Прочистват турско-сирийската граница от контрола на ИД

САЩ и Турция ще си сътрудничат в прочистването на последния участък от турско-сирийската граница от контрола на "Ислямска държава".

Обратно в новината

Коментари - Прочистват турско-сирийската граница от контрола на ИД | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Плюенето да започне сега!!! За да се кротне сащ и наднационалната мафия, явно Русия трябва да бъде подкрепена в международната политика. Само тя данякъде може да се противопостави на този хаос. Русия веднаж спря щатите, но сега цяла Европа е окупирана от сащ, какво ти нато, а сега заедно с турция заплюха и оон-ето.

someone

няма да помогне. чудно ми е кога сирия ще падне нацяло в ръцете на ислямска държава. може би докъм 2-3 години. режима на башар асад е обречен. да си прави план б накъде ще бяга, иначе ще свърши като кадафи и саддам, може би и по-зле.

Значииии, Турция хем не се биела срещу Асад, хем иска зона забранена за полети над Сирия. Странно - кой друг в Сирия освен Асад разполага със самолети? Щото ислямистите - срещу които УЖ се бори Турция - не разполагат със самолети.

ще унищоят другя пат ,от ш0 до 100,000 армя как се унищоява ,а и щом има хора да бягат там значи системата ви е е грещна . *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Действията на САЩ и Турция нарушават международното право и хартата на ООН. Сирия е суверенна държава и навлизане на чужди войски се счита за агресия. След като с ИД, САЩ не успяват да окупират Сирия, сега предприемат пряка намеса. Но това ще предизвика реакцията на други държави от региона, САЩ не са от региона, които виждат заплаха за страните си от действията на САЩ и Турция. Това ще се окаже края на хибридната война и ще остане тази с оръжията.

ООН е паразитна организация. В този си вид само създава илюзия, че с нещо помага на света. Значи турчинът отиде и им каза аз ще водя война срещу Сирия и Ирак и не ми трябват нито общонационални сили от ООН, нито НАТО. Ще си дружим само със САЩ и всички аплодираха. Европейските чиновници преседяха там със скъпите си командировъчни и охрани и не гъкнаха. Щом САЩ казва, значи е правилно. Нали някакви "цивилизационни" сили въоръжаваха кюрдите в района, сега ще ги трепаме. Турците си развалиха отношенията с американците, защото не им изпълниха обещанието за бързо смазване на Асад. Сега обещали ли са му? Какви "бойци" се обучаваха в лагерите на Турция??? ИДИЛ ще си тлее и ще хвърлим всички сили срещу Асад. Натам отиват работите. Хаосът се контролира за сметка на европейските народи.

Добре, че има нейде синтезирано някакво ИД, та Аскерът да поизтрепи малко от своите 10 млн. кюрди! Хитри са тези стари империи!...

Без да съм фен на Ванга с елементарните си познания по геополитическа обстановка в днешния свят е ясно какво следва,когато падне Сирия-анексия на Югоизточна България от султана /не се смейте,Ердоган е наистина такъв вече/ под една или друга форма. Единственият шанс на България е в Иран и в Русия. Тежко и горко ако последната ни е зачеркнала от списъка на геополитическите си интереси като народ и остави тук ислямистите да си разиграват ятаганите.

Не, Ванга,а Слава Севрюкова го е предрекла. Тогава всички сороси сини и червени отиват на майната си нали са дружки с Турция.

Възможно е,не съм запознат с пророчиците,без това да означава,че ги отричам- в края на краищата разликата между физиката и метафизиката се крие в ограниченията на мозъка,който ги наблюдава. Обикновен таблет за мен е физика,за папуаса-метафизика;-). Така или иначе надявам се ужасът на войните да засегне възможно най-малко страната ни,защото в момента имаме всичко от трагичната ни история накуп: -фашисти за "съюзници" -ислямистки башибозук -турски аскер "Неочаквано добра комбинация" направо,при това във време,в която българските /по етнос,не по паспорт/ граждани под 30 в голямата си част са пълни пухльовци или напълно липсват от държавата.

ГЯУРИ - ПРЕДОЛАГАМ СТЕ ХАЯСНО КВО ВИ ЧАКА КОГАТО СУЛТАН РЕДЖЕП 1 ПРИСЪЕДИНИ СИРИЯ КЪМ НОВАТА ОТОМАНСКА ИМПЕРИЯ :)))) ... ВАШИТЕ БОЛЯРИ И БЕЙОВЕТЕ ОТ БОСТАН ОТДАВНА СЛОЖИХА ФЕСОВЕТЕ :))

Допреди няколко дни турските власти къде прикрито, къде не толкова подкрепяха и поддържаха Ислямска държава. Има сателитни снимки, показващи как влакови ешелони, натоварени с танкове, оръдия и друга тежка военна техника, преминават от Турция в посока, окупираните от ИД сирийски територии. Има достатъчно свидетелски показания за това, че ранени бойци на ИД се лекуват в турски военни болници. Известно е, че Турция е вратата и пристанището за всички чужди бойци, които искат да се присъединят към ИД, било в Ирак, било с Сирия. Известно е също така, че огромната част от контрабандния петрол и антики, носещи милиони долари на ИД и на практика издържащи организацията се продават и купуват на турска територия. Не е трудно да се отгатне защо Турция подкрепя, въоръжава и финансира ИД. Първо, ИД воюва срещу стратегическия враг на Ердоган, Башар Ал Асад. Както е известно Башар Ал Асад произхожда от алевитско или алеуитско малцинство, което управлява сунитско мнозинство в Сирия. Това е една от причините Асад да е съюзник с шиитски Иран. Мнозинството от мюсюлманите в Турция също е сунитско. Турция разглежда себе си като лидер и водач на тази мюсюлманска общност. Турският интерес от Ислямска държава е причинен още и от факта, че последните воюват особено активно и ожесточено с кюрдските сили във всичките им формирования. И с отрядите пешмерга, и с кюрдските сили за самоотбрана и с частите на ПКК. Кюрдският въпрос е причината за явната и активна намеса на Турция във въоръжения конфликт. Преди месец в общественото пространство се появиха съобщения, че Башар Ал Асад и кюрдските сили сключват споразумение за общи действия срещу Ислямска държава, в замяна, на които Асад обещава съществени права на кюрдска автономия. Реакцията на Ердоган не закъсня. Той незабавно обяви, че Турция няма да допусне формирането на каквото и да било кюрдско териториално формирование.

Турски политик обвини Анкара в борба срещу кюрдите Операциите срещу "Ислямска държава" били само предтекст Лидерът на прокюрдската турска Партия на мира и демокрацията Селахатин Демирташ заяви, че зоната за сигурност в Северна Сирия, която Турция предлага да създаде, е опит да се попречи на кюрдите да контролират своя територия, предаде УНН. Демирташ заяви, че участието на Турция в операциите срещу Ислямска държава е прикритие за действието ѝ против кюрдските групировки. По-рано тази седмица САЩ заявиха, че са съгласни с предложението на Турция да се създаде буферна зона в Северна Сирия в замяна на това американските самолети да използват въздушните бази на Турция, за да нанасят удари по Ислямска държава"

ДА СЕ ЧЕТЕ---ПРЕМАХВАТ БУФЕРА М-У ТУРЦИЯ И ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА по лесно ще си помагат ГЛАВНИЯ ХАЛИФ СЕ Е САМО ПРЕДЛОЖИЛ ЕРДОАНЯ

Аха, значи, Крим го "анексираха" с референдум, а пък Сирия демократично я "разчистват" от кюрди и сирийци с въздушни удари!

Господ да ги убие и всичките им планове на пух и прах да станат дано! Видяха че след векове на въоръжена борба най-после и кюрдския народ беше и е близо до създаването на държава,и хоп двете световни радетелки за мир наклоняват везните за пореден път в полза на тези,с които уж се борят!!!А именно ИД.......