Йотова: Асен Василев беше разкрит за продажбата на държавната земя първо от земеделския министър

Вероятно е смятал, че някъде в многото цифри и дискусии по бюджета може да продаде този поземлен фонд, допусна вицепрезидентът

Обратно в новината

Коментари - Йотова: Асен Василев беше разкрит за продажбата на държавната земя първо от земеделския министър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Краци се дигат само като те евът! Щото бързо оттичат, дейва!

И тази овца,не е чела проекта за бюджет и лъже като началника си.

Продажбата на държавният резерв от Земя, е чиста Държавна Измяна! Това е от най-тежките престъпления в България! Сглобката са Държавни изменници!

Асен Василев лъже,а реално е скрил плановете за разпродажба на държавата земя в редица от цифри.

си чел бе смешник? Чел бил..аман от нещастници

Лъжи,лъжи....

Как може пе-раст да прави бюджет?!? Той иска все да му е вътре!

Да викнеме големия мъж Тиквата и рашиста Радев да ти го направи ,а кво ще кажеш..? След 2 години ще виеш като вълк от глад да те еба в големия мъжага с мозък на мравка!

Я не ме обиждай бе, че ще ти пратя варненският ми мангал.

Категорично беше посочено, че не става дума за продажба. Земята ще се прехвърли към господин Пеевски, тък като той има интереси в областта на земеделието.

И къде точно пише, че ще се продава държавна земя? В редицата от цифри? Той народа прост но тея го карат през просото. Земеделският бил надушил нещо но излиза една жена на пазара ми каза и затова аз ще наложа вето. Големи нещастници са руските блядки!

В бюджета са го прочели бе смешник - има едни над 300 млн приходи в бюджета на мин. на земеделието за които няма обяснение от къде ще дойдат

Лъжата на Асен Василев стана публична. "Аграрна камара: Не е фалшива новина намерението за продажба на държавна земя" При това срещу компесаторки - разбирай като за хора тип Нинова и Техноимпекс. "Не е заложено като приход в Бюджет 2024, но е в приходната част за 2025 г. - в частта "Други“, намира се на страница 13 в Програмния бюджет на Министерството на земеделието и храните. Проверено е и е видяно в документацията, качена на сайта на Народното събрание. Самият факт, че се прави по този непрозрачен начин идва да покаже, че нещо не е както трябва". - https://epicenter.bg/article/Svetlana-Boyanova--Agrarna-kamara--Ne-e-falshiva-novina-namerenieto-za-prodazhba-na-darzhavna-zemya/333722/2/0 Не е "нещо не е както трябва". Нищо не е както трябва. Всичко е както НЕ ТРЯБВА.

Ма!!!

От всичко разбира.И тя като ментора си Мунчо.

Зеленият чорап се издъни с глупостите които говори и веднага говорителката му започва да лъже и да маже и продължава с внушенията. Няма бивш комунист. Всички са национални предатели.

Има предвидрн приход в бюджета на мин. на земеделието за над 300 млн и не е записано от къде ще дойде - е това са те. Щом не слушаш жените по пазара - на теб дебелия педер какво ти каза?!?

Това, докато прелиташе лавров ли ти го спусна.

"III. По отношение на приходната стана на бюджет на Министерството на земеделието и храните за 2025 година: По отношение на посочения допълнителен приход от продажба на земи през 2025 г., обръщам внимание на следното: Прогнозната стойност на касовите приходи от продажбата на земи от държавния поземлен фонд чрез поименни компенсационни бонове (ПКБ), посочени в предложената рамка за бюджет на МЗХ за 2025 г. е в размер на 340 млн. лв." epicenter.bg/upfiles/навални/0407-465_13.11.2023.docx.pdf В края на стр.3 от становище на МЗХ.

Т@панарка

Цялата дейност на този пишман-финансист трябва да бъде проучена много внимателно - всички негови участия във фирми, проекти, политика - трябва да бъде разследван до дупка, много неща ще излязат наяве !

През 2025 Асен Василев може да не е изобщо министър, така че хайде по- полека. Ротацията е уговорена до края на 2024 г., ако изобщо се състои. Радевата специалистка беше заложила 6% дефицита, гласуван ли е, не е. Може да бъдат включени и направени безкрайно количество предложения, но това, което важи, е жласуваното в НС.

САЩ доказаха че са най големият враг на България,като ни натресоха своята сглобка от ПП, ДПС,ДБ, ГЕРБ.

Газдов Горанов Ръжгева май бяха от вашата партия

Всичките видяха как се търкаляше в краката на рускиот поп и му целуваше ръка

Какво има общо с разпродаването на НАШАТА земя? Или те плащат от Посолството де сака да я купи?

време е руските глащатаи, тачело с Радев да ъдат озаптени и да им се попречи да работят денонощно активно за дестабилизирането на страната с всички средства под командата на Кремъл. Радев отдавна плаче за импийчмънт и затвор заедно с другите най-гласовити от глутницата като Копейкин , Нинова и проруските сайтове с които е пълно в интернет. Ние членка на НАТО и ЕС ли сме, или руска република.?

Асенчо е най-големият тапир упражнявал се в управлението. След него ще настъпи потоп...

психоглашатайчето, надрусано си, пий нужните хапчета...

Тези въжеиграчи да не са искали на някой да продават да прави фотоволтаични паркове в обработваемите земи?

Илияна Йотова - следващият президент!

То в момента и намерението на Тагарев да ни праща на фронта в Украйна е фалшива новина. Но ако не му държи сметка за това съм 100% сигурен, че с удоволствие ще го направи.

Борисов като прави 10 г. бюджет ти от глад ли ви бе, смешник?

Продаването на земеделска земя е сладка работа. Продаваш е без пари на нашите момчета, те после я препродават на пазарна цена и делите. Грешка няма. Всичко по документи е точно.

пак ли ви активира Митрофанова. По гнусни от президента и тая парасница не сме имали. Вече започнаха да разпространяват и фалшиви новини. А доколкото знам от държавния поземлен фонд се обезпечават български граждани , които не са получили земите си, това са компенсации. Тези двамцата работят против интереса на бг гражданите, а се тревожат за таксата на Путин, да не би случайно да фалира Газпром, че ще им отпаднат комисионните.

То вашите подли намерения в зародиш всичките ги представяте като фалшиви новини.

Вашите банди ПП-ДБ вече се нетърпими за българите и ще ви пращаме в Посрайна или ще помолим Мъск да ви изстреля в Космоса за експерименти. Мда...

Земя не продавам. Ни на българин, ни на чужденец. Пътека ми направиха до вратата за наследствени 38 декара, два телефонни номера смених заради тези навлеци. Не продавам - ни декар ни педя.

не се излагайте така пред другарите.

Аз разпродадох всичко. Сега ще шитна последните 10 декара. Остана само един декар в планината, който никой не иска да купи. И съборетините. Все ще им взема някакви пари.

абе, какво прави зад тая йотова лицето максим бехар- доносникът на шесто по еврейска линия, и кой е калясал това момченце за главен пи ар на българия, е такъв цирк нема на тоя май още търсят в шумен дипломата за средно образование, която я няма и няма

Ококорения да продава на дядо си земята.Не и на държавата.

И какво ме бърка

защо до сега не му е отрязана кратуната ? Или трябва по напред да се отрежат кратуните на теб и Мунчо , защото вие ги докарахта .

нещо не им харесва, че има шанс за бюджет на време тази година

Как "подариха" Пловдивския панаир на Георги Гергов Емилия Милчева 9.01.2023 Пловдивското изложение, един от символите на града, е създадено преди 130 години с усилията на Стефан Стамболов. Но днес го "подаряват" на почетен руски консул - олигарха Георги Гергов. Историята на един харизан панаир. РЕКЛАМА Георги Гергов Георги ГерговСнимка: BGNES Докато в София лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ухажва лидера на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов, в Пловдив общинските съветници от ДБ и граждани излязоха на протести с плакати: "ГЕРБ + Гергов - неочаквано добра комбинация". Поводът - епилогът на един 16-годишен процес, в чието начало бизнесменът Георги Гергов бе допуснат в Пловдивския панаир (и в Стария Пловдив), а в края му се очаква да стане владелец, придобивайки пълен контрол с 79.36% от акциите на "Международен панаир-Пловдив". Законно. А заедно с контрола вървят и 352 декара край бреговете на Марица, за които гражданите на Пловдив се опасяват, че ще се превърнат в строителна площадка. Гергов обещава срещу това 2% от акциите и 6 декара за изграждане на опера. На 19 декември 2022 се гласува решение, с което Пловдив прие община Варна да апортира дела си от 29% в Панаира в дружеството на Гергов "Пълдин туринвест". За това решение, което дава пълния контрол на Георги Гергов, тогава гласуваха съветници от ГЕРБ, БСП, ДПС и част от БЗНС "Александър Стамболийски". Насроченото за днес, 9 януари, извънредно заседание на общинския съвет в Пловдив, чиято цел бе да отмени приетото в края на 2022 година решение, се отложи. Отложено беше и първото подобно насрочено заседание - на 3 януари. И днес, както и на 3 януари, в залата нямаше кворум заради отсъствието на групите на ГЕРБ и "Автентична лява БСП", известна като "БСП-то на Гергов". За днес е насрочено и общото събрание на акционерите на "Пълдин туринвест" с предложение за увеличение на капитала чрез апорта на акциите на община Варна. Прости схеми със "свои хора" Тези схеми не изискват особен интелект или бизнес нюх. Единственото условие е да са под ръка хора на определени позиции в държавата и съдебната система, чиито копчета да бъдат натискани, за да получи бизнесменът държавния актив, който си е поръчал. В сила е и за приватизацията, и за обществените поръчки, и за инхаус процедурите. Затова в България думата олигарх се употребява по-често за национално отговорните родни капиталисти, отколкото думите бизнесмен и предприемач. В неочаквано добрата комбинация в Пловдив не е само ГЕРБ, но и БСП, както и няколко кмета. Списъкът започва с бившия син депутат Иван Чомаков, който през 1999 става кмет на Пловдив като кандидат от СДС. Да припомним, че в последните години от неговото управление БСП (като част от тройната коалиция) държеше Министерството на икономиката, принципал на Пловдивския панаир. При Чомаков "Пълдин туринвест" е създадено като публично-частно партньорство между общината и Гергов - 75% на 25%, но по-късно с увеличение на капитала той придобива мажоритарен дял. В "Пълдин туринвест" са най-хубавите къщи от Стария Пловдив. По-късно Гергов покани Чомаков за шеф на телевизия "Евроком", която купи през 2008. А на някогашната зам.-министърка на икономиката в кабинета "Станишев" - Корнелия Нинова, Георги Гергов помогна да спечели председателското място в БСП. Година на местни избори Планираните за есента местни избори са катализатор за граждански протести. На тях "Демократична България" и "Продължаваме промяната" (ПП) са основните конкуренти на ГЕРБ, които ще оспорят монопола ѝ в големите областни центрове. Тази битка не предполага партньорство на ниво изпълнителна власт - каквато и кооперативност да демонстрират ГЕРБ за създаване на правителство с третия мандат. Репутационните щети ще са за ДБ и ПП, докато ГЕРБ ще се отърват невредими. За партията на Бойко Борисов влиянието в местната власт е основна цел и ще се стреми с всички сили и средства да запази колкото може повече. Случаят с Пловдивския панаир е знаков. Ако тройната коалиция развърза ръцете на държавата за Пловдивския панаир, ГЕРБ не остана по-назад. През 2016 година второто правителство на Борисов прехвърли на общините Пловдив и Варна безвъзмездно собствеността върху притежаваните от държавата акции от капитала на "Международен панаир Пловдив" АД. Община Пловдив получи 20.63% от капитала, а Варна - 29%, които по-късно, по инициатива на кмета Иван Портних (ГЕРБ), реши да прехвърли на дружеството на Гергов. Това се случи, въпреки че Борисов се отметна и поиска общините да върнат акциите, а същото реши и общинският съвет на Варна през 2017. Но решението от 2017 така и не бе изпълнено, а на 10 декември 2021 варненските общински съветници взеха друго решение - да прехвърлят дела на Гергов. Сега пловдивчани излизат на протест с искания: "Не подарявайте панаира на Георги Гергов". Но истината е, че той е подарен отдавна, макар и да бе в забранителния списък за приватизация, без ползи за държавата. Служебното правителство на Стефан Янев с три писма - от 26 октомври, 8 декември и 10 декември 2021 - се опита да спре скритата приватизация, настоявайки да се изпълни решението на общинския съвет във Варна от 2 май 2017 и да бъдат върнати на държавата акциите, представляващи 29% от капитала на "Международен панаир Пловдив". По-късно и вицепремиерът в редовния кабинет Корнелия Нинова поиска същото - защото двамата с Гергов са в конфликт от години, а преди две години БСП изключи бизнесмена от редиците си. Междувременно Върховният административен съд реши, че Георги Гергов трябва да получи акциите на община Варна. Създаден при Стамболов, харизан на руски консул Пловдивското изложение, един от символите на Пловдив, е плод на усилията на правителството на Стефан Стамболов с решение, взето преди 130 години. На Стамболов - участник в Съединението, противник на политиката на царска Русия, строител на следосвобожденска България - е кръстен площадът пред пловдивското кметство, където гражданите протестираха срещу подаряването на Панаира на почетния руски консул Гергов. Предложението на "Демократична България" е Пловдивският панаир да стане паметник на културата, за да бъде съхранен. Но процедурите за класификация на Националния институт за недвижимо културно наследство са дълги. Някои тютюневи складове в Пловдив не ги дочакаха - сполетяха ги багерите. Какво получиха общинските бюджети заради щедростта си към Гергов? Дивиденти, инвестиции във варненската "дупка", за да се превърне в ЦУМ с подземен музей и прочие? Дивиденти няма, дупката, сделката за която бе одобрена с гласовете на съветниците от ГЕРБ и ДПС, си е дупка.

Кой ме изцепи като грухтящ глиган на снимката?

докато тука да цъфне Асан Василев илюзиониста бюджета винаги е бил навреме. С бай Петковото просто Киро направиха рядък хаос. Тия двете лекета ги пробутаха на Радев по същия начин както и на нас.

Другарко,нали вие с др.Радев ни го набутахте Кокорчо. "Ако имаше повече мЕнистри като Петков и Василев".

Страшна президентска двойка си имаме. Единият лъже, другата маже.