17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Полето до летището беше задръстено от коли и народ. Тогава наистина ни взеха акъла, а аз се питах, кой плаща такова скъпо шоу. Ами ние си го платихме с лихвите!

Ами сега без акъл ко ши прайм???

Ха. ха. "взели ни акъла"! Смехът е здраве!

През 92 едни банани в магазина ни вземаха акъла,не ни трябваше много

Не знам кой на кого е взел акъла, но преди 1989г. Турция трепереше от нашето въоръжение . Тогава имахме над 300 модерни бойни самолета в пълна бойна готовност, а сега - 8 на хартия ! Но нека си спомним и каква армия имахме : над 1500 танка Т-55, близо 300 танка Т-72, около 200 танка Т-62, над 1000 МТ-ЛБ, над 2000 БТР . Далекобойни ракети - 8 комплекса Р-400 (SS-23) с обсег 480 км., въоръжени с още 24 допълнителни ракети с възможност за поставяне на ядрени глави, 50 комплекса Р-300 Елбрус ( Scud) с обсег 300 км., тактически ракетни комплекси 9К52 “Луна”, комплекс 9К79 “Точка”( SS21) и един комплекс ОТРК 9К714 Ока с далекобойност 400 км. , 26 зенитно-ракетни дивизиона, въоръжени с комплексите С-200 с обсег до 240 км, 10 мобилни установки С-300 , мобилни установки СА-75 “ Волхов” и СА-75 “Двина”, 20 мобилни комплекса 2К12 “Куб”, зенитно- ракетна бригада 2К11 “ Круг”, 24 мобилни ЗРК “ Оса”, 30 мобилни установки С-125 “Печора”, 20 мобилни комплекса 9К35 “ Стрела-юсв” . ВМФ разполагаше с 2 ескадрени миноносеца , 3 стражеви кораба, 1 фрегата, 1 ракетна корвета, 4 подводници, 6 ракетни катера, 6 торпедни катера, 12 преследвачи на подводници, няколко десетки минни заградители, базови и рейдови моночистачи, патрулни кораби, десантни кораби, обслужващи кораби, катери и др. , брегови ракетни комплекси и брегова артилерия батареи 130 мм. и 100 мм. , водени от радиолокационни станции, морска хеликоптерна ескадрила, военноморска авиация с 10 бойни и 1 транспортни машини, батальон морска пехота ! Мирновременния състав на армията към 1987г. беше 152 000 , мобилизационния капацитет , по оценка на ЦРУ надхвърляше 2.11 милиона души !

Това беше и причината да рухне целия соц лагер, инвестираше се твърде много във въоръжение, а не в пътища и магистрали, които са кръвоносната система на едина икономика

На хартия може и да го имало това нещо, но на практика е било с качестовото на сегашната руска армия - ръждясали бракми и морално остарели технологии. 150 000 души армия и Турция треперела - пич ти кога за последно си пи хапчетата? Турция е 84 милиона души . Единствено ракетите Скъд донякъде плашеха турците, но ако се разровиш малко в архивите ще видиш, че гениалната стратегия на България при атака на Турция е била да забави турската армия с 2 часа за да могат руснаците да реагират.

о, да, взеха ни акъла и още не са ни го върнали. Който е гледал въздушен парад на Шереметиево тия трудно могат да му вземат акъла, нале????

шереметиево, това звучи като виц. Аз съм бил там многократно и освен нагли бакшиши-копърки друго не съм видял.

А къде е свикана арм.ген Добре Джуров? И защо преди това не пуснахаМиГ-овете? ?????

"Как американците ни взеха акъла с въздушно шоу през 1992-ра" А после парите, земята, свободата! България сега е една окупирана държава в разпадащият се Европейски съюз по нареждане на САЩ.

Сега сме окупирани а преди 1989 не бяхме???Тогава трябваше да купуваме само москвичи и лади-сега не чакаме 12 години и това ни липсва?Сега децата на всички контакти учат в САЩ а не в москва??!!Сега можеш да говориш против който си избереш политик о тогава я в Белене или Скравена.Хора с увредени промени мозъци не ВРЕДЕТЕ на децата си с подобни глупости.Сервантед и казал Свободата Санчо....

До АЗ- освен ,че си неграмотен брат и пишеш грешно ,мога да се хвана на бас, че си един издухан насран пенсионер !

А пък ти си много грамотен .чети какво иска да ти каже, а не му гледай. правописа.Глупак.

Чакайте да Ви кажа ка се "посраха" сините ангели. По това време бях войник в Равнец където беше Мик29. Нашите пилоти поискаха да участват в демонстрациите с бойните самолети (за некомпетентните снимащи без акъл ... "Сините ангели" летялаха на Ф16 специялно пригоден за демонстрации). Нашите пилотите искаха да покажат уменията си, но отговора на "ПОСРАНИТЕ ангели" беше, че ако Миг29 лети те няма да участват. Отмениха тренировките в авиобазата и на семонстрациите участваха само "ПОСРАНИТЕ"! Толкова за уменията и куража им! PR като всичките им филми за Виетнам!

Цървулче, Сините ангели летят на Ф-18 !

Авиошоуто беше открито от демонстрация на възможностите на МиГ-29 пилотиран от ген. Манев. Но така е-минали години-един чул, друг видял, трети бил в Безмер на тренировки. И разбира се F-18 Hornet.

И МиГ-29, с който ген. Евг. Манев направи и ,,Кобрата"- бях там- беше накачен с всичките му отрибути...най-малкото помня доп.баки за гориво и ракети...по 1 на криро! Абе с боен изстрбител! А ония ,,ангелчета" летяха на изцяло олекотени F-18! Та взели ни акъла?!?!? Нееека си мислят некои увнокрасиви...тъпанари!!!

Рублички )))). Кзисква се талант, за да можеш да наблъскаш толкова анти нато внушения в една статия, която иначе би следвало да ги възхвалява..

Не през 1994 а през всичките години, на всички авиошоута, всички зрители чакат да видят руснаците. Руснаците и техните НЛО са най-интересното нещо.Това е истината господа български гъзолизци!!!

в частен разговор с Джон Фоли, който бе капитан и соло пилот на Блу Ейнджелс през 92-ра, самият той ми каза че на първото в историята посещение на техния тим в Москва, на неофициална част където са летели съвместно с руски пилоти, руснаците като видяли коронния им номер - диаманта ( 2 самолета като единия е обърнат наопъки точно върху другия и са оградени от други 4) са повторили упражнението с мигове като в средата обърнатите един над друг не са летели по права линия а по спирала (вътрешността на диаманта се върти) и са им скрили топките.... Разказа оше и за други интересни (и доста опасни) номера които са си погодили едни на други с цел да си ги премерят, но руснаците не са им отстъпили в нищо и на изпроводяк даже са ги напили с водка и то яко

И един мармоъ ги завива...

Наши българи сънароднитси. Нямали някой да събужда тези хора. Бяхме единни. Сега кефа е на първо лице. Еееееее Тодор ако беше шив. Гледай българския народ. То вече няма такъв. Но идасъм турчин пак ще колебай за мойа нарад. БЪЛГАРИЯ.

Единни прави силата. Не Америка или русия

Ще чакате Америка. Но пак ще шивеете в България. Като мен. Гърция пробва със Америка. Резултат ооооооооо. Дане бъдем като германските. МАЛКА СТРАНА НО Е ХУБАВА. ГОРДСЪМ ЧЕСЪМ РОДЕНА В БЪЛГАРИЯ. идасъм турчин.

ма ти джендър ли си бе.... горкичкото.... не само тъпо ами и обратно... не му се сърдете... сбъркано е

Бащами казваше когато коминизмата имаше. Тогава нямаше продукти. Но имаше пари. Сега има и пари и продукт. Защо няма единство?

ти да си роки в поста за газта бе.... не бой се , и по 20 стинки на пост да ти дават едва ли ше изкараш за повече от баничка с кисело млеко... иначе добре ни разсмиваш с тъпотията си

Ако не беше Русия. Даже няма да имахме хляб за ядене.

Някой знае ли защо едино от знаковите лица на криминалния преход мистър Желю се е влачил с няколко номера по-големи дрехи?

Това са пищящите орли. Известни са с това, че по време на ВСВ са пищали от страх щом в небето се е появявал немски изтребител. Заповедите са били да влизат във въздушен бой само, ако съотношението в тяхна полза е 5 към 1. Истината е, че са набирали смелост да атакуват немски изтребител, само когато са били 10 към 1.

боже , какъв типичен русороб......... screaming eagles са 101-ва въздушно-десантна дивизия , идиот неземен . Това са десантчици , не се бият със самолети. И са се покрили със слава през ВСВ , а в последствие и във Виетнам и във Войната с Тероризма. Изхода за теб е евтаназия.......

Много умнотий са написани тук. Да кажа и аз - през въпросната 92г. аз бях войник, по точно планшетист във ВВС на БГ. Както е казано в статията сините ангели от България отидоха в Русия. Руснаците както си му е редът вечерта правят банкет кой колкото може яде и пие. На следващия ден ангелите правят шоу, командира на Руснаците им заповядва и ние ще правим шоу - и го правят за срам на ангелите. От тогава те казаха че няма да дойдат отново в Русия. Това са факти, а Руският самолет е много по маневрен от американския. Да не говорим за Ф35, това е една многомилиардна грешка но няма как да го признаят и след толкова наляти пари, трябва да замажат положението - да си върнат инвестициите

Ми да...в Русия са им скрили топките с техните МиГ- ове!!! А сега...това, дет го прави Су-35С, ,,ангелите" не могат и да го сънуват! А за F-35...фърлени пари на вятъра!!!

Да вземеш да пишеш по други теми, че тази определено не е твоя.

Колко служители има в американското посолство?

по-добре питай а колко служители имаме в нашто посолство в лос анжелис... ше ти падне шапката.... а за чикаго и ню йорк направо не питай

"макар че на всички ни е ясно, че ние сме в НАТО, и няма как да откажем присъствието на "орли" и всякакви други военни подразделения на наша територия." На мен не ми е ясно... вече окупирана териториа ли сме???

Не разбирам изобщо от авиация! Кои са по-добри руските или американските…

НАЛИЧНИТЕ , дядовото

Божееее дир съвсем застъргахте дъното това сега Билц ли е Шоу ли е какво е

И от тогова си останахме бе акъл

Аборигените възхитени.....

Глупости аборигените чакат какво ще им каже руската пропаганда !

за военновъздушно шоу от италианските "Frecce rosse" Червените стрели, невероятни спектакли изнасят, американските орли да го духат.

Като се вижда от снимката с много зрители, почвайки от мистър председател и компания, заглавието е абсолютно излищно защото тези хора нямаха акъл и преди това а не са останали без акъл след шоуто. ЗА справка - събитията в България през последните 33 години.

Що бе пич какво не те кефи ?! Руснака Луканов започна демокрацията ! Руснака Станишев я финализира Какво повече искаш двама премиери руснаци си имал какво по хубаво от това ! Ето за Гешев специялно доиде Чайка от Москва да ти го избере ! Президента ти Радев , Решетников лично ти го е избрал сам се хвали ! Три милиарда им направихме газопровод на руснаците какво не си доворлен В тая демокрация единствената компания която продава всички горива горивни складове е руска никакви данъци не плаща от 30години какво още искаш Руски консорциум е собтвеник на най много частна земеделска българска земя какво още искаш Поглени праламента ами то там 90% са русофилски партии като почнеш с ГЕРБ минеш през ДПС и БСП и приключиш с ония другия руснак дето се преструва че иска лустрация ония с болшевишката школовка ! Ето не виждаш ли армията е с генерали със СССР школи всички са само с руски език ! Имаш си и дир.ру и 80% от всички медии ! БТА още препредава инфо от Русия . Какво не му гаресваш на Гергов руския консул демокрацията му подари пловдивския панаир и наи хубавия хотел в града пази Альошата !!! Какво не ти каресва Банев основател на русофили демокрацията му подари милиарди ?! Какво не ти харесва Пеевски ами Марешки Ами ония мустакатия в сърбия ами ония в Дубаи всите са руски рожби какво не им харесваш Не знам какво повече можем да направим за теб зада се почувстваш истинки руснак наистина не знам ! Руските паметници са по големи и повече от българските Освен един паметник на Путин върху народното събрание ?! То друго не остана

Колега, остави фобството и филството. Погледни Ердоган например. Фил ли е или Фоб... Или просто се грижи за нарида си.

Някой хора си мислят че народната памет била къса но сме в грешка. Дано всички се опомним а ти си на прав път!

Ще си го изпринтя на тениска тоя коментар! 300г ни дебнат и клатят орките и няма да ни пуснат лесно, дано не се налага да правим същото като Украйна, но лесно НЯМА да ни пуснат гадовете.

Като летателен апарат МИГ 29 превъзхожда Ф 16 по скорост, таван на полета, количество оръжие и маневреност. Оборудван с модерни радари, навигации, радиолокация и модерни фазови решетки е по добър избор при положение че е нов разбира се. Ф16 не е лош едномоторен самолет, но цената която плаща народа за него е ултра висока.

Като гледам какво им се случи в Ирак в Либия и Сърбия сега и в Украина а не мерси !

Първо срваняваш самолети с един и с два двигателя ?!?!?!?!? Второ самолетие за които става въпрос в статията са Ф18 Какъв механик си не знам Второ както виждаш цялата съвременна електроника е западна дори в руските щаиги Трето като толкова искаш да живееш както в Русия ами бегаи там ще те вземат веднага виж как тия дето искат да живеят като европейци се изнесоха за Европа тия дето искат да са американци в Америка ?! Хубаво направиха сега остава и вие руските ушанки да се изнесете от България и нещата за нас българите ще тръгнат най накрая .

На теб американците са ти взели акъла и забравили да ти го върнат.

сега вече е ясно защо има още хора без акъл.

Дано по скоро да се натръшкате около жабата зельо, лайняни "демократи'

Промити руски кратуни.

и без да си русоофил ше се сетиш че Миг 29 хвърка не по зле от Ф16 и че тея шоумени са за кьорфишек, при война е друго а ние сме имали добри летци тогава може би доста повече а може би и днес имаме но нема пара за самолети нема и за обучение

По горе колега е писал повечко за мига и ф16. Едно е да знаеш и да пишел, а други е да не знаел и да плюеш.

а на 1вата снимка военният министър как кофти гледа и му е тъпо вероятно дето янките се правят на пичове с некфи номера дето и нашите летци ги могат, просто не им е хрумвало да се правят на шоумени и баламосват публиката със зрелища

да тъжно му е на Бг генерала до Филип Димитров че некфи свирчовци от Америка се правят на интересни с нормални льотчески маневри, човека си знае че наще го могат и при битка тея атрактивни глупости не са ефикасни или може би предвкусва че идват американците почват да дават акъл във всяко нещо и ни съкращават армията, само Жельо Желев демократа интелигентен човек ама заблуден у вярванията си в таа демокрация гледа с кеф ама явно преди ней гледал затуй се радва кат малко лапе

Викате лоша демокрация. Предпочитате да има една партия, да ви разпределят къде и какво да работите, да чакате 10 години за москвичи, да ви забраняват да пътувате и да въздишате по Кореком. Ми тъпи сте.

Ти па мноо си остър!!!

още тогава са се чувствали като у дома сред жабока,светулката и ф,димиров най-лошото че си заплюха мястото и го взеха без пари

как американците започнаха колонизацията на България и разграбването и с помощта на представените личности демократи, а по-точно държавни предатели на хранилка и до сега на чуждо правителство.

Явно само на автора са му взели акъла, а може и да си е нямал по принцип! Въпрос към безакълния автор: Защо най-сложните фигури от висшия пилотаж носят имена само на руски пилоти? Както казваше една известна особа - Питам и отговор не искам! 92-ра цялото шоу се изразяваше в пушилки и групиране на самолетите на голяма височина.

_stankow

Изобщо не си даваха зор. Мислеха ни за диваци ... След това пак ни мислеха за диваци, но престанаха да го крият. Каква беше еволюцията при нас ли ? Ами отначало ги мислехме за напреднали, умни и развити. После видяхме, че са доста примитивни.

И що ли само ти и група съветски учени ги знаят така!

Как американците ни взеха акъла с въздушно шоу през 1992-ра - за да ти вземат нещо трябва преди това да го притежаваш !!!

_stankow

Ясно, нашите няма да летят на "Тракийска пепелянка". Нещо е станало. Щом ни баламосват със седесарски събития отпреди 30 години ... Взели ни били акъла американците през 92-ра ... Боже господи ! Тогава имахме 220 самолета и 900 пилота, 10 военно-въздушни бази. И били полетели във формация 4-ри изтребителя, голямата работа !? Могат с това да вземат акъла на елементарното адвокатче Филип Димитров, но на нашите бащи тогава, на гражданството ? Че те самолетите ката ден летяха над София, Миг-23 от летището в Доброславци. Миг-29 бяха напълно нови тогава, тъкмо разработени, свиваха сърмите на Ф-18. Сегашните младежи и сегашните журналисти не са виждали летящ военен самолет ... Та кой е с "взетия акъл" ? :)

Хората кви модерни униформи са имали още тогава, нашите изглеждат като някви фатмаци пред тях, ама нормално 45г са били все пак

_stankow

И къде видяхте наши летци, с тогавашните униформи ? Изрязани са старателно всички сними, за да се умилите от янките. Тези униформи не са авиационни, на наши висши офицери и генерали, парадни.

ти знаеш ли какви униформи сме имали тогава бе та говориш ,само като видиш милиционер с изпъната фуражка и преминаваш на пребежки и припъзявания да не говорим за военните ,ех такива тъпаци ставате като не служите

_stankow

Даже може да ви перефразирам - "тъпаци, които не са служили и за нищо не стават" ! Какви униформи имаха военните в НРБ ... Особено летците. И бялата униформа на моряците. Сегашните от БА са като чучела - евтини (купени на търг) синтетични платове, конфекция, стоят им като торби. Вместо фуражки - кепета като футболни запалянковци на селски мач ... Има една категория хора (полудегенерати, ама хайде, да ги наречем хора), която сравнява две неща - едното, което вижда, и другото, което са ѝ внушили. Човек, койт е виждал с очите си и едното и другото и не се е оставил да му внушават - може само да се погнуси от такива "сравнители" ...

Малеее чугунените глави изпълзяха! 92-ра още бяхме с въшкарниците...в "елитното" Долна Митрополия!

Що са ни самолети???? Швейцария колко има? Няма кой да ни напада,само плащаме на Америка место да си разыиваме икономика)

"место да си разыиваме икономика" Интересно..откъде нормален българин(пък дори и неграмотен като тебе), а не русороб има символа "ы" на клавиатурата си ?

Взели ни “акъла”!!!! Абе фесове, научете се да пишете на български

На глупав човек лесно му се взема акъла. А щом и жеката е бил там, шоуто е гарантирано! 32 г. по-късно България е типична американска колония - туризъм, услуги, земеделие. Прост народ, слаба държава! В допълнение - народ, който цъка с език по чуждото, а не впряга ум и сили да постигне нещо по-добро, нищо хубаво не го чака!

_stankow

Значи превърнати сме в колония, но народът е виновен ?!? Народът е мъдър. И скоро няма да е колония ! Знаем как се прави.

Точно така Станчо колония сме! Ето пример САЩ казва без южен поток ние като колония правим Руски. ама го кръщаваме турски :) Сащ казва Газпром ви дължи неустоики както и на целия ЕС всички си взеха милиарди ние като колония опростихме всичко на руснаците :) Сащ налага санкции на мастити кладливи милиардели ДС копелдаци ние като колония ги оправдаваме :):) Сащ казва искате долари да си вържите фалиралите задници ами продаваите фалиралите предприятие и ние хоп продадохме всичко за по 1$ но на руснаците или на ДС служителите им ! Сащ казва ами като искате ад сте в нато вземете си натовски оръжие ние 30г още сме с руските главно зада им плащаме на руснаците ! САЩ казва ама ракараите си комунистическата номенклатура ние като колония хоп забравяме за лустрация и им даваме власта Сащ а и цяла европа вика даваите оръжия на Украина ние в замяна ще дадем ново ние като колония гласуваме да дадем каски :):) Егати Американската колония хич и не ги слушаме ни сащ ни ЕС. наи слушаме руснаците За това Станчо си със съдрани гащи и заплата близко до руската щото в главата си остана руска подлога нищо повече

якууу трийййни от ромската модераторска бриада щом не ти е взет акъла от онези скапаняци американците

Някой помним Желъо как се и при и слизайки по стълбите от самолет. Срам за България, той призна пръв Македония?? Ф. Димитров, още един урингел от онези години. Не е лошо и да пуснете водео как индийски пилоти със СУ 30 правят на карамел големите асове на САЩ

само дето не са индийски пилоти, а индиански. на вас от позитано и ли от руското посолство ви пускат тия опорки ве? не се ли усещате, че ставате за смях вече

ти си за смях бе индианците конекрадците ги избиха други изселиха в безплодни земи резервати,трети бежанци свирят по парковете на Москва

бях там и потвърждавам, че шоуто беше нещо невиждано до този момент в пост-комунистическа България. нашите парашутисти също показаха класна демонстрация, но миговете бяха доста прехвалени и показаха най-вече голяма доза шум и пушек в сравнение с американските стършели. за някакви сложни и комбинативни демонстрации да не говорим. за съжаление с нашите двойнствени, безпринципни и корумпирани политици ножем само да си мечтаем за свръхмодерна техника, каквато нашите съседи вече получават. позорно е за бг президентът, че е бил военен летец, а точно той забави сделката за самолетите, кат лобираше за грипените. по същия начин агент гоце параванов правеше всичко възможно да саботира приемането ни в НАТО и ес. такива комунопитеци са за съд, а не за власт

Тъ па к, пий си хапчетата.

Ей го един впечатлен глупак... И тръгнал акъл да раздава ...

Доста попресилен материал... все пак "Ангелите" са много по-близо до актьори-шоумени, отколкото реални бойни пилоти... :)))

всичко тръгна от един жабок и от една светулка пратени от конекрадците за да стигнем до тук и да копаме дъното да му го турим у човката на пасито от как го плюха и изкаха да го бият на площад Славейков позатихна мършата набързо се качи в трамвая само трабанта остана