В ръцете на джихадистите е почти половината от Кобане

Джихадистите от групировката "Ислямска държава" са превзели над 40% от територията на сирийския кюрдски град край границата с Турция Кобане.

Обратно в новината

Коментари - В ръцете на джихадистите е почти половината от Кобане | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Официално Обама продължи военната помощ за сирийските бунтовници, противници на Асад. Тези пари и военни средства са насочени срещу Асад, но излязоха от контрол и преляха към ИД ( както Осама беше добър, докато воюваше срещу руснаците в Афганистан ). Вече няма полезен ход и Турция не случайно се въздържа от военна намеса.

Полевият командир с прякор Ал-Чечен се хвали, че той превзел този град. И после ще нахлуе в Русия. Вчера пак имаше сринати къщи в Дагестанско село с руска артилерия. Заплатите в Русия падат. Безработицата расте. А Русия става все по-правоверна...

От 1 до 7 - може би. Но 8 и 9 си го избийте от кратуните. За нихилисти милост няма да има.

Затова състояние е виновен диктатора Асад. Турция прие освен 1.500.000 бежанци , още 200.000 кюрди от Кобане , прие и ги храни. Що се отнася до Кобане ,този град е важен геостратегически ,защото от тук Барзани иска да продава петрола ,така че ще е алтернатива на ДЖейхан -Юмурталък Турция.

Дали, от далечната 1975 година Сирия приема бежанци, предимно кюрди, и от Турция, и от Ирак, а понякога и от Ливан:-)

Ние говорим за сегашното състояние а не ала ,бала .Трябва да изплюеш всичките камъчета ,че да разберем къде те боли.

Като ги гледам Турците с право се притесняват. Танковете от снимките са набори на Т55 без пасивна и активна защита. Ще пукат като консерви в огън от Миланите и Корнетите които ИС захвана от складовете на Асад.

Турция иска много, буферна зона, зона забранена за полети и обучение на нови умерени бойци за които няма гаранция че няма да се присъединят към ислямистите. Лошото е, че както действа Запада, Арабите и Турците в Сирия така действа и Русия в Украйна. Още повече, че от Москва заплашиха, че удари срещу правителствените войски ще доведат до ответни удари от Руска страна. Най вероятните цели ще са противниците на Асад.

и много викaше...!!!!

След пореднaтa бомбaрдировкa ,тия от ИД сa си го преместили в другия крaчол,оръжието де имaх предвид...

Мда.... ВЕЛИКАТА ХЕМЕРСКА АРМИЯ не може да се справи с 30 000 джихадисти без авиация и с 5 танка! Интересно как ще се справи с руската армия - 1 милион, с авиация, подводници и междуконтинентални ракети. НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ПРОТИВОРЕЧИЕ. ... В това няма никаква логика!?

Време е да дойде Горския и да изгони и едните,и другите.

Кюрдите досега поддържаха Асад. Що сега Асад не им се притече на помощ, тъкмо малко червени точки ще получи. А и САЩ заявиха, че им трябват хора долу на земята за да имат ефект бомбардировките

ами американците нали си имат хора, ве? нали бяха най-силната армия? ами че да си идат те, защо търсят други да вършат черната работа на земята

Асад помага с каквото може. А може да не иска да му свалят повече самолети Турците или Изрел. Последният самолет който свалиха Турците си беше над Сирия.

Асад и сега поддържа кюрдите живеещи на територията на Сирия.Освен това той има даде автономия,по-голяма от тази която имат кюрдите в Ирак.Но при тази намеса на американци и англичани чрез бомбардировки/което е равносилно на вкарване на слон в стъкларски магазин/оказването на пряка помощ е много трудно!

Предлагш Асад да си прати армията под американските самолети, че да стане колатерална жертва:-)

Днес на обяд БТВ съобщиха, че след като американската авиация ги е бомбардирала, почти всички ислямисти са избягали от Кобани. Нима про-американска медия е излъгала ?

МАЙ ЦЕЛТА НА ВСИЧКИ Е ИД ДА ИЗБИЕ КЮРДИТЕ ! Мръсна и цинична игра , а са големи хуманисти и защитници на чавешките права !

На кои всичките? Само на Турция това и отърва. От една страна ИД губи сили от друга кюрдите. Два врага на Турция се бият. Ти ако си на тяхно място какво ще направиш?

Това обяснява защо кюрдите ходят свободно в Турция - щото били ВРАГОВЕ ...

Дада, Катар и Турция са фактор за сегашната мощ на ИС. Обучаваха ги да се бият с Асад, а те минаваха на страната не ислямистите от ИС, Ал Нусра и прочие.

9.Като сравнявам Турция и България, по-добре да вземат цялата...

Какво ли биха обявили при подобен случай Урбан II или Евгений III ?!!

А българските депутати отдавна са превзели изцяло Копакабана!

Война може да бъде спечелена и без един самолет и въртолет но без нито един сухоземен войник няма как да стане. Нека съвременните военни стратези да им стане ясно най-накрая че основното нещо за спечелването на една война зависи от това с каква военна сила разполагаш на земята. Джихадистите напълно доказват моята теза, като се има предвид че не разполагат с нито една въздушна или морска единица.

много са близо страшно е

Не вярвам,че ще превземат Кобане,ето американци и англичани бомбардираха ислямистите и са им унищожили не по-малко от 5 бойци,3-4 джипа,няколко ремаркета и товарни магарета.Според медиите това ще разстрои цялото нападение срещу града!

Турция, трябва да избере дали да въоръжи кюрдите, които да се бият с ислямисите, с риск в последствие да се обърнат срещу нея или да се включи със собсвената си армия.

Няма нужда да ги въоръжава. Те си имат оръжие.Трябва само да ги пусне през границата. 50 к веднага ще минат.

И кой ги спира кюрдите да идат в Сирия? Между другото когато Турция се разцепи Истанбулският виалет съвсем открито ще предявява пртенции към България. друг въпрос е, че основният проект на мафията- Израел е в опасност.

Чичко доктор пак задява медицинската сестра и е пропуснал да ти даде хапчетата, нали?

Защо тогава това мнение към момента има 15+, а твоето-само моят 1 минус? Единствен нормален сред луди ли се изкара? Това е характерно за психичноболните,нали знаеш;-)?

Щото русофилистичните идиоти щом прочетат нещо за САЩ, че въоръжават ИДИЛ и праскат плюс няма значение че написаното като цяло е пълна малоумица.

Елате, елате ей са кат купим новите изтребители ше ви опраим.

Турция не им е длъжна на кюрдите да ги спасява,та нали точно те до скоро воюваха срещу нея и искаха автономия!!! Типична циганска работа!!! Искат независимост,пък и турците да ги пазят после... Нека видят,че без Турция не могат!

Разбира се,че Турция не е длъжна да подкрепи кюрдите и няма да ги подкрепи!Та нали така те ще си създадат държава!И от друга гледна точка не е добре-нали точно Турция,заедно с Катар ,САЩ и Саудитска Арабия създадоха ИДИЛ,те подкрепяха ИДИЛ срещу Башар Асад!Не е лесно да решиш да биеш довчерашни съюзници,това само САЩ го правят добре,нямат морални задръжки!

Идил беше създадена от Руснаците за отклоняване на вниманието от Украйна.

Ердоган доволен слуша писъците под прозорците си,а после ще вкара армията на чисто,без да му се пречка някакво си кюрдско население.

Не вярвайте че тези които се бият край кобане са всичките от ид. До преди ид, този район се държеше от най-различни ислямистки организации, които турция подкрепяше. Сега когато се появи ид, изглежда част от тези организаии се обявиха да са част от ид, но тъй като те са все още против асад и кюрдите, турците не желаят да влизат в конфликт с тях и все още ги поддържат. Бомбардировките може и да удрят по някой джип на най-крайните ислямисти, но гланите действия се водят от подкрепяните от турция организации, а техните сили никой не бомбардира. За това и след толкова дни бомбардировки все още се водят боеве за този град, защото главните сили които се бият срещу кюрдите остават незасегнати. Остават незасегнати защото вършат черната работа на ердоган. Затова и той толкова се дърпа да вкара там турската армия- ако го направи, ще трябва да се бие срещу собствените си съюзници. Как иначе ще се обясни това че там все още има танкове, въпреки че те трябваше да са унищожени още през първите дни от авиацията. Не са унищожени, защото никой не се опитва да ги унищожи.

Мръсникът Ердоган нарочно не се намесва.Нали и той е ислямски фундаменталист-фанатик,за което е лежал в затвора.Съвсем скоро ще заяви,че признана ИДИЛ,и ще ги обяви за официална държава.Нали той им даваше оръжие.Не се залъгвайте-ислямът е най-зловещото нещо,което човешкия разум е създал.

изнасилват жени и деца и режат глави ислямските боклуци. Само напалм ше ги оправи тия.

Вижте снимката на Джон Маккейн с ръководители на Ислямска държава за да ви се изяснят нещата! По същия начин има снимки на Осама със Збигнев Бжежински.

Осама го има сниман и с Кондолиза Райс. Много е бил тачен явно.

В ръцете на джихадистите е почти половината от Кобане Чудя се на САЩ,Европа, на Турция и НАТО, толкова ли некадърни или по-скоро нерешителни и страхливи, да не могат да се справят с една банда негодници , пък били те и 100 хил. души. Че то "великият" Ердоган се отказа от сухопътна операция, въпреки че вече гори и неговата черга и че разполага с 600 хилядна добре въоръжена армия. Какво чака Обама , може би да взривят Белият дом и тогава да разберат че "лабаво" няма.

не се çуди .в посоçените от вас велики сили воентата промиşленос работи с пıлна сила.пеçалбите са огромни.в бизкия исток сраженията şте продıлят дıлго. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Наясно ли сте че Кобане е на 1800 км от София? Кьолн, Брюксел, Барселона и Париж са много по далече. Кърджали е на 1600 км....Хубаво е да се замислим къде къкво се случва и да си припомним за мечките и съседа

Военния министър на САЩ го каза: Кобане НЕ Е сред приоритетите на САЩ.

Нещо да кажеш за руските приоритети или само от САЩ се очаква помощ?

Тях са им ангажирали вниманиети в Украйна, че да не пречат на създаването на кюрдския халифат. Пък и чии да го дирят руснаците в Сирия, те си имат петрол и няма нужда да ръчкат из арабските държави.

Гледах някакъв репортаж в който тези ИД наредили 10 танка и обстрелват града. НАТО пък прави бомбардировки за милиони долари и все по 1-2 джипа или тротонетки са загубите на терорягите. Май е театро цялата работа. Не ми се вярва, че половината войска на НАТО не може да избие 1000 джагала.

Не се самозалъгвайте! Именно НАТО е една голяма бутафория, за крадене на пари. Организацията е дотолкова импотентна, че се използва само за "театро".

И ти си само компютърна програма при това направена доста некадърно.

Забрави да кажеш че това са натовски войници, преоблечени в арабски дрехи и се опитват да разпалят поредната война за да може американския империализмаъм да продава оръжие и да контролира нефтените кладенци. Чудя се как може да има ид..ти като теб.

Я сега се запитайте защо тези от ид толкова напират към този град, след като американците ги бомбардират и турците за наредили танкове на 1 км от него? След като са съгласни толкова да се бият за него, то това означава че те знаят че веднъж вземат ли го, никой няма и да ги помръдне от там. Няма, защото каквото и да си говорим, те са удобни на турция. Турчолята искат асад да падне, кюрдите да ги избият или разгонят, а ердоганчо знае как да се оправя с ислямо-фашисти. Той самият е такъв. Всичките въздушни удари около кобане са само за парлама изглежда. Уж толкова дни ги бомбардират в един открит район а ислямистите пак напират. От това следва да се заключи че американците играят по свирката на ердоганчо и само хвърлят бомби по нивите, колкото да се каже че вършат нещо

Казваш да разрушат целия град, без заначение кой е в къщите? Хич не си тъп и прост, просто чупиш тъпомера

ти да не обърка отговора? къде съм спомнал нещо за къщи и да ги разрушат всичките?

Мдааа. Една българска поговорка казва - с твоите камъни, в твоята градина. Е, сега за съжаление не американците си сърбат попарата дето я надробиха, а страдат токова невинни хорица. Ей така се самоизработиха американците. А какво да правят нещастните мирни жители? Американците умеят само да бомбардират, но в преки действия са страхливци.

Дааа ... те талибаните и "великата" Иракска армия са измислица на масоните. Кво сатна с прогнозата за майстора дето щели да си намерят американците в лицето на Садам.

Авно Турция изчаква онези да избият колкото могат кюрди и като завземат града, просто ще го заличат с квото мърда вътре.

Дядо Йоцо гледа и се чуди, защо САЩ само бомбандират а не вземат пример от българските полицаи, които не бомбандират, а смело влизат в циганските гета в БГ и въдворяват ред.

Това чака всички,които не са мюслюмани!Затова Турция не е намесва.

Турция по йезоитски изчаква онези главорези да й решат кюрдския проблем.

Я гледай ти. Кюрдите били НЕ мюсюлмани. Това русофилистиците с конкурс за дебили ли ви избират

Толкова ли са страхливи натовците , че не могат да се намесят от Турция със сухопътни войски и да превземат града, докато не е късно! Че после ще е много по трудно! Само с авиация НЯМА ДА СТАНЕ!

Това са едни чиновници на заплата и едни гурбетчии научени да си играят с джойстик отдалеко.

просто има далавера да оставят курдите да бдат избити. после ще влязат споко.

Метрото, мегасралата, спортната зала! За кво говорим тогава?

не разбирам от къде тези джахадисти имат оръжие, да не би да са си направили арсенал и те или просто хамериканците им продават оръжие а после ги бомбардират. да живее двойния стандарт

Колега, какво има да не разбираш??? Всички държави производителки на оръжия - от "Демократични" Запад, до "Тоталитарните" Русия и Китай, продават оръжие на така наречените бунтовници. САЩ и Сие за да се борят с Асад, Русия за да се борят за Асад. А сега ИДИЛ вече се и самофинансират и могат да си купят колкото си искат оръжие. Да живее свободния пазар и цар долар.

Анкара е против Асад, Ислямска държава и сирийските кюрди. Вероятно възнмерява след като местните бабаити се изтрепят взаимно да постави на власт турски Султан.

Докога всички световни "лидери" ще си държат главите в задника и не се каже в прав текст, че зад световните икономически кризи, че зад световния ислямски тероризъм стоят икономическите и политически интереси на САЩ, Саудитска арабия и Израел! Внушава ни се, че едва ли не това са събития дошли от космоса.

А сложих ти минусче, не намесвай Израел /той си е определен да бъде първи-не можеш да си представиш колко отдавна/- виж за САЩ и Саудите съм съгласен - както са се ширнали по паралелите и меридианите

"Сирия ке падне" (Ванга)

Не, "Туркия ке падне". Не изкривявай думите на светицата.

...яКОеБАНЕ в КОБАНЕ... ...щом вече го ДЪРЖАТ в РЪЦЕТЕ СИ...

нали доблестната щатска авиация им еа маа онзи ден!?!?