Милиардер иска да раздели Калифорния на 3 щата

Американски милиардер иска Калифорния да бъде разделена на три щата.

Обратно в новината

Коментари - Милиардер иска да раздели Калифорния на 3 щата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тамън, да може Мексико по-лесно да ги погълне

Богаташът начерта картата след разделяне на Калифорния на: щат Джеферсън, който ще включва северната част от Калифорния; Северна Калифорния, включваща Сонома и Напа, също региона Сиера Невада; Силициевата долина, включваща Сан Франциско, Оукланд, Сан Хосе, Санта Крус и округ Монтерей; Централна Калифорния, включваща Фресно; Западна Калифорния със Санта Барбара и Лос Анджелис и Южна Калифорния, включваща Сан Диего и Ориндж каунти. Проучване на Field Poll показва, че в момента 59% от калифорнийците са против плана. В щата живеят 38 милиона души. Спънка пред народното допитване е високата му цена. Има и друга голяма пречка - дори да бъде успешен, референдумът трябва да получи одобрение от Конгреса. В това са убедени редица критици на идеята.

Референдум за разделяне на Калифорния през 2016 г. link 16.07.2014, 11:25 (обновена Критиците казват, че идеята на Драйпър никога няма да бъде одобрена от Конгреса Коментари (0) Вашият коментар Още Бевърли Хилс първи в Калифорния забранява добива на шистов газ Богаташ се бори за Силициев щат Китай се настани в Силициевата долина Туит Инициативата на американския милиардер Тим Дрейпър за разделяне на щата Калифорния на шест части получи достатъчно подкрепа, така че да бъде проведен референдум през ноември 2016 г. Идеята за референдум, наричана масово шест калифорнийци", събра 1,3 милиона подписа при нужни около 808 000. Тя се мотивира основно с по-доброто управление и разпределението на приходите от данъци директно за местното население, вместо към централния бюджет и федералното правителството. Планът Дрейпър" е за превръщане на Силициевата долина, технологичното сърце на САЩ, в полуавтономен щат със свои закони и институции, който да бъде под властта на Вашингтон, както останалите американски щати. Тим Дрейпър е инвеститор от трето поколение в Силициевата долина, който стои зад компании като Skype, Hotmail и Tesla Motors. Той предлага също компаниите, представени в Силициевата долина, да бъдат поставени под по-свободни регулации.

Аз пък платих цялата Кал и Форния да потънат в най-скоро геологическо време от сблъскването на океанските плочи отдолу! Да ви видя после как ще тичате да се молите за курорт и почивка в Сочи, Кисловодск, Батуми и Сухуми, Красноярск и Крим!!! Там е истината, да живее Бащицата, по-точно внук му Щиглеца!

Помолете Путин. Чел съм, че руснаците имали идея да отцепват Калифорния от континента при ядрена война. Май се говореше за 20 мегатонни бомби и бой по разломите. Просто помолете Путин. Сега е момента - надървили са се около Сирия. То и филми бол по случая. Малко майтап да става.

По този начин Русия ще има шанс да се нареди веднага след Северна Калифорния по БВП.

Вместо да се роите та да имате повече сенатори понеже властта много ви блазни вземете че се отделете от останалите и се развивайте самостоятелно..

по ги бъркаш по-миришът!Цялата им икономика е в батака пробват санкции с/у руснаците,търг. война с китайците,но надеждите са да лапнат Сирия и Иран!

,,евроамериканскоафриканска, индианоамериканска и мексиканоамериканска...!!! ,,звучи,, ...демократично и антирасистко...!!!

Идеята за разделянето на Калифорния е стара мечта на Тим Дрейпър. Ключът от бараката се крие в думичката "милиардер". Става въпрос за пари. За много пари. Първата идея на милиардера беше за разделяне на 6 щата. Калифорния е най-богатият щат. И милиардерът се бори приходите от данъци да остават за местното население вместо да отиват към федералното правителство и да пълнят централния бюджет. Та, затова е искането за разделяне на тромавия щат - сами да си разпределят приходите... ... ПП: Каталуния защо поиска независимост?!

си написал. Значи, щом е цял щатът - приходите от данъци отиват във федералния бюджет, а щом се раздели на 3 щата - приходите остават за щата? Не си у ред.....не пиши повече!

ДРУГАРКЕ, ТОВА ЩЕ РЕЧЕ, ЧЕ КАТО СЕ РАЗДЕЛИ НА ТРИ ЩАТА, НАЙ-БОГАТИЯТ КАКВОТО ПРОИЗВЕДЕ, ЩЕ СИ ГО ХАРЧИ, А ПО-БЕДНИТЕ, АКО ИСКАТ, МОГАТ ДА ДАВАТ ЗАРАБОТЕНОТО НА ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАСТ. КАПИШ ЛИ, МА??? БОГАТИТE НЕ ИСКАТ ДА ГИ ИЗСМУКВАТ И ДА ХРАНЯТ БЕДНИТЕ.

СССР се разпадна, сега идва реда на САЩ!!!! Никоя империя НЕ е вечна!!!!

Ти чакай и на коча да паднат, ама да си жив и здрав да дочакаш.

Шило

Няма вечни. Кой днес, кой утре, всеки слиза от пиедестала

Шило

Това пък как ще спомогне за решаване на соченото като проблем?

щати бе,в единия белите,във втория латиносите и в третия черните,ето ти 3 калифорнии,и после и другите щати да ги последват

Просто искат да отделят беднотията от едната част, другата част богаташите да са отделно. Измислено хитро, не като при нас със жилищата от затворен тип!

Американската конституция го блокирва за тази идея, макар този богаташ да е събрал вече 600000 подписа.

Навремето имаше некьв фантастияен филм .Милиардер брокер ИЗКУПУВА пустините земи в централна Калифорния без пари в сьщото време екипа му от учени разработват ВОДОРНА бомба която да се взриви и РАЗЦЕПИ Калифорния да са образува гигантски ОСТРОВ А земите в пустинята стават 1линия на ОКЕАНА и цената им скача милион пьти

Вода от щата Вашингтон през Орегон, калифорнийско слънце и труд за центове на латиносите. Всяко равно местенце е заето от цитросови дървета или зеленчукови градини. Чукарите на пустините се насищат с велоцентрали а солените долини блестят от соларните панели. Пустинята до Лас Вегас е натъпкана със соларни панели и 3 слънчеви реактора на Гугъл. Откъде ще мине границата - през Гугъл централата, през лимоновите дървета даващи поне 1000 долара приход едното или през замъците на Малибу и Санта Барбара?

Ама аз пиша за филма само.

Да не се безпокоят. Почне ли Трета световна война, уж е предвидено руснаците така да ударят определена точка, че да разместят земните пластове там и Калифорния да потъне под вода. Дали ще е на един или три щата, е все тая! ;)

Трафопоста Слифонов БТВ 22.30 ще обясни , що какво означава . Ето извлеченията параметри от протокола на Токмаджиев , както и околовръстната социоложака . Включните данни се отнасят в общия сбор и към това , каквото ония домоуправител от 7 етаж прибрал като данни-сведения ! Под графата , фотокопие има в редакцията : СТРОГО съкретно 35000 хилядо ай-фончета , българскоми . очакването - прогноза : 700000 сеземстотин-хилядни верни кауза докладчици . парафа втора: над милион информационна система РБ без лиценс . Посланик на Марк Цукърбърг вече подал писменото заявление пред ООН подорганизация Храна-Мостри-Прибори (ООН-ХМП) това де не е приемливо . Президента на Ню-Юрк Мистър незаконно дете 29 (агент Фейсблог под прикритие) заявява публично : "Стига обсеционно помазване на дръжки-врата , най-пносле явност, скорост, сметлинен лъч !" . Портокалова-Попска-Пърла в австралийското предаване на канала , место-паркировка на шоуто Трафопост-Сифонов излива течнна информация в канала , се изявява за смекчен режим наблюдение в оф-шорни транзитни зони аерогарата Варшава . Ли е лична Хофдама на Царица Мъркъл , или не ? От Елизее Паласт Париж отказват становище , така и прокуратурата на США относно обстановка при Том Ханкс в аерогарата Кеннеди , Ню Джързи . Общо взето , гледайте 22.30 парламентарният котрол , пряко предаване от ...

По-добре на цели 50 ...

Два нови щата - са две нови звезди в националния флаг на САЩ. Ще трябва да го променят - евентуално.

тя калифорнията е тръгнала да се разцепва по по-дълбоки причини, всеки момент може да се раздели не на три, а на много повече парчета

Всеки момент и така от 50-тина милиона години.

Калифорния не е на САЩ, тя е анексирана със сила, и трябва да си остане самостоятелна държава! Ето факт-"През 1848 г. испаноговорящата част от населението на отдалечената Горна Калифорния наброявала около 4000 души. Но след откриването на златото, населението бързо започнало да нараства, тъй като много американци и не толкова много европейци дошли тук, обзети от Златната треска. Била създадена Калифорнийската република и било развято Мечешкото знаме, на което били изобразени златна мечка и звезда. Краят на републиката дошъл внезапно, след като комодор Джон Д. Слоут от Военноморския флот на САЩ влязъл в Санфранциския залив и обявил Калифорния за собственост на САЩ. През 1850 г. щатът бил приет в Съюза." А за Крим реват, не се ли лицемери краварите?

Руснаците ще го направят по-качествено.

Качествен москвич виждал ли си свинчо?

Шило

Още вървят. Сам си прави изводите.

Тая Калифорния е северна, южната е в Мексико.

там се нарича долна