Министър стартира акция ”Гумите”

Акция за проверка на гумите на тежкотоварните автомобили и автобусите започва Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация".

Обратно в новината

Коментари - Министър стартира акция ”Гумите” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По--добре да идат и да тръснат една яка глоба на тия, дето на техническия преглед са пуснали камиона с изтрити гуми! Омръзна ни да правим странни зигзаги по пътищата в опити да заобикалямe накъсани и разхвърляни по платното гуми! Акциите на МВР са хубаво нещо, но не трябва да са акции, а ежедневие при спиране на автомобил за проверка! А това с тия кодове, дето се въвеждат, е пълна глупост!... Такова животно като рутинна проверка" има само в България! Техническата изправност на автомобила се гарантира от техническия преглед навсякъде в белия свят! Е, там трябва да инспектират МВР, а не да неи спират под път и над път и да ни цъкат с уста ко'ш прайм" - свине!... То пък много грайфер - 1.6 мм! Не е ли прекалено малко например за един двуетажен автобус или ТИР?!

По--добре да идат и да тръснат една яка глоба на тия дето на техническия преглед са го пуснали камиона с изтрити гуми. Омръзна ми да правя странни зигзаги по пътищата в опити да заобикалям накъсани и разхвърляни по платното гуми.

Това ми прилича на възможност приближена фирма да обуе комионите

Абе хора, спрете се.. търсите всякакви кусури само и само да не изпълнявате закона.. повечето хора долу или се заяждат за една правописна грешка или лайтмотива е "Оправете пътищата и после искайте от шофьорите". Добре бе отворковци.. хайде тогава по неоправените пътища да караме и с лоши гуми.. ами като излезеш на ремонтиран участък? Товага отбиваш колата и сменяш гумите ли.. Ставате смешни с тоя плач.. ако искате да карате коли, спазвайте правилата и законите..

Аз съм шофьор на автобус. Някой замислял ли се е акта на кого го пишат? На мене , а от мен не зависи смяната на гумите. Отивам сутрин в гаража и ми казват днес ще работиш с тоя автобус.

грешката е в цифрите, гумите на камион издаржат 500-600 000 км. една статия не можем да напишем ката хората.

Дай ги насам тези гуми за да учудим научния и инженерен свят!

акциите на МВР са хубаво нещо но не трябва да са акции а ежедневие при спиране на автомобил за проверка / и това с тия кодове дето се въвеждат е пълна глупост,и много пъти се отказвам да пиша по натам заради въвеждане на безсмислен код /

Ти луд ли си? Такова животно като "рутинна проверка" има само в БГ. Техническата изправност на автомобила се гарантира от техническия преглед навсякъде в белия свят. Е там трябва да инспектират МВР а не да ме спират под път и над път и да ми цъка с уста "ко'ш прайм" - свине

Абсолютно правилно.

Абе какъв е тоя камион дето кара по-малко от 10,000км годишно? Личната ми кола върти повече при 10км всеки ден до работа и обратно и излизане отвреме на време навън. Това е лудост - някой съвсем е изперкал да казва, че за 4-5 години се навъртат мизерните 50,000км за РАБОТЕН АВТОМОБИЛ, какъвто е всеки КАМИОН!!! Май наистина някое лоби се бута за пари и безопасността им идва дюшеш.

Повече от ясно е, че е грешка при въвеждането на текста, какво се хващате за дреболии

Нещо сте са объркали числата, ако камиона минава 10 000 - 12000 км на година, то той се ползва най-много 2 дни в месеца което си е чиста загуба.

Това да не е пак някое лобистко предложение? Защото аз вече почвам на всяко действие на правителството така да гледам!

ще напълнят гушите на разни търговци на гуми това е иначе си оправете пътищита после търсете гуми

Оправете пътищата и тогава искайте от шофьорите !

То много грайфер за един двуетажен автобус- 1,6мм !!!

последно колко мм. според мен 16 мм е поносимо, ама колко е минимума...

От къде ги измисли тези 4 мм, да не си тъговец. Глава втора, чл.10 точка 9 буква г) гласи: г) дълбочината на протекторния рисунък на гумите на автомобилите и на мотоциклетите е по-малка от 1,6 мм;

Май ти пишеш глупостите - по закон гумите трябва да са 1,6мм и за леки коли и за камиони !!!