Как войната променя бъдещето на неутралитета

Още няколко държави се замислят за сигурността и се питат дали пък НАТО не е най-практичният ход

Обратно в новината

Коментари - Как войната променя бъдещето на неутралитета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Швейцарците само гледат как да изкарват кинти и не им дреме. Бива да се поучим от тях, но за разлика от техните ботати съседи като Германия. Франция, Италия, ние сме в клопката на Турция и Русия. Затова нямаме друг шанс, освен нато и шенген.иначе ще сме като беларус, чечня и украйна.

България трябва да е неутрална. Иначе рискува да я заличат от картата. Физически. А най добре е да бъде офшорка като най богатите държави. На Малдивите да не им е зле ? Референдум за България - офшорка ! Всички ще гласуват "ЗА".

Taя статия, да не е част от пропагандата да влизаме у Шенген?! Швейцария си остава неутрална, независимо от мечтите на евро-либерастите. Авторът на статията се е унесъл много.

Киев не пази Швейцария. Киев разви нацизъм, от който Путин пази Русия и Европа. Ако не беше така, нямаше да се пише из ЕС с години за бедствието украински нацизъм! Трябва да помним историята. И от предишния нацизъм Русия спаси Европа. Иначе стотици хиляди европейци бяха хукнали да се бият на странат ана Хитлер. Само по себе си говори за моралната нищета, даже неспособност на Европа. Според докладите от преди войната излиза, че Русия решава много опасен проблем. Друг е въпросът, че пошлостта на ЕС е дотам голяма, че едновременно бият по Русия. Това е същността на Запада. Самото това поведение го накърнява дълбоко и икономически, и идеологически, като втората щета е далеч по-голяма от първата. Това ще струва благоденствието на Европа, което никога няма да се върне при нея. Има обществени закони, които действат неумолимо. За съжаление европейците са ги забравили. Само предадоха се, замениха европейските ценности с амиерикански, като им ги пробутаха като евроатланически. А това всеки знае, че е подмяна на съзнанието, което означава подмяна на същността и способностите на обществото. Простотия...

Щом една швейцария иска да е в нато, ние няма какво да се правим на по-умни от тях. А че децата на путкин и кабаева са с швейцарски паспорти е само подробност ;)

Швейцария не иска да е в НАТО. Толкова са ви промити мозъците, че даже не можете да четете. САЩ опитва всякак да въвлече повече страни в НАТО, защото това е Троянски кон за тях по света. Набутват военен контрол под блаовиден предтекст. Какво, ЕС няма капацитет да се защити военно от кй да е вра по света?! ЕС се състои от най-развити индустриални държви, които произвеждат първокласно оръжие и са най-голямата по население общност в света! Следователно прокламираната нужда от НАТО е продукт на подмяна на истината и някаква колосална корупционна схема, при която корумпирани европейски политици подвеждат народите на Европа. Явно им се осигурява изгода при това.

Путлер не харесва тази новина Кеффф

Я прочети пак? Да видим дали статията е в ущърб на Путин? Или, викаш, в шапкодържателя ти има само ако...

Нали загрявате Че няма Я вече Банката На Еднополюсня Свят Бе !!! Русия Китай И Индия с Още 20 страни казаха Fuck off !!! Изтеглят се Капиталите вече от Тази страна Швейцария !!!

Нали загряваш, че русия песели само в сърцата ви?

_stankow

Демек сега Швейцария като гледа как геройски бият западното оръжие в степите на Украйна, как Натото вика на украинците - абе няма да ви приемем, ама вие опитайте да надвиете сами Русия, и Швейцария ще каже - Аааа, я и ние да се включим в Натото, че да почнат американците да ни взимат оръжието и да го пращат на Зеленски. И да ни тропнат тука две-три базички край Базел, пък две-три "испански" ескадрили, пък да додатат "дефицитни компетенции" с някоя италианска "рота", я ги виж Българите как цъфтят и връзват. Малииии, какъв лайф ще бъде, от 200 години само това си мечтаем !? Едно птиченце ми каза, че швейцарците няма да направят така, ама хич ... :D :D

Бе то това птиченце сигурно така ти е било казало нещо подобно и за Швеция и за Финландия, нали? Не само, че Швеция и Финландия влизат в НАТО, те направиха и доста компромиси, за да го направят бързо и безпроблемно. Всички отстъпки, по отношение на Турция, а отпреди месец вече се съгласиха и на разполагане на ядрено оръжие на териториите си при нужда. Представя ли си го това твоето пиленце? Две страни, в които 75-80% от населението в минало е било против членство в НАТО, днес вече планират къде ще бъдат разположени натовските ядрени оръжия на техните територии, при това с почти същото одобрение, от 75-80%. Твоето пиленце много е умно и добре е преценило, но сигурно не знае, че в Кремъл се появи едно дебилно джудже и оттогава вече много страни се замислят. Не толкова за неутралитета си, колкото че той има смисъл тогава, когато насреща ти има хора. Като има уродливи садисти, които с удоволствие избиват собствените си братя, хората бързо се замислят. И добре правят.

Към пишещите за неутралитет на България : Обърнете внимание какво се казва за Швейцария: "лишена от агресивни и бедни съседи" Това отнася ли се за Булгаристан ?? Швейцария е оградена от богати, развити и говорещи нейните 3 езика държави: немски, френски, италиански. А Булгаристана с Турция, Македония, Сърбия ... къде са швейцарците, къде сме ние с тия ДИВАЦИ около нас ???

Трийте ми Постовете Скоро Ще Се изтриете от Карта на Света Махнете ли Лева След Разпада На Еврогейския Ще ви Сложат Турската Лира !!! Тъпаци Турция има 50 000 000 Овце 20 000 000 Крави и 20 000 000 Кози !!! А вие Лапате Замразено Полско Унгарско или Испанско и Мрете От Инсулт Инфаркт и Рак !!!

Неутралитет е най-добрата и изгодна за България позиция. Членството в НАТО е равносилно на пълно подчинение на чуждата държава САЩ.

Изобщо нямаш идея как функционира НАТО, нали?

швейцария със включването си към санкциите срещу русия ...и блокирането на сметки на руснаци -си изхвърли неутралитета в кошчето.......а колкото до проблема с боеприпасите --просто се опитва да замаже очите на хората....тя вече съжалява за включването към санкциите...защото с това си действие много хора,фирми и държави почнаха да си изтеглят парите от техните банки.щото вече не е неутрална

И НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ! ТОВА Е ДЪВКА ЗА НАИВНИЦИ ! ДАЖЕ КОГАТО УЖ "НИЩО НЕ ПРАВИШ", ТО НИЩОПРАВЕЙКИ, ТИ ДЕФАКТО ОКАЗВАШ ВЛИЯНИЕ НА СЪБИТИЯ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ГО ИСКАШ ИЛИ НЕ ! НЕГЛАСВУВАНЕТО НАЛИ Е "НЕУТРАЛИТЕТ" ?! ДА, АМА НЕ ! НЕГЛАСУВАНЕТО РЕАЛНО ОКАЗВА НАЙ-ГОЛЯМО ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ Т.Н. "ИЗБОРИ" , ТО ДЕЛЕГИТИМИРА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ ...А УЖ Е "НИЩОПРАВЕНЕ" И "НУТРАЛИТЕТ" ! Е ДА, АМА НЕ ! В СЛУЧАЯ С НАПАДЕНИЕТО НАД УКРАЙНА, ТЕЗИ КОЕТО СА УЖ ЗА "НЕУТРАЛИТЕТ" ВСЪЩНОСТ, НЕГЛАСНО ЗА ЗА БЛЯДОВЕТЕ !

За този вид неутралитет. Ако загубиш репутацията на неутрална държава може да изгубиш много. Не е като гласуването. Тук става дума за много пари.

Дреме ми на уя за усраина :)

Всеки иска в Швейцария, нали? Какво да добавя!

Швейцарците винаги са подклаждали войните от двете страни едновременно и само са гледали как другите се избиват докато те им пазят златото! Швейцарците са коренът на проблема и всички мазни елите се събират все там. Там са Световния Икономически Форум, срещите в Давос, централите на Световната Банка, Световната Здравна Организация и тн..

Представете си, че не бяхме в НАТО и ЕС. И лева не бе свързан с падащото евро. И не бяхме притискани отвън. Щеше да има много по-лека икономическа криза и инфлация, плюс ограбване за оръжия. Нямаше да ни включват в чужда война с даряване на оръжие. В момента евроатлантиците са най-голямата заплаха за България. Въпросът е дали да си с лошият (НАТО), че да не те засяга, но така рискуваш да те жертват, като Украйна. Украйна не е в ЕС и НАТО, и по принцип имат 0 задължения и конфликта не ги интересува. Само че ни налагат кризата, частично и тяхно постижение, освен на бандеровците нацисти, които трябва да са най-мразените хора от украинците, че им докараха това.

Ако имахме родолюбци за управници, вероятно щяхме да сме неутрални. Ама ни управляват задници, при това - надупени.

И после всички в купом ще опитат Ядрения Синтез , в Библията си го пише , от градовете ще останат по десетина а от селата по двамина , които ще се крият в гъсти гори и скални пукнатини.

Хубавото на неутралитета е, че може да се биеш и срещу двете воюващи страни и никой не може да те обвини, че си взел страна.

Не. Ако всички те бият, значи си неутрален.

Навсякъде ЦРУ чрез събрани компромати и с пари прехвърлени на НПО-тата финансирани от него купува измекяри, където успее. Не е само в Бг това положение.

Путин давай най-много за НПО. Над 180 русофилски НПО-та финансирани от Путин има в България.

Изброй поне 10 от тия 180 по имена.

Всичко дето имат "Русия" в името си.

Като "хамерика против България" ли?

Тая авторката Констанца да го каже това на майките на загиналите войници.Дееба и безскруполните хора.Тези които не са служили в армията и един ден са най-настървените военнолюбци.Трябва да си идиот да призоваваш към война пък било то и под предлог за защита на "демокрацията". Демокрация има само когато има мир путко заспала румънска.

Т.е. трябва да иставим руските сатрапи да потобят Европа та да има мир.

Укрофашистките свине трябва да се изтребят!

Да си бил в казармата и да си бил на война е почти толкова едно също, като да си гледал порно и да са те таковали отзад.

Целия демократичен свят е срещу фашиста Путлер.

На думи, за сега, че е политкоректно :) А иначе, тайно всички желаят жестока смърт на укрофашистките сатрапи!

НАТО най-практичният ход? Не беше ли същото това НАТО което избяга от Афганистан само защото американците не искаха да са на начелна позиция срещу талибаните? И докато талибаните най-спокойно завземаха на ред нацията това НАТО не си ли стегна багажа и офейка на секундата? И същото това НАТО не обмисля ли сега да предоставя финансови помощи на хората наричана за 20 години терористи? Та Най-силната сила на земята НАТО без подкрепата на Америка остави напълно незащитени терористи в обикновени превозни средства, без никаква техническа военна техника да си върнат нация срещу която се водеха битки в продължение на 20 години. И същото това НАТО се очаква да опази Европа или който и да било еднолично срещу Русия? Да добре. Именно разширението на НАТО и липсата на дипломация ни докараха до тук. Защото Америка неизживяла пълна победа над СССР и за това зор от край до край на руската граница да има натовски ракети насочени срещу всички руски метрополиси.

Държава забогатяла продавайки оръжие на нацистите, крадейки злато депозирано от евреите и печелейки от злато крадено от цяла Европа и депозирано при тях. Някои го наричат неутралитет..

Принудиха го, да... Направо пистолет о челото му опряха!

Евала на швейцарците! Не са разпрани гъзове и краварски подлоги като немците!

Тъпо пърче си ти. Не четеш и не схващаш най-важното. Но толкова си можеш, пропуснал си уроците по четене с разбиране.

IQ-то ми е 152, а твоето? Дали има 80?

Ти си првият, който виждам да се хвали с IQ-то си. Обикновено така правят хората с ниско или незабележимо такова. А и този показател не е нито единственият валиден, нито пък означава сила на мисълтта. Но след като си решил, че някакви цифри ти дават право да ръсиш глупости - моля, излагай се заедно с IQ-то си.

Димо, хората, интелигентните такива, не започват диалог с нападки и обиди. Човека има, хвали се, а ти продължаваш с обидите. Сам си прави изводите...