Гений открил формула за управление на Вселената

Най-умният мъж на планетата руският математик Григорий Перелман даде първото интервю година след като се отказа от Наградата на хилядолетието – 1 милион долара.

Обратно в новината

Коментари - Гений открил формула за управление на Вселената | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пък на бай Михал от Горно Камарци е 52см .

"не особено сложната" да не би да сте го цитирали човека за вас може да са сложни, но в евклидовата геометрия отдавна всичко е ясно, затворена дисциплина в математиката! защо тогава да е сложна?

"Новината", макар и с едногодишна давност, е интересна. Спомням си преди около 15-17 години как Благовест Сендов сподели пред Кеворкян, че работи върху математически модел за описване на социалните отношения. Идеята за такива модели ми се струва екстравагантна заради относителната неточност с която работят моралните норми, да речем. Дразнещото в статията, което обезценява до голяма степен същността на казаното в нея, е откровено нескромната оценка за Перелман - "най-умният мъж на планетата". В мен веднага възниква въпросът с кого е съпоставян и какви са били критериите за оценка. Статийката си лъха на великоруски шовинизъм от километри и заради начинът, по който е поднесена новината. Много ми хареса това за размерите на руските слонове! Съгласен съм - нЕма по-големи от тях.

Браво. Много глупости, но за сметка на това забавно поднесени.

Верно голем смех!Някакви топ идиоти дават оценка на един гениален математик...Чудо нечувано...Та вие не можете да си напишете имената без грешка,камо ли тиквите ви да разбират нещо от математика.Ей,много силно комплексирани лумпени има по тези географски ширини.

Хе хе! И тук пълно с първосигнални кретеноиди! Явно е прав Перелман за празните пространства. Онова - в главите на полуграмотните русофоби! Каквато и зелена пяна да ви излиза от муцуните, има достатъчно разумни люде, чието мнение е с тежест и признанието му обосновано. Което на фона на Азис, Ивана, Стояна и другите подобни, явно не означава нищо!

Да здравствует! Сега благодарение на другаря Перелман,Русия ще управлява Вселенеата, а Газета.ру ще управлява българските новини. Няма ли в Дир редактори със западни и ли други азиатски езици, освен руски?

Изкукал съветски евреин, а не руснак! Може да е гениален математик, но това не значи, че не е пълно куку. Всъщност това може да е задължително изискване, за да си гениален математик. Аз познавам няколко гениални математици и не са много в час хората.

"Вавилонският синдром" може да се преодолее сега само с ЕЗИКА НА МАТЕМАТИКАТА. След вселенските езици са: този на математиката, българският и латинският. Говорещите "еврит" и "майчин език", да го духат...таратора.

Какви ли не простотии сте изписали,за да омаловажите този гений,който по случайност е руснак.Много ви разбират тъпите кратуни от математика.Няма толкова завистлив,лош и комплексиран народец...повръща ми се от вас,неграмотници.

Просто след като се прочете "Необходимо ни е да изчислим падините. Струва ли си да се коси сено между три хълма? Колко хора и машини са необходими за това? Оказва се, че министерството на селското стопанство е ненужно..." на човек му става ясно що за гений е въпросният Перельман... Каква е корелативната връзка между министерството на сельското хозяйство и броят на машините? Може ли изобщо това да се докаже математически? С какви методи - стати(сти)чески, динамически? Апропо, хипотезата на Поанкаре е доказана още през 80-те с Теорията на фракталната структура на Вселената, но защо ли последната не добива известност?

Всички се отплеснахте в странни размисли - русофили русофоби математици и лаици. Човечеца има един проблем $1 млн. са му били малко за това ги отказал - та той е покорил вселената. Am I right? :P

Имаме у наеше село аналогичен случай. Едно момче-гении. Изпива шише ракия става и заминава без да залита. Като му предложат мезе отказва.

Евала, разсмяме :] Това е най-"гениалният" коментар до тук. След него всичко друго е излишно!

Ха ха ха ха ха хаха ....

Какво всички се правите,че разбирате?Прост народ.

За божество ли се вземаш или за извънземно?

И не е заминал на Запад, а е в Русия.

Да, това е гениален ум, но и той е проявил някаква степен на егоизъм, защото явно неговите разбирания и начина му на живот не се нуждаят от този един милион, но той можеше да ги дари за някоя благородна кауза, дори и тайно, ако не иска популярност. Така че и да е гениален ум, това не значи, че е близо до Господ, дори и да си мисли точно това.

Много точно казано.

kgb777kgb

Няма как човек да е толкова тъп !!!! Да наречеш "егоист в някакъв смисъл " някой който се е отказал от 1 млн. долара е явна завист и злоба ! Ами тези които дават наградата могат да ги дадат за благотворителност също ! За теб е непонятно как някой може да се откаже от пари , вместо да се направи на много важен и да раздава и дарява !!!

Не, за мен не е непонятно как човек като този се е отказал от 1 милион долара - може да е израз на личната му философия или на политическите му убеждения или проява на достойнство или на някаква друга позиция, но друго е, когато знаеш, че такива умове лично се ангажират с благородни каузи. И без да смятам, че са най-важното, в парите няма нищо лошо, ако са изкарани честно и служат за добро. Поне аз така мисля, но ти явно с тоя сърп и чук си с доста промит мозък и дори никога няма да разбереш какво искам да кажа, но недей да обиждаш така първосигнално и малко по-спокойно с удивителните!

Коефициентът на интелигентност във възходяща форма е: 0- B- AB- A Най- интелигентни са с кръвна група А. Това е най- рядко срещаната група .

Най-рядката група е АВ, а хората от групи 0 и А преобладават и съответно са най-стандартно и рутинно мислещи. Гениите са В и АВ. Моето IQ е 178 и съм В.

Ц-ц-ц и как така светът не те е забелязал като гений...Какъв пропуск.... В коя област са твоите гениалности и открития? Възможно е да е талант.... някакъв....

Григорий Яков Перельман. Баща-Яков Перелман, майка Любов Лейбовна .В началото на 1990 Перелман заминава за США, където работи като научен сотрудник в няколко университета. В 1993 година емигрира в Израел но след това се завръща обратно в Русия.

Нека поканят тоя гений да изчисли седловидните повърхности в Бг! Така ще се види, че Родината може и без правителство, парламемт, партии, "икономически елит" и т.н. Накрая да изчисли опразненото пространство "там де се Бели Дунав лей, дето от Изток Черно море се бонтува и люлей". Така човечеството ще открий едно празно пространство за резерват за хора и добичета. Наличието на животински видове, препитаващи се с лизане на руски дупета може да не се брои. Тези видове и без това са само паразитиращи. А пък надявам се и редакциите на някои медии ще престанат да се занимават с глупост!

каквато и умнотия да напишеш, никой няма да и обърне внимание, ако правиш елементарни правописни грешки, като БОНТУВА

Немци 41% 43% 11% 5% Англичани 47% 42% 8% 3% Перуански индианци 100% 0% 0% 0% Маи 98% 1% 1% 1% Северноамерикански индианци 17% 82% 0% 1% Поляци 36% 38% 18% 8% Французи 45% 44% 8% 3% Виетнамци 45% 21,4% 29,1% 4,5% Аборигени 44,4% 55,6% 0% 0% Лапландци 18,2% 54,6% 4,8% 12,4% Средноевропейци 39% 48% 9% 4% Японци 30% 40% 20% 10% Китайци 29% 27% 32% 12% Филипинци 45% 22% 27% 6% разпространение в световен мащаб Тип Разпространение O+ 38% A+ 34% B+ 9% O- 7% A- 6% AB+ 3% B- 2% AB- 1%

Математиката е най-великата наука,то и затова малко я владеят.Като ви чета простотиите...някакви празнотиквенувци дават оценка за един гениален мозък...боже,боже.Да,алчни глупаци,математиката не е за всяка глава.А Русия винаги е била сила.

Ама разбира се, че руски математик е най-умен, особено щом го твърди кой? - газета.ру! Нищо, че в света на математиката титлата Лукасов професор отличава най-добрия от най-добрите. Що се отнася до разбирането същността на Вселената, хората, които четат, знаят, че ако някой се доближи до отговорите, това ще е Стивън Хокинг. Въпрпеки газета.ру, разните руски академии-макадемии и други най-, най- сделани с СССР дуращини...

Вселената отдавна е разбрана и всичко важно се знае. Няма нищо ново под слънцето и знанието е достъпно за всеки.

Голям си ми умник! Я ме светни какво ще стане след има-няма 15 милиарда години: Ще се свием до сингулярност или ще се разширяваме вечно? Кретен...

Колкото и да ни е тъжно, рушняците са велика нация. А и кръвта им е като нашата - славянска.

наи-големят слон на планетата е рускят слон.ха,ха,ха.... на тези рушняци или водката им е малко или парите не им стигат.

то само му прави чест...не знам какво друго да река

Поредният руски перко, дето се мисли за Господ... Да направят една кола или самолет, като хората и тогава да се перчат...

или подрастващ юнак... чети, знай.. и ще разбереш

Като "хората"? Това ще е регрес. Справка - космическият кораб Союз - типичен пример за пословичната "вечна" руска машина. Самолет? Моля, АН 225. Кола? Какво не ти хареса на по-новите ладички и волги?

Аз на кораб Союз не съм се возил...Може и да не друса! Но виж в Ту и стари и млади лади, жигули и волги съм оцелявал. Какво не ми харесва ли? Ще ми е по-лесно да ти кажа какво ми харесва - че изчезват от родината ми. Дори върлите комунисти и наследниците им бягат от тях, като дявол от тамян.

Това е новина от повече от година.Като преписвате статии от други сайтове давайте по - актуално.

Бат Бойко отдавна може да управлява вселената и без да е гениий, макар, че той е.

Кеймбридж не беше ли в Англия, а не в щатите? Или има още един Кеймбридж.

Има Google, па питай... ще ти се отговори...малко английски ... и ще знаеш: Кеймбридж (на английски Cambridge) е град в щата Масачузетс, САЩ. Кеймбридж се намира в непосредствена близост до град Бостън. Кеймбридж е кръстен на град Кеймбридж в Англия. Населението на Кеймбридж е 101 355 жители (2000). Кеймбридж е известен с двата престижни университета в града: Харвардския университет и Масачузетския технологичен институт. Е ЗА ТОВА НИ МИСЛЯТ ЗА СЕЛЯНИ НАВСЕКЪДЕ ПО СВЕТА... ...прави са

Щом като ние не им знаем къде са им техните университети това било достатъчно основание да ни считат за "селяни", това значи ли че и те са същите селяни, щото сигурен съм че 99,9999% от завършилите същите тези университети, по същия начин и причина не знаят къде са нашите университети?!? Ти ако се мислиш за "селянин", недей да говориш в множествено число бе гашник!!

Думаш, че се селски БЕК, ли BACK?

за да не ги бъркаш - Англия- Кеймбридж и Оксфорд - университетски градове...да има университети и са супер престижни, USA- Кеймбридж - също , но се наричат иначе... виж по-горе. Братя българи, моля ви, четете, то слепото окато прави както бе рекал Славейков

Този 45 г.мъж е в разцвета на силите си!Нека бързо да отиде там,където са останалите умнъ мъже-"отвъд голямата река"в Масачузет ,за да решат световните проблеми!Иначе в Москва той няма никаква работа!

Той не е в Москва, а в Санкт Петербург. Живее си в двустаен апартамент с майка си, която се грижи за него. Той е гений, не се нуждае от ходене в Масачузетс, за да си решава математическите задачи, което просто му доставя удоволствие, изпитва ужас от светския живот и от местенето в реалното пространство. Ако успеят да го заведат в Сколково, за да използват на място гениалните му решения, добре ще е. Ако ли не - ще ги ползват по видеовръзките, поне в европейската част на Русия те са вече навсякъде. Сега движението е по-скоро откъм Сиатъл и Масачузетс към Сколково, а не обратното - доста се закъснял със съветите си. А точно Перелман не приема нито акъли, нито дори милиони долари отникъде - човекът си живее по свои закони, които открива във Вселената, седейки си вкъщи в родния си град.

Свалям Ви шапка, Ха ха ! ( ... а като си признаем, че формулките / Особено напоследък ! / започнаха да бъдат прилагани и към т.нар. по-нежна част -- комай затегационният процес е несходящ към решение, нали ?!

Не беше ли Пелерман?

но вече не е :-) Това, което виждаш тук е математика за масите, столовете и чалгарите... прекръсти се и отмини

Философия на историята, методология на науката?

Хипотеза на Поанкаре: Вярно ли е че ако едно многообразие има хомотопичните групи на сферата, то е сфера? За решението на многомерните аналози на този проблем (т.е. за четиримерни, петмерни и т.н. сфери) са дадени две филдсофски премии- на С.Смейл и на М. Фридман. Но истинският проблем на Поанкаре е за тримерната сфера и той все още не е решен.(2005г) Той е поставен в списъка на най-важните проблеми за новия век. За решението му неотдавна създаденият Институт Клей предоставя награда от 1 милион долара (2005г) Ти си на ход! :-) Некакви коментари :-)

аз едва я прочетох тая хипотеза. сега цяла година ще умувам какво е искал да каже автора. едва ли ще се нагърбя да я доказвам. айде, братя от благоевградския и пернишкия , помагайте .

Нека силата бъде с вас.....НАЗДРАВЕ!

чироз......ааа, ЧИЪРС.... :)

Подредихме Земята, да се готви Вселената.

След 5-6 водки всичко е възможно

хахах. точно казано :)

абе,ти до кое отделение си стигнал.гледаи си в калта и не даваи мнение за неста,които не са за мозачните ти способности.за математика-браво и поклон.

Не просто отказа парите, а заяви, че не смята за достатъчно компетентни хората които оценяват решението му. Няма да споменавам, че причина за това са и предишни проблеми му с института в който е работил. Явно предишното отношение го е подразнило много и сега вече му е все тая кой го оценява.

Много добре казано!

Забележете, най-умният мъж ;)

мдааа.... жените са толкова умни, че на тях не им дават награди за такива задачи...

На кого е притрябвало разни теории и как се коси нива,когато същият не може да купи на жена си джип,да и усигури слугиня и да я води на вечери и почифки на хавяите.. По добре да е некое яко гъзе ,който ще ми изкарва много парички и жесток стандарт на хайлав дама

па-па-па....

Женщина - верный друг человека /според Аркадий Райкин/.

самьi верний друг человека после собаки! :)

Какво да се прави Ка'к Сийке, такъв е живота, свиквай ;)

От все сърце ти препоръчвам да не се набутваш там, де дори идея немяш за какво се говори. Егати и BMW-то когато този човек и погледнал една крачка напред (повтарям - само крачка напред) какви ги върши Бог! Е - те ще му дадат 1М $ - естествено е да се изсмее! И да благодарим на Бога, че има такива сред нас

наи вероятно са преписвали от англииски саит. на англииска думата за маж и човек е една и саща

Езикът е огледало на мисълта - има нещо гениално в Англия.

Този е нещастник. Аз умея да управлявам две залепени вселени!

МАКЯ,ТИ МЕНЕ не може да управляваш,па камо ли две вселени....

Руснаците винаги са били по-умни от американците, опитват се да го купят, но са ударили на камък този път....

Американци са единствено и само коренното индианско население на американския континент. Тези,които имаш предвид, са събрани от кол и въже авантюристи,предимно от стара Европа...

Първите американци се заселници от Азия, където пък са отишли от Африка. По-мързеливите пък са останали в Европа. И не бъркай Америка с Австралия. Чети!

от Стара Загора

може и така да е, просто не случиха на строй 70-ина години ...затова сега са на опашката по стандарт

И най мъдрият (умният) си е малко...прост!

Защо, като руснаците са по-умни, не измислят нещо умно? Във всяка една сфера на живота американците ги превъзхождат - техническа, социална, културна, шоу бизнес и не на последно място военна... Айде комунягите бегайте-легайте, че сте прегрели нещо и ще пукнете от злоба, че актьора Рейгън Ви разказа играта...

Защо, като руснаците са по-умни, не измислят нещо умно? Във всяка една сфера на живота американците ги превъзхождат - техническа, социална, културна, шоу бизнес и не на последно място военна... Айде комунягите бегайте-легайте, че сте прегрели нещо и ще пукнете от злоба, че актьора Рейгън Ви разказа играта...

Затова ли продадоха Аляска?

какви руснаци бе, не разбра ли че човекът е евреин.

Леле Миро Найденов остана без Министерство!

Поредният технократ. Навремето химията щеше да решава всички проблеми на човечеството, после биоинженерството, компютрите, роботите, сега пък математиката...

Ако искаш да ти вземем всички изброени от теб работи? Хем няма да можеш да пишеш вече коментари, хем ще си останеш с креда в ръка.

не можеш го спря,ако трябва ще дращи с креда.

Не схващаш, затова ще ти го кажа по-просто. Въпреки безспорната полза от изброените науки, нито една от тях не е в състояние да реши самостоятелно проблемите на човечеството и/или да даде отговор на всичките му въпроси.

НАПРОТИВ! ВЪЗХИЩАВАХ СЕ НА КРАЛСКАТА СВАТБА, ЗАЩОТО ВСИЧКО БЕШЕ ИЗЧИСЛЕНО ДО МИЛИМУНДА! АНГЛИЧАНИТЕ ИМАТ МАЛКО ТРАДИЦИИ, НО ГИ ИЗПЪЛНЯВАТ БЕЗПРИКОСЛОВНО! ЗА ТОВА СА НАЦИЯ! А НИЕ ИМАМЕ МНОГО ПОВЕЧЕ ТРАДИЦИИ, НО НЕ ИЗПЪЛНЯВАМЕ НИТО ЕДНА! ЗА ТОВА ЩЕ БЪДЕМ РОБИ И ПЛЕБЕИ ВИНАГИ! БИВА НИ САМО ДА ПЛЮЕМ ВСЕКИ, КОЙТО Е ПОВЕЧЕ ОТ НАС!

е то и преди 30 години бяха големи фойерферки за даяна и чарлз а какво стана -убиха я в един тунел на париж защото била бременна -това е кралската съдба -добре че има още глупаци дето вярват в приказки да им се радват не като на равен с равен , а като поданник на патриций -глупостта на човечеството наистина е безкрайна...

по твоята логика няма смисул да се раждаме, защото един ден ще умрем.

Марги,докато се възхищаваше на милимундите на кралската сватба,в същото време английските авиатори безпрИкословно и с точност до милимунда пускаха бомби върху жилищни сгради Либия...