Две джихадистки групировки в Сирия се обединиха

Фронтът "Фатх аш Шам" (бивш Фронт "Ан Нусра") съобщи днес, че взема под крилото си радикалните бойци от групировката "Джунд ал Акса".

Обратно в новината

Коментари - Две джихадистки групировки в Сирия се обединиха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

идиоти, всички бунтовнически фракции са ид

нормално. За това са виновни руснаците. Ако си бяха били по ИД както квичаха че ще направят - ИД вече щеше да е смачкана от всички заедно. Щеше да има избори и вече всичко да е наред. Ама нали Асад не иска избори в които да има втори кандидат....

ами не цъкат редовно във фейса тия бунтовници, чак сега разбрали че има други на тяхна страна и се обединяват а досега се стреляли...

Мчи тия терористи, в статията, до вчера бяха в Идил, днес са в Ал-Кайда, утре...квото кажат от Вашингтон!

Тия там трябва да бъдат изтрепани всичките, добре прави Русия!

Ал Каида и ИД се обединяват според САЩ - така вече САЩ ще могат да снабдяват и 2-те групировки с оръжие, а Килъри Клинтън ще направи всичко по силите си да притисне Русия да не и бомбардира инвестициите.

Буратино обединява! Буратино мечти изпълнява, Буратино при девиците те доставя!

Май и самите мюслита не знаят на чия страна са и за какво се борят

И аз вече се обърках кой срещу кого и за какво се бори.... И като си помисля, че тези борби може да се пренесат в Европа, свят ми се вие. Ето днес са заловили цял вагон с "бежанци" (да се разбира нелегално преминали), че и ще ги регистрират у нас...

И малко разяснения за любителите на секса и разврата. ИДИЛ на английски се изписва ISIS, а АЙСИС е египетска богиня на любовта нещо като богиня Ищар тази дето размахва факела на свободата. Но това е днешен Египет а преди това в пустините са живеели ЕВРЕИТЕ преди Мойсей да ги доведе в обетованата земя. Разбрахте ли сега кой подкрепя ИДИЛ и как така се множи.

Много са ми интересни тези нови журналистически определения - бунтовник , умерен терорист.... В реалноста обаче мирен ислям , полудивак и умерен терорист не съществуват ....

В съседната статия пише, че сирийските и руските бомби рядко удряли ИДИЛ. Ама тези разузнавателни агенции говорят ли си, пишат ли си една на друга? Ето тук пише, че две терористични групи се сливат. Тях може ли да ги бомбардират или от центъра за наблюдение котировките на дюнерите в Ковънтри ще изокат, че тези са умерени цивилни?

Умерят ли ги бомбите, тутакси стават "умерени", "мирни", "цивилни"...

Какво ли ще измислят кретените от ООН и Вашингтон сега? За евро-толерастията не ми се говори.

Джихади Джо от ИДИЛ и Ислями Мюсли от Ал Кайда, вървят ръка за ръка на среща с Аллах! А браушките, просто са толкова любезни, да им предоставят транспорт за срещата с бога им! Някоя друга авиобомба ОФАБ-250 или ракета с напалм от Буратино или Слънцепек:)

DIR-aто че ли живее в инкубатор! Че вие не гледахте ли в събота ген. Атанасов от Реформаторският блок как яростно защитаваше точно въпросните борци за свобода? Какви джихадисти? Това са си демократори от където и да го погледнеш, борци за свобода! Така че стига с конумистически путлерастки дезинформации

Даааааааааааа, това си е то неумерената джихади ислямиска, ИДИЛо Ал Кайдска опозиция!!! Терориста си е терорист! Независимо от това, как се нарича или казва!!

"Джихадисти от всички страни обединявайте се!"

Те винаги са били Обединени.

Явно разбраха, че лъжите "Ние не сме джихадисти, а бойци за свибода" не минават на руснаците! Руснаците не ни гледат какви ги дрънкаме, гледат ни какви ги вършим...

Както обеща - Вашингтон започна да обединява терористите си, за да могат по-лесно да режат глави и в други градове и държави, не само в Сирия, Ирак, Либия, Афганистан, Йемен...

Ние сме наред . Гарантирано от гроб и бокоІІбългароубиец. При Никопол вчера хванати 17 , преди дни още , в Пазарджик един спокойно се ожени в джамията,

Факт! Проекта на САЩ и Саудито за ислямистки пояс от Катар до Дувър в действие! А наште за 5 лева и майка си ще продадат!

Шило

Да се трепят помежду си. Отдавна се доказа, че "умерени" няма. Има неуцелени. Все още!

Сега, нека БГ еврофагитата и лудите ркавид а обяснят: Защо неумерената режеща глави ислямска опозиция..отива при Ал Кайда и ИДИЛ а? Както каза Володя: Терорист, при терорист отива!!! А мойта работа е да ги пратя при Аллах, и 72 девствени евроепдала!!!!

Кво стана бе либерасти?! Къде ви е "умерената УпУзиция"?! Къде, че не я виждам!? Уффф ма то нямалоо такава май, а?! Бобо Килъри, бабо Меркел...къде ви е умерения мУсУлман?!

В тази ситуация краварите от САЩ пак се ИЗЛОЖИХА!!!! Чедата им СТАНАХА джихадисти--сега КАК ще оправдават доставките на оръжие за УЖ "умерената" опозиция???? ИЗЛАГАЦИЯ от всякаде!!!!!

ГЕРБ като внесат още повече ислямисти в България и ние ще трябва да избираме към коя радикална групировка да се присъединим ако не успеем навреме да избягаме в чужбина.

Ай стига бе!!!! Бунтовниците се оказаха най обикновени терористи/джихадисти. Ужас! Пак излъгаха добрите янки, а те си мислеха, че ги въоръжават за да се борят срещу злия диктатор Ассад. Ей затова половината свят мрази американската политика - лицемерна до наглост. Пази боже от американска добронамереност и руска "братска" помощ. Крайния резултат е съвременно робство.

Трепи наред тая паплач обезумяла... Ще ми се обединяват те...

Евала на Путин, защото успява да обедини все повече джихадисти срещу Американците!

Това "срещу" ми звучи не съвсем вярно.

И двете ли са мерикански, или има и Трета ?

Аз по нищо не ги различавам

Интересен факт-доказателсто се появи в тази джихадиска междуособица. В един от превзетите щабове на Джунд ал Акса бяха намерени касетки с антикварни ценности , подготвени за износ. Това са грабители на Сирия, не освободители. Освен стотиците хиляди жертви, имаме и ограбени и разрушени много археологически находки и обекти.

за това рушаха де що има паметници на културата, за да прикрият следите от грабежите. След някоя и друга година ще видим по търговете много от изнесеното.

тия са май от СДС и умерената опозиция любимците на американците

И когато всички лидери заговорят за мир и проспериотет чрез хуманизъм (луциферианство), тогава ще дойде свършекът.

Създаване на хаос в Божият порядък на Земята за да се премахне и наложи сатанинският порядък като лекарство за този изкуствен хаос. Този порядък ще бъдя обявен официално от трибуната на световната окултна оганизация ООН с духовен център ватикана и подпечатан с белегът на авторитет на звярът (папаството) - неделният закон.

"Ordo Ab Chaos"

"Ordo ad chaos"

две седмици насам, много "умерени" започнаха да се обединяват под крилата на ДАЕШ. Сигурно за да са и под крилото на "демократизиращата" страна.

Там вече НИКОЙ не знае кой срещу кого се бие; включително американците и руснаците! Жална ни майка!

аз знам - путин бие американците!

Американците пречат на Руснаци и Сирийци да унищожат ИДИЛ и умишлено ги снабдяват с въоръжения ! Така че правилно Българските граждани се съпротивляват срещу настаняването на пришълци в България ! Това правителство не е способно да защити България и трябва да си даде оставката и повече никога да не се занимават с политика !

17 от джихадистите хванати с лодка при Никопол , друг се оженил в джамията на Пазарджик , има ли още некой , който да повтаря папагалски за някакви невинни майки с деца , НАРОДЕ ??????????

Това означава че достатъчно са намалели за да се справят сами. Първа добра новина. И така стават по лесни за отстрел. Втора чудесна новина.

Днунд ал Акса бе част от Джебхат ан Нусра, но след разкол се разделиха, Сега това обединение идва като опит да се спре лютата битка между Ахрар аш Шам и ал Акса.За два дни взаимно си убиха 250 човека.За мащабите на Сирийската война , това е много народ. Остава да видим дали Ахрар аш Шам ще прости за убитите си войници. Смятам обаче, че спонсорите няма да допуснат това да продължи.Губят инвестиции.

Това потвърждава тезата, че арабите не са дорасли да живеят свободни.... Трябва им диктатор и сега става още по-ясно защо САЩ под прикритието на "демокрацията" искат да запалят целия арабски свят......

Групите на ЦРУ се обединяват с групите на Пентагона в обща терористична група в опит да оцелеят. И това няма да ги спаси.

Просто трябва - както дества Русия: -- неУмерен ли е - умери го!

новини като таз показват, ча путин и асад нямат никакво влияние в сирия и държат само малка част от населението

БАЙ ТРЪМП КАЗА НЕЩО МНОГО ИНТЕРЕСНО : "СПОРЕД МЕН АЛЕПО Е ВЕЧЕ ПАДНАЛ "

viktor

до сега асад държеше страната .но сащ решиха да го свалят щото е с путин.и в ирак и либия беше същото.там където са се намесили след това и леж.

като те хване запек и после разстроиство, пак ли е сащ? само питам!

Куца ти логиката. Новината е че са притиснати толкова отвсякъде, че за да не се убиват един друг бандитите се пбединяват.

АЗ ПОМИСЛИХ ЧЕ СА СЕ ОБЕДИНИЛИ С ГЕРБ :)))

Как да се обединят, като те не са се разделяли и са си едно цяло от самото начало. Герб е сред основателите на ИД, рамо до рамо с Килъри. Нали в Правец се наливаха основите. А, ВМЗ Сопот, за кого работи ден и нощ. Нали за "демокрацията".

Интересен коментар.А тия "фоерверки" които се случиха в Бургас май бяха след срещата в Правец...Та нашите не знаеха ли кого канят, и какви ще са послредствията?.Нека другите така наречени "управляващи" да внимават кого канят и защо !!!