Коментари - Какво следва: отлагане на екзекуцията или начало на отмяна на смъртната присъда за цивилните в Идлиб? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руснаците си имат приказка: Никой не е забравен, нищо не е забравено. От историята, в същата ситуация е бил Осман паша в Плевенската епопея 1877 г. Накрая всичко свършва с капитулация - пълна и безуговорачная.

Нито едното,нито другото.Никой не е планирал екзекуция на мирното население,още по-малко е издавал смъртна присъда за мирните цивилни в Идлиб. Просто на военните терористични образувания,които и да са те,ако са признати в Резолюцията на ООН,като подлежащи на унищожение при оказване на въоръжена съпротива от тяхна страна, се дава последен ,може би шанс за капитулация.Повечето от тях вече са го правили и знаят,че никой няма да им навреди,ако капитулират отново,както ги извозиха от предишните региони,където владичеството им беше прекъснато чрез зоните за деескалация,така ще ги извозят и сега.Не вярно,че въоръжените между тях са толкова хиляди-вярно е,че с тях има много жени и деца от многолюдните им семейства.Положението,като цяло се хиперболизира,внушавайки ни,че там има милиони съдби и то наблягайки на цивилния състав от населението с цел максимално проточване на кризата,за спасяването на нечии ценни кадри от нечии известни националности,за да се избегне пълния им резил.Друга цел би могла да бъде да се образува компактна въоръжена зона,чрез,която да се държи района в перманентно напрежение,колкото се може по-дълго с цел икономическо изтощаване,както и психологическо такова евентуално за дочакване на по-добри времена,затова се подклаждат и спорадичните провокации срещу победителите.Едва ли някой още вярва,че обкръжените екстремисти и помагачите им са способни на нещо различно от това на което не бяха способни в апогея на войната.Времето не работи за тях,а и никой няма да ги чака-затова има и срок!-Следва капитулация! Един по един помагачите им се дискредитираха-още малко търпение! Йес.Даа...Да!

борците за демокрация обитаващи в момента Идлиб, ще бъдат „изнасяни“ един по един, внимателно и на всеки ще му подаряват ...букетче със рози

"най-тежката хуманитарна трагедия на 21-ви век"...Я предизвикаха лудите говеда ве муньо!! Като унищожиха Афганистан, Ирак, Сирия, Либия и убиха Каддафито! След което към християнска Европа потеглиха милиони и милиони мюслита от Африка и целия свят!

Рассия е още по-християнска - натам що не потеглиха?

Щото РФ не изповяда мулти-култи ценности.

Щото Росия не предлага безплатен обяд на мангалите за тва не ходят там! А пенсионерите мизерстват с 200лв на месец докато на мангал дават 1000! за тва!

Защо не се информира обществеността за безбройните оръжия от НАТО с които са въоръжани главорезите, спец.болници, най-модерни лекарства, автомобили с дясно кормило и пр. и пр.

янките. Такъв ход от страна на Путин, определено не го очакваха. Бяха се подготвили за масиран руски удар по Идлиб, след което щяха да спретнат поредната провокация с хим. оръжие, за да си пласират 100-ина "Томахавки" по различни цели в Сирия. Обаче, ядец! Сега няма как да оправдаят изстрелването на ракети, тъй като няма военни действия срещу спонсорираните от тях бандитски формирования и няма никаква причина за пускане на хим. оръжие. Руснаците са се разбрали с Асад, да потърпи още малко изчистването на Сирия от тази паплач. Ще блесне истината, кой ще изведе и къде ще прибере всичките главорези. Това не са 100, или 200 човека, това са десетки хиляди. Няма как да останат незабелязани. Ако отидат в Европа, Путин няма да има нищо против, както и Ердоган. Тези, които евентуално ще се завърнат в Кавказ, отдавна са известни на руските служби и ще бъдат прибрани от Кадиров където трябва, а може и да бъдат ликвидирани, за да не създават проблеми. Европа да му мисли. При нас едва ли ще отседнат, не им харесва живота тук. В Щатите със сигурност няма да бъдат допуснати, освен агентите на ЦРУ, но и те не са много. Така че пак добрата стара Европа ще ги приеме, а след това, дупе да й е яко!

Така е. Путин стремглаво ги размазва в ендшпила на тази сложна игра в Сирия. А хода със споразумението за Идлиб беше жесток удар САЩ-Израел и другите им пионки. Именно затова беше и "инцидента" със Ил-20 самолета. Опитаха се да провокират Путин и да го вкарат в капан, но той е като питон, а в джудото има една максима - чакай, чакай, чакай...и когато си готов - удари бързо и решително. Той преглътна това със самолета и търпеливо изчкава как им го натриса стратегически, а ония безснеят безсилни. Не се поддаден на провокацията. Европа да му мисли с нефелната си политика, сега всичката тая паплач, без агентите на САЩ, Израел и УК, които те ще си приберат, ще се изпокрие в Европа и ще чака "второ нареждане".

В тази сложна игра войските на Турция, тоест на НАТО, увеличават присъствието си и в тази провинцията. Така че, на кого принадлежи успеха може да се спори.

Много просто: всеки от тях си има паспорт и лесно може да се идентифицира! Всеки отива в държавата , откъдето е дошъл - всички солидарно си поемат тежестта на това, че са допуснали тези хора да отидат в Сирия. Гражданите на Руската федерация - в Русия, уйгурите в Китай, и всички други кой от където е.

Нищо по-просто: всеки един от тези бойци си има паспорт и може да бъде идентифициран! Всеки ще отиде там, откъдето му е паспорта! Тук един капацитет по-долу се изказа, чу Русия няма да допусне нито един от тях в нейното "културно пространство". Няма такива - след като са ги пуснали да отидат в Сирия, ще бъдат така добри да си ги приберат. Същото важи и за ойгурите на Китай, и всички останали страни от където са въпросните джихадисти. Така всяка една държава по-лесно ще ги контролира и наблюдава. След всяка една война, никой не избива войниците на победената страна - дори германци и руснаци не са го правили.

Написах горното, защото от дира обявиха, че това е спам и не е по темата.

.....Ха,ха,ха КЪДЕ, много просто англоговорящите при мути меркел, а останалите около 35% рускоговорящи на кремълският путьо!!!

колко процента са говорещите западни езици убиайци бе толум ?

На този от Кремъл да му лапаш кремката

Чрез тия двете пионки-Лоукок и Мистура, западът се опитва да се намеси в играта, от коята отпадна. Офанзива срещу главорезите в Идлиб ще има, но не и преди изборите за Конгрес в САЩ през Ноември, за да не бъде поставян Тръмп в сложна ситуация.

Ще ги натоварят на кораби и на път, за Украйна, ще ги учат да плуват в студени води.

"След това до 15 октомври трябва да бъдат изведени всички радикални формирования. Като радикални се имат предвид "Ислямска държава" (ИД), "Джебхат ан Нусра" (на снимката - бойци на организацията), тези, които са включени в списъците на ООН като терористични организации" - ДА А СЕГА ОСТАВА ОТКРИТ ВЪПРОСА КОЙ ЩЕ ИЗВЕЖДА ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ИДЛИБ И КЪДЕ ЩЕ ГИ ОТВЕЖДАТ? - ООН ЛИ, ТУРЦИЯ ЛИ? САЩ И НАТО КОАЛИЦИЯ ЛИ? - ЕДВА ЛИ РУСНАЦИТЕ И СИРИЙСКАТА АРМИЯ ЩЕ ГИ ИЗВЕЖДА? ВЪПРОС КОЙТО ОПРЕДЕЛЕНО НЯМА ОТГОВОР...

Шило

Що бе, руснаците и сирийската армия ще ги извеждат при девиците.

Като гледам спретнатите униформи, явно си имат добра логистика, щом имат такива доставки, ще има и кой да си ги прибере и да ги интегрира на правилното място, за съжаление!

Няма НАТО в Сирия. Там са само говедарите, а и те скоро ще си ходят щото загубиха и тази война както и всички предишни

Няма НАТО в Сирия. Там са говедарите, а и те ще си ходят скоро понеже загубиха и тази война както и всички предишни които запалиха.

Ще ги извеждат тези, които ги събраха там. Но понеже няма да си ги приберат в Америка, спешно ще им потърсят място в Европа. Очаквайте усилен дипломатически натиск от Държавния департамент, за приемане на ислямисти към нас и другите от ЕС

Говори се за цифра от 80 хиляди главорези. Там са ребрандирани ИДИЛски групи, цитираните по-горе две терористични групировки и още десетки постоянно преминаващи едни в други групи. Невъзможно е да се отделят умерени от радикални. Има протурски, подкрепяни от Турция, някои чисто сирийски, други с престъпници събрани от цял свят. Някъде срещам данни, че поне 1/3 от тях са граждани на ЕС-недоинтегрирани "европейци", косовари и т.н. Поне още 1/3 са от централна Азия и южна Русия. Затова Русия така присърце взе тази война, защото пряко ги касае унищожаването на толкова много терористи, идващи от постсъветското пространство. Със сигурност Русия няма да допусне нито един да се върне обратно в руското културно пространство-какво ще ги прави не се знае, но че имат ясен план е извън съмнение. По-интересния въпрос е европейските джихадисти къде отиват, а те имат паспорти на ЕС. Т.е. бумерангът сега се връща в ЕС-едни 20-на хиляди брадати европейци предстои да се завърнат заедно с многобройната си челяд, възпитана в добри ислямски обноски. Както казват от Брюксел, "мислите ви са с вас".

И едни 5 000 уйгури иска да изтрепе Китай...

А кога ще изведат другите бандити -терористите от САЩ от източна Сирия?

да се вадят кестените от жарта с чужди ръце и на думи. приберете си боклуците-джихадисти и мирясайте.

Елатее,ние тук в Германия ще ви приемем всичките въоръжени до зъби,елате,ще приемем цялата Ислямска държава,вие само елатееее....

Шило

Интересно ще е това, кой ще ги изведе? Че тогава ще стане ясно, кой е този, с влиянието върху тях.

До колкото се подразбира Турция ще изведе всичката тая паплач,всичко,каквото е останало от терористичните групировки заедно с Ислямска държава... Излиза,че Турция стои зад цялото клане в Сирия и Ирак в последните 5 години...?!? Но да видим..

И като ги изведат,какво,та това са убийци и всякаква измет,да ги изведат и после масов разстрел,това са изроди! Къде ще отидат,след като ги изведат ми е интересно?!?!? И как така ще ги изведат,значи някой държави стоят зад тях...

Това са натовски войници.

Браво на Ердоган.