Пет факта за Уикилийкс

Неправителствената организация Уикилийкс навършва 10 години и по този повод Франс прес припомня пет факта, свързани с нея.

Обратно в новината

Коментари - Пет факта за Уикилийкс | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако беше публикувал документи на КГБ и на днешното разузнаване на Русия, вече нямаше да е жив. Чадъри с рицинови сачмми, радиационни чайове и прочее - щяха до сега да са му решили проблема. Изобщо нямаше да го вкарват на съд, че той да се крие, просто щяха на свобода да го свалят и толкова. Това е всъщност разликата между САЩ и Русия, друга няма особена.

Абе въобще: супер стар (номер)! Хахахааааа...

Аз не виждам нещо толкова фрапиращо в това, че Асанж не пуска компромати срещу Русия. И да пусне, кой ще се трогне? Има достатъчно руски журналисти, които критикуват и разследват властта, никой не прави международен скандал от това, защото ... еми, Русия е, какво да се очаква. Но, не е така със САЩ! Глобалната демократична сила, която определя световния ред след 89г не е имала нито един явен критик, да не говорим някой (вътрешен или външен), който можеше да докаже незаконни действия и да остане жив... Кой американски журналист може сам да докаже подобни далавери? Кой международен орган може да критикува САЩ? А днес кой може да подведе под отговорност САЩ за незаконни действия? Примерно, следенето на не-американски граждани. Топли ме мене много Путин в Русия, но защо някой ми нарушава правата без да ме пита, без да носи отговорност и без дори да ми даде нещо в замяна? Или джимейла ми е безплатен заради това. Това ли е скритата цена на тези услуги? На американските граждани може да им се сипе пясък в очите, че видиш ли то е за сигурността и против тероризма, ама Джон и Килъри не им пука за Пенка и Иван дали са бомбени от терористи или не... Много е лесно днес да се каже Асанж е марионетка на Путин. Кво ви боли вас ако е така?

деер

Хайде помисли отново! Напротив - това е метод за претръпване на хората и превръщането им на безгласни работяги...Схемата е отдавна известна, но хората не четат!

Ако не служиш на чужди интереси, но искаш да се спрат магариите на дадено Правителство, достатъчно е да изнесеш и един документ. Така би помогнал на обществото, другото си е чиста проба предателство.

шведите търсят Асандж за изнасилване, а чалмите изнасилват шведките всеки ден и малоумните шведи не си мърдат и пръста! така е, акто играеш по свирката на чичо сам. Джулиане, ако беше изкарвал документи само срещу Путин, вече да имаш и Нобелова награда за борба срещу 'руската агресия'! но тъй като ти изнесе кирливите ризи на 'демократичните' американци, ще те гонят до дупка.

То и обвинението за изнасилване май е доста скалъпено. доколкото си спомням негова сътрудничка в Уикилийкс го обвинява в изнасилване, а според него - те са имали връзка на доброволни начала, но тя е направила сделка със САЩ, за да го хванат в Швеция, където законите при сексуално посегателство са строги и в полза на жената.

БРЦК

Изнасилването отпадна. Сега го търсят само за 'посегателство'.

в сравнение с путлеристански варваристан, Западният Свят е райска градина и оазис на справедливостта, почтеността и благоденствието.

БРЦК

Утре ли щяха да пускат инфо за Килъри заради което да загуби изборите ?

ти ще останеш все същото неграмотно, посредствено нищожество.

БРЦК

По-добре "неграмотно, посредствено нищожество" отколкото такъв като теб. Кажи къде се намираш , да доида да те открия и да си поискам нобеловия милион за антропология.

Само че,тук малко манипулативно са написали фактите. Та истината е,че той,докато е в Лондон,научава,че в Швеция (където живее) ,му повдигат обвинение за посегателство и изнасилване на две жени. Но след това,прокуратурата оттегля обвиненията за изнасилване и остават само за посегателство. Така че,сега го търсят за посегателство. Нататък знаем -той потърси политическо убежище от Еквадор и то му бе дадено. Англия се заинати,че няма да го пусне да излезе от страната ,и така той си седи само вътре в еквадорското посолство,президента на Еквадор е заявил,че го приемат,защото иначе англичаните ще го екстрадират в САЩ.

И Асандж и Сноудън са руски марионетки, това е факт, но тревожното е, че се допускат такива пробиви в сигурността. Защо не се изнася нищо от кухнята на Руските служби? Нима там са по-чисти? Не, там нещата са още по-фрапиращи, но с КГБ-ици начело правят системата за сигурност не пробиваема, за сега.

Елит е концентриран в ЩАТИТЕ, отново Нобеловата по Физика е присъдена на Американски Физици от Принстън, Уашингтон и Браун. Ето имената на Гениите - Давид Таулес, Дункан Халдейн и Джон Костерлиц !!!

Бати и американските имена....

"45-годишният австралиец Асандж е издирван в Швеция в рамките на разследване за сексуални посегателства, датиращи от 2010 г..." ----------------------------------- Пусти двойни стандарти! Сума ти мароканци намазаха от шведското гостоприемство, общувайки си мултикултурно с шведките на принципа "Няма "Не искам!", няма "Недей!", но за никой от тях не си мръдва пръста дори местната полиция, да не говорим да се тарашат самолети на чужди президенти след принудителното им приземяване. Също така кака Килъри искала да прати на Асандж експресна колетна пратка с дронче;-). Ясно е, че Москва от определен момент нататък стои зад тези хора /Асандж, Сноудън/- иначе нямаше да са живи. Жалко за героя Брадли Манинг, зловещо доведен до пълна личностна деградация за назидание и предупреждение на всички други хора със съвест в бъдеще. На този човек трябва да се направи 100-метров паметник на мястото на обелиска пред Капитолия един ден.

Ти сякаш си светил на мароканците и шведките! Чудя се само на кои повече завиждаш?

Комуниста е на своя пост и както обикновено лъже-кога за последно сте били в Швеция та говорите тия нелепости?Явно по времето на социализма ви.

комунист

Последно бях в Швеция /за пръв и последен път/ преди 6 години, вярно, преди събитията с мароканците. Просто проверете в Гугъл статията "Швеция- изнасилената страна". Потърсете и други материали- на английски, на немски, на френски: шведите първи се прочуха с това как толерастки дадоха жените си за игра на брадатковците.

днес напрактика Асандж се пенсионира, в замяна са му обещали спокойни години в пенсия.

Клинтън за Асандж: Не можем ли просто да ликвидираме този човек с дрон? Така е в ДЕМОКРАЦИЯТА

Асандж се уплаши. Явно му обещаха да излезе от Лондон в следващото десетилетие и хоп - нови леакове срещу Хилари няма. Въпреки цялата пропаганда... Дотук със руската връзка.

Напротив, вчера имаше един много пикантен "лийк", как баба Килъри предложила да пуснат дрон-убиец на Асанж в Лондон.

Уйкилийкс се финансира от Русия, това не е тайна. Затова лийковете никога не са свързани с Русия, а винаги срещу САЩ. Днес беше голямо чудо - щеше да изнасят пк данни срещъ Хилъри. Обаче се оказа едно голямо нищо :)

Аз

Кво да изнасяш тайно - то и явното е достатъчно. Няколко десетки хиляди попълнени бюлетини на склад...

Защо например нищо не пишат за сваления от руска ракета самолет в Украйна.Или за бомбардирания конвой с хуманитарна помощ и болница в Алепу-Сирия.

Ти пък откъде знаеш това бе, кавал ?! Ракетата може да е руска, може и да е американска ! По- важно е кой я е пуснал !

нищо не пишат за сваления от руска ракета самолет в Украйна или за бомбардирания конвой с хуманитарна помощ и болница в Алепу-Сирия защото нашите продажни джурналисти продали се за 30 сребърника са под командването на диктатора боко магнолията и изпълняваш заповедите на герп ако ли не оставаш на улицата и няма хляб за теб като журналист.

Ами нали изнесоха,че Хилари е предложила да убият Асанж посредством дрон. Това малко ли е?

Ако беше сторил това на руснаците, отдааавна да са го изпоскали червеите.Путинци не прощават !!!