Скелети-гиганти са открити в крепостта Русокастро

Общинските съветници в Камено осигуриха средства за разкопки в крепостта Русокастро, където са открити гигантски скелети.

Обратно в новината

Коментари - Скелети-гиганти са открити в крепостта Русокастро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това са нашите предци траките Високи, бели хора. На навлеците от Африка, наречени гърци, сме се сторили великани. Оттам и легендата за титаните Не забравяйте че и скелетът на цар калоян е над 2 метра

2 метра височина не е на гигант. Особено, като отчетем факта, че хан Крум е бил висок над 2 метра.

ако височината е определена според разположението им в гробната яма- значи е неточна. Скелетите трябва да се извадят, да се подредят от антрополог- това ще даде реалната височина. Но тъй като тук е замесен любителят на сензациите, не и на историческата достоверност Б. Дим. то е СИГУРНО че това не е друго а сензация.

Ако България използва историческите находки и минералните си извори ,ще стане една много посещавана държава.

Името на Русокастро е свързано с крепостта и име на жена. "В богатата история на крепосттаРусокастрон/Пурпурната крепост/ нахлува легендата за прекрасната девойка Руса, заедно с името си от Русокастро и местноста започва да се нарича Русин камък. Според легендата момата Руса е отвлечена от змей горянин в пещерата на възвишението. Това е станало по време на личния празник на св. Георги Победоносец, през пролетта, на 6-ти май., когато се извършва обреда за плодородие. Пещерата, където е светилището на тракийския конник, станала убежище на Руса. За първи път името на Русокастро се споменава в 12 век от арабския географ Ел Идриси в неговата География на света , като голям и многолюден град. РУСОКАСТРО е бил славен град по нашите земи".

Останките са очевидно на древните българи, от най-първите преселения от Африка, 34000 г.пр.н.е. Според родовата памет на древните, тогава тук са дошли аскалите, които получили названието си башкорти (славни, високи хора), с времето след фонетични промени като бунгари и балкорти, довело до "българи". Никой не може да обясни, откъде идва името "Русо-" на крепостта Русокастро. А то си е чисто българско. Дядото на Атила, Алъйп бий е завладял тези земи в Тракия при своя поход на юг от Дунав, когато победил в битката при Одрин 378 г. император Валент, и последният загинал в тази битка, изгорен в една плевня. Завладяната област нарекъл Бургас (откъдето идва името на нашия град), на чието име е наречен синът му Урус Руджа Бургас (Руа). При неговото управление вероятно Руджа е построил крепостта и я нарекъл на себе си, придобила в последствие името У-Русо-кастро. Руджа е умрял 434 г. на брега на Дунав в града, който в негова чест е наречен на името му - Русе! Българите са били високи и славни хора, характеристика залегнала в етнонима "българи". Ама кой български историк ще напише тия неща, след като историята ни е изцяло фалшифициарна от чифутите!

Според славните ни историци българите, които те са нарекли "пра"-българи(?!?!) били ниски, кривокраки, от "непрекъснатото яздене" (!?), цоцали кобилешко мляко и се хранели с конска пастърма, и живеели в катуни. Били нещо като днешните монголци :)))) Как мислиш, дали лесно ще се промени този стереотип, който е изгоден на всичките ни съседи, та чак до Масква?...

Не зная откъде да започна. Само това, че ти си безродник и си пишеш ника на някаква западна измишльотина е показателно, какво самочувствие имаш за българин!? Както ти казах, ако искаш да си интересен, няма по-славно и древно наименование от "българин". Написах ти го по-горе. Българската нация е сложно съставна племенна група, в нея влизат поне 7 древни народа и много разклонения, а от нас произлизат много - 77 народа. Относно кривокраките, за които ми се правиш на интересен, това са западните хуни, дошли в Източна Европа и техния първи император Булюмар (Баламбер), който бил монголоид-кривокрак 276 г. слага началото на хон-българската династия. От нея впоселдствие се пръкват най-великият владетел на земята, хон-българският император Атила, а нашият Аспарух му е пра-пра-пра внук. Династичните бракове са много пъстри, обикновено се случват между децата на най-различни владетели, но българската линия на владетелския род Дуло се е запазила през цялото ни историческо развитие, било по мъжка или женска линия!

Русо Кастро е кръстено на Фидел Кастро от дрогаря бай Тошо старши-виден кормчия и вишист.

ТЪПАНАР!!!

Битката при Русокастро е успешна, но не и велика битка. Българската армия е била от 8000 души , от който 3000 татарски наемници. Велики битки са имали Аспарух, Тервел,Крум, Симеон!

Няма народ татари. Така са наричани всички наемници говорещи на тюркски наречия. Най-често тая фалшификация се отнася към волжските българи и техните наследници. Макар и избивани масово след завладяването на Казанска България от Иван Грозни 1552 г. все пак в Поволжието е останал доста народ, със самосъзнание на българи. При самото завладяване на България от османците, е имало корпус от волжски българи. Първите администратори на завладяната територия са били пак волжски българи и те са се редили няколко поколения, поне 100-150 г. докато чифутите влизат под кожата на султана. До тях така нареченото ни робство е било цветущо откъм живот, бит, икономика. После наистина става робство, което и днес продължава под различна народност на жидовете!

А защо няма прасанксонци,праруснаци...а само прабългари А??? Измишльоти само...

и Иван Асен

НЕ е случайно че в химна ни се пее " ТИ си земен рай"!!! А от библията е известно че когато БОГ, създаде жената, неговите синове си харесаха земни жени и така се появиха, ГИГАНТИТЕ.

стига с тия глупости бе. Не взимай библията за 100% истина.

но те би трябвало да са измрели при Ноевия потоп - след него от хората са оцелели само Ной и потомците му. Все пак трябва да се провери какви методи за датировка използват - много от тях са ненадеждни.

Снимки от скелета 2 м край Братя Даскалови: stzagora . net/2010/05/26/двуметров-скелет-на-мъж-изскочи-от-без/

link Тракийска гробница и двуметров скелет на мъж изскочиха от бездната на времето при археологически разкопки край Братя Даскалови

Четем "Според историческите източници на 18 юли 1331 г. там се е състояла една от последните велики исторически битки на Средновековна България " ако кажат и в колко часа е почнала тази епична битка ще ме спечелят ......ОБАЧЕ малко след това "Именно там са намерени вкаменелости на необичайно високи хора. Ръстът им е надвишавал два метра, съобщава Бургасинфо. Според легендите те са на хора от изчезнало преди хилядолетия племе...." Изчезнали преди хилядолетие ,но пък са остатъци от битка през 1331 .Само аз ли губя историческия ход на събитията ???

Не бе, те са изчезнали в дивата природа, ама там е имало резерват и са си ги отглеждали.

Тва да не е същият кьорфишек като вампирите от Созопол?! Историкът-професор ченге-путинофил бесепар-гербераст - "Божо" само такива новини ражда. Да не забравяме и "живата вода" дето щяха да я продават във Лафка а после се оказа токсична.

Като не вярваш на Б. Димитров, поне да бе гледал, филма на ББС за созополските вампири ? Но то магарето, нали заради ината си е магаре!

какво лошо има да се рекламира. Западняците си харесват вампирите. А забития кол в сърцето или някъде другаде по тялото на скелета си е точно борба с вампирите. Много филми си гледал и за тва сънуваш кошмари. А ББС ти Чандлър ти какво ти се явяват доказателствен материал ли?

тия ако се съживАт става страшно, викайте Обамата да вкарва танковете:))

ЕДИНИЯ СКЕЛЕТ СИ ПЕЕЛ МАКЕДОНСКИ ПЕСНИ А ДРУГИЯ СКЕЛЕТ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ РИПКАЛ И ВИКАЛ "СЛАВА УКРАИНИ ":))

ОСТАВА ДА ИЗКОПАТ ЧЕРНАТА БРАДА И ДЖОНИ ДЕП - КАПИТАН ДЖАК ВРАБЧЕТО :)

Сред траките е имало исполини. те са били изключителни воини. някои от тях са притежавали свръхчовешки качества и способности.

а жените им били мнооооого едрогърди

А ШОТЛАНДЕЦА ЪИЛЯМ УОЛАС Е БИЛ 3 МЕТРА ВИСОК И Е ХВЪРЛЯ СВЕТКАВИЦИ ОТ ГЪЗА СИ И ТАКА Е ТРЕПЕЛ АНГЛИЧАНИТЕ :))

ние сме славянско племе,дошли по тези земи на 6 век.спрете с глупостите.

Възможно е твоят род да е от "славяните", но повечето сме си от коренното, т.е. аборигени се водим :)))

"Гиганти". Професионално описание! Не прочетох размери, височина, гръден кош. А снимки? Да не се окаже, че са погребали някой висок 2.10 см., което се случва и днес. Какво означава "гиганти".

*2.10m :)

с 'бахти големите ръки човек

"Днес" се случва човек с ръст 2,10 един на сто хиляди, да речем. При среден ръст на мъжете 175 см, това е 45 см. отгоре. Смятай какъв е шанса да се роди цяло племе със среден ръст 2,10, докато средния ръст на съвременниците им е бил 1,40 тогава :)) Както и да го въртиш, не е нищо нормално и си заслужава интереса. Още по-хубаво е, че няма лъжа и измама.

Не са написали, ама ако са били с по едно око, това са циклопи. Божо и съперника му, Овчаров се чудят кой по- голяма щуротия да измисли.

Според тебе и Перперикон ли е щуротия?

изчезнали племена, извесно е че Византия е използвала викинги наемници за войните си срещу България

Допълнение към написаното. Казах му: Тия могили по всяка вероятност са тракийски и по това време хората са били доста по-ниски от съвременните. Той отговори: Може да са били по-ниски но тия бяха на много едри хора.

За хора-великани се говори и в книга "Битие" на Библията. Живели са преди Потопа. Допотопни артефакти са били откривани и в други случай но не са удобни за сега властвуващата "научна" идеология и за тях не се говори.

Не си особено оригинален. Невежеството пак ли е на мода?

Гиганти.. Повече от 2 метра до към 3,0м. да.2м са си големи чак пък гиганти....

Мой свако тракторист ми е разказвал, че като са разорали могили имало кости на огромни хора. Той беше висок около 1,90м. А скелетите били на хора надвишаващи доста 2м.

Ако нема селфи, не се брои.

Пак хванахме Господ за шлифера!!!

Е ПОНЕ една снимчица няма ли?

Има няколко възможни обяснения: 1. Това са атланти, или най-малкото лемури. 2. Това е хималайският човек Йети. 3. Това са созополски вампири, чиито кости растат непрекъснато. 4. Божидар Димитров още не е излязъл в пенсия.

щото иначе какъв е бил приблема да ги покажат тия 2-метрови скелети на хора!?

Има снимки в Интернет- поразрови се!

Само преди два века нормалният ръст за мъж е бил 150-160 см. Преди хилядолетия хората са били още по-ниски. Ръст над 2 метра за древни хора е не просто гигантски, а направо извънземен. Тъкмо това е сензационното на новината. При това не става дума за 1 самотен изрод, а за цяло племе. Хора или хуманоиди, които са драстично различни от цялото останало земно население от всички епохи - това може спокойно да се нарече световната сензация на века.

Интересно от къде имате тази инфорамция. Статията Human height във Wikipedia например дава следните данни: in the first half of the 18th century, the average height of an English male was 165 cm (5 ft 5 in), and the average height of an Irish male was 168 cm (5 ft 6 in). The estimated mean height of English, German, and Scottish soldiers was 163.6 cm 165.9 cm (5 ft 4.4 in 5 ft 5.3 in) for the period as a whole, while that of Irish was 167.9 cm (5 ft 6.1 in). The average height of male slaves and convicts in North America was 171 cm (5 ft 7 in). Това е повече от 10 см разлика от Вашите данни. Кой лъже?

Промети статията Растежът на човека през годините. Има я в нета и еизключително изчерпателна. Въпросните британци ги сочат 162 см в средата на 19 век. Същевремемно: "Сега холандците са най-високи със среден ръст от 182 см при мъжете и 170 см при жените. Те са изминали дълъг път: през 1848г. една четвърт от холандските мъже са били отхвърлени от военна служба , тъй като те са отговаряли на границата на височина от 157 см."

ако е истина...

Истина е, това лято ходихме в Шотландия и бяхме в крепостта Единбъроу. Бяха изложили запазени униформи, саби и други пособия от онова време. Да, такъв е бил ръста на хората тогава, трудно е да се опише впечатлението да го видиш наживо. Повечето от тях бяха по-ниски от мен - униформи от наполеоново време, на повече от 2 века стари... Също, женски дрехи и обувки - ами една жена тогава е била два пъти по-дребна от мен, да кажем.... Обувчици като детски, премерих с камерата - има си измерване при опредене фокус - еми значи, аз ако нося 39 европейска мярка и мисля че това е нещо като грубо 30 сантима дълго ходило - техните да са били, да не са били 18 сантима дълги.....БАХСИ, УПУЛИХ СЕ... Дрешка ефирна , разкроена - заклевам се - с мерките на дете на 7-8 години....викам си ебахси как са раждали и носили бебета тогава жените, къде са ги слагали тея бебета???? Дааа....требе да се ходи по музеи дрогари....

да бе... доста пъти съм чел за намерени скелети на хора-гиганти, но не съм виждал ИСТИНСКИ СНИМКИ на такава. Що ли?

Защото си чел вестник Екстрасенс, Феномен или Чук-чук, може би затова... Сега находката е уникална, защото учените разполагат с такива скелети. Не просто снимки.

Само да не стане така, че да усвоят едни пари и и нищо да не стане, освен изкопаването на останките. Като в музея на тракийското изкуство при с. Александрово, дето няма нищо , освен една реплика на могилата и малко дребни неща, а сградата огромна и построена с японски пари. Но празна

Вампирите могат да са въображаеми , но костите си имат метраж и ако е лъжа ,то тя е от ден до пладне.

Скелетите са на Хора от до скоро забраненото за произнасяне племе в СССР КАРАБУЛГАР, Българите в южна Украйна, стига сте дрънкали глупости

Мисля, че добре са играли баскетбол. Само не зная кой им е бил треньор.

ТРУПОВЕ НА ВИЗАНТИЙСКИ ОРКИ ?:))

Солена глоба за вестника, който е публикувал това."СТАНДАРТ".

Вече намерихме вампирите. Тия ги водят над 2 метра, значи са върколаци.

по стар български обичаи на снимката не показват това, за което пишат в шибаната статия.

ако бяха над 3 метра,щях да заложa ,че са македонци,ама само 2... явно не са макета

След време,когато археолозите разкопаят скелети от джамията атака на врабча и намерят на сидераста ,ще си помислят ,че в евронатовска България са живели само ,120 м пумпали ,тюфлеци и запъртъци. Добре,че е исполина генерал Бойко Борисов да отсрами славния български род!

Че Боко не е ли от братята роми?

Да викнат руски археолози за консултации. След 23-тата водка ще установят, че това са прародителите на Путин!

Тебе ще извикат да издухваш пепелта от разкопките.!. Покрай пепелта ша обслужиш и някой археолог.!.

Сподели днес Путин за какво ти беше виновен?

А, да видите какво е да се бият негрите! Ако изобщо разбираш, какво имам предвид.

Дано САЩ не ни пратят и на нас протежетата си от ИД, че никакви археологически открития няма да ни останат...

И аз откривам исторически факти. Например вчера за пореден път открих в Люлин скелет на премазана котка, както и други боклуци, вкаменили се в никога не почистваните улици, още от зората на демокрацията. Както и кучешко ако на всеки 5 см. по централната софийска улица "Христо Белчев". Интересен е и фактът как в София кучетата си вършат работата сутрин и вечер в градинките и пясъчниците, където през деня играят деца!!! Нещо ще се случи ли някога или това е нормално за една учителка от Самоков?! Посъветвайте се с Камбидов по въпроса, госпожа, вижте какво се прави в Благоевград, все пак сте жена, а хигиената е на първо място.

ало ко стаа тук абе 1331 година не са ли вече турците на балкана!? какви византии, какви втори български царства, какви 5 лева!?

1396

Я да видим, кой е бягал от часовете по история?

Само не казвай, че си стигнал по-далеч от 8 клас ?

владо фана ма! срам! историята не беше моята сила. ха-ха

хахахаха като наближи летният сезон и сензационната археология почва да се проявява

ама дето има катун и Божидар много лъжа има .Индийски работи.

Хора от изчезнало преди хилядолетия племе са участвали на 18 юли 1331 г. - за тяхно нещастие, в битката между войските на Втората българска държава, водени от цар Иван Александър, и тези на Византийската империя, предвождани от император Андроник, в резултат на което те са се превърнали във вкаменелости, а Русокастро - в туристическа дестинация. С участието на Божидар Димитров.

Така звучи и написаното от модератора. На това му викат БРЪЩОЛЕВЕНЕ. А самата история е на ниво "Скалъпена от Божидар Димитров". Не е истина в какво се превърнаха някои хора.

Явно и тогава там се е произвеждала ..захар!? И бая дъждове са валяли....

Вампири от периода Юра!

Божидардимитровски простотии - не, мерси.

Хората високи по два и над два метра не са задължително гиганти. За гиганти може да се говори над 2.50 - 3 м.

До началото на 20 век нормалният ръст за мъж е бил 150-160 см. Преди хилядолетия са били още по-ниски. Ръст над 2 метра за древни хора е не просто гигантски, а направо извънземен. Тъкмо това е сензационното на новината. При това не става дума за 1 изрод, а за цяло племе. Хора или хуманоиди, които са драстично различни от цялото останало земно население от всички епохи - това може спокойно да се нарече световната сензация на века.

До началото на 20 век нормалният ръст за мъж е бил 150-160 см. Преди хилядолетия са били още по-ниски. Ръст над 2 метра за древни хора е не просто гигантски, а направо извънземен. Тъкмо това е сензационното на новината. При това не става дума за 1 изрод, а за цяло племе. Хора или хуманоиди, които са драстично различни от цялото останало земно население от всички епохи - това може спокойно да се нарече световната сензация на века.