Министерска забрана разгневи тираджиите

Заповедта за забрана за движение на товарни автомобили в петък и неделя през август изненада и предизвика недоволството на превозвачите.

Обратно в новината

Коментари - Министерска забрана разгневи тираджиите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

много ми е интересно какво точно гласи тая прословута забрана, защото на половината от знаците из страната я няма допълнителната табела- над 2 оси!!!!!!!! Което от своя страна автоматично забранява движението на всички товарни- а там попадат и бусове и баничарки и всички онези леки който са като товарни!!!!!

Моля Ви, стачкувайте ! Поне 1 синдикат да се размърда в тая умряла държавица... Трябва да има стачки, а не да лижем гъзовете на некви си там министри и да им позволяваме да ни разиграват ! СТИГА ВЕЧЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ТЕРОР !

Абсолютно вярно е че никъде в Европа, освен тук, няма забрана за движение на тежкотоварни автомобили през седмицата. Единствените забрани за съботно неделни, празнични и предпразнични. Тези, които пишете че тази забрана е правилна и че "тировете", тоест камионите, са най честата причина за катастрофи и че карат като луди... Вземете прочетете някоя официална статистика а не само интернет издания.. и да знаете, на камионите има монтиран ограничител на скоростта до 90км в час. Повечето катастофи с тежкотоварни автомобили са по вина на водачите на леки автомобили, за пример вземете дори една скоро случила се катастрофа м/у автобус и камион, където първия бе навлязал в насрещото.

Преди време в-к "24 часа" и Дарик радио бяха започнаи кампания "Без TIR-оризъм в моите почивни дни". Като толкова реват за 2-та часа работно време в петък, да запранят тировете по магистрали и първокласни пътища от 18 часа в петък до 7 часа в понеделник. Най-тежките катастрофи са причинени от тежкотоварни камиони - карат като луди, не спазват правилник и ограничения... Не случайно в много европейски държави не могат да карат по всички пътища и имат един куп ограничения. Г-н Лалов първо да се запознае с тях, пък после да говори!

патиста няма парво класни че има ли такав пат в бг *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

БРАВА Г- МИНИСТЪР , АМА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ЗА СЕ ЗАПАЗИ И СЛЕД ТУРИСТИЧЕСКИЯ СЕЗОН.

Заповедта е много хубава, дано Б.Борисов не им се върже на тия тиквеници.Забраната трябва да важи за целите дни събота и неделя.Трябва да е така и за всичики големи празници не може да се пътува от тия тирове.Какво като няма море в Русе, питат ли ни как се живее с тоя голям поток от тирове.През зимата ако работиш след Дунав мост посока Силистра-пътуваш 2-3 часа.Толкова са нахални предприемат изпреварвания завъртят се на пътя и блокират цялото движение.Тази зима беше същински ад.Недосегаеми тираджии никой не им държи сметки колко пречат на хората в България.

kopi много ги разбираш Швейцарските пътища:) Къде я видя тази забрана Тир оветев Швейцария пъплят точно навсякъде преди 1 месец бях в колона поне от 20 Италянски камиона между Цюрих и Люцерн по най-див междуселски път защото 20 год немогат да си направят магистралата.Незнам дали разбирате че, затваряне и забрани в държава мост между Европа и Азия няма как да стане.Мястото ни е единствената причина да ни вземат в ЕУ и особено Германци и Австриици ще са безкраино щастливи от такива забранки....

"хак им е!нека вият! " Браво!!! Добре че си ннамери повод за радост. Какъв кеф а? Завсливи говеда.

Не тираджиите са потециялни убийци а тези ненормалници които не знаят правилата и да нервни на пътя. Ако поне малко се научим че има правила ще стане по-добре за всички на пътя.

браво,забраната трябва да бъде и постоянна,от това движение през събота и неделя страдат всички които са излезли на раходка и са опитали да разгледат красотите на България !!! апропо движнието на ТИРове е забранено в цяла европа през почивните дни!

браво лалов,тия съвсем се ошашавиха!!

Първо: не Тировете, а неделните шофьори са най-опасни по пътищата! Второ: в петък НИКЪДЕ в Европа не е забранено движението на камиони! А за информация на kopi , в Швейцария се движат камионите в работен ден, това с влака незнам от кой пръст си го изсмука!?! И трето: искате да спрете камионите - ок, но Вие какво ще си купите от магазините? От къде ще си заредите гориво в колата, за да се шматкате по пътищата? Кой ще Ви докара лекарствата, как ще си купите памперси и мляко за бебето и т.н. Като спре кръвоносната система - умира човека, това се учи в у-ще.....

Браво! Много добра заповед, дано да я направят целогодишна забраната!

Я направо да забраним работата, че как ме понамързява... :)))))

Браво на нашия министър! Да забрани изобщо движението на ТИР-ове , пък ние ще возим товарите им, че нямаме работа и ще ни съкращават.

Много добра заповед.Обаче трябва да е от 1.юли до 15.септември. Освен това трябва да се движат само от 19 до 7 за всеки ден от седмицата!!!

Според мен не са виновни тираджиите, а окаяното състояние на тесните български пътища. Всеки първокласен път трябва да има поне 2 платна като всяко е с по две ленти за движение за да не стават опасни изпреварвания и да не се образуват колони от автомобили. Който е карал в чужбина знае много добре в кой век живеем още

Забраната трябва да важи от петък до неделя. И не само за половин месец, а постоянно. Да не говорим, че всички пътища са в коловози, защото ТИРовете се движат дори и в най-големите горещини - за това също има забрана, но кой я спазва?!

Срокът трябва да е целогодишен!! Поне някои добри европейски практики да приложим и у нас!

големи простотии,тези хора мислът ли трезво?!това го нъма никаде по света. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

само за информация: в Швейцария има пълна забрана за движение на тежкотоварни автомобили по пътищата. Същите се качват на влак. Там въпросът е решен по този начин. Тъй че информацията на господина не е вярна, както и че никъде по Европа няма такава забрана. Напротив има и то от много отдавна, крайно време беше и тук да се въведе такава. България е едниствената държава в ЕС без ограничение на тежкотоарния трафик в почивните дни.

А за това, че сме единствената страна където е разрешено събота и неделя да се движат не протестират, нали?

Винаги съм подозирала колко зле са българските управляващи но това ...... просто нямам думи. Как е възможно от техните умни глави да се раждат само простотии. Камионите им пречили на пътя!!! Като са се напънали всички и нямат грам вазпитание и умение да изчакат и да спазват правилата на пътя най-лесно е някой друг да им е виновен. Много бих искала да ВИ запитам уважаеми господа управници като наложите тези забрани, къде ще отбиете камоините на пътя? Къде им осигурихте паркинги по пътя? Кой ще плани загубине на бранша и на клиентите? Толкова ли сте убедени че се стабилизирали икономиката? Абе изобщо КОЙ УМНИК ВИ СЛОЖИ ВАС ТАМ? ДОБРЕ ВИКАХТЕ ПО МИТИНГИТЕ ИЛИ ПОДМОЛНО СЕ ГУШУХТЕ В ЪГЛИТЕ?

Тези превозни средства наистина предизвикват много ПТП, трябваше да се вземат някакви мерки!

Мен ако питаш, повече се предизвикват ПТП от малоумниците, които се опитват да заобикалят тирове за щяло и не щяло. За съжаление на тях не им личи по вида на МПС-то колко са малоумни, а на тировете им личи много добре колко са тирове. Просто това е по лесният вариант. Ако в една лудница лудите се изтрепват с моторни резачки, е много по-лесно да махнеш последните, въпреки че не са виновни. По-добре е за всички. А по пътя става лудница.

По малоумно министерско решение отдавна не бях виждал! На тоя тиквеник Борисов трябва публично да му скъса шортите и да го отстрани от поста!

Или си тираджия, или ти самият си малоумник. В цяла Европа е забранено движението от петък следобед до понеделник именно тогава тирджиите пътуват в България, с което още повече натоварват нашите пътища.

а как според теб ти идва динята и мастиката бе. Да не би Бате ти Бойко да ти ги кара с мерцецеса със синия буркан? Проста работа! Ще му ближете задника докато не прогледнете какво ги върши.

Е, не е единствената, ще ме прощават. В повечето европейски страни в "отпускарските" периоди и особено в туристическите райони, се забранява движението в петък и дори понеделник. Превозвачите да си траян, щото допреди две години си развяваха ТИР-овете където си поискат.

ко ревете бе нещастници в цяла европа от петък следобед до неделя не може да се кара, само вие пискате.

Те именно за това пискат, защото през weekend-a целият тир поток пътува из България, за да могат в понеделник да продължат в Европа. * Браво! Само така. Трябва ЦЕЛОГОДИШНО ДА Я ИМА ТАЗИ ЗАБРАНА както в цяла Европа: ПЕТЪК СЛЕДОБЕД, СЪБОТА И НЕДЕЛЯ по всички пътища.

жалка работа!!! кога стана господ, кога взе право да раздаваш.

ти като познаваш забраните я ми кажи поне една даржава кадето от петак до неделя има забрана пишете драскате тука чули недочули поне се запознаите и тогава пишете

Що не питате турските тираджии защо минават през България субота и неделя, или защо бързат да стигна до нас че да карат през уйкенда. защото в Западна Европа е забранено движението на камиони събота и неделя.

Ще ударите вие, колкото ударихте блокада на Кулата... Само плашат гаргите, а после гърците били не знам какви си. Аман от въздухари в тая държава ей!. Едни предупреждават че ще стачкуват от септември, други предупреждават друго, ама на пода нищо. Ми затворете Кулата в петък и неделя бре, да не можем да ходим в гръцко, ама наааааа, лесно се говори ама си пазите лицензите като очите. Дупе трябва бате за тая работа, не уста...Макар че и устата става. Хай със здраве, пък като вдигнете стачката, ще ви ръкопляскам!

Браво, дано да удържи правителството и ние да станем като "белите държави". Тези искат да пътуват през почивните дни, защото тогава не дежурят ДАИ.

Само да ти кажа че няма да станем "бяла" държава докато я населяваме с черни мангали и "черни" зависливи души