Качински разкритикува Германия заради доминацията й в Европа

Полският консервативен лидер обвини Берлин, че опитва да осъществи по мирен път плана си от Втората световна война

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе Каменски...нали 2/3 от държавата ви е на немски земи..какво още искате. Айде взимайте и половината Украйна и дано мирясате

човеколюбив, и даде на поляците пълни права в украйна, точно като на украинските граждани, и можем да работим в държавния апарат и да участваме в избори, сиреч и президент да си изберем в украйна. Искаме я цялата, после ще видим

Този 1:1 повтаря риториката на британците, от времето, когато заговориха за напускане на ЕС.

Доминирайте и вие, бре, кой ви пречи?! Аха, май трябва повечко да се работи и по-малко да се плямпа!

"да поискат от Германия репарации за щетите от Втората световна война, оценявани от Варшава на 300 милиарда евро." Ако Германия приспадне от тези 300 милиарда евро окупираните от Полша след Втората световна война германски провинции Прусия, Померия, Шлезия (по територия почти колкото България), милионите хектари обработваема земя, стотици градове с имоти и инфраструктура, гори, езера, реки, пристанища, находища и т.н., ще се окаже че Полша дължи на Германия 300 пъти по 300 милиарда евро!

А това че Полша е най-големия получател на ЕС средства (12 милиарда евро годишно), а Германия най-големия вносител на средства с 15,5 милиарда годишно, на наглото келеме Качински изобщо не му пречи?

Абе поляците са били ама Германия внася малко при положение че печелят от целия съюз зада плащаме пенсията 2000 евро на немецо....

Ама Германия печели, понеже в Германия се работи, произвежда и продава! Работи и ти, и ти ще печелиш! Що трябва германеца да ти плаща твоята сметка? Ти плащаш ли на комшията смтеката му за ток, вода, храна?

Господ, преди да прибере някого, този някого може да е и държава, ПЪРВО МУ ПРИБИРАЛ АКЪЛА

Стигнете нивото на германия и вие ще диктувате условията. Същото се отнася и за русия. Станете същия икономически и военен гигант като съединените щати -и ще бъдете на равна нога. Ама не можете.

за какво разорават почвата полските ястреби с поредната атака срещу Германия !? явно ФРГ все още има по-голям износ от САЩ и това е проблем за Метрополията , а Полша е удобното прокси за поредна атака! но дали този актив и други подобни няма да бъдат ползвани за анексиране на украински земи от шляхтата ?

Ама след като си се компрометирал с толкова лъжи и водене на руска пропаганда, не е ли малко лицемерно да продължаваш да си пишеш истината? Не знам дали в русия сте разбрали-ама фрг отдавна го няма.

А, първи септември,де.Само годината ще бъде различна и чакалите на Европа ще завият на умряло.

Качински с анти-немското си говорене нищо добро няма да постигне. Само дразни немците. Не виждам някой да го подкрепя, може би само Зеленски му намигва тайно. Германия не провокира Полша. Не е умно да си правиш Германия враг, както го правят сега поляците.

Полша от поне един век е протеже на Англия, а в последните десетилетия е на каишка към Вашингтон. ЦРУ директно е помагало на Солидарност още през 80-те, което се явява и една от причините за разпада на соц блока. Поляците бленуват за Велика Полша на незнам си колко морета, искат да станат и първата военна сила в Европа. Много са амбициозни, но в същото време и глупави. Още Чърчил е наричал Полша хиената на Европа. Победителите пишат историята и днес ние знаем че лошият Хитлер е нападнал добрата и миролюбива Полша и така е избухнала ВСВ. Но всъщност преди това Полша доста е вдигала кръвното на Германия с нагло, рязко и високомерно поведение, имайки вече зад гърба си военните гаранции на Англия и Франция. Така е избухнала ВСВ. А сега Полша има точно същото поведение и към ЕС, и към Русия, пак имайки зад гърба си Щатите и Англия.

Но пък какво да очакваме от платен руски трол. Втората световна война некадърноплатен руско тролче избухва именно с нападението на германия над полша. И разбира се верния съюзник на хитлер-съветския съюз-напада полша от другата страна, щото хитлер нещо го закъсва. Съветските и нацистките офицери се прегръщат и вдигат заедно на здравите за превземането на полша. Което не е учудващо, тъй като съветския съюз и нацистка германия изповядват една и съща идеология.

Че те си го осъществиха плана бе полска нуло...... Тоя са откри юужна Америка...

Абе какви сте такива бе? Мразите Русия, мразите Германия....А себе си, дали обичате?

Поляци!

Полша до за вчера беше под комунистически ботуш. Вчера поляците работиха, като водопроводчици в Германия. Днес тази малоумна страна иска да забрани абортите и сее раздор в ЕС, в интерес на краваристан - майката на поредния Грендел.

Не само се опитват, ами и успяват. :-)

повтаря се историята отпреди ВСВ. Сега ясно ли ви е защо Хитлер нападна Полша - "хиената на Европа"

Заради ДОМИНАЦИЯТА на Германия се осъществи БРЕКЗИТЪТ. Може ОЩЕ - ЕКЗИТИ. Въпрос на време е.

Още отпреди 6 години поне в медиите, а може и от още по-рано има такава разработка - сцепване на ес, като водещата Германия се свива и се издига Полша. Тъй че всичко върви според някакъв план за намерения и прочие Жалка история - вместо да живеем всички в разбирателство ще се делим на могъщи и немогъщи на първа и втора ръка и т.н. безсмислие за ръководство на какво - на човешки общества ли?!

Не може да обединиш всички глутници! Има много водачи и всички те искат да папат първи! Няма такова нещо, като да се прегърнем, да плеснем с ръце и да заживеем в мир и любов до края на дните си. Просто няма как да се получи, особено в демокрация.

защото това е еволюцията в човешкия разум и духовност! Всички сме братя по произход - човеци сме. И в развитието си освен физическа и техническа еволюция ни трябва и духовна еволюция на братство и разбирателство а не на разделение и противопоставяне. С две думи какво искат народите - искат НЕНАМЕСА в лично националните и вътрешни работи на държавите им, толкова е просто ... ПАРТНЬОРСТВОТО.

Този да не би да иска Полша да определя политиката на ЕС? Поляците за нищо не стават освен за далвери..... Трагедия е да се мислят, че са по-кадърни от германците. Това не като да разпределяш сено на кравите....

Може "да не стават за нищо", но се справят в пъти по-добре от нас, да си защитават интересите.

Как спахте?

Ха ха, няма по-смешно нещо от подляк, който си мисли, че подляците са "велика" нация... Или ги клатят руснацте, или ги клатят германците, няма средно положение.