Съдът на ЕС: България е в нарушение за ”Калиакра”

Съдът на ЕС постанови, че България е в нарушение на общностното законодателство по въпроса със защитената зона "Калиакра".

Обратно в новината

Коментари - Съдът на ЕС: България е в нарушение за ”Калиакра” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Познавам проблема от самото начало, свидетел съм на цялото беззаконие и наглост в чудовищни размери. Няколко правителства и кметове са отговорни за това, което се случва в района на Калиакра, село Божурец и село Топола. Ветрогенераторите прогониха птиците, голф игрищата заграбиха и унищожиха територия, която беше резерват. Вандалщината на шепа, недостойни да се наричат българи тарикати продължава и сега, всеки ден!Естествено, не им пука за решенията на някакъв си Европейски съюз, няма и да платят от джоба си глобите. Темата няма да се появи и в телевизиите-те са страхливи и малодушни. А такива случаи на арогантна дебелащина създават нашия имидж пред света-на неприятни хитреци, тъпаци без достойнство, с които никой не желае да общува. Очевидно обаче, на нас това ни харесва.

реклама за туристите, а то циганска работа

loyola

немаите грижа, боко ще тегли кредит, които вие ще плащате, и ще плати глобата

Емоционално съм свързан с Калиакра. Някога за нея отговаряше най-добрият ми приятел и кумец археолога Георги Китов- вечна му памет. Той водеше борба срещу всяко посегателство над Акридис Тиризис /нос Калиакра/ Водеше неравна битка с кръчмарите защото използваха олтар на скална църква за да разполагат оркестъра или не пускаше коли да припарят до развалините. Бедни, бедни Кики всичко беше дон кихотовщина. Сега Калиакра е предадена на ЕОН за ветрогенератори. Боже пази България.

Че той Цанко рокаджията разбира само от ВИП птици , не от разни чапли и юрдеци !И по-вероятно да го е натиснала приятелката на Борисов!

Българо-румънската граница в Добруджа си личи по две осбености. Едната са лесозащитните пояси, насадени още при Червенков и които гледани отгоре стоят даже красиво. Другата особеност са точно ветрогенераторите. Където има изобилно - българско е, където няма - румънско.

Сега подпалваме танковете и започваме наред всички перки на народните изедници!

Казваха му на Борисов, че ЕС ще ни осъди заради Калиакра, тоя се правеше на глух. Сега да палаща от личените си пари. Ама не от крадените!

Омбудсмана нещо се задейства за винетките....и някви дела се водят...лично аз няма да си купувам докато не се разбере развитието на случая. Може пък и да изляза на далавера

Старият Омбудсман - Пенчев, оня ден ми каза, че ще го ду... Винетките нямало да паднат във ВАС

Че нали за това бе голямата борба! Да се подчини на Б.Б.и сие пиявици! Правиш си далаверата, съдят те/нали е демонокрация/ и съдът те оправдава! И си на аванта демократично!

Перките може би пречат на птиците ,но не виждам как едно голф игрище което по същество е вид парк им пречи.

Много просто, лато ги лишава от естествено местообитание най-малкото, как примерно би ти попречило на теб да вземеш да живееш или дори само да прекараш месец на един площад, да речем, без подходяща храна защита, заслон, не е проблем,нали? все пак си на земята, имаш въздух.......е долу горе същото е.

Това с екологията си е супер бизнес и има работни места за младежите. Бизнесът си плаща яко еко рекет. Като няма работа това ще работят младежите... Я познайте , обаче, как еко организациите ще спрат турците да направят ядрена централа до Резово...

Как смеят тия от ЕС да пречат на ТИМ и AES да строят и управляват вятърни паркове, а на Гергов да изравнява с земята хълмове, храсти, дървета, и да руши скали и гнезда на корморани.... Нали Гергов не е платил на половината строителни бригади, а освен това не е укрепил и свлачищен район? Значи сме квит ;)

Нали трябва да има комисионни. Какви нарушения. Където има комисионна, нарушение няма.

Геьовете пак си пъхат лайняните мутри в нашите си работи... Кога ли ще ги изритаме от страната си?!

прав си, нищо не разбират тя от еу! те не знаят че тия проекти са одобрени още преди 1000 години, дори 2000, и такива разни договорености преди 15 години, както и едни пари взети пак от глупавите европеици, уж да съхраняваме природата там изобщо не са важни, след като можем да си претнем още някои хотелче, че по краибрежието вече няма място!

Не съм специалист, но не виждам какво им пречат на птичките или Еврокомисарите вятърни перки и голф игрища. Все пак това не е Девня, КЦМ или Козлодуй ? Май има засегнати някакви други интереси тука . . . не точно на птичките . . . ?

Даам и точно заради такива "умници" като теб загиваме вече 25+ години. Като нямаш мозък поне не се изказвай.

не знаеш ли, че там е пътят на миграцията на птичите ята и че загиват в перките на вятърните стълбове

Някои трябва да обясни на съдът на ЕС че в България няма такова понятие като защитена зона,а има само понятието доходоносна земя.Също така я президента,я премиера трябва трябва да им каже че тези неща наречени защитени земи са инвестиции за бизнесът(като хотелиерството) от които държавата печели така добре.

"генералния адвокат на ЕС" - Dir, please! Превежда се "главен прокурор", не "генерален адвокат".

ВЕИейците да си дигат перките и ..на Шипка! Да ловат ветъра от баиро!!!? Ма тези вопли на еврогейците май ще бъдат само вятър в ушите им??!

ДОКОГА С ТОЗИ ЕКОТЕРОРИЗЪМ! Ще правим програми и плащания за всякакви гадинки, буби и гарги, а кой ще осигури работни места за хората - хотелиерство, туризъм и т.н. Работни места и поминък не се осигурява само с голи поляни и жълт пясък!!!

Хахахах ти надали имаш дори минимално понятие от хотелиерство и туризъм :))))

А ти от какво имаш понятие - само да плямпаш ли?

Аби в твоята чутура работни места само келнери, бармани, готвачи и камериерки ли са ???

А ко ша прайм ние с гайдите?

Мда, явно поминък се осигурява с бетонни комплекси без улици и канализация, където "туристите" идват да пият до припадък. Честито на печелившите.

всичко излиза забрането в БГ от ЕС-такова чудо не е имало и при КПСС и БКП.

Само голф игрища ни трябват,за да се почувстваме наистина в колония.

То не остана място за една хавлия, всичкото Натура, птичи гнезда, пътечки на бързоноги кустенурки, къщурки на помияри, находище на зелена амеба - като има прости европейци да плащат субсидии за смахнати проекти , ще има и такива дела. Парите трябва някак да се въртят , независимо по какъв начин.

От Банско ле си ?

от Паничище

това са пари и бизнес проекти на наши мастити,дебеловрати , но инетеилгентни и елитни хора които имат безпогрешни локатори за лесни,сигурни парични потоци! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

че парите и ветропарковете са литнала гугутка? а

какви нарушения.гледам лятото законни археолози -музейни работници,оторизирани не са иманяри да речеш копаят ,ръчкат с металотърсачите пълнят си джобовете ходят до колите си ядат,пият,празнят джобовете и пак ръчка.няма полиция,няма камери ,няма контрол само 100 души туристи гледат и цъкът с език .

парите,парите са по важни от птиците,българите и всичко останало!

Корумбашев,не се ли наяде с ''ВЕТРОПОКАЗАТЕЛИТЕ''? Това важи и за съпругата на Кадиев/бсп/

Аз съм основател на Българското дружество за защита на мравките - червенокрилки. Започнах 127 дела срещу България за липсата на законодателство в сферата на опазване на мравките, в частност на червенокрилките. Заведох още 14 дела в Европейски съдилища и изпратих четири доклада до Европейската Комисия, с които запознавам с нарушенията на България в тяхното опазване. Очаквам успех, който ще ме удовлетвори. А и що да не спечеля някололко милиона от обезщетения?

Не знам на какво си основател, но видимо си член на Българското дружество на тъпанри..е ;)

ей това си е голям комплимент. Благодаря и на теб и на тъпанарите, които мижат срещу слънцето белким видят някоя летяща х;лебдарка да се заплете в перките на ВЕИто ми.

да те питам, като защитят мравките,българите калинки ли ще станат? Ще летим, да не стъпчем мравките, ама не разбрах кой ще ни ги раздаде? тцъ..... тогава ще ни съдят за птичките -ще се сблъскаме с тях. май-няма място за нас под слънцето Ако се преборим за рогови плочки и станем крокодили пък ще плашим рибките

Е и народеца ще плащаведнъж за скъпата ел.енергия от ВЕИ и втори път за това че простите ни управници си взеха комисионните, а "чуждите инвеститори" си пълнят банковите сметки. НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ ЧЕСТИТО!

Не само това,но ако се наложат глоби,не инвеститорите,а електората ще ги плаща.

Нямам нищо против птичките и пчеличките, но не трябва ли да се обръща повече внимание на хората ?

Около Калиакра не живее никой ! Докато не построят Голф игрища за Специални Хора ! Разрешението е дадено от ГЕРБеразма през късият им 1ви мандат ,в Разрез със Законите !!! Типично .

Ами например хората във Враца !

"Вносителите на жалбата по случая в ЕК са от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) през 2008 г.". Първият мандат на ГЕРБ започна през 2009 г., не манипулирай така грубо!

Лайтхаус Голф и Спа Ризорт , Блек сий Рама Голф,Топола Скайс Голф & Спа Резорт в Каварна......сетете се сами на кого са и кога са построени но селските комуноиди с капаци каквото им напишат това храчат.....за това сте бедни защото сте ПРОСТИ......за това ви приеха на времето и в партията тъпанари:))))

Ъ ъ ъ кои хора, маститите бизнесмени, които ще разрушат за лични облаги природно богатство, което е на всички?

И ко, публично порицание е наказанието, или ко ? Маани, който може да бяга ! Аз емигрирах, а ти ?

и аз като повечето българи и имигранти се стягам да напусна българия!

Предполагам, че се стремиш за там, където повечето"неща" са уредени, но те не са били спуснати даром от Господ, а хората са ги обмисляли и борили, та да се харесва и на хилядите, без никакъв принос, готованци!

А аз останах да подкрепя Родината си! И какво, плащам данъци, плащам Ви образованието и за капак - Вие, умните и интелигентните заминавате да реализирате знанията си в чужбина, имайки наглостта да ми обяснявате колко съм глупав, че съм останал в България! Поне оценете това, което сте получили от Родината си, която предавате с бягството си!

Съгласен съм напълно с теб! Ние ще изграждаме тази страна, като работим за нея, плащаме данъците, търпим малоумниците в столицата-правителство и други институции, и накрая някой ще дойде наготово, защото в близките години една голяма част от тези хора в чужбина ще се завърнат, защото няма да има работа и социални помощи, заради "бежанците", които създават огромна несигурност на Запад в момента, а и занапред.