Коментари - Съдебният съвет отстрани от длъжност Камен Ситнилски | dnes.dir.bg
назад

Съдебният съвет отстрани от длъжност Камен Ситнилски

На закрито заседание и след тайно гласуване, Висшият съдебен съвет (ВСС) реши един от членовете му - Камен Ситнилски, да бъде отстранен от длъжност за 6 месеца заради дисциплинарно производство срещу него.

Обратно в новината

Коментари - Съдебният съвет отстрани от длъжност Камен Ситнилски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей саладке , много си тъп, ама много и тоя олигарх , който ти плаща .Евала ви.

Жоре, казах ти - гледай салатката и ракийката. Там ти е силата! Или поне пиши преди да си джуснал едно-две. Но ти и на трезво си неграмотен! Пише се салаТка. Наздраве!

И сега какво олигархията успя да се отърве от един достоен магистрат, който не е зпознат с служебната дейност на Г-н Ситнилски , много лесно е да говори ей така . Митингуващите срещу него не можеха да го разпознаят на снимка, ама койтое платил той поръчва музиката.... ЖАЛКО.

Наистина ли го мислиш, това което казваш?! Ако нещата са такса, това значи , че трябва не един, а двам чистачи в съдебната система!

Жоре, и преди ти написах: гледай си салатката и ракийката. Там ти е силата! Не пиши глупости. Доста неграмотен си, а и лично си облагодетелстван от К. С. Наздраве!

ВСС, пъпната връв между майката и детето.....

Що бе, скъпа! Забелязъл съм извън всякакво съмнение, че жените сте най-големи фенове на гейовете, понеже откривате в тях сродни нещастни души, коит отключват майчиния ви инстинкт! (Обади ми се д-р З. Фройд да м поздрави, че съм успял да обясня нещо, което на него му било убягвало, и да изрази учудване, че тоав е било сторено от българин).

На което вие би трябвало да му благодарите вътрешно и да му отправите една ментална забележка, че не всичко е така , както изглежда...

Гаден и корумпиран пияница! Мястото му е в затвора, не само отстраняване. Колко съдби е разсипал този помияр!!! Поръчковият зам. прокурор, така бе известен сред висшите прокурори, а и сред редовите.

Достатъчно. никаква разлика от онази Мирослава...Цялата Съдебна система и инфилтрирана с подобни същества - неслучайно и съвсем умишлено през годините. Цветанов, каквито и кусури и прегрешения да има, беше абсолютно прав с отношението си и действията си срещу тази кабала в бълг. правосъдие.

Има логика в това, което казваш. Само не споменавай името на тъпака от ВИФ. За твое инфо, той си е дружка със Ситнилски. Това от мен да го знаеш!!!

Аре бе понеже безгрешния Цвъки Гестапото е полу-светец и за това някак случайно назначи семейната си приятелка за шеф на СГС. А семейната му приятелка е с 4 години стаж две от които по майчинство. Смяна на корумпирани с наши калинки. Да ви пикам на морала.

Като човек работещ в тази област (юрист съм) бих могъл да кажа , че реформите в държавата ни би трябвало да започнат от правосъдната система и всички структури свързани с нея , тъй като корупцията и шуробаджанащината са я прояли твърде дълбоко , като за съжаление това рефлектира директно върху обществото ни.

Когато всички граждани решават всички политики, тогава политиците стават излишни тъй като тяхната работа е да решават за и вместо други. Политиците представляват други хора. Властта да решаваш за други е власт и именно властта, a не политиката, ражда корупция. Премахвайки властта да представляваш други ще премахнем и корупцията. Когато никой няма право да решава от името на някой друг, политиката ще се прочисти от лицемерие и конспирации. Когато всички граждани решават всички политики сами, тогава виждаме една друга политическа система, наречена Пряка демокрация.

Тоя по-голям гръб от мене има. Няма кой да го бутне и повдигне обвинение срещу него докато са във властта неговите хора.

Въпросът е кои са неговите хора! Ако имаш предвид такива като Груйчо Лазаров (ака Лазар Груев) , си на прав път! Но те така са се внедрили и окопали, че трябва много специален инструмент за почистване.

Социалните, икономическите и политическите протести, блокади и конфликти у нас се увеличават, а прогнозата е, че през тази година те ще са по-многобройни и по-продължителни. Причината е в качеството на живота на българското общество, трагичното състояние на икономика, хаосът в здравеопазването социалните и политическите дейности.А представителните политици, синдикатите, БХК и гражданското общество, къде бяха до Сега!

Там, където народът разполага реално с власт, грешките се изправят по-бързо, и следователно се живее по-добре. Ето това са някои от предимствата на пряката власт на суверенния народ.Българският народ не е никакъв суверен, ако не може да прокара закон, не може да прекрати депутатски правомощия или не може да поиска оставката на министър.Животът без свобода-пряка демокрация е нищо,както е тук и сега.

У нас мнозина продължават да твърдят, че през зимата на 1997 г. е бил сключен някакъв нов обществен договор. Това са глупости, защото законите останаха същите и народът има точно толкова права, колкото и тогава. И ако утре народът, като суверен, поиска да упражни властта си, на него отново ще му кажат, че това е незаконно. Там, където волята на суверена е незаконна, не може да има нито законност, нито суверенитет.

От кого (от чие име) и в чий интерес! Наблюдавайки ставащото през последните 16 год. се очертава една съвсем нелицеприятна картинка за бълг. народ. Подготвили са му ново робство и то умишлено и успешно се налага.

Човекът е Обществено животно.Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.Правото се съдържа в Силата.Навикът и Обичаят имат Силата на Закон.Най-висшето право често е най-висше Зло.Провинило се кучето, а Наказват свинята.Съдебното решение се Приема за Истина.Конституцията ни казва, че имаме Много права, а Наказателния кодекс - че не можем да ги Използваме.Обикновения човек когато открадне и го хванат, се Срамува, че е откраднал, а политикЪТ, че са го Хванали.Затворите и наказанията Не Могат да Превъзпитават,но Страхът от тях държи в подчинение тия които не попадат в категорията Недосегаеми.В Индия никой Не Знае броя на свещените крави, а у Нас броят на свещените говеда.Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там, където няма Нравственост? Отначало ли е нищо и нататък Нищо.Всичко само се Изменя и нищо не се Губи.Усмихвайте се...Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е Истината!

Реформата в съдебната власт е проста, както представителните Ви политици. Целта на реформата в съдебната система трябва да бъде само една: постепенно увеличаване правомощията на съдебните заседатели.Да се въведе мандатност за упражняващите съдебната власт и да се премахне несменяемостта като основен принцип на съдебната система.Да се въведе изборност в съдебната система.Това означава, че съдиите, прокурорите и следователите трябва да се избират пряко или чрез жребий, а не да се назначават от определени лица. Така ще се прекрати намесата на изпълнителната и законодателната власт в съдебната.Инспекторатът на съдебната власт да не се назначава от министъра на правосъдието, а да се избира чрез жребий, защото не е правилно представител на изпълнителната власт да контролира съдебната.Да бъде извършена децентрализация на следствието и прокуратурата. Трябва да се даде възможност за алтернативно следствие и независим прокурор, за да не може определени лица да се произнасят еднолично по определени случай, тъй като никой човек не е идеален.

За 24 години един мафиот не е осъден.Разрушена и разграбена страна и никой не е получил заслуженото.

Не е осъден, защото политическите партии, които тогава бяха на враст са си същите. Законите са почти същите, прокурорите и съдиите също, адвокатите също. Хората от онова време са си почти същите - пасивни, незаинтересовани, егоисти спряма обществото. Най-притеснителното от всичко е появата на нови груби прояви на нарушение на законите, като почнем от Закона за движение по пътищата, та стигнем до дребните кражби. За 3-4 години се озаптиха доста закононарушители, но днес имаме ново надигане на главата на престъпниците. А полицията нищо не прави, нищо. Вземете елементарен пример . циганите берат чуждите орехи, полицията спи. Продават ги на пазара - пак спи. Граби се грозде-полицията спи, циганите продават на пазара-пак се спи. След седмица две започват кражбите на ток и топло-пак ще се спи. А всички ние виждаме тези прояви на закононарушения ежедневно.

Реформата в съдебната власт е проста, както представителните Ви политици. Суверенът може да предаде управлението на целия народ или на по-голямата част от него, така че гражданите - магистрати да бъдат повече от гражданите-обикновени частни лица. Тази форма на управление се нарича демокрация.Това означава, че в една демократична държава административния апарат трябва да бъде не само под контрола на гражданите, но трябва да бъде устроен така, щото при определени условия всеки гражданин да може да участва в работата на административните органи.Народът по силата на необходимостта ще състави прости и ясни закони, разбираеми за всеки, така че да се прилагат без проблеми. Ако един народ непрекъснато се нуждае от помощ при тълкуване на законите, то тези закони са лоши, защото са неразбираеми. В една държава има законност, когато гражданите познават законите, а не когато има хиляда адвокати, които само те да познават законите.Как може гражданите да спазват хиляди закони, които даже не познават, ето го Безумието на сегашната фасадна съдебна власт.

За Станишев никога не съм си мислила! Все пак съм дама, а за една жена да си мисли за Станишев е напълно неадекватна ситуация!

Що бе, скъпа! Забелязъл съм извън всякакво съмнение, че жените сте най-големи фенове на гейовете, понеже откривате в тях сродни нещастни души, коит отключват майчиния ви инстинкт! (Обади ми се д-р З. Фройд да м поздрави, че съм успял да обясня нещо, което на него му било убягвало, и да изрази учудване, че тоав е било сторено от българин).

Ей, нарочиха го герберите този честен човечец и му изпиха кръвчицата! Колко такива честни бизнесмени изгоряха в този мракобесен период на управлението на Борисов, ужас!

Те всички в ВСС са едни честни, едни морални,едни некорумпирани.....Айде стига майтапи!

ъхъм, така гръмна и " горкия" Кокинов...а него баш герберите го изпържиха хахха Назначиха си и Главен прокурор и с това го компрометираха...

Аз какво ви говоря от дълго време- тотална реформа в съдебната система, само така могат да потръгнат нещата в България. Нали при тая съдебна система нито един инвеститор не иска да си вложи парите тук. Да не говорим въобще за това,че имаш ли пари си недосегаем, каквото и престъпление да си извършил- все ще те пуснат на свобода.

до 55: Интересно твойта муцуна на какъв мръшляк прилича, мухльо такъв. Пък пишете, но стига с тая злоба и с тия обиди. Познаваш ли го Ситнилски та пишеш врели некипели, идиот. Или просто трябва да се очерни човек, ама дали е такъв или не, много важно.

Той щом е стигнал до тоя пост не ще да е глупав човек, но дали е корумпиран и неморален е съвсем друг въпрос. И според мен е редно докато случая около него не се реши той да бъде отстранен от длъжност.

Нима?А всъщност е отсранен"времено".

Нещо хубаво да се случи... не съм наясно със ситуацията и не смятам, че някой е. но на мен този човек не ми вдъхва доверие и вътрешно ми усещане е такова. Другото е, че той е ВРЕМЕННО отстранен, не за постоянно.

От тия който и да застреляш, няма да сбъркаш!

Така се отстраняват неудобните в тази държава. Цветан Василев и Пеевски държат Виваком - вадят от някъде компрометираш разговор по gsm, пускат го по медиите си, плащат на платена агитка да ходи да вика пред Съдебната система, повечето членове на ВСС и прокурора са тяхни хора и ето неудобният се отстранява. Така ще е!

"Независимият " ВСС се разправи с независимият Ситнилски. Там всички трябва да са зависими случайни хора непопадат там.

ДАЛИ Е ГРЕШЕН ИЛИ НЕ,НЕ Е СЪВСЕМ ЯСНО...ДАЛИ Е КОРУМПИРАН ИЛИ НЕ-СЪЩО...НО ЕДНО КОРУМПИРАНО ЛИЦЕ НЕ ПРАВИ ЦЯЛАТА СИСТЕМА КОРУМПИРАНА...ОБОБЩЕНИЯТА ТУК СА КУХИ И НЕФЕЛНИ...НО ВИЖДАМ В КОМЕНТАРИТЕ МНОГО ЗЛОБА,МНОГО ОМРАЗА,МНОГО ЗЛЪЧ И ТО КЪМ НАПЪЛНО НЕПОЗНАТ ЗА ПИШЕЩИТЕ ЧОВЕК....СЕГА РАЗБИРАМ ЗАЩО ТОЛКОВА БОЛНИ ХОРА В БГ...АБЕ ХОРА ВИЕ САМИ ВРЕДИТЕ САМИ НА СЕБЕ СИ С ТАЗИ ЗЛОБА И НЕГАТИВИЗЪМ,АМА НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ..ТЕ МИНАВАТ ПЪРВО ПРЕЗ ВАС..

Много точно казано. Без да вземам страна и да твърдя дали Ситнилски е виновен или не за нещо - след изявлението му, че полицията трябва да си свърши работата и да установи кой организира т. нар. протести пред ВСС, същите вече не се провеждат - защо ли.

Пряк избор на висшите магистрати за да няма зависимост от този който те е назначил. Да отговарят само пред избирателите си и да има мандатност.

Не им се сърдете те толкова могат САМО да се ЗАЩИТАВАТ.Някой да е виждал:честна проститутка...точен кантар...депутат милеещ за ОТЕЧЕСТВОТО...работен милиционер...военен да не пие....адвокат да не лъже...журналист да не чака инструкции....и още 1001 неща от Българската деиствителност!

Така е ,няма го Красьо Черния ,и ''работата''в съд.системЪ, не върви!

Истинската власт в тази държава е не е в парламента а е в съдебната система. Затова е нужно тотално почистване на метастазите плъзнали върху снагата на държавата. Цацаров очиствай се.

Капиталът на един съдия, още повече такъв във ВСС, е високия морал, след което идва образование, интелигентност, човещина и т.н. Тази личност се оказа декапитализиран съдия в морално отношение, както, за съжаление, и повечето такива у нас.

Това е циреят на държавата Съдебната власт! Там трябва да се реже до здраво! Съдът е причината да няма държава и държавност! Пълна подмяна на всички съдии и прокурори, те са в симбиоза с мафията! Пряк избор ! Няма друг път!

Сега и Шалварски да си подаде оставката и можем да празнуваме

Грам срам и морал няма. Явно това са основните качества за израстване в кариерата на висшите магистрати. Лобизъм, неясни връзки с политически и икономически кръгове, корупция. Това са основните им занимания , а не върховенството на закона, безпристрастност и справедливост.

Най-сетне !

И какво му е чистото: Всички доклади от ЕК на ЕС за Бг ,като 1-ва точка винаги е : --СЛАБА СЪДЕБНА СИСТЕМА ,КОРУПЦИЯ И БЕЗНАКАЗАНОСТ--24г.!

А по-добре ли е, ако не бяха го отстранили? Чистенето трябва да почне отнякъде.

Абе откъде ги вадите тия "експерти" и "специалисти" бе, джанъм?! Цял свят ви се диви и схвана, само вие си я карате по старому. А на бас какво ще се случи след шест месеца тихом-мълком.

Проблема не е в един Ситнилски. Проблема е ,че има още много като него.

А ББ? Неговия глас е глас божий и за него се говори или добро или нищо?

Колега ако имаш да кажеш нещо по темата Ситнилски - пиши. ББ е тема на друг разговор. Стига с този ББ. На всяка манджа мерудия. Какво толкова се плашите от него???

Ето една добра новина. Шушу мушу къща разваля. Сега е ред и на протежето му Руси Алексиев и ддс-арчето брат. Цялата тази пасмина контета е за смяна, защото сума народ ддс тарикати живя на гърба на цял народ. Без чистка в прокуратурата и данъчните служби, ддс ще източва парите за заплати и пенсии и все няма да има приходи.

Абе клеветят го герберите, бе, то е ясно! Бил Гейтс им плаща, за да клатят държавата и да пречат на Правителството да ни води към светлото бъдеще!

нееееееееее!умните юрушлии казват че бил Сорос!

.."умни" и "юрушлии" в едно изречение..?

Дали им треперят сега партенките на неговите хора?!? Те там са на партии - ама не политически, а като змиярник с различни видове змии, които дори се изяждат една друга... АЗ СЕ РАДВАМ, ЧЕ ГО МАХНАХА И ДАНО ПОЧНАТ ДА ПРОЧИСТВАТ И ОСТАНАЛИТЕ!!!

Само като му гледам муцуната и ми става ясно колко честен и праведен е този!!! Поредния подкупен мръшляк