Как да преборим наркотична и алкохолна зависимост?

Помагаме на нашите резиденти да осъзнаят връзката между своя проблем и личността си

Обратно в новината

Коментари - Как да преборим наркотична и алкохолна зависимост? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Получих ерекция докато гледам снимката на докторката. Ще и се обадя за лечение. Може и да помогне!

В България е пълно с тролове,безработни с телефони и хейтъри.Какво лошо ви каза момичето или не ви харесва истината.....

пие ежедневно от десетилетия и вярва че няма алкохолна зависимост ...

Записах се за психоложката, дано не ме издере яко!

Таз умница наистина ли смята, че разбира изобщо нещо? Само преборил зависимостта наркоман би могъл да помага на активни наркомани. Същото важи и при алкохолизма. Тия бла бла за да се направи ПР на неква комунистическа дрисла са отново с цел да се демонтсрира отчитане на дейност. Пародия и трагедия. Пародия на илюзорния нарцисизъм на "лечителката" и трагедия от реалността до колко описаните зависимости са лечими. Обикновенно "лечението" е неизбежната смърт!

Единственно АА клуба и НА помагат истински. Благодарение на АА клуба днес съм жив.

Спрете руската пропаганда!

Няма спиране.

Много добро интервю за борбата на наркозависимите в България тук: https://www.youtube.com/watch?v=VbYO3vyTtvY

Браво!

Откъде намира кинти?!

Не намира.

Красива българска жена! Гледах само снимката и не прочетох статията заради нея.

Скоро ще сменят девиза от слава Кокаине на слава Хероине. По краварски почин.

Тролско лайно . Стига си цапал навсякъде боклук

Връщане на смъртното наказание за разпространителите на дрога и производителите ...като начало ! Другото ще си дойде на мястото !!!

Я се лекувай, бе!

Наркотични зависимост се маха като се, приложат методите на филипинският президент. На всеки продаващ наркотик по 9 грама олово в главата, а ако продава на продавачи или е полицай - освен 9 грама арест на семейството му и изземване на имуществото. И всеки консуматор в панделата без дрога поне 6 месеца. Който издържи - излиза. За три години проблема се решава. Е, ако разбира се Филипини те не са в еврогей, където дрогата е съществен допълнителен приход на "демократично" избралите се. Така че предварително условие е да се напуснат всякакви съюзи с откривателите на морфина, кокаина, хероина, амфетамините и прочее отрови.

Браво, Ани! Браво, Бостанджиева!

Браво? Колко души и за колко пари? И колко са се върнали към дрогата? Да се решава социален и криминален проблем с психотерапия е най-без перспективното нещо, което може да се измисли. То едно време поповете са лекували лудост с молитва и пости по-успешно от тази терапия.

Истински зависимите много трудно могат да се откажат без престой в терапевтична общност. Престоят е задължителен (за който може да плаща 2-3 хиляди на месец 9 месеца), но шансовете за успех при тежки наркотици си остават минимални. Успеваемостта на "Феникс" и конкурентите им едва ли надвишава 20%, според наблюдението ми над десетки болни за седем години. Въпросът е психолозите да ти дадат правилна насока и желание за живот, така че лека полека, след много сривове и рецидиви все пак да израснеш и може би да спреш някога. Повечето мнения във форума са от хора, които въобще нямат понятие от проблема. А за мащабите на употреба може да съдим като почнем да търсим от приятели кръв за даряване - огромна част все нещо са взимали през последните дни. Но има голяма разлка между "употребяващи" и пристрастени.

Зависимости се преборват само със строги наказания! Глоби и затвор за наркоманите. Трафикантите не са им виновни с нищо!!!

То мозъкът им вече не функционира правилно и е с объркана биохимия, къде ти психолог тук? Тази чудесно може да помогне за любовна мъка, леки депресии, причинени от околната среда (не от объркана по рождение биохимия на мозъка) и прочее, да не се бърка където не е за нейната тиква и си трябва тежка химия вместо сладки и медени лакърдии

клопка за балъците с възможности, където ги транжират интелектуално и обезкостяват финансово! Чакай тези да ти помогнат да се откажеш от зависимостта си, ако нямаш силна воля и решимост да се отърсиш от проблема си. По скоро ще дочакаш Годо, отколкото изцелението!

вервай ми , ако си затънал до положение, че се навиеш да влезев в такава програма, вече си затънал и финансово, и тепърва ще затъваш още повече

Не ги разбирам тия, които "страдали" от алкохола. Аз му се наслаждавам. Гоня 60-те години. Пия редовно от поне 40 години. Да чукам на всички дървета около мен, само кръвното малко скача, но си има хапчета за това. Вярно е, че работя по час-два дневно, но така ми се е стекъл живота. Стигат да си издържам семейството на някакво средно ниво. И защо по дяволите аз трябва да си спра половинката водка и бялото винце дневно? Не разбирам.

ако пиеше по шише водка на ден нямаше да изкараш толкова дълго

Дано езикът и терминологията , които използва д-р Бостанджиева в терапевтичния и възстановителния процес на пациентите си, не е същия като този, който използва в интервюто, че горките нямат шанс. Шльокавица от специализирана терминология и английска терминология с побългарно звучение. Иначе браво за отдадеността. Само не засегна един друг проблем със зависимостите , набляга само на социално изпадналите вече индивиди, другата по-опасна пандемия е скрита и не е явна , а именно масовата злоупотреба със стимуланти от хора с добри професии и уважавани в обществото. Тоест огромна част от народа се друса с кокаин и то хора хора с добри, платени професии и семейства, хора в политиката, хора в шоубизнеса, бре навсякъде е - Как адресирате този проблем?

Реагираш на поведението им спрямо теб, така както прецениш и това е. По-принцип кокаина претоварва допаминовата система на човек, като го прави абсолютен хищник. Естествено това е до време, след което същия човек става абсолютна жертва ;)

Точно затова ми пука - заради последното ти изречение. Защото не искам да отида на лекар, или някаква мушмула с кокаиново желе вместо мозък да твори закони, или да работя в компания където колегите ми, или топ мениджърите са с кокаинова психоза, тоест избухливост, ирационалност, параноя, слухови халюцинации, агресия ..да не ти ги избоявам , щото явно си нямал взимане, даване с кокаиново зависим, та затова си мислиш, че не пречат на никого освен на себе си.

Тези състояния са следствие от свръх претоварена и вече разбита допаминергична система. Това не е задължително да е следствие от кокаина. По-вероятно е кокаина да се взема, за да може да се отвори още малко ''простор'', за ''задържане на нивото'', след което идва абсолютния срив, ....който най-вероятно щеше да настъпи и без кокаина, само,че по-рано.Тези ваши колеги са с различни личностни разстройства и кокаина само е отложил рухването на психиката;)

Не е доктор.

Добре де моя грешка психолог , но какво значение има ? Затова ли ѝ липсват когнитивни умения да се изразява , щото не е психиатър , а само клиничен психолог?:)

Клиничкния психолог е доктор.

Огромен проблем е това. И вече стана масово. За мен лично приоритет има втората час от програмата - намаляване на предлагането. Но трябва като в Грузия - 100% от полицаите аут и набиране на нов състав. И никой от старите без право на оръжие. И промяна в НК - доживотен за разпространение без право на отмяна. Хванат ли те пил зад волана - без книжка до живот.

В България половината население има алкохолна зависимост. Пиенето на райкийка всяка вечер си е алкохолизъм от където и да го погледнеш, но по нашите геогравски ширини това е естествено прието. Колкото до Дрогата - там има различни зависимости, всичките лоши. Не е лесно да се откаже човек, но си има начини и един от най-ефективните е трудовия лагер и то Далеч от дом,семейство, приятели и познати- където вместо дрога ти дават тежък физически труд без заплащане. Кличничното лечение не помага- там една зависимост я заменят с друга.

Премахване на всички дразнители в общия смисъл на думата (и хубави и лошо) и злободневни проблеми и замяната им с тежък физически труд - не мислиш за нищо и вечер преди да легнеш заспиваш. Но това е живота на седемте джуджета преди приказката. И какво правим като се появи Снежанка?

Има изследвания които констатират, че хората с добро ниво на невротрансмитера серотонин в мозъка ,НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРИСТРАСТЯТ КЪМ АЛКОХОЛА. ТОЕСТ НЕ МОГАТ ДА СТАНАТ ЗАВИСИМИ. Така, че трябва да се прави разлика между пияница и алкохолик. Пияницата може да спре и откаже алкохола, почти без проблем,....ако реши.....;)

Е как да не е алкохолизъм. Дажи си има и Име- БитовАлкохолизъм. Имам достатъчно познати, които не пропускат вечер, без да пийнат. Това за тях се е превърнало в ритуал и ако не го изпълнят, не могат да заспят. Не твърдя че са пияници - Нормални мъже са , работят всеки ден имат си и семейства..

Една две ракийки вечер нямат вреда, ако не вредиш на другите. Даже е полезно, особено ако е домашна. Виж, цигарите вече са наистина проблем

Да, работа, семейство приятна обстановка, приятели. Това нормално, но....за не зависимите. Накратко. Пристрастяването те прави СУПЕРЕГОИСТ, АСОЦИАЛЕН И МЪРЗЕЛИВ.Ответния отговор е СТИМУЛИРАНЕ НА ЕМПАТИЯ / АЛТРУИЗЪМ , СОЦИАЛИЗИРАНЕ, ИЗВЪРШВАНЕ НА ДЕЙНОСТ/РАБОТА .

Бухара

Една зависимост не може да изчезне напълно, но може да бъде заместена с друга зависимост. Целта е да се премине от вредна за здравето и психиката зависимост към по-лека или такава, която да развива уменията и подобри качеството на живот на зависимия, както и да го социализира. Зависимостите трябва да бъдат осъзнавани навреме. След определен момент процесите стават необратими.

Много точно казано. В дургите държави, където този проблем и съответно търсене на работещи рашения са много по-отдавнашна тратидиця се наблюдава тенденция , че пристрастените хора, които са успели да си стъпят на краката, или залитат по религия - преоткиват Бог, Аллах и тн, или фанатично се отдават на накяква кауза, спорт и тн...

как с една дузина куробранки,смазка и виагра

Всичко, което е написано е пълна глупост! Нищо от това не се прави в феникс, там е някакъв затвор и трудоводисциплинарна казарма. Тая мома не знам какъв опит има ама нищо от тези простотии не се прилагат там, знам от личен опит само се правят на загр3жени а хич не им пука, хем пари прибират по 3 бона и повече хем им бачкаш като роб

Истинската промяна ще настъпи след нова година. След като работещ нормален човек си получи заплатата и плати ток, вода, парно и телефон, ще се наложи да тегли кредит за покупката на храна ! Наркотиците ще са евтини на фона на цените на храната.

Нормланите хора не се питаме такива въпроси. Който е алкохолизиран или наркоман, вреди само на себе си и това си е негова работа

си неосъзнат индивид, който дори не знае колко лесно може да залитне. Жалка картинка. освен това ти липсва каквато и да е емпатия. Хората залитат по зависимосто по много причини и не, не става въпрос за нормален или ненормален! Много обичам философи... които попадат в ужасна ситуация и се пречупват...после не можеш да се отървеш от мрънкането му как не му върви. Преди да се изхвърляте се огледайте и помислете върху човешките съдби.... ако имате с какво да мислите разбира се! Обикновено нямате!

Зависимостта е слабост. Всяка слабост може да се преодолее навреме, не е нужно да става зависимост.

Продължаваш да филосовстваш без изобщо да имаш каквато и да е представа! Жалка картинка!

Явно ти си слаб индивид. Ако можеш да се контрлираш като нормалните хора, няма да имаш проблеми със зависимост.

Предлагали са ми нарокотици и съм отказвал. Не е е трудно, само трябва да имаш волята. А алкохола винаги с мярка.

Не става въпрос изобщо за мен и моята слабост! Става въпрос, че не разбираш материята и пишеш идиотии! Егаси функционално неграмотните се навъдихте!

освен ако не ти е дете, или пък утрепе някой от близките ти на пътя, или те обере, щото му трябват пари за дрога - приказката ти не е нормална

Имат близки родители приятен и.Страшна драма е.Чувствителните хора страдат от зависимости.Агресивните боклуци.Рядко

Ще започнеш д виждаш проблема когато излезеш от вашето село и заживееш в средно голям град. Проблема е много тежък в по-големите градове!

30г демоНОкрация, 30г. деградация на обществото. Хибриден геноцид

Спрях цигарите през 2009, алкохола от началото на 2020. Първо и най-важно условие е пристрастеният да има желание да приключи със зависимостта. Всичко друго е губене на време и пълнене на страниците на дир.бг

да осъзнае, че има зависомост! След това да разбере каква е причината и чак след това да вземе решение да се пребори.

Абе и аз спрях цигарите ,ама това е лесно.Жената не мога я спра

Като развием никотинова зависимост и преяждаме с мазни вредни храни.

Имам нужда от психоложката, друго не ми трябва

Като четем статиите в dir.bg.

С пробиотици!

Почнах ги от днес

а? ко каза?

Ако това на снимката е психоложката, голяма красавица е

ям пия всеки ден и ми е благо на душата

И как ще спрете разпространението на наркотици, като то се дирижира от парламента, а куките са дилъри и охрана?!?!?

Работа! Физическа работа и адекватно семейство! Това спасява потъналите в дрога и алкохол.

Твойта е лесна - ти си прост. "Решаваш" проблемите(чуждите) просто.