Джулая пак събира стари и нови муцуни на изгрев слънце

Отново идва времето да посрещнем първите юлски лъчи на слънцето. Рано сутринта на 1 юли избягали от потискащата цивилизация ще посрещнат слънцето.

Обратно в новината

Коментари - Джулая пак събира стари и нови муцуни на изгрев слънце | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

....ейй, много го приватизираха този 1-ви юли и това е! Юрая, та Юрая.Добре, хубава група, хубаво парче. Ми едно време всеки летен ден си беше "джулая". По морето бе спокойствие, природа, романтика, поезия и импресия....плюс чехкини, полякини и унгарки.Сексът не бе платен, а е по взаимно харесване. В името на дружбата : )....все още в морето можеше да се хване и някоя черноморска скумрия. За едри раци да не говорим. Бунгала, палатки и интернационализъм в действие. Вечен - "Джулая". Няма да се учудя обаче ако след време към Камен бряг извозват протестъри, замаскирани като хипита, които под строй да посрещат изгрева на 1-ви, щото това е то,.....требе борбътъ срещу комунизъмъ да е непрестанна.... а колкото до музиката - позволете ми да си избера друга музика за да посрещна изгрева на слънцето....не само на 1-ви.Може и утре, нали?? На фона на морския прибой, ще си пусна "Равноденствие" на Жан Мишел Жар и ще се чувствам велико. С пречистена душа, без да се правя на интересен. Мисля си и друго -едно нещо е толкова повече сакрално и красиво, колкото по-малко се говори за него и се преекспонира.....стремя се да правя обратното на тълпата. Масовостта ни уеднаквява. Ето това ви е комунизъм.

Ако нямаш с кого да споделиш ,,Равноденствието,, , колкото и да си различен от тълпата е жалко.В края на краищата е добре да има до теб някоя вълчица да ти подаде чаша вода и да има същия музикален вкус като твоя, защото чехкините и полякините са отдавна изтекъл пясък между лапите ,очите са святкали и зъбите са били идеални...

всяко ново нещо, всъщност е добре забравено старо. По стария български календар, който е започвал на 22 декември, Еньовден се е падал на 1 юли - празник на лятното слънцестоене. Един от характерните за празника ритуали е ранното ставане сутрин и посрещане на слънцето.

Голямо пречистване падаше навремето. Черният дроб викаше за помощ една седмица по-късно.

Каварна, Бъргас посрещат Джулая. А Варна спи. Какъвто е града, такъв му е и гл. архитект. Бетон на плажа.

Тия от ДИР-а имат ли връзка с главния мозък??? Какви протести срещу ком. власт, бе? Просто си правихме кефа, ама някои си мислят, че хората имат амнезия.

July Morning е химн на свободния дух ,любовта и преклонението пред красотата на природата.В,,Sunrise,, музиката още повече напомня за изгряващото слънце . Никакви режими и никакви протести не са свързани с този празник.Това е най- дългия блус, събирал и разделял хиляди влюбени още тогава ... Никакви забрани, завеси и прегради не са могли да спрат този рок, който сега се нарича класика.

За всички, посрещнали Джулая - поздрав със сръбската песен "Добро утро, пиянице" !!! :) Да сте живи и здрави и дълги години да си празнувате този празник..."хейтърите" и останалата пасмина евро.ейски да го д.хат!!!

...поредната пропагандна статия. Пак ли бе??? Та значи Джулая бил "протест" срещу гнилия комунизъм?!.....какви лета съм си изкарвал по комунистическо, не е истина.компании, китари,огньове и разбира се...нощно къпане.Къв комунизъм бе хора, бяхме млади и просто се забавлявахме.Още малко ще кажете,че на Джулая са се появили първите "десиденти" : ))И истината - през 80-те нямашe никаква милиция и ченгета които да щъкат по плажовете и да ни прибират. Милиционери и барети имаше след 86-а по дискотеките на Златните и Слънчев бряг заради Възродителния процес - пазеха хората заради възможни атентати, а не заради "репресии".Толкоз На по-младите ще поясня, щото сигурно и това не знаят - през 1991-92-а по Южното Черноморие се появи един от първите признаци за отиващата си държавност - "Първа частна милиция" /?!?!/ Та през лятото на 92-а, в Созопол се подвизаваха служителите на ПЧМ - едни яки момчета с бухалки,явно бъдещите "мутри". И разгонваха и биеха де що видят по пустите плажове хипарски компании. Щото ..пречели! Това, дори по "комунизъма" го нямаше.Къв ти Джулай?!....то, "джулай" си беше през цялото лято.тогава така бяхме - пусти плажове, на палатка, с китари и "щайги". Колкото до политиката - просто сме си такъв народ.Кви протести??? В Чехия и Унгария студентите излизаха срещу съветските танкове, тук ми изкарвате някви хипари "мъченици" срещу комунизма....аре стига простотии. Днес някой да протестира, или ще ми кажете, че всичко ни е в ред и няма нужда от протести?....

ПЧМ беше създадена от Георги Николов - Мечката, представител на ВИС-2 за Бургас! Та живи мутри си бяха "служителите" и - висаджии...

Азис беше ли на джулая?

На всички уважаващи Джулая дружески поздрав от Камен бряг! Готини сте. На всички останали едно демократично да го д.хате.

ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКИЯТ ДЖОН ЛОУТЪН!ДА ЖИВЕЕ СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ АД.

Песента е на Дейвид Байрън и Кен Хенсли.

Софийският профан не може да разбере изтока и истинския изгрев на слънцето.Може да го разбере само морския човек.

За първи път, като заведох, мойто куче, и то да чуе как Биг Джо лае, то милото, не пи, а направо, сенасра... от страхх! Шопа, от Елин-Пелин те кани, на, Джолан*, и още нещо Морниг, ако си жиф слет пиенето?

Години продължи борбата за свобода от червената окупация на България от комунистически СССР.Вече я имаме , свободни сме.ДОБРО УТРО СЛЪНЧЕВ ЮЛИ.

Джулая е символ на свободния дух на българина и борбата срещу комунистическото робство на СССР и БКП.

ама много заядлив народ .Става дума за радостни новини и пак се мачкаме.Докога?

Тука на плажа всичко вече затихва!Пияните и друсаните заспаха.

На първото ни Джолае пихме пихме, после се збихме, Вуте го тепаа, мене ме..а! Я сека година си сакам да одиме па, ама Вуте нече, нече и да чуе! ПЕНАТА

Джулая събра стари и нови наркомани и алкохолици. :)))

Да се събудиш сутрин на брега,сред празни бутилки и стадо пияни свине, ТОВА Е ВЕЛИКО, ТОВА Е СВОБОДА, ДА СИ ПРАВИШ ВСИЧКО НА БРЕГА! Барна Мерано

Добрo утро!

А някои ,в това зараждащо се жежко утро в този момент са сред полята с узряло жито и събират ХЛЯБА за всички нас .....години наред ....от както Човек се е заХлебил!

Аз сьм на мястото в момента с жената и децата за прьв път. Много яко е наистина само дето има някакви чалгари до нас и надуват силно и развалят кефа на всички.

Е, ако ми кажете, че има по-социалистически навик от това да се пльоснеш на плажа, гол и с китара и да дрънкаш по нея, ръмжейки срещу изгряващото Слънце... От време оно си го правим в България и май ще си го правим докато ни има! Как пък на един не му хрумна, че това е хипарски обичай и няма нищо общо със съвременната развиваща се икономика на България? Само аз ли се усещам за това, че в Западна Европа вече и малките деца не го харесват това?

Празник на развиващата се икономика през 70-те.

на 73 години съм и съм един от първите на 1 юли 1984 г. на Камен бряг. Нищо общо с протест срещу каквито и да е режими. Това са нелепости. Събра ни любовта към "диското" най-вече... А знаете ли кой беше бенда, който постави началото на "посрещни изгрева" на 1 юли, защо се случи и защо точно на Камен бряг и защо Камен бряг???

ДА НЕ СИ ОНЯ "МАЙСТОР НА ГЪДУЛКИ"? АКО СИ- ЧЕТОХ ЧЕ ДЖАЗ МУЗИКАНЧЕТО ГО БЛЪСНАЛА КОЛА ? ВЯРНО ЛИ Е И ОПРАВИ ЛИ СЕ?

Не,аз съм майстора на сплескани задници,мога да те изчукам и пребоядисам

Съгласна съм с тази част на вашия коментар, че възникването на Джулая няма нищо общо с каквито и да било политически протести, но не знаех, че прекрасната песен на Юрая Хийп е диско ?!

поздравявам целия форум с July Morning. да сте живи и здрави и не само през юли, а въобще! жалко, че не мога да прикача музикалния ,,атачмънт''!

Може ,нещо ново. Я извикайте Азис,нали сме в 21 дек?

Ехо, хората говорят за бутилки, 69 ти набор съм.

Happy July morning! Имах един единствен и незабравим...във Варна.

които от дира е написал тази статия е написал глупости,нещастници

Много внимателно прочетох статията, всичко е написано професионално, с дълбоко чувство за емоцията, която предизвиква в поколението от 70-те. Тогава хората имахме чувства, изразявахме ги спонтанно, обичахме се, хубави години на спокойствие и душевен мир.

абе той и бай ви Тошо ви обичаше, както и ДС - изобщо голяма обич беше

Тук е мястото да поздравя всички, спомнящи си онези славни времена, когато напитките бяха истински и мацките също. Весел Джулай ;-)))

пълно е с оръфъни грънчове, наркомани и откачалки

не е нужно да ходиш там.

1988г. Аз, Слеяра, Битника, Мутатнта и Бате Гошо на стоп от София до Каварна и обратно с Москвич, Волга и пак Москвич и бая ходене пеша, Водка, Водка, Коняк, а там пич.и, гушкане и т.н. до Изгрев Слънце, и годинките си отлетяха Поздрави за всички тия юнаци, където и да са сега МИР и на всички тук пишещи братя, аз отивам при жената, ЛЕКА!!!

Живи ли сте, бе пичове? Олекна ми, ох! Защото смятах, че Ви изпихме коняка. Споразумяхме се- Ние Вашите мацки не бараме, но и Вие нашите -също. Още са девствени...

Хм, абе то даже не беше на Първи Юли, апартурата на Диджея на "Младежката" се скапа та купона продължи на плажа, а единствения дето беше виждал китара знаеше само Джулай морнинг... и от там тръгна Джулая между познати и съученици и тук-там някой студент.

Дир, защо триете класиката в жанра? Нека и маляците да чуят, това, което е въодушевило татковците им да ги направят ;-) В Тубата: "Uriah Heep - July Morning - ORIGINAL SONG"

Какви хипари,какъв протест? Много е жалко,че млади хора,които не са били родени или са били малки и не помнят кое как е било пишат ,с извинение ,глупости! Кой ти е мислил тогава на 16-17-18-19-20 години за такива работи?! Гледаш да свалиш на плажа някое готино гадже-най-вече чехкинче или полякинче ,купонясвате цяла нощ и сутринта посрещате изгрева на плажа! Един приятел имаше касетофон "Унитра"/полски/ и въртяхме песните на Юрая,защото бяха най-подходящи за момента! Много гадно ми става ,когато разни глупаци,които тогава не знаеха ни какво е Юрая,ни Дийп Пърпъл,ни Лед Цепелин-да не изреждам всички- сега се изкарват големи "протестиращи"!Сега е лесно да си протестър,протестиращ и всякакъв юнак,но тогава на колцина им стискаше да протестират?-На николко! Така че,махнете тия глупости за протести и прочее дивотии,а гледайте да запазите тая традиция,защото си е наша!

КОНЯКА БЕШЕ 3.60 ЛЕВА ... А ПЛИСКАТА БЕШЕ 6 ЛЕВА :) ПЛОДОВАТА 1.80 ЛЕВА :)

Старо куче си, още помниш "Златна Котва" за 3.60, ама как само закотвяше... Плиската за 6 кинта си беше ЛУКС!!! Наздраве от България, каквото и да къркаш!

В магазина забранен за българи и разрешен за всички с паспорти извън СИВ:уиски Джокей клуб-2$,Джони Уокър ред-3,5$,стек Астор 80мм-2$,стек Ротманс-4$,стек Малборо 80 мм-3$,водка Сталичная-1$,стек БТ-1,5$ и т.н. при уличен курс на "2,5 лв.

Редовно протиквах Плиска вместо Преслав, а който се усетеше викаше управителя - аз се извинявах пред него и той остваше бутилката за сметка на заведението ама нали повечето са пиячи - та дялкахме с управителя разликата. А кебапчета оставени в чинията колко пъти се претопляха?? Мани мани

Бутилка 7-годишен коняк "Преслав" беше 7лв, а оригинална "Столичная" 0,5литра 40 градуса- 1,73лв. Да не говорим за мезето. Консерва "Копърка" с доро качество -0,26лв. За 1,99лв имаше и пиене и мезе.

Tака е бай Гошо,света ще свърши ,глупаците няма да свършат никога,каквото било било,ама хубави годинки си бяха :-)

..ако малко човек се замисли..няма по хубаво нещо от морето , слънцето ..приятелството ,любовта..чувството на свобода..бунтарския духобичам този ден.както мразя безотговорността в хората

Дано посрещачите не посрещнат облаците. Никога не съм посрещал "джулая", ама се надявам да го посрещна преди да чукна четиридесетака. Досега все не се получаваше по ред причини. Пожелавам на всички МНОГО ЯКО посрещане.

Abu Talib

Никой човек на тази наша Земя не може да нарече себе си свободен.Мсички сме приковани към нея, и не можем да излезем поне на малка разходка из Млечния път все още.

пак комунистите виновни...... А утре ще е облачно и няма да се види изгрева-Путин е виновен!

Ами виновни са, защото не стрелят с ракети в небето да изръсят облаците - затова са се сгъстили така и е тъмно, а и градушки падат... Нещо ни лъгаха за някаква агенция за борба с градушките, когато бяха начупени стъкла за милиони на автомобилите, но се умълчаха комсомолците, които си завряха партийните книжки в чекмеджета и долапи... А Путин също е виновен - НАТО-овските самолети яко ръсят небето ни с разни химикали да има облаци, за да не се вижда какво става под тях, накъде се придвижват хамериканските танкове и бронетранспортьори, че май отиват не на запад, а на североизток... В Шабла ще си правят гей-парти с атакистите хамериканските гейове... Да кажа за Джулай морнинг - много го уважавам този празник, защото татко много го тачи, един от малкото празници, които чества като атеист и невярващ в никакви БКП-та и СДС-та... Честит празник, тате! Да си жив и здрав - повече да даваш, по-малко да искаш!

секви наркоманизирани и изпростели муцуни

E хаиде, изиграи един казачок, за да ти доиде сърце на място!

Джулай морнинг е символ на истинските неща в живота , а не на скапаната дона селяния ,щото някои "дистойни " селяни не го схващат

Ау -големи приказки ,голям юнак ,я се поогледай,пък се виж какъв сельо си ти -мишка ...

Символът на Джулай Морнинг е недоволството и желанието за свобода на личността... Hяма такова нещо. Kоито е слушал песента знае, че там се говори за тежненията на един млад мъж, които се връща от среднощен купон. Pано сутринта, при първите песни на птичките и при изгряващото слънце, тои - младежът, търси любовта на странни места. и т.н. песен за любов. Hикаква идеология, никакво хипарство. A, че е 100% разтърсваща песен - спор няма. и сега мога да я чуя 100 пъти по ред без да ми омръзне. и все пак - в тази далечна 1971-ва година тогава целунах за първи път момичето на живота ми, това момиче, което после ми разби сърцето.....ох, трябва да си налея една гроздoва....времето лети жестоко бързо мама му да е...

Жесток си брато, много точно го каза, стига с тази идеология.

bahamata, приятелю! идеологията я наложиха глупавите ни управници през онзи период, чрез заглушаване на западните радио-станции. aко се държаха като сърбите никога нямаше да се превъзнясаме по американски ценности (има ги, но са си за тях).

Музика вдъхновявала /и вдъхновява/жаждата ми за свобода, копнежът за по-добро бъдеще..Особено силно тогава в смрадливото блато на соца.....

Плакати от тапети правеше ли?

СПОМНЯМ СИ ЧЕ ХОДИХ НА ПЪРВИЯ ДЖУЛАЙ - НА СТОП ОТ СОФИЯ :)))) НАПИВАХМЕ СЕ ЯКО В ЕДНИ ПАЛАТКИ КРАЙ ЕДИН КАМЕНЯК ПЛАЖОВЕ НАД БАЛЧИК - КЪМ КАВАРНА ..... ТОГАВА НЕ ЗНАЕХМЕ ЧЕ ЩЕ СТАВА НА ДЖУЛАЙ - ЗА НАС СИ БЕШЕ САМО КУПОН :)))

ТОГАВА НЯМАШЕ РАЗНИ МУТРИ ДА ТИ ПРЕЧАТ .... ИМАШЕ ЕВТИН СЛЪНЧЕВ БРЯГ И ЕВТИНА ПЛИСКА - ИСТИНСКИ! ....

ПЪРВО КАРАХ ПО 20 ДНИ НА МОРЕТО СЪС СТУДЕНТСКАТА СТИПЕНДИЯ ОТ 120 КИНТА , И СЕТНЕ ХОДЕХ ДА ИЗНУДВАМ МОЙТЕ ДЪРТИ ДЕТРОЙТЦИ ПО ОЩЕ 20 ДНИ В ПОЧИВНАТА СТАНЦИЯ НА ДРУЖБА (СВ.КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА ) - СВ.КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА И СОЗОПОЛ БЯХА СЛАБОСТ НА МОЙТЕ :)))

Болеше гз слет "купона" ? Курец Каогредо, Япония.

СЪЖАЛЯВАМ ПРИМАТИТЕ КОИТО НИКОГА НЕ СА ЖИВЕЛИ ПРИ СОЦА :)))

простаци коментират