Коментари - Социалният министър: Не може да се вдигат заплати на калпак | dnes.dir.bg
назад

Социалният министър: Не може да се вдигат заплати на калпак

Социалният министър не е съгласен увеличението на възнагражденията в бюджетната сфера да бъде "на калпак".

Обратно в новината

Коментари - Социалният министър: Не може да се вдигат заплати на калпак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много интересно как тия от Подкрепа се извъртяха тихичко и се кротнаха. Само до преди седмица структурите им по места бяха се разбушували и се подготвяха за стачки. КНСБ излязоха, но не толкова амбицирани. Сега ще се водят разговори и с тях и вероятно ще бъдат удушени и те. А проблемите са наистина много големи и не може да се задушават, защото са достатъчно назрели

Нали вие си ги избрахте:))) хак да ви е......ко плачкате сега,па да си ги изберете на следващите избори

Тъпанар, а ония с по 1 600 лв. може?!

Съгласен съм. Догодина да вдигнем със 180% заплатите на министрите от кабинета, а пък 2021 ще вдигнем с 14 лв. и заплатите на матриала.

Kaкви са тия калпаци бе аланкоолу? В кой век живее тоя гьонсурат? В България не останаха хора да работят заради такива олигофрени!

"Калпак" "Изрод"...все думички!

а как в т.нар правосъдна система може

Като вдигнем ние оръжието и ви почнем да не квичите, че сте репресирани! Щото да си знаете, повече няма да търпим да ни смучете кръвта.

Защо на зам.министрите се вдигнаха заплатите на калпак , а за хората не.

Синдикалната мафия се включи в цирка на соросоидите с тия измислени протести и измислени искания в последната минута! Циркаджии смешни!

Това защо не го казва КАФЯВИЯТ. Де се е скрил!!! На Гейберастите вдигате с 50% заплатите.

Имам няколко въпроса.защо няма почасова заплащане в бг?защо бг фирма не излезе и обяви как е започнала бизнеса си,разходи,печалба и т.н.и последно-защо жизненият стандарт в Македония и Сърбия е по висок от бг?

нека депутатите да си вдигнат заплатите с 30% ние добре си живеем и без тези 100лв

Подкрепям цецо, същото е заплащането на педагози, психолози, социални работници, рехабилитатори, които работят в сферата на социалните услуги към общините. Заплатите ни се изравниха с тези на хигиенистите.

Ако се вземат заплатите на всички депутати отсъствали днес от залата на Народното събрание ще има доста пари в държавата. Как може през работно време когато се дискутират въпроси, които касаят хората и тяхната среда за живот цялата зала да "работи" от кафенето със сандвич или кафе в ръка? Що за наглост пред народа? Докога така?

...в бг на час се плаща 1.50, а в други западни държави 7 евро на час, бизнесмените от частният сектор ги умоляваме по-малко да хойкат из странство и повече пари да дават на работниците. 10 часа на ден, почивен ден неделя. бизнесмените са си прави(алчни) за тях си, а тези млади хора със семейства, деца, как е. някои имат родители и им помагат, но не всеки възрастен родител може да помогне на своето дете. чудят се кого да хванат за задните части, назначават само млади момичета, жени и те си знаят в стаята на управителя, там също трябва да има камери, ама няма, а и далаверки, със счетоводителките, с домакинката-вземаш една манта, отчитат ти две, пазаруват, а фактурите ?!? има си начини, но сме забелязали, че точно тези, които имат те искат много повече от тези които нямат(ама и те ги слагат последните на някоя трудоемка и незаплатена работа и от там искат след време големи пенсии, няма как да стане,,далаверка мама... и обвиняват правителството, който и да дойде всичко си е по старому, както си беше при Тато, дори сега е още повече краденето, при Тато крадяха определени техни от бкп, дс, доносници-назначаваха ги на я домакин, я главен счетоводител и там си въртяха нещата, я снабдител, я ...

Объркал се е човечеца нещо - не е СОЦИАЛЕН министър, а все едно го играе финансов и си ги вади от джоба...

ДО 123-МОЖЕ,ЩОМ КАЗВАШ,НО НЕ СЪМ КОМУНИСТ И ТО ОТ ГЕРБ,И НАЙ ВЕЧЕ-КРАДЕЦ!!!

Не може служител по трудови правоотношения в ДСП с 2 висши образования и 20 години стаж да взема 540 лв. заплата, а държавните служители по 850.

Подкрепям колегата, същото е заплащането на педагози, психолози, социални работници, рехабилитатори, които работят в сферата на социалните услуги към общините. Заплатите ни се изравниха с тези на хигиенистите.

Щом търпите всичко може.

минималната се вдига за нископлатените и необразованите, средната така си стои. Ми то още малко да стана пазач някъде, или метач по улиците и ще хвана някое бизнесче и ще съм 100 пъти по-добре. Лежиш, стоиш, през деня и вечер изкараш една надница някъде на частно. Минималната ми е в кърпа вързана. Как никой не каза, че цените от месец насам непрекъснато растат. Метачите по улиците вече вземат почти като хората в някои администрации. Много скоро и малкото останали разумни в тая държава ще се изнесат. Ще останат само тарикати, малоумници и роми. Ма тогава не виждам как ще просъществува тая държава

Но първо минимална 500 евро, за вишист работещ по специалността си минимална 750 евро! И от тука нататък можем да си говорим по колко отгоре на калпак!

първо трябва да се оправят заплатите, след това за се индексират с 10% колкото е минимума на годишната инфлация

А по-колко?!:) Най- простичко е всишата админстрация в това число и депутатите да получават еди колко си пъти минималната заплата и това да не подлежи на промяна. Демек ако друагрите парламенатристи решат да си вдигат заплатките, да не си гласуват колко да са, а да вдигат минималната. Така всички по веригата получават увеличение и всички са доволни.

Калпак не иска да дава 100 лева на друг калпак ! Правилно, тези пари ще се дават само на наши калпаци !

Този път трябва да се вдигнат на калпак, защото процентното увеличение прави пропаст между ниската и висока заплата. А тези 100 лева реално не са много, но са нещо за всеки. Българите много обедняхме през последните години- доходите ни отиват основно в хранителните магазини, ама то човек и душа носи и тя иска да се храни - поне с театър, кино, излет ...

пич, това са 50 евро.. минималната трябва да е 750 евро, после да мислим за калпаци

Този мазник ще разправя че не можело на калпак.Що бе? Оня ден като качихте заплатите на зам.министри и депутати на какво ги качихте на х.и ли?

Като няма на калпак, да има на кривак.

Е, как бе, баце! А цените на калпак как ги вдигат?!?

Увеличението с определен процент винаги облагодетелства по-високо платения. Спрете с цинизма си! Всичко това работи срещу върхушката - многоцветната.

"..правителството прави възможното чрез .... минималната работна заплата, да съдейства за увеличаване на доходите." ...на циганите. На работещите (скрити зад МЗ) увеличават данъците. То затова и лесно "увеличават". Както скъп бензин=пълен бюджет.

Келешчето което се учи да става финансов министър - Горанов какво ще изплюе?

ПиснА ми от тая бюджетна сфера, заклевам се. Тя грам пари не изкарва, само консумира от това, което работещите като мен изкарват, да не говорим, че масово работа за пет стотинки не върши, ама синдикатите са се разквичали да им вдигат, та да им вдигат заплатите. Ще речеш, че като им вдигнат заплатите на хрантутниците от "бюджетната сфера", и моята ще мръдне нагоре и така ще се повиши стандартът на всички.

ВЪРВИ ДА ЖИВЕЕШ В ДЖУНГЛАТА ТАМ АДМИНИСТРАЦИЯ НЕ ТИ ТРЯБВА ...

Е аз вече живея в джунглата, както и още 5 милиона сънародници. Така че да, администрацията определено не ни трябва, особено на това ниво (или с тия пълчища чиновници), което демонстрира в момента.

Всички са за бесилото ! Не може на всеки работещ "калпак" да се даде по 100 лв отгоре, все едно говорим за някакви мизерници и за 100 лв отгоре, все едно ще се ходи на почивка с тиа пари! Ми нали хората ще ги дадът зза храна и лекарства бе нещастници! и ще се дават на хора който работят а не просто се възпройзвеждат! Не на протест вие сте за гражданска война хора, стягайте се или умираме!

Да, точно така , а не на тези, които присъстват ! Защото в държавния сектор е точно така! От 6 човека - трима работят, а другите трима просто присъстват и анимират други като тях! Но за заплащането не е ясно , може и почти сигурно, че взимат повече от тези които работят! Писна ми от социални равенства!

На Варели Калцонето се оказа сандви ФИЛИЙКА С ПИТКА

само на нашите хора може да дадете по колкото си искате. така става в нашата хубава родина.

Социалният министър: Не може да се вдигат заплати на калпак Тогава ги вдигайте на "каскет". И без това само такива останаха в държавата, а най-големите"каскети" я управляват от 27 г.

Мазен много, много .......... послушен боклук ! За това е избран, т. е. назначен . Качва се нагореееееееееее ! За рпрофесионализъм не може и да става дума. Е чете лекции човечеца много интересно какви ха, ха, ха !

''Разни хора, разни проблеми''!

А може ли без Софийската вода на тати си ?

Грабвайте коловете и всички пред НС да ги изнесем! Трябва да се забранят политическите партии, да се промени конституцията, да се разследват всички от "прехода", включително и високопоставени съдии и прокурори!

Президентска държава, без партии!!!

Ние не даваме, само ВЗЕМАМЕ (предпочитаме суджуци).

Защо ми се струва, че след председателството на ЕС, няма да има Борисов-4. Много взеха да се забравят...

Я! Пък за министрите и замовете им имаше на калпак по 2000 лв. оня ден.

Емиии - според калпака: за министерски калпак - по 2 бона отгоре, за овчия - по 2 лева! Пък, ако може, мат'ряла да стопля разликата между казването и показването!

Леле! Ама по цели два лева ли ша ни дават! Боже, как се умилих! Ама те мислят за нас! Подсмрък! Просълзих се от радост! Простете!

"за министерски калпак - по 2 бона отгоре, за овчия - по 2 лева!" ...министерския от кожа на министър ли се прави?

А ПЕНСИОНЕРИТЕ?/ ТЕ НЕСА ЛИ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА? И КЪДЕ ОИДОХА АРИТЕ ИМ ОТ ЗАСТРАХОВКИТЕ? НЯМАТЕ ХОРАТА ЗА НИЩО!!! ВАЖНО Е!!! Бягай за живота си! Бягай от лъжи! Бягай за да спасиш името си в Иисус! Бягай фокусирай вниманието Cи върху Иисус! Бягайте от Църкви където не четът и учат Библия. Те са грешни и на тебе ти е удобно там с твоят грах. Бягай, бягай, ти казвам, още сега бягай в Името на Иисус! Бягай, тяло Христовo! Бягай от лъжи където няма кръв на Иисус! Бягай от дявол за живота си! Бягай за да си чист за Светлина на Бог за теб. Бягай както никога не си бягал- да спасите живота си!!

Увеличихте с наглост депутатските заплати, после тези на министри и зам. министри, прегласувахте си 11лв. субсидии за партиите ви, а за хората, които смучете не може...мръсни гадове лицемерни!

По какъв начин ще се "стимулира" т.н. бизнес да актуализира заплатите в частния сектор? Или всички тези смешки на правителство и профсъюзи са за проява на активност? Всички мерки до тук са само за държавния сектор!

Aми като не е съгласен да си подава оставка и да си обира крушите е да ходи някои друг да го храни . Tези така са се уяли че забравят че всъщност народа е техния работодател.

mrete

СЪБУДИ СЕ, ДОКАТО ВСЕ ОЩЕ МОЖЕTE ВОДИ СЕ ЖЕСТОКА ВОЙНА ЗА ЦЕННОСТИ ДАЛИ ДА ПОБЕДИ ИСТИНСКОТО, ИЛИ ДА ПОБЕДИ АНТИКУЛТУРАТА, УНИЩОЖАВАЙКИ ЧОВЕКА! ВОДИ СЕ ЖЕСТОКА ВОЙНА ДА СМЕНИШ ВАЖНОТО И ЦЕННОТО ЗА ТЕБЕ С ИЗГОДНОТО ЗА СИСТЕМАТА! Побързай... мисля за теб, Побързай...Не е нужно да мисля, защото просто знам! Побързай..Защото такъв шанс не идва всеки ден. Побързай... Това е начинът, който ме кара да съм толкова сигурна. Побързай, дори бягай , бягай от Този Мръсен Свят, на Банки, Църкви, Цигани, и Пpавителства. Мигрантите и те Бягаха, но сами си избраха Кръста на Голгота! А вие бягайте от всичко което ви задушава, това скъсява живота, а той не и дълъг.

храните ги тия недоразумения с данъците си като тоя на снимката (откъде го изкопаха междувпрочем, не знам) , та да ни лаят злобно ..говеда

само на министрите, заместник министрите, президеншите , премиера и дупетатите...то се знае, все това правите, актуализирате си ваште заплати на всеки два месеца +партийните субсидии , напук на 3,5милиона гласа от референдума, коит ви казах НЕ... престъпници

В бюджетната сфера работят хора , от които всички ние искаме качествено обслужване. В същото време ниските заплати принуждават стойностните хора да напускат и после се чудим, защо лекарите, учителите, полицаите и др. не струват и не стават за нищо. Затова образованието и здравеопазването ни е такова. Затова ще плащаме за частни уроци и частни прегледи, а полицаите ще ни бият и корумпират. Докато не спрем да гледаме в чуждата паничка със злоба и не подкрепим тези хора все така бедни ще си бъдем - и материално и духовно.

Ще раздават не на калпак А на наколенки , Който има по-изтъркани наколенки от лазене пред началника на него повече !

помниш ли го от филма "Mаргарит и Mаргарита "