Камион удари патрулка на магистрала "Хемус" край Нови пазар

При катастрофата няма пострадали, но това е вторият тежък инцидент с автомобил на МВР за последните 24 часа

Обратно в новината

Коментари - Камион удари патрулка на магистрала "Хемус" край Нови пазар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да бяхте прочели поне статията! Но четенето с разбиране не е за всеки. Много злоба, много професори.

Цялата ни работа е такава.

На шуменските полицаи, българският език, не е майчин език. Изводите си направете сами!

Гледам снимката и се дивя. На заден фон ударили се коли, та чак едната се е обърнала обратно. Умниците дошли да регистрират. Няма сигнализация. Добре, че няма жертви. Патрулката и мигалките не са броня!

няма нито един знак за извършване на ремонтни дейности на пътя. Хората не случайно са измислили знаците. БГ парапитека се учи по трудния начин.

Лошото е , че не се учи !

Щото магистралите ни са много магистрали, та едни умници, имащи мигалки затварят едната лента. Без да смятат, че човек не винаги има възможност да се престрои. Да им вземат книжките и платят ремонта!

магистралите ни са си много добре. обаче водачите не стават.

Незнам дали е нужно да го казвам,но за повечето нормални хора е ясно че :Полицаи в повечето случай стават боклуци дето не им се работи и немогат да се уредят за кметове!

И какво прави спрял автомобил на магистрала?

Кеси си там и "респектира" матреала.

Не бе, за тях няма закони, ще се спират ако ще и напряко

Безсмъртните богове на асфалта нямат никаква адекватност. Или в храстите или препречват.

Ами некадърен или разсеян шофьор на камион! А на каква възраст е, младок или дядка като вчерашния?

Има ли значение възрастта ,когато в главата... Даскала на времето казваше : " Влязоха телци ,излизат волове ."

Еми пълен непрофесионализъм освен да се крият във храстите и да слагат радарите ги научете какво да правят при полета

Аз като гледам всички оплюха полицаите. Сещам се колко глоби имат и не са си ги платили. Това им е зора. Аз, защо за 17 г. имам само една? Платена. Хубаво. Не спрели както трябва ченгетата. Може. Ако ги нямаше камиона, а и онова дъртото на 74 г. щяха да забършат направо хората на платното. Било работниците, дето боядистват, било тези, дето не се разбрали и ще викат КАТ вместо да си пишат протокола /и те идиоти/. Следващия път полицаите да си люпят семки в районното. А идиотете да ги блъскат, други такива. На магистрала да не видиш спряла кола? Ба си къртиците. Тъпаците да ги връхлети следващия ТИР /как мразя тези свине, особено като ме натиснат със 100 км. в тунел/. Дай Боже повече жертви, че белким на останалите им дойде акъла. Почвайте с минусите, а аз си лягам.

Ами ако и камиона е бил изпреварван в този момент,как ще има възможност да спре тази 40 тонна композиция?

Това е "магистрала", не е Шипченския проход. Ако гледаш ще видиш, че има спрели коли. Но да си шофьор на камион /особено тручин или румънец/ си е диагноза.

тази снимка на магистрала ли е правена?

Удари патрулка - спести 50 лв. рекет...

Както е тръгнало, скоро май ще трябва да се поръчва нова крупна партида катаджийски коли.

Аутобана? Направо "хайуей"! Вие имате придстава какво е аутобан и каква e разликата между него и българска междуселска магистрала?

си е много добре

При соца без магистрали как намирахме място за разминаване.Просто се навъдиха много малоумници да въртят чекръка. Затова за говедо което е ударило участник на прав и широк участък за движение-яка глоба,конфискация на МПС и лишаване до живот от шофиране.

както и намирахте места за паркиране. Нали във входа две семейства имаха МПС.

без магистралите, годишно в България при катастрофи загиваха около 1100 българи. Сега при шибаната демокрация и с бойковите скапани магистрали, при катастрофи загиват около 600.

Сигурно пак са се изтъпанчили с палки на завой и са са решили, че законите на физиката не важат за униформените.. ядец, оказало се не точно така

Още един, който не чете статиите.

Няма другаде по света такива олигофрени като двуногите обитаващи Територията.

точно една година назад и вижте как германски полицаи обезопасиха ПТП на АМ "Тракия",след това сравнете с действията на нашите;)

В интернет пиша: "Полицаите са станали случайни свидетели на катастрофата. Блокирали едната лента с три полицейски коли ..." Та какво? Пак са блокирали пътя. Просто никой разсеян не е връхлетял.

Мен са ме спирали за проверки на супер неадекватни места, колите хвърчът след някакъв завой, но КАТ са ме спрели за проверка и ги питам"абе тука ще ме отнесе някой, дай да мръдна напред 30 метра?", а те "спокойно ние сме преценили..." какво сте преценили? неграмотняци тотално

Какво им става на тези полицаи! Не са ли ги учили, че на магистрала се спира в аварийната лента?

Народът най-после се усети и започна да мачка ушевите садисти! А дано...

Не виждам НИКАКВА сигнализация за ремонтни дейности на оътното платно НА МАГИСТРАЛА. И Д И О Т И

Пълни!!!

Акъл нямат да обезопасят едно местопроизшествие, но ако някой обикновен човече им попадне и няма пожарогасител му взимат талона веднага. Какво ли са писали като актове на лекото произшествие. Това дайте да разберем.

"водачът на приближаващ се тежкотоварен автомобил не видял, че има препятствия на пътя, реагирал късно..." Сериозен съвет: Не оставяйте камион да се движи зад вас. Направете всичко възможно или да се откъснете далеч напред, или му дайте път да ви изпревари. Шофьорите на камиони нормално шофират дълги часове и вниманието им започва да дава фира. Започват да се разсейват с радиото, с телефона, с изтървана на пода запалка и т.н. Ако той е зад вас, а пред вас има друга кола, или не дай си боже друг камион и те неочаквано спрат по каквато и да е причина, камионът зад вас без спирачен път така ще ви набута и пресова в МПС-то пред вас, че просто не е за разправяне. Шофьорът на камиона ще си възвърне нужното внимание вече след като ви е размазал, което е малко късно. Пресованата кола няма да прилича на кола, с дължина едва ли повече от метър.

бакшиши, маршрутки и ТИРове, ако Ви е мил животът

А и в цялата страна масово карат без запалени дневни светлини, или свети само един фар - нещо, което е недопустимо за гражданите.

За има няма месец загинаха полицаи, други берат душа. Нещо оставки на министри и гл. секретарки няма ли, другарю Радев???!!!

И кво от това?

Като в оня брадат виц : Пътува мутра , зад него кара линейка и малка пожарна кола. Спират го и го питат - какви са тия коли зад теб? Мутрата - Аве писна ми, имаш ли аптечка, имаш ли пожарогасител... Имам си !!

Това трябва да е името на снимката на статията. 100% необезопасена авария от полицаите и ЩЪКАЩИ УЧАСТНИЦИ ПО ПЛАТНОТО. Фатмаците са абсолютни самоубийци - това говори снимката.

Мани ги тия, ако един знае какво точно пише в ЗДП, пък на! Само на снимката виждам 4 груби нарушения на закона. И то не от шофьора на камиона.

Сигнален триъгълник на не по-малко от 150м от мястото на инцидента имало ли е? Ако не, защо!? Ако да, кой го е бутнал преди това и защо не фигурира като съпричинител!? Що се отнася до камионаджията, единственият въпрос е дали е гледал мачовете или е висял в сорат-тефтера. Щото иначе няма как да не видиш патрулката със включени светлини.

Ти пък, това са 30 крачки назад, да сложат триъгълника ( ако изобщо имат ) и после 30 крачки, да го приберат. Това е нечовешко усилие Пускат си цветомузиката и са ок. Кой видял, видял.

За мен най-идиотското в случая е начинът, по полицаите са се опитали да обезопасят мястото. Вижте в далечината едната от двете катастрофирали коли как е завъртяна на 180 градуса и седи в дясната лента за движение. Явно затова патрулката е спряла извън аварийната лента, в дясното платно за движение. Изглежда, че полицаите са разчитали светлините на патрулката да привлекат вниманието по-отдалече. Ако това се е случило в близост до десен вираж, ясно защо разсеяният шофьор на камиона я е забърсал. Ако патрулката беше спряла зад репатрака, камионаджията щеше да има повече време и дистанция да съобрази да премине в лявата лента. Проблемът е, че не трябва обезопасяване да се прави така, и че когато полицаите реагират на магистрални ПТП, трябва съвсем друг подход — със светлини, знаци и най-вече на достатъчно разстояние от самото място на ПТП. Явно е, че момчетата в патрулката не могат да измислят такива правила и да набавят подходяща сигнализация имзатова са направили това, което им се е видяло най-разумно... За тях разбираемо, но каква е ролята на хилядите чантаджии в КАТ и АПИ? Тъкмо там трябва да има капацитет за това да се измисли как да се сигнализират безопасно такива проблеми на пътя, и да се екипират патрулите. Други преди мен писаха, че след толкова много инциденти с полицаи на пътя е по-добре да се намалят полицаите. Ами не — от безполезните чантаджии трябва да се почне, имс парите от техните заплати и ДМС-та да се доекипират патеулите на пътя. Не става само като им раздадат почедна палка и един автомобил...

В коя държава патрулка спира в авариината лента и стои там с часове? Кой ви плаща за да следите в колата?

Какъв ти алкохол, просто половината камионджии са си тотални дебили.

Ако пишеш по принцип, вероятно да. Но нашите кат.С, все още, са на много добро ниво.

Ги бат Георги

Преди малко друг сайт писа, че до В.Търново се е запалил украински камиони с боеприпаси.

Мда, има да учат още....да откриват топлата вода.....тука, когато има произшествие на магистрала, обикновено седи една патрулка поне километър назад, със надпис 80км, и престрояване в единствената (най-често) свободна лента....или се спира изцяло движението по безопасен начин....пък шофьорите спират така, че да има една лента между лявата и дясната, за преминаване на пожарни, линейки и други полицейски автомобили...пък всичко свети и пищи така, щото и умрелите да събуди.... пък чааак след това отиват да стържат от асфалта онова, дето пречи на движението...а на тая снимка, това не може да бъде наречено дори долнопробен селски път, само вижте маркировката и кръпките....аз нещо не я виждам!!! Само в България може да си спре е така патрупка в лявата лента, без нищо, че ония отпред да боядисват с латекс...щото нямат пари за истинска магистрална маркировка с перли.... После що някъв човек ги нахакал.. Не са чували за светещи табла, за престрояване, намаляване на скоростта, пък за конуси и други подобни май вече е прекалено много....да ги блъскат! Дори по това подобие на магистрала НЯМАТ ПРАВО да спират по такъв начин изобщо!!!!!! Да ги блъскат, докато се научат как се прави!!!!

Шилo

На Запад при инцидент първо обезопасяват. Ама обезопасяват сериозно, не проформа - лампи, специални автомобили, съобщения на електронните табла, аларма по специалното трафик радио.... А тези милиционери решили, че за тях законите на физиката не важат.

Те повечето даже мислят, че физиката е братовчедка на хипотенузата, пък тя имала снимки у фейсбук...

Патрулка здрава не остана ....

вижте снимката, каква магистрала е това?

Българските полюционери ще се научат, че кола не се спира отпред скачайки на спирачките на милиционерския автомобил и ЧЕ МЯСТО НА ПРОИЗШЕСТВИЕ СЕ СИГНАЛИЗИРА ОТДАЛЕЧЕ, за да не се "помитат" участниците от камиони? Не знам какво пише в българския правилник за движение по пътищата, но в чуждите пише ясно и визуално: на камион е нужно разстояние за да спре.....дълго колкото ФУТБОЛНО ИГРИЩЕ. При идеални условия.

Чл. 59. (1) Водачът на пътно превозно средство, принуден да спре поради независещи от него обстоятелства, може да направи това върху лентата за принудително спиране извън платното за движение, като през нощта и при намалена видимост сигнализира спряното пътно превозно средство с предупредителен светлоотразителен триъгълник или включен авариен сигнал. При невъзможност да отстрани повредата и да продължи движението той е длъжен да вземе мерки за изтегляне на пътното превозно средство от автомагистралата по най-бърз начин. Чл. 97. (1) На път извън населено място водачът на недвуколесно пътно превозно средство, спряно на платното за движение поради повреда, е длъжен незабавно да го измести извън него. (2) На път в населено място водачът на недвуколесно пътно превозно средство, спряно на платното за движение поради повреда, е длъжен незабавно да го измести на място, където е разрешено паркирането, или извън платното за движение. (3) В случаите по ал. 1 и 2, когато изместването е невъзможно, водачът е длъжен да обозначи повреденото превозно средство с предупредителен светлоотразителен триъгълник или по друг подходящ начин, така че то да бъде забелязано навреме от водачите на приближаващите се пътни превозни средства. (4) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) Предупредителният светлоотразителен триъгълник се поставя на разстояние не по-малко от 30 метра от повреденото пътно превозно средство, в пътната лента, заета от него, и срещу посоката на движение на заобикалящите го пътни превозни средства. На автомагистрали и пътища с разрешена скорост на движение над 90 km/h предупредителният светлоотразителен триъгълник се поставя на разстояние не по-малко от 100 метра. (5) Като допълнителен сигнал за обозначаване на повредено пътно превозно средство може да се използва включването на авариен сигнал или габаритни светлини. (6) Правилата по ал. 4 и 5 се прилагат и за пътните превозни средства, които са спрели за оказване на помощ.

НИЩО НЕ СИ ЦИТИРАЛ! Пак питам: Какво разстояние е нужно за да спре камион, движещ се по автомагистрала?

Камион ме блъсна, трактора ме гази, багер ме товари в една лека кола.

Колкото пъти спрат на магистралата, толкова пъти ще има инциденти. На магистрала не се спира, а те тръгнали да спират, да се разхождат там, а и да спират други коли.

Някой от вас видя ли на снимката каквото и да предупреждение, че има авария, ПТП или каквото и да е? Някакъв знак, светлини ? При тия мъгли , никой не може да ви види. И моля ви, погледнете това недоразумение , което някои наричат асфалт !! Това е селски път, не магистрала! И затова плащаме винетки, застраховки, данъци и каквото там се сетите още!

А бе много им са се назлобили на патрулките.

Както някога фатмаците от провинцията на софийските шофьори.

Браво. Ама трябваше да има смъртни случаи за ченгетата

Както казал чукчата-философ в оня виц: "Мдаааа.... очертава се тенденция."