоган и синове....подтиквани от презокеанските приятели...истинската империя на злото в действие

Родителите на учениците от гимназия N 3 в Саратов са отказали да събират пари за нов Су-24. Те възнамеряват да съдят директора на училището, защото е въвлекъл децата им в / недетски/ занимания

"учениците от гимназия N 3 в Саратов са отказали да събират пари за нов Су-24" От 1 гимназия по за един нов Су-24 пари събират! Боцко не може пари да даде за ремонт на 2 мотора...

Какъв Х прави този камион Български на Руска граница , Ембарго за БГ стоки , или някой ни заблуждава ! Тук няма 2мнения по въпроса , Турците на Сирийска територия свалиха Руски Бомбардировач и не искат да си признаят 1 циганин никога няма да каже че краде ,така са и турците !

Има български фирми опериращи регистрирани с офиси в Турция

Ае стига бе ... Доскоро чукйахте далавери за милиарди... сега били лъжци... мммм , ама май не са само те .. а и техните велики бивши партьори..или ...??/я обясни как се целуваха уста в уста джуджи ни Турчина..ама тогава не бяха лъжци нали :))))))))))))))))))))))))))

Скъпи приетели да направим бойкот на турските стоки. Лично аз отдавна не купувам турски плодове и зеленчуци, както и турска стака напр. турски електроуледи и всичко на което пише, че е правено там, както и на пазарите не купувам стоки от цигани, защото са ме лъгали с некачествена стока. ДА НАПРАВИМ БОЙКОТ НА ТУРСКИТЕ СТОКИ И НА НАШИТЕ АЛЧНИ ТЪРГОВЦИ.

Напълно те подкрепям!

Напълно те подкрепям!

И аз, напълно те подкрепям!

ЗА!!! НЕ КУПВАЙ ТУРСКИ БОКЛУЦИ!!!

Казваш да подкрепим китайската икономика - най-големият убиец на планетата... А между другото как разбираш кои стоки са турски и кои китайски? Мани, предложението е абсурно. За да има резултати трябва да направим като в ЮАР - за две седмици да спрем да купуваме каквото и да било. Ей сега преди Коледа е чудно време това да се случи, а на 1-ви Януари да диктуваме условията... :) Ония "черните" така са направили с белите.

Лесно се научава кои са китайски, особено ако не купуваш стоки, на който висят съмнителни етикети, а само такива дето ясно е обозначен производителят. А и идеята ти да не се купува нищо 2 седмици е много добра. Аз бойкотирам и полски, и френски,..., зеленчуци, защото техните селяни вземат скъпи субсидии от ЕС, не нашите производители на зеленчуци и плодове, затова и само вносни и безвкусни боклуци има наоколо ни.

Пешо, аме те турците ще ти продават доматите чрез румънците или сърбите. А "Направено в Турция" много лесно става "Направено в ЕС". Питай в няй-близката печатница.

ами няма да купуваме "направено в ЕС". Има сума ти сайтове за търговия с български стоки директно с производителя. А вероятност да ни измамят има винаги. Просто ще им намалим келепира все пак, ако внимаваме.

Турските стоки ги бойкотирам отдавна, защото са безвкусни и опасни понеже никой не контролира колко пестициди се използват. Купувам си български краставици, пресен лук и марули: има такива целогодишно в малките търговски обекти в София, цитруси от Гърция и банани от Еквадор. Ябълките са от малки български стопанства, купени директно от бабите. Само на турските пресни чушки няма аналог, но пък затова има консервирани български чушки в буркани, които хич не са лоши.

И аз подкрепям идеята ти!

Такая уж у нас судьба русские братья - воевать.Ничего тут не поделаешь.Все великие империи создаются и поддерживаются в войнах.Я русский и я точно знаю если вы обидели Россию рано или поздно придется за это ответить так было всегда.

Русские братья, Бог с вами!

Тьй думаеш,что мъьй болгорьй не скорбим об етого положение.Наше серце с Русии туптит,но ничто не можем сделать.Свет так устраен.Разделит брат от брата-судба друг.

Никога няма да забравим кой ни освободи от турско робство. Помним-не сме забравили.